IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    Много ревностно защитаваш това решение,затова попитах.Да,наистина предпочитам парите ми да отиват по лияна партида и фонда да печели по 1 процент на година +5 % еднократна внсока(тук правителството би могло да предоговори нешата в посока намаление),но да знам че парите ми ще носят някаква доходност,а не да отиват в една бездънна яма като НОИ.Освен това не съм убеден,че издръжката на НОИ е по-малка,от тази на фондовете.Освен това за мен НОИ не гарантира абсолютно нищо!Има таван на пенсиите,който трябваше да премахнат,ама понеже нямало пари си остана.С това застаряващо население усещам как след време няма да има пари и за мен,независимо колко съм внасял.Затова пенсионния фонд ми се струва по-добра алтернатива.
    Принципно си прав, че за да получиш добра пенсия не може да се разчита на НОИ. Проблема с ПФ не е даже толкова комисионната която е доста висока, а начина на управление. Няма как държавата да контролира колкото и да се опитва напълно как да инвестират парите от вноските, а те винаги ще ги инвестират така, че първо да е в интерес на собственика на фонда и мениджърите. Казвам ти пример:
    - емисия на нови акции - дружеството се свързва с мениджъра и му казва купи ми 100000 акции по 10 лева, нищо че реално цената им е 5 лева, аз ще ти дам за тази услуга 100000 лева.
    - купуване на облигации пак по този начин
    - закупуване на солиден пакет акции на дружество пред фалит
    - т.н. вариантите са безброй
    А в същото време всеки от нас е длъжен дори да не е доволен от управлението на средствата и постигнатата доходност да се осигурява в тях.

Коментар

• "Това е държавен фонд и има гаранции, че държавата стои зад него", каза Митрева. "Ще има яснота какво влиза във фонда, като свободните средства от вноските също ще се инвестират, без да има индивидуални партиди. Самото струпване на толкова пари ще позволи с банките да се договарят по-високи лихви заради гаранцията, че държавата стои зад фонда", допълни управителят на НОИ.
      Ахъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus Разгледай мнение
        Имам собствена фирма, счетоводна, по това време нямам много работа приключил съм с ДДС и осигуровки и затова имам време за интернет. Запознат съм с това какви вноски всеки внася, а аз лично съм самоосигуряващ и сам си плащам осигуровките и затова не искам на мой гръб ПФ да правят пари и накрая да ми дадат остатаците като някаква лична пенсия, въпреки, че не се знае и дали ще получа нещо от тях и дали пак няма да решат да прехвърлят парите в НОИ защото няма да имат достатъчно средства за пенсии.
        Може да има хора които искат парите им да отиват в частни фондове, които да печелят за тяхна сметка, аз не искам.
        Искам да има едни осигуровки, които да гарантират определена пенсия - примерно първия стълб и останалото да го инвестирам където намеря за добре.
        Мога ли да те попитам като управител на счетоводна фирма, върху колко пари се осигуряваш? И фирмите, които осчетоводявате, внасят ли осигуровки върху реалните възнаграждения?
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Имам собствена фирма, счетоводна, по това време нямам много работа приключил съм с ДДС и осигуровки и затова имам време за интернет. Запознат съм с това какви вноски всеки внася, а аз лично съм самоосигуряващ и сам си плащам осигуровките и затова не искам на мой гръб ПФ да правят пари и накрая да ми дадат остатаците като някаква лична пенсия, въпреки, че не се знае и дали ще получа нещо от тях и дали пак няма да решат да прехвърлят парите в НОИ защото няма да имат достатъчно средства за пенсии.
          Може да има хора които искат парите им да отиват в частни фондове, които да печелят за тяхна сметка, аз не искам.
          Искам да има едни осигуровки, които да гарантират определена пенсия - примерно първия стълб и останалото да го инвестирам където намеря за добре.
          Много ревностно защитаваш това решение,затова попитах.Да,наистина предпочитам парите ми да отиват по лична партида и фонда да печели по 1 процент на година +5 % еднократна внсока(тук правителството би могло да предоговори нешата в посока намаление),но да знам че парите ми ще носят някаква доходност,а не да отиват в една бездънна яма като НОИ.Освен това не съм убеден,че издръжката на НОИ е по-малка,от тази на фондовете.Освен това за мен НОИ не гарантира абсолютно нищо!Има таван на пенсиите,който трябваше да премахнат,ама понеже нямало пари си остана.С това застаряващо население усещам как след време няма да има пари и за мен,независимо колко съм внасял.Затова пенсионния фонд ми се струва по-добра алтернатива.
          Last edited by onufri; 21.10.2010, 16:03.
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• mnz е цитирал почти буквално един от постулатите на "зрелият комунизъм" - "От всекиго според способностите, всекиму според потребностите!"
            Обаче тъпите комуняги така и не могат (или по-скоро се правят, че не могат) да разберат, че съвкупните "потребности" са много, много повече (неограничено много)от "способностите" ни.
            Иначе решението за пенсиооната реформа в кенеф, като БГ е много просто и елементарно - тотално отдръпване на държавата от пенсионната система, като държавата осигурява пенсии само за старост, колкото да не се умре от глад (3 кофички кисело мляко на ден и хляб).
            Всички останали - много моля, големи хора сте, да сте мислили от рано, кой както иска да се оправя, ако ще да мре.
            Така няма да има никаква пенсионна вноска (малкото средства за по старост ще ги вземат пак от данъци то е ясно) и всеки сам ще отговорен за своето бъдеще.
            За всички случаи на инвалидност и временна трудова неспособност си има отделна ЗАСТРАХОВАТЕЛНА СИСТЕМА и там пак всеки да му мисли от рано, а не като остане с един крак да "риве" на държавата.

Коментар

• пичове,
              истината е , че все е зле
              държавата лош стопанин... такриатчетата от ПФ и те...накрая всички яли и пили за наша сметка.

според мен трябва да има една вноска за пенсия свързана с категорията труд и пенсията да бъде еднаква за всички примерно 150 кинта.
              вноската също.

който иска повече да си мисли за старините.

поздрави
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Извинявай за неудобния въпрос - ти в коя държавна институция се трудиш?

Коментар

• Вече има 200 мнения по темата за "нероден Петко".
                  Не е ли напълно ясно, че се "проучва" общественото мнение и такава национализация най-накрая НЯМА да има. Ако не утре, то до понеделник "предвидимото" правителство ще се откаже от безумната идея.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ами точно за това говоря, няма да получи почти нищо, обаче и 10 години да се отлага плащнето на пенсии, пак средствата няма да стигат да могат да плащат пенсии. През това време обаче ППФ ще си въртят парите и като стане време за пенсиониране на някой, пак ще му изпразват партидите в общия кюп на НОИ.
                    А ППФ още десет години ще събирали комисионни и въртели парите по начин да печелят свързаните им фирми.
                    Чиста работа, както се казва.
                    Извинявай за неудобния въпрос - ти в коя държавна институция се трудиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                      Ами след като ППФ не може да извади съответните пари, тогава следва да се направи реформа и да се въведе солидарния модел. Всички пари да отиват на един куп и всеки да получава колкото трябва от този куп.
                      Да,не може,поради простата причина,че съществува от скоро.защо трябва да го убиваме в зародиш?ППФ да си плати за годините,за които има вноски,за останалите да си плати НОИ.Така след време нещата ще си дойдат на място и парите ще се изплащат само от ППФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                        Сутринта великия мислител (и по кофти стечение на обстоятелствата главен разпоредител в България в момента) г-н Тренчев каза че на един човек за 10 години му се падали вноски за 5000 лв. ТОЕСТ 5000 / 10 / 12 = 41.66 лв./месец. Ако изключим всякакви такси за управление и капиталови печалби/загуби каква пенсия трябва да получава той според теб??????
                        Ами точно за това говоря, няма да получи почти нищо, обаче и 10 години да се отлага плащнето на пенсии, пак средствата няма да стигат да могат да плащат пенсии. През това време обаче ППФ ще си въртят парите и като стане време за пенсиониране на някой, пак ще му изпразват партидите в общия кюп на НОИ.
                        А ППФ още десет години ще събирали комисионни и въртели парите по начин да печелят свързаните им фирми.
                        Чиста работа, както се казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                          Ами след като ППФ не може да извади съответните пари, тогава следва да се направи реформа и да се въведе солидарния модел. Всички пари да отиват на един куп и всеки да получава колкото трябва от този куп.
                          За това твое заключение бих искал да ти отговоря с една поредица от думи, които всеки модератор ще определи за крайно неподходящи.

Като няма пари, всеки ще получава толкова колкото има. 45 години комунизъм стигат. някой си като толкова отчаяно иска да го обичат да бъде така добър и да не раздава мои пари на други. Защото всеки солидарен стълб това прави.

Коментар

Да,де,ама държавата иска ППФ да поеме всичките 150 лева.Откъде ППФ да ги извади?

Коментар

Ами да поеме своята отговорност: примерно ППФ при 7 години вноски на един миньор при моментна заплата 700 лева - дава 50 лева пенсия спред натрупаната сума. Той има примерно още 14 години стаж и държавата поеме пропоционално своя дял - съответно ще плаща 100 лева.
                              Тогава трябва да се пенсионира с 150 лева пенсия, мислиш ли, че тогава няма да се вдигнат тогава хората. Като ще трябва да взема наполовина пенсии, никой няма да му пука че ще имат личен фонд който ще се наследява.
                              Да,де,ама държавата иска ППФ да поеме всичките 150 лева.Откъде ППФ да ги извади?

Коментар

Ами да поеме своята отговорност: примерно ППФ плаща за 7 години на един миньор при 700 лева 50 лева пенсия спред натрупаната сума. Той има още 14 години стаж и държавата поеме пропоционално своя дял - съответно ще плаща 100 лева.
                                Тогава трябва да се пенсионира с 150 лева пенсия, мислиш ли, че тогава няма да се дигнат тогава хората. Като ще трябва да вземат наполовина пенсии, никой няма да му пука че ще имат личен фонд ще се наследява.
                                Сутринта великия мислител (и по кофти стечение на обстоятелствата главен разпоредител в България в момента) г-н Тренчев каза че на един човек за 10 години му се падали вноски за 5000 лв. ТОЕСТ 5000 / 10 / 12 = 41.66 лв./месец. Ако изключим всякакви такси за управление и капиталови печалби/загуби каква пенсия трябва да получава той според теб??????

Коментар

Working...
                                X