If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти инвестирай в предприятия на Божков, Ковачки и ТИМ, аз да ги вкарам в Интел, Кока Кола и Гугъл и да видим след 20 години, кой ще е получил повече девиденти и кой колко е спечелил от инвестицията.
дЕвиденти не знам колко ще получиш....най-вероятно нула
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Ти инвестирай в предприятия на Божков, Ковачки и ТИМ, аз да ги вкарам в Интел, Кока Кола и Гугъл и да видим след 20 години, кой ще е получил повече девиденти и кой колко е спечелил от инвестицията.
Ти инвестирай в Енрон, Лемън Брадърс, Дженерал Моторс, понцито на Мадоф и т.н. , а пък аз във Софикс или ВГ30 и да видим.
не може да си толкова късоглед, за да не видиш, че тези проблеми могат да се решат законово, а не по този идиотски начин.
Те проблемите са решени законово,защото има ограничение какъв процент от парите на фондовете могат да се инвестират в акции...ама комунистическата младеж откъде да го знае това,като е по-лесно да се национализира.
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Arbitrus,
не може да си толкова късоглед, за да не видиш, че тези проблеми могат да се решат законово, а не по този идиотски начин.
... държавен фонд Норвегия който да управлява активите им от петрол.....
Фондът от петрол в Норвегия има рекордни загуби в милиарди долари заради лоши вложения. Преди година пак имаше за пореден път, големи скандали по този повод по техните телевизии. Подобен фонд имаше и остров Науру (бе най-богатата държава в света), фондът им го отнесоха няколкото кризи в света, в момента държава там няма (разпадна се), а гражданите на острова се изхранват с помощи от Австралия, а самата Австралия се чуди какво да ги прави. Ако ги присъедини, ще я обвинят, че е окупатор империалист, ако не го направи ще умрат от глад.
Частните фондове тук се управляваха зле, но не съм убеден, че НОИ е цъфнал и вързал. Там въобще не е ясно какво се събира, какво се влачи (Шефката на НОИ само тази година, само за "неизползвани отпуски" е взела 31 000 лева, а един господ знае каква и е заплатата), никой не знае колко % от събраните суми отива за "разходи", колко % се преливат в бюджета и колко обратно.
АМИН!
Нека да вземем парите от българските предприятия, пък да чакаме някой да плаща вноски като в Норвежкия пенсионен фонд.
Ти явно си на някакви силни лекарства и днес не си си ги пил!
Лично аз бих събрал парите от тези фондове, вкарвам ги в държавен фонд. Ще ги вкарам в специален фонд, както имат примерно държавен фонд Норвегия който да управлява активите им от петрол. Този фонд ще инвестира изцяло с международни акции и облигации в дружества, които защитават на първо място интереса на акционерите. Нито 1 лев на БГ борсата, поне докато не се променят нещата и повечето мажоритари са като Божков.
Иначе аз не вярвам, че държавата може да осигури високи пенсии, дали тя самата или чрез задължителните фондове пиявици. Според мен трябва тези пари за осигуровки да се оставят на хората и всеки да прецени какво да ги прави. Който иска високи доходи при пенсиониране ще ги инвестира, който иска ще ги използва. Поне няма да се окрадат от мошениците в ПФ.
Нека има пенсионни фондове, но доброволни, който иска да вкарва парите и да се осигурява.
Лично ти се запознай с това как се е зародил Норвежкия фонд - и после какво е изгубил от фалита на Леман Брос насам
А, може и да се запознаеш с това дали обикновения норвежки гражданин е видял някакви пари от тоя фонд също.
Лично аз бих събрал парите от тези фондове, вкарвам ги в държавен фонд. Ще ги вкарам в специален фонд, както имат примерно държавен фонд Норвегия който да управлява активите им от петрол. Този фонд ще инвестира изцяло с международни акции и облигации в дружества, които защитават на първо място интереса на акционерите. Нито 1 лев на БГ борсата, поне докато не се променят нещата и повечето мажоритари са като Божков.
Иначе аз не вярвам, че държавата може да осигури високи пенсии, дали тя самата или чрез задължителните фондове пиявици. Според мен трябва тези пари за осигуровки да се оставят на хората и всеки да прецени какво да ги прави. Който иска високи доходи при пенсиониране ще ги инвестира, който иска ще ги използва. Поне няма да се окрадат от мошениците в ПФ.
Нека има пенсионни фондове, но доброволни, който иска да вкарва парите и да се осигурява.
АМИН!
Нека да вземем парите от българските предприятия, пък да чакаме някой да плаща вноски като в Норвежкия пенсионен фонд.
Ти явно си на някакви силни лекарства и днес не си си ги пил!
Коментар