If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Монти прав си следя отблизо позицията, 2К бяха на един и същи Продавач, можеше да мине на по висока цена
А няколко дни преди това някой избичи на сутрешния акцион 200 бройки от 150 лв на 138.....без да му мигне очите.... при положение ,че имаше поръчки на 146-150 лв.....и търговията вървеше на 150 лв на купува и 159 продава....
Джеи за продажба пише....
много въпроси.....
Не е препоръка....
А за фиктивна сделка или за процент от портфеил можеше и на 158 лв да мине...
тогава до тази цена нямаше никой.....освен 15 бройки вдиапазона 153- 158....
Още тогава реагирах защо ПФ или който е там купува толкова еФтино....
Монти прав си следя отблизо позицията, 2К бяха на един и същи Продавач, можеше да мине на по висока цена
А за фиктивна сделка или за процент от портфеил можеше и на 158 лв да мине...
тогава до тази цена нямаше никой.....освен 15 бройки вдиапазона 153- 158....
Още тогава реагирах защо ПФ или който е там купува толкова еФтино....
Не му помагай в мисленето, той няма нужда, а и не си струва!
прави се коментар на статия на Мариян , твоето мнение за статията си запази за себе си...
мисли за Енемона......там си мислил много....
както и за ХИКА....почваш да ставаш трол......
Гледам ти писанията във ФИБ....
мажоритара си е оценил акциите на 140 лв.
не мога да повярвам......
Хехе хубаво е писал Мариян, ама ми се струва че го няма най-логичния вариант! Според вас на мажо са му трябвали 260хил и решил да сипродаде акции ли? За мен доста по вероятно изглежда ... лятото продадоха няколко % на Sloane с което техния дял стана над 5%, а на мажо малко над 90%. Сега продават едни мижави бройки и слизат под 90%, нали така. И сега ако купят няколко акции ще минат пак 90% и ще имат право да отправят търгово, Sloane ако го приемат - това е над 50% от фф, значи отписване и скуиз аут. Не знам но на мен това ми изглежда някак по-вероятно, остава въпроса каква цена би пуснала КФН ако съм прав, ама EV/EBITDA 2.55 си е в пъти под средния за пазара.
Не е препоръка за нищо де, само разсъждавам на базата на статията на Мариян.
мажоритара си е оценил акциите на 140 лв.
не мога да повярвам......
Монти, аз искам да коментирам фактите:
-Сделката от 2К акции беше с двама Купувачи, съответно 1900 и 100 ОА. Тези 100 ОА на мен ми мязат, като комисион, едни брокерски 5%
-Доста често сделките на пода на бфб не изчерпват на 100% отношенията между страните
Къде и в какво са вложенията, че да отидем да ги видим най-после, че от хора в самата компания се чуват други неща? Ако се влага PR кампании, ясно, но останалото нещо липсва.. А ако го има къде точно се намира?
Искам да попитам няколко неща - като стане авария някъде и отидат и сменят подменят съоръжение или кабели, когато има кражба на трансформаторно масло и изгори целия трансформатор и трябва нов, когато подменят стари елетромери с нови това хората от компанията с които си говорил считат ли го за инвестиране. Вярно че повечето хора си представят строителство на нови съоръжения или трасета като говорят за инвестиции, но всичко което изброих са инвестиции и за тях трябват пари. А големият проблем е сегашната система на рязане на парите на разпределителните дружества, при което пари за инвестиции просто няма и това е проблем за всички
...вложените през последните две години средства за рехабилитация и развитие на електроразпределителната мрежа в Североизточна България ще достигнат 48,6 милиона лева.
Къде и в какво са вложенията, че да отидем да ги видим най-после, че от хора в самата компания се чуват други неща? Ако се влага PR кампании, ясно, но останалото нещо липсва.. А ако го има къде точно се намира?
Въпреки непризнаването на инвестиции от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през двугодишният регулаторен период 2013 - 2015 г. и въпреки четирите намаления на приходите на компанията в резултат на ценовите решения на Регулатора, вложените през последните две години средства за рехабилитация и развитие на електроразпределителната мрежа в Североизточна България ще достигнат 48,6 милиона лева.
"нито лев" не знам как ти дойде, щото за 2013 имат инвестиции за 23 милиона, 2012 за 55 милиона, а тази година ще бъдат 7-8 милиона. Аз пък се радвам, че влагат все по-малко. Като не им се признават в цената, няма да влагат. Нека да остане без ток малко народа, та да му дойде някакво просветление.
Инвестиции.... В какво??? И аз ще инвестирам довечера. В бар...
Синдикатите реват, защото започнаха съкращения в административния апарат на компанията. Защо не реваха докато се съкращаваше технически персонал, от когото наистина зависи мрежата? Защо не реват против зелената енергия, заради която се спират други много по-евтини мощности? Къде бяха шибаните синдикати, докато компанията 2 години не вложи и лев в мрежата?
"нито лев" не знам как ти дойде, щото за 2013 имат инвестиции за 23 милиона, 2012 за 55 милиона, а тази година ще бъдат 7-8 милиона. Аз пък се радвам, че влагат все по-малко. Като не им се признават в цената, няма да влагат. Нека да остане без ток малко народа, та да му дойде някакво просветление.
Коментар