Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2020 на форума

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Българската борса я очаква положителна 2011 г.

  Прогноза според основните сектори

  Сектор: Земеделие; АДСИЦ за земеделска земя
  Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
  Коментар: Въпреки добрите дългосрочни перспективи за растеж на АДСИЦ за земеделска земя текущата ниска ликвидност не оказва необходимата подкрепа за повечето от акциите, поради което очакванията ни са за ценови движения следващи пазара, докато не се стигне до повишаване на обемите на търговия. Към настоящия момент позитивни движения може да се очакват само при ликвидните позиции, сред които "Адванс терафонд" АДСИЦ изпъква със значителните си парични ресурси за придобивания и липсата на дълг.
  Топ представители: "Адванс терафонд"

  Сектор: Суровини
  Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
  Коментар: Очакваме, че текущото възстановяване на секторите, използващи продукти на "Каолин", ще спомогне за ръст в приходите на компанията през 2011 г., но относно рентабилността има още какво да се желае. Позициите на "Каолин" на бързо растящите пазари в Турция и Близкия изток могат да компенсират евентуални трудности на пазарите в останалите страни, където компанията изнася своята продукция.
  Топ представители: "Каолин"

  Сектор: Строителство
  Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
  Коментар: Увеличаващите се разходи за инфраструктура и подобрението при усвояването на средства от фондовете на ЕС покачват очакванията за сектора, но дълговите проблеми на повечето публични пътностроителни компании ограничават възможностите им за развитие през текущата година. "Трейс груп холд" изглежда в най-добра позиция да получи нови проекти. Плановете на правителството за реализацията на мащабни енергийни проекти като АЕЦ "Белене", както и възможностите за изпълнение на поръчки в ЕС ще бъдат сред основните фактори, които ще движат представянето на "Енемона".
  Топ представители: "Тргейс руп холд", "Енемона"

  Сектор: Потребителски стоки, вкл. тютюнeви изделия
  Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
  Коментар: Цигарените фабрики от групата на "Булгартабак холдинг" изненадаха приятно инвеститорите както с ръст на печалбата, така и с подобрена рентабилност през третото тримесечие на 2010 г. Последва и ръст в цените на акциите им, като пазарната капитализация на двете основни дъщерни компании се покачи значително от началото на септември. Въпреки големите повишения все още може да се очаква значителен ценови потенциал, както и активизиране на търговията във връзка с развитието на процедурата по приватизация.
  Топ представители: "Булгартабак холдинг", "Благоевград БТ", "София БТ"

  Сектор: Диверсифицирани холдингови компании
  Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
  Коментар: Запазваме неутралните си очаквания относно диверсифицираните холдингови компании, като продължаваме да следим за евентуални стимули за цените на акциите.
  Топ представители: "Химимпорт"

  Сектор: Диверсифицирани фондове за имоти (АДСИЦ)
  Прогноза за движение спрямо пазара: Отрицателна
  Коментар: Повечето диверсифицирани АДСИЦ остават в неблагоприятна позиция поради стагнацията на имотния пазар. Все пак информацията за преговори и евентуална продажба на активи от "Бенчмарк фонд имоти" АДСИЦ и слуховете, че "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ също планира продажби, доведоха до ръст в цените на акциите. Инвеститорите следва да следят информацията от двете компании в бъдеще.
  Топ представители: "Фонд за недвижими имоти България"

  Сектор: Финанси
  Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
  Коментар: Виждаме сигнали за забавяне на влошаването на кредитните портфейли и очакваме лошите и преструктурирани заеми да достигнат пика си в средата на 2011 г. При значителното намаляване на провизиите през 2011 г. натискът върху печалбите ще намалее. Като цяло очакваме 2011 г. да донесе за българските банки това, което през 2010 г. се случи при банките на бързоразвиващите се европейски пазари и считаме, че стимулите за по-добри резултати, макар и не силни, ще бъдат подобни на тези при полските, турските и руските банки през изминалата година: преминаване на пика при лошите кредити, подобряване на достъпа до финансиране от страна на самите банки и възстановяване на ръста на кредитирането.
  Топ представители: Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна банка

  Сектор: Индустрия
  Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
  Коментар: Някои от цикличните експортно ориентирани компании като "М + С хидравлик" се представиха много добре през 2010 г., докато други като "Индустриален холдинг България" разочароваха с резултатите си. Извън факторите, специфични за отделните компании, считаме, че секторът ще продължава да расте по-бързо от други, които преживяват възход в по-късните фази на икономическия цикъл. Отбелязваме, че фискалната консолидация в Европа може да доведе до забавяне на ръстовете в експорта.
  Продажбите на производителите на акумулаторни батерии "Монбат" и "Елхим Искра" се очаква да продължат ръста си през 2011 г. при условие, че цените на оловото останат стабилни и търсенето в Европа не отбележи спад.
  Топ представители: "М + С хидравлик"

  Сектор: Метали
  Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
  Коментар: Дори без големи скокове в цените на металите, текущите нива ще осигурят необходимата подкрепа за растеж при компаниите в сектора. "Алкомет" е в много добра позиция да спечели от повишените цени на алуминия, като експортът към бързорастящия турски пазар също ще играе положителна роля.
  Топ представители: "Алкомет"

  Сектор: Фармация
  Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
  Коментар: Макар продажбите за местния макар на "Софарма" да бележат слаб спад в условия на засилваща се конкуренция, износът към страните от ОНД спомогна за двуцифрено увеличение на приходите на компанията.
  Топ представители: "Софарма"

  Анализът е на Първа финансова брокерска къща (ПФБК). НЕ представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


  http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/01...itelna_2011_g/

  Коментар


  • Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
   То вие сте си близнаци - като ви гледам снимките. Сдухани милитаристи такива
   +1 Гаки поне има в главата, другото е форкес и равнис мирно...
   Last edited by marinbg; 23.03.2011, 09:25.

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
    ....Но ще си позволя да предположа по-висока горна граница за СОФИКС до края на месец май т.г.
    След днешния "категоричен " Вот , мисля че позитивното движение изчерпа твърде рано потенциала си ! Съгласно изложения по -долу сценарий от утре спада ще се поднови с първа цел пробив на 330 и перспектива за по надолу !
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
     ...............По някакви си причини начинът ми на мислене е сходен с неговия..............
     То вие сте си близнаци - като ви гледам снимките. Сдухани милитаристи такива
     Last edited by cymru; 21.01.2011, 08:45.
     Не-заслужил инвеститор

     Коментар


     • SOFIX

      Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      [B]че ако горния сценарий се реализира ( за момента според мен много вероятен ) , до към 420 ( мисля беше стара подкрепа , която сега е съпротива ) можете да го докарате .
      SPART е един от малцината,които с основание могат да претендират за обективизъм.По някакви си причини начинът ми на мислене е сходен с неговия./Надявам се да не възприема това твърдение за обида/.Но ще си позволя да предположа по-висока горна граница за СОФИКС до края на месец май т.г.

      Коментар


      • SPART,стига глупости.ако нашите акции са балонизирани-другите /щатски ,европейски /трябва отдавна да са гръмнали.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        ... справка Софикс и през юни 2009, и през януари 2011 (как чудно съвпада с управлението на Единствения и Непогрешимия) си е един и същ - не е мръднал с повече от 5 пункта.....
        "Оххоохо оо , Бон Жуар ! " , както би казал премиера борисов .

        Така си е Грую ! Което показва ,че БФБ-то и преди и сега ,на мутра не вярва В една друга тема Мрънкалото , правилно е забелязало че всеки скандал около бандата се отразява благотворително на борсичката и в момента дори калкулира милиционерски крах ....А това пък показва ,че БФБ-то реагира като нормална борса ( както е по света ) на всяка вътрешно-политическа криза като промяна към нещо по -добро .

        В такъв случай, за вас от БФБ-то , по -добре би било мутрата да се гърчи и влачи максимално дълго време , за да може родните индекси да отразят адекватно " бъдещата промяна " .... Лошото е ,че това не променя фундамента като цяло , демек акциите се балонизират , но пък хубавото е че се трупа " история " от котировки

        Та техниката каква е -->> купувайте при слухове ( правителствена криза ) , продавайте при фактите ( падане на правителството ) . Не съм гледал скоро софикса и напосоки казвам ,че ако горния сценарий се реализира ( за момента според мен много вероятен ) , до към 420 ( мисля беше стара подкрепа , която сега е съпротива ) можете да го докарате .
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
         Поздравления , Биг Биър !

         Добра работа , но прогнозите не са никак розови Тия дето са на дъното ще копат още надолу ,очаквайки бързата помощ и на ония отгоре
         Още сме в периферията на кризата , обаче стигнем ли окото към 2014 -- 16 г. ......
         ами то в окото е тихо и спокойно, справка Софикс и през юни 2009, и през януари 2011 (как чудно съвпада с управлението на Единствения и Непогрешимия) си е един и същ - не е мръднал с повече от 5 пункта. Т ние сме в окото, пич, но кога ще излезем от него и през какво част от тайфуна пак ще минем (щото нали бутите са едни такива кръглички завихрения) не знам - дано окото да се е изместило по-към края
         Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

         Коментар


         • Big Bear

          По поему тепърва предстои да оценим значимостта на вложения от Big Bear труд.Поздравления,съчетани с благодарност.

          Коментар


          • И колко да се очаква да поскъпнат- повече от 100 процента ли

           Коментар


           • За да се върнем към дискусията:

            Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Изненадва липсата 10те на ГАГБТ, ХЕС, МЦХ, ЕLHIM,които показват реални резултати. Очакванията са силно спекулативни за ръст на много падналите разпродадени дружества
            Най-голямо поскъпване...тоест ракети...трябва да са изненади, иначе вече биха били поскъпнали. Тези с реалните резултати е логично да имат умерен растеж на акциите си, а и е доста вероятно да забавят темпа на подобрение на резултатите си.
            Аз затова и не можах да попълня класация...
            Между другото, БРЕФ, при ръст от 20% дотук от началото на годината, е извън двайсетицата...това трябва да значи, че хората имат доста оптимистични очаквания за 2011 г.
            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
             Приятел,

             Има много международни нормативни актове
             Ти сертификат имаш ли? Кой номер е?
             По кой стандарт за обработка и събиране на данни работиш?
             До кога е валиден? От кого е издаден?
             Поне дипплома в БГтовица по социология? Поне нещо? Курс?

             Помниш ли , че наскоро Пеката го беше подбрала КаФеНе то, че уж управлявал активи на клиенти? Тук е същото!

             Ама ти се спече? Споко! Теб никой няма да те търси, ако някой не те наклевети. Сайтчето ще го отнесе, ама и него няма кой да го търси.
             Ако някой без сертификат ти е казал че можеш да спреш хапчетата, не му вярвай.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
              Приятел,

              Има много международни нормативни актове
              Ти сертификат имаш ли? Кой номер е?
              По кой стандарт за обработка и събиране на данни работиш?
              До кога е валиден? От кого е издаден?
              Поне дипплома в БГтовица по социология? Поне нещо? Курс?

              Помниш ли , че наскоро Пеката го беше подбрала КаФеНе то, че уж управлявал активи на клиенти? Тук е същото!

              Ама ти се спече? Споко! Теб никой няма да те търси, ако някой не те наклевети. Сайтчето ще го отнесе, ама и него няма кой да го търси.
              Леле ,сега я загазих!!!Не съм и показал сертификата за годност на жената!!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
               Приятел,

               Има много международни нормативни актове
               Ти сертификат имаш ли? Кой номер е?
               По кой стандарт за обработка и събиране на данни работиш?
               До кога е валиден? От кого е издаден?
               Поне дипплома в БГтовица по социология? Поне нещо? Курс?

               Помниш ли , че наскоро Пеката го беше подбрала КаФеНе то, че уж управлявал активи на клиенти? Тук е същото!

               Ама ти се спече? Споко! Теб никой няма да те търси, ако някой не те наклевети. Сайтчето ще го отнесе, ама и него няма кой да го търси.
               SPEKO, ти съвсем изтреще бе човек! Спри се малко и стига си говорил глупости.
               He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

               Коментар


               • Приятел,

                Има много международни нормативни актове
                Ти сертификат имаш ли? Кой номер е?
                По кой стандарт за обработка и събиране на данни работиш?
                До кога е валиден? От кого е издаден?
                Поне дипплома в БГтовица по социология? Поне нещо? Курс?

                Помниш ли , че наскоро Пеката го беше подбрала КаФеНе то, че уж управлявал активи на клиенти? Тук е същото!

                Ама ти се спече? Споко! Теб никой няма да те търси, ако някой не те наклевети. Сайтчето ще го отнесе, ама и него няма кой да го търси.                Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                SPEKO посочи ми кои точно закони съм нарушил - / Закон, член, параграф, точка /...

                Има я даже безсмислената фраза - *Настоящият материал има аналитичен характер и не представлява препоръка за търговия с ценни книжа

                Нещо което го няма примерно в другия източник за класацията на фондмениджерите.

                При толкова много аграсивна манипулация през телевизии и медии по света единственото което съм направил е да обобщя прогнозите на 41 автори на общо над 80 хиляди мнения във форума.

                Коментар

                Working...
                X