Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, хайде пък богопомазани - беъра са пробва всячески да ни угоди и си губи от времето и все няма угодия (не е насочено към теб, да не се обидиш сега, просто те цитирам). Ми беше се постарал да направи човекът извадка, точно за да се избегнат манипулациите с многоникие и хора, на които масата в нета не вярва. Може да не е съвършено, но е някакво начало, така че оттук нататък да надграждаме. За мен инфото е полезно за сверяване на часовника и съм благодарен
И друг случай Минка с песимистична нагласа беше изхвърлена ето така ....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Тук не бяха ли 30-тина богопомазани дето трябваше да попълват анкетите,така наречената "представителна извадка"?). Ми беше се постарал да направи човекът извадка, точно за да се избегнат манипулациите с многоникие и хора, на които масата в нета не вярва. Може да не е съвършено, но е някакво начало, така че оттук нататък да надграждаме. За мен инфото е полезно за сверяване на часовника и съм благодарен
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМда, явно мохиканите сме малко - благодаря за труда!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, то ще е класиране на тези, които са успели да регистрират най-малка загуба - мани, мани, и ние сме едни инвеститориКолкото до попълването и аз попълних, ама и на мен тези анкети ми се струват все по безсмислени като няма и кой да ги попълва ! Жалко за труда на BigBear !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
За играта мисля че и аз се включих. Ако няма да е много работа, дали не би било възможно да се направи някакво временно класиране?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЗдрасти, Биг, да запитам, ако ти се занимава, дали би желал да баправиш такава класация за втората половина на 2020, щото с пр короната малко ни се объркаха сметките на всички, пък и сега всеки си има едно наум с очаквания за разни и различни неща през втората половина на годината. Ето, казвам го в средата на Юни, ако ти се занимава, да направим една класация отново
П.С. И бях предложил и едно състезание, отново ако ти се занимава, за да се види в края на годината кой е бил по-по-най в прогнозите си - все тая дали с доверени никове , или за всички (даже май за всички ще е най-демократично, знам ли, ти прецени, пак казвам, ако ти се занимава и имаш време). Мерси за труда
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМда, явно мохиканите сме малко - благодаря за труда!
Не от Голямата мечка а от участниците с нагласи за качване на дадени акции...Стана като гласуването в Пловдив и анкетните карти с Дани Козирува...а това отврати другите...Сега и в следващите 6 месеца е време да си сърбат попарата но с действителен кеш...
Коментар
-
Останали сме твърде малко - временните резултати са на база около 1/3 от обичайното за три дни гласувания
Временни резултати - Доверие 3Q 2020
Временни резултати - Стойност и Сантимент 3Q 2020
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Благодаря за напомнянето. Живеем в интерeсни времена :-)
Пускам две анкети, които могат да ни помогнат да се ориентираме в променената обстановка. Първата е на тема на каква цена бихте купили сега и на каква бихте продали 50 най-често търгувани акции за последните 12 месеца
Стойност и Сантимент 3Q 2020
А втората би трябвало да отрази промяната в доверието в мажоритарните собственици и мениджери на борсовите компании.
Доверие 3Q 2020
по отношение на личните резултати преди години бях ги смятал и мога да го сметна пак, но в края на годината. Тогава имам някаква илюзия че имам повече свободно време :-)Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здрасти, Биг, да запитам, ако ти се занимава, дали би желал да баправиш такава класация за втората половина на 2020, щото с пр короната малко ни се объркаха сметките на всички, пък и сега всеки си има едно наум с очаквания за разни и различни неща през втората половина на годината. Ето, казвам го в средата на Юни, ако ти се занимава, да направим една класация отново
П.С. И бях предложил и едно състезание, отново ако ти се занимава, за да се види в края на годината кой е бил по-по-най в прогнозите си - все тая дали с доверени никове , или за всички (даже май за всички ще е най-демократично, знам ли, ти прецени, пак казвам, ако ти се занимава и имаш време). Мерси за труда
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеKласация на Доверените Никове за 2020 - от 17 участника
92 точки DOVUHL 13 гласа 83 точки CCB 12 гласа 74 точки CHIM 12 гласа 66 точки A4L 9 гласа 53 точки FIB 8 гласа 52 точки SFARM 9 гласа 47 точки TRACE 8 гласа 35 точки BREF 9 гласа 34 точки BSO 6 гласа 33 точки IHLBL 6 гласа 29 точки 3CZ 5 гласа 27 точки AGR 3 гласа 24 точки MONBAT 4 гласа 22 точки SFTRD 7 гласа 22 точки SKK 5 гласа 16 точки 0SP 3 гласа 15 точки ATERA 4 гласа 14 точки SOFCOM2 3 гласа 13 точки HIKA 3 гласа 13 точки LACH 2 гласа 10 точки GAGBT 2 гласа 10 точки GR6 2 гласа 10 точки NEOH 1 гласа 9 точки AKTIV 1 гласа 9 точки MCH 3 гласа 9 точки TOPL 2 гласа 8 точки ALUM 2 гласа 8 точки BCH 1 гласа 8 точки BOARD 2 гласа 7 точки BPY 1 гласа 7 точки CENHL 3 гласа 7 точки 0EA 2 гласа 6 точки HES 2 гласа 6 точки LAVEN 1 гласа 6 точки 1CZ 1 гласа 5 точки GAMZA 1 гласа 3 точки BACB 1 гласа 3 точки EMKA 1 гласа 2 точки KZ 1 гласа 1 точки ZHBG 1 гласа Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Верваш ли ,като гледаш тази анкета.....ми навява мисълта дай да прекараме малко новобранци......Че може Доверие и ФИБ и Алтерко и Трасе да не са акцията на 2020 г... но на месец януари 2020 сигурно...
Бих се хванал даже на бас че поне 2 от тези акции ще завършат годината с по малка цена от сегашните...
Луди кинти направих от трейс доверие алтерко хим, сирма,. Па ти оди за гъби в гората ...
И ти сложих и плюс на всичкото отгоре, за да се чувстваш многозначимтърся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
А пък дивикучетата че вече нямат перформанс е нормално, всяка стратегия се изхабява след време, то и дедо Бъф дълго биеше индексо, ама последните години йок....
Коментар
-
pipbel
Анкетите ми въобще нямат претенцията да са контраиндикатор. С изключение на тези които правя с лично допитване, всички останали не би трябвало да се приемат че срещу всяко попълване имаме различен човек. Те по скоро са индикатор на сантимент, настроения и трябва да се гледат в посока промените спрямо предходни анкети.
Правил съм засечки и Форумът доста добре познаваше преди години дългосрочни трендове. Ще отделя време някоя събота и неделя и ще обновя информацията за 5 годишните прогнози
Ето примерно какво съм засякал на 13 януари миналата година
13.01.2019, 15:26
Фен съм на един неликвиден, бутиков капиталов/ дялов пазар - Българския. Смятам, че тук също може да се печели и това е една от темите, в които се обсъжда как да стане това. Публикувам стратегията за дивиденските кучета от години и тя от 2009 година е донесла 348% възвращаемост. 17,2 % на година за 10 години. Нашите пенсионни фондове са направили 49 % за същото време или 4,1% на година.
Тази година дивиденските кучета губят, но отново се справнят по-добре от индекса. Резултатът за 2018 е средно аритметично -9.3%, което е с почти процент и половина по – добре от загубата на самия индекс. С първа загуба от 10 години се разписват и пенсионните фондове средно с -3.2% за годината.
В миналото прогнозите на форума са били добри – ето няколко прогнози, на които им е настъпил срокът.
Към края на 2012 петгодишната прогноза за до края на 2017 е имала доходност 186.7 % при 96.1 % за Софикс и 115.6% за BG TR30
Към края на 2013 петгодишната прогноза за до края на 2018 е имала доходност 79.1 % при 21.2 % за Софикс и 42.3% за BG TR30
В началото на 2018 прогнозата за една година напред е дала
на брокерите - 15.9 %
на форума - 8.5 %
Форумът бие и Софикс и BG TR30 ... / двуцифрени отрицателни/
и още петгодишната прогноза бие и S&P 500 и то с много ... Между 2012 и 2017 S&P 500 е 88.5% а между 2013 и 2018 S&P 500 е 36.1%
Естествено няма никаква гаранция в следващите прогнози и няма причина да се мисли че те ще са винаги добри.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар