IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Ето още по темата:

Правителството е на път да разсипе БФБ

http://www.investor.bg/news/article/107227/363.html
    Българската борса я разсипва не правителството, а мажоритарните собственици на предприятията, които се търгуват на борсата.
    А частните пенсионите фондове се контролират от подобни елементи и добре, че имаше контрол в какво да се инвестират, защото ако зависише от тях, сега може би парите щяха да са наполовина.
    Затова колкото по-рано се спре това източване на доходите на всички работещи, по-добре.
    Нека всеки който иска си внася осигуровки на лична партида, но не задължително, а по своя преценка, както е третия фонд. Аз лично не искам осигуровките, които плащам ми да се източват от мошениците които сега управляват ЗПФ.

Коментар

• Ето още по темата:

Правителството е на път да разсипе БФБ

http://www.investor.bg/news/article/107227/363.html

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
        е па кат частника е по добър стопанин,що не дадете на иво прокопиев държавната печатница,да "емитира" левовете,че да се грижи по добре......а на ковашки моа да дадете резерва в БНБ,че да го управлява по добре......
        защо само пенсиите сте ги дали за частно Оправление?
        Ами Асене, в случая, когато не ми харесва как даден фонд управлява парите ми, то мога да го сменя и да прехвърля партидата си към друг. Което все пак е някаква форма на контрол. В държавната каца ще го "оправляват" ето тия и нищо не можеш да направиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
          Вноската в професионалните фондове е 12 % и се внася от 7-8 години. Е как да е висока пенсията като набраната досега сума трябва да се плаща 11 години. А има и такива, които са работили такава (1 и 2) категория преди 2003 г. и реално нямат вноски в ППФ. А иначе е въпрос на личен избор в кой фонд да се внасят. Има обаче три фонда които са под черта - индекса на КФН на страницата им, за които предполагам знаете кой и как ги управлява ( единия е със 100 000 000 дългове).
          Преди да се пристъпи към плащане на пенсии от ППФ, трябва да се акумулират достатъчно средства по партидите на осигуряваните лица. Докато това стане НОИ трябва да продължи да плаща предсрочните пенсии.(А НОИ привежда сумите на ППФ и УПФ с три месеца закъснение и на всяко тримесечие плаща ДМС -допълнително материално стимулиране на служителите си.) И правителството да не слуша синдикатите, защото то носи отговорността за управлението на България.
          Вноските от поне 4 години се събират, администрират и превеждат на ПФ-тата от НАП
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Интересно ми е, на какво отгоре смяташ, че държавата е по-добър стопънин на чуждите пари от частника? Ами тя своите не може да оправи, ти...
            е па кат частника е по добър стопанин,що не дадете на иво прокопиев държавната печатница,да "емитира" левовете,че да се грижи по добре......а на ковашки моа да дадете резерва в БНБ,че да го управлява по добре......
            защо само пенсиите сте ги дали за частно Оправление?

Коментар

• Вноската в професионалните фондове е 12 % и се внася от 7-8 години. Е как да е висока пенсията като набраната досега сума трябва да се плаща 11 години. А има и такива, които са работили такава (1 и 2) категория преди 2003 г. и реално нямат вноски в ППФ. А иначе е въпрос на личен избор в кой фонд да се внасят. Има обаче три фонда които са под черта - индекса на КФН на страницата им, за които предполагам знаете кой и как ги управлява ( единия е със 100 000 000 дългове).
              Преди да се пристъпи към плащане на пенсии от ППФ, трябва да се акумулират достатъчно средства по партидите на осигуряваните лица. Докато това стане НОИ трябва да продължи да плаща предсрочните пенсии.(А НОИ привежда сумите на ППФ и УПФ с три месеца закъснение и на всяко тримесечие плаща ДМС -допълнително материално стимулиране на служителите си.) И правителството да не слуша синдикатите, защото то носи отговорността за управлението на България.

Коментар

• Мдаа, Боко се оказа голяма тиква и реформата пое в малко очаквана за специализираната публика и икономическите министри посока (убеден съм, че повечето вече съжаляват, че са се хванали на популисткото хоро). Ясно е, че професионалните пенсионни фондове са гола вода, ама няма как да е по-различно при толкова малко осигуряващи се, никакъв предходен опит и история. Всичко това обаче не е повод да с мръсната вода да се изхвърли бебето преди да е пораснало. При традиционно политическите назначения в НОИ не виждам как ще е по-добро управлението на натрупаните средства. А пазара на акции и облигации определно не го чакат добри дни. Божковци и компания както обикновено ще се измъкнат на далавера и за пореден път най-вероятно ще го отнесат що-годе коректните играчи.
                Last edited by Valuator; 20.10.2010, 22:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse Разгледай мнение
                  Аз също мисля че фондовете са източени.
                  Това не е наш патент.
                  Колко фонда фалираха на запад, а нашите си траят.
                  Може да се спори дали са в комбина или истината цъфна като майска роза.
                  Сега като си мисля, съпротивата им днес наистина е много вяла ... Ще се види.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
                    Да, но ако минем към доброволни вноски бай Мангау, какво и кога ще внася, че той ще се редуцира на 1/2, а е основен гласоподавател.
                    Стига с тия митове и легенди - и какво като е основен гласоподавател - това помогна ли на предишните примерно да западят власттта?

Коментар

до като не минем на доброволни вноски за здраве и пенсия, винаги ще сме изправени пред подобни кризи.
                      Винаги ще се точат на общите пари.
                      Да, но ако минем към доброволни вноски бай Мангау, какво и кога ще внася, че той ще се редуцира на 1/2, а е основен гласоподавател.
                      Пари нема, действайте!

Коментар

до като не минем на доброволни вноски за здраве и пенсия, винаги ще сме изправени пред подобни кризи.
                        Абе то за минаване-да минем, обаче, при пълната доброволност някои /доброволно/ ще спрат да си внасят, но, после - знаем се - отново ще искат да получават (пенсии)...

Коментар

• до като не минем на доброволни вноски за здраве и пенсия, винаги ще сме изправени пред подобни кризи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus Разгледай мнение
                            Нали видя какви са частниците в България - за справка Божков.
                            Иначе аз мисля, че в България пенсиите трябва да се на разходопокривен модел, защото ако има както сега задължителни схеми във фондове които да инвестират парите, е ясно, че тези които управляват средствата ще се управляват не в интерес на инвеститорите по лични партиди, а в интерес на собствениците на фондове.
                            При разходопокривния модел, колкото пари се вземат като осигуровки, токлкова пенсии ще се дадат, контрола тук е много по-лесен.
                            Отделно всеки може да се осигурява допълнително и да си осигури допълнителна пенсия или да прави други дългосрочни инвестиции по своя преценка.
                            До общата каца с мед - едно куче /щото е общо/ и много мераклии да го нахранят.
                            Обаче, като го нахранят, то дреме.
                            И много мераклии за бъркане.
                            И кацата бързо свършва.
                            Кражбата на лично имущество не може да е законна. Както и неговото разпиляване.
                            Освен това, напоследък във финансовите институции няма особена разлика в сумите, харчени за човешкия кадър.
                            Значи?
                            Ами, значи, няма смисъл.
                            Освен, че е противоконституционно, де
                            Още едно доказателство за несъстоятелността на мерака:
                            - Ако са източени фондовете, защо им е да ги гепят? Нали уж няма нищо в тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Канибализъм Свършва им храната и почват да се ядат един друг. Фондовете да не са на мен или на теб, пак са техни хора. ..А може и самите фондове да са така източени и на загуба, че само това да е начин да се замаже положението.
                              Аз също мисля че фондовете са източени.
                              Това не е наш патент.
                              Колко фонда фалираха на запад, а нашите си траят.
                              Може да се спори дали са в комбина или истината цъфна като майска роза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                                Интересно ми е, на какво отгоре смяташ, че държавата е по-добър стопънин на чуждите пари от частника? Ами тя своите не може да оправи, ти...
                                Нали видя какви са частниците в България - за справка Божков.
                                Иначе аз мисля, че в България пенсиите трябва да се на разходопокривен модел, защото ако има както сега задължителни схеми във фондове които да инвестират парите, е ясно, че тези които управляват средствата ще се управляват не в интерес на инвеститорите по лични партиди, а в интерес на собствениците на фондове.
                                При разходопокривния модел, колкото пари се вземат като осигуровки, токлкова пенсии ще се дадат, контрола тук е много по-лесен.
                                Отделно всеки може да се осигурява допълнително и да си осигури допълнителна пенсия или да прави други дългосрочни инвестиции по своя преценка.
                                Last edited by Abritus; 20.10.2010, 22:42.

Коментар

Working...
                                X