IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Клуб на инвеститора

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Клуб на инвеститора

Въпрос към Петър Караиванов

Ясно е, че трябва да се обадя, за да науча подробности, защото форумите не са идеална форма на диалог, но:

не е ли малко наситен този отрасъл?
    кой е сегмента?
    може би познати и приятели
    Според теб Макдоналдс ще купува ли от нас картонени чашки?
    Оставям настрана факта, че това е непублична, неликвидна инвестиция, в която ще бъда съдружник с човек който познавам от 1 месец.
    Обикновено дяловете в ООД се дават 50 на 50, ако са двама?
    В сайта има 7 собственика (на този етап от увеличенията на капитала, след това и повече евентуално), сайта е ОДД и никой няма монопол от 51% (тои не е и нужен).
    Ти разбира се не би желал да имаш едва 50% , а другите да ги дадеш при едва 600 лв. на дял.

Просто това е един стартиращ проект и след като даваш само 49% ти неискаш много да делиш.

Освен това парите (600 лв. на дял) не са най-важното. По важното е кой е човека и дали ще помага за развитието на бизнеса.

Защото акционерите (съдружниците) помагат всеки ден, стараят се всеки ден и въобще недопускат компанията да затъва.
    Тъй че не само парите са важни, което ти разбира се знаеш.

Компания се създава с доверие, с желание и ентусиазъм, и с пари разбира се.

Доколкото пишеш твоята компания е вече реисната и аз на твое място е бих делил бъдещите й успехи с никого.

С уажение

Мариян Йорданов

Коментар

• Клуб на инвеститора

Пепи, веднъж ти казах, но нямаш спиране. Предложението ти по смисъла на ЗППЦК е публично и понеже не го правиш по разпоредбите, нарушението ти е от 2000 до 10 000 лв. Далеч съм от мисълта, че го правиш нарочно и с цел да подведеш някои инвеститори. Напротив, сигурно си с най-добри намерения, но това само те праща към долната граница на глобата.

Коментар

• Клуб на инвеститора

Проблемът не е в медиите, а в начина по-който са устроени
        нещата у нас.

Във всеки учебник по икономика пише, че фондовата борса възниква
        спонтанно като необходимост на участниците в капиталовия пазар.
        А как е създадена нашата БФБ - административно!

Който я е създал, той би следвало и да я ползва. Нашата борса не е
        създадена като необходимост на Инвеститори, а като решение на някой,
        че щом има пазарна икономика, трябва да има и борса.

Представете си, какво ще стане, ако Изпълнителната власт реши,
        че щом търсенето и вноса на стари автомобили е нараснало значи
        трябва да направим Официална Авто-борса. Да не мислите, че някой ще
        попита търговците от Горубляне как смятат, че е най-добре да бъде
        устроена една такава борса?!

И тъй като никой няма да тръгне да пазарува от официалната
        авто-борса, ще бъде прието решение, че пазарът на Горубляне е
        незаконен и пак по административен път ще се опита да се направи
        нещо, което само пазарът и времето могат да създадат най-добре.

Благодаря за търпението!

Коментар

• Клуб на инвеститора

В отговор на Любомир Леков

Тогава ще направя отново предложение към инвеститорите в този сайт:
          Предлагам дялово участие в новосъздадена се фабрика за производство на картонени чаши за еднократна употреба с рекламна щампа.
          - Производствен капацитет - 1 800 000 бр/месец
          - Поръчки до момента - 600 000бр/месец ( на зелено - фабриката започва работа през юли)- 30%
          - Очаквани поръчки и натоварване - 100%
          - Дружество - ООД
          - Уставен капитал - 5000лв
          - Актив (машини и съоражения-нови и др)- 300 000лв
          - Цена на един дял - 600лв
          - Ръст на продажби за първите 5години +200% год(прогнози)

За повече информация 088 260 775 Караиванов

Много бих се радвал ако успея да продам 49% от дружеството но съм убеден че в България няма да продам и 0,049%.
          Но да видим -може пък да греша?

Коментар

• Клуб на инвеститора

Не мисля, че проблема е в българина - от личен опит знам, че е готов да инвестира, стига да има нагласа, че от това може да се спечели.
            В момента не инвестира, защото всички медии повтарят ( и с право), че в момента пазар няма и от български акции само се губи!

Коментар

• Клуб на инвеститора

Здравей St_1
              Мислил съм за тази възможност,но шансовете и за успех в България на този етап ми изглеждат нищожни.Основният проблем е в мисленето и светоусещането на българина(за съжаление).

Коментар

• Клуб на инвеститора

Пояснявам, че долното мнение е отправено най-вече към
                Петър Караиванов.

Коментар

• Клуб на инвеститора

Здрасти!

Както вече съм споделил, твоята идея е много привлекателна.

Защо не дадеш пример с първо АД, което е решило да набере
                  капитал като емитира акции на БФБ?

Това е хубавото на публичните компании, че ако
                  идеята заработи ти носи дивидент, а може да се
                  спечели и от търсене/предлагане.

Прав си, че към момента се търгуват акции на предприятия,
                  които общо взето разчитат на "изкуствено дишане" от вън.

Забележи колко голям е скептицизма относно подобни на твоето
                  начинания. Аз лично бих го подкрепил КАТО СИ ЗАКУПЯ АКЦИИ ОТ
                  БФБ НА УЧРЕДЕНОТО ОТ ТЕБ АД.

Успех.

Коментар

• Клуб на инвеститора

Препоръка за покупка на Нефтохим, когато се появи преди месец , за мнозина изглеждаше доста смешна, но се получи така, че беше може би единствената позиция, от която на БГ пазара можеха да се направят пари.
                    Макар и за сравнително малък обем!

Коментар

• Клуб на инвеститора

Не мисля, че Нефтохим е само дългосрочна инвестиция. Тези които купиха на цени около 6 лв. вече са на 16% печалба. На пазара има възможности за такива печалби. Вярно е, че е не може да стане с големи бройки , но и големите инвеститори ги няма на пазара от години. Пазарът ще се създаде от многото малки участници и това е така защото те първи ще спечелят и вече даже го правят.

Коментар

• Клуб на инвеститора

Темата на дискусията ми харесва,но не разбирам защо се гледа така ограничено на възможностите за инвестиции в България?Защо трябва да се поема риска за инвестиции само в дружества качени на БФБ?
                        Според мен за да е толкова ниско ликвиден пазара,основна вина имат инвеститорите.Инвестира се само в компании които няма как да донесат
                        "Джакпота" за инвеститора,тъй като те не са иновационни,не предлагат
                        някакво "ноу-хау",имат сериозна конкуренция,раборят с морално остаряла техника и т.н.т.
                        За да се промени това положение трябва да се промени и нагласата на инвеститорите.Трябва да се мисли за инвестиции в иновационни проекти
                        трябва да се инвестира на "зелено" в идеята - естествено след внимателна преценка на риска.
                        Аз предлагам на всички заинтересовани инвеститори да инвестират в
                        моя проект за закупуване на мащина за производство на картонени чащи
                        за еднократна употреба.Естесвеният въпрос е зашо?
                        Зашото:
                        - Мащината произвежда 75 000 000 чаши/годишно
                        - Няма аналогично производство (конкуренция) в България
                        - Осигурен пласмент на продукцията - McDonalds,KFC,Goodis,произво-
                        дители на сладолед,пивоварни компании,експорт
                        - Допълнителни приходи от реклама - щампа от външната страна
                        - Ниска себестойност,висока цена на продукта
                        - Възвращаемост на инвестицията на 100% до две годин
                        Ако предложението ми Ви интересува,може да се свържете с мен на
                        088 260 775 или на ast@otel.net

Коментар

• Клуб на инвеститора

Интересно ситуация стана с тази дискусия, тръгнала с препоръка за покупка на Нефтохим, в особено подходящ момент (нива около 5.9). Оказа се обаче, че тази препоръка всъщност е от човек, който е взел назаем ( за малко)името на Мартин Паев.

Коментар

• Клуб на инвеститора

И аз си мисля, че заслужава да се купи. Но само като дългосрочна инвестиция

Коментар

• от Сашо

Темата за техническия анализ и стратегиите за търгуване е много интересна. За да се спечели трябва да се хване не само посоката на пазара, но и точното време за влизане, т. нар. timing. В България освен да се търгуват слухове и факти, друг начин не виждам. Правилото "купувай слуха, продавай факта" е неприложимо. Интересно ще е всеки да сподели любимите си технически индикатори и стратегии за търгови при един нормален пазар. Това може да бъдат щатски акции, валути или фючърси. Бях гледал подобно изследване на един сайт за технически анализ и най-популярния индикатор беше CCI. Той е създаден за стоки, но се ползва много и за акции.

Коментар

• от Сашо

Искам да поздравя Ники за направения анализ на Нефтохим, цитираните нива са изключително коректни. Искам само да го поправя, че фундаменталният анализ не може да ти каже кога да купуваш. Например за компанията Cisco Systems в САЩ: фундаменталния анализ ще ти каже че това е добра компания и когато цената на акциите й беше 80$ и сега, когато е 28$. Единствено техническият анализ може да покаже какво е настроението на тези, които търгуват и да служи като средство за вземане на решение.

Коментар

Working...
                                X