Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
С някои аргументи съм съгласен, с други - не, а някои твърдения просто не отговарят на истината.
И така: " три от топ 4 се представиха зле" е вярно за Илевън и Агрия, но не и за Доверие , което поскъпна, макар и много по-скромно от очакванията.
1. Шелли - " много малко инвестиции в R&D " е странно твърдение - огромна част от екипа на компанията в БГ е ангажирана точно с R&D , работят по и пускат нови продукти с добро темпо. Има колеги от форума, които наблюдават Шелли в по-големи детайли от мен - могат да потвърдят това.
2. Доверие - да - Чичо е основната причина да не видим двуцифрена цена миналата година, но това съвсем не значи, че няма да видим много по-високи цени тази, имайки предвид колко подценена е акцията.
3. БФБ - споделям аргументите ти и в добавка - избягвам всичко държавно.
4. ПИБ - миналото тежи и има дефицит на доверие в мажоритарите, но в търговията с акции да гледаш миналото не е печеливша страгегия.
5. Агрия - конюнктурата на пазарите на зърно и олио не изглежда с добра перспектива в краткосрочен план, но конюнктурата се променя, а дългосрочно компанията изглежда добре позиционирана. Разбира се анкетата е с хоризонт 1 година, така че едва ли имаме бърза работа за покупки тук.
6. БРЕФ - тук нито едно твърдение не отговаря на истината - " лоша история " е странно - компанията работи прозрачно и дава прилични дивиденти през цялата си история. " Ниска доходност" ме забавлява - натрупах много голям пакет в първата половина на 2020 г. - имам 35% капиталова доходност и над 15% дивидентна - над 50 % общо за по-малко от 4 години -явно критериите ни за доходност са различни. " Офисите са отживелица " пък не е в съзвучие с отдадените близо 10.000 м2 нетно офис площи от компанията миналата година.
7 и 8 Илевън и Импулс - съгласен съм - Venture индустрията не е в добра форма в момента, но и двете компании имат в портфейлите си много добри попадения, взети преди време на много ниски цени. И тук едногодишната перспектива изглежда кратка, за да очакваме голям възход.
9. Смарт органик - съгласен съм за твърде малкия фрий флоут. Трудно е да се прецени и как ще се отрази на рентабилността очакваното увеличение на капитала.
10. Софарма трейдинг - очакването ми е скоро да има търгово на цени около 6лв., така че не виждам перспектива в тази акция.
Коментар