IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои акции бихте купили сега? Време ли е за покупки?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram
    когато му дойде времето купи от най-ликвидните дружества.

сега отнасят яко шамарите, но като тръгнем нагоре пак от тях ще пълнят големите риби.

а дали му е дошло времето никой не знае. чети форума и следи мненията на оптимистите. когато 90% от тях кажат "край този пазар си е.а майката и няма шансове за уп уп" тогава пазарувай смело

не е препоръка за покупки или продажби на този етап
    вървиш с 1 седмица назад, а това не е добре - понякога така се изпускат големи работи.

миналата седмица дори и темата за Оптимизма капитулира!
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• "Кои акции бихте купили сега?"
      Въпрос за милион, както казваше преди време някой във форума. Мисля, че беше 4и4ко-пари4ко )))

Коментар

• Напълно съм съгласен с тебе, Stenlian!!!

добре че си го добавил!!! Има наистина компании дето уж са "супер" а пък точно по това което казваш са зле и цената им пада...

Първоначално изпратено от Stenlian
        Първоначално изпратено от Shemata
        хей накратко:

ако купуваш ликвидни акции "BLUE CHIPs" ... търси такива които са със доказано добър фундамент:
        1) Увеличение на приходите за последните 3-4 тримесечия (това показва че устояват на кризата)
        2) Увеличение в печалбата за полседните тримесечия (това е супер)
        3) Гледай коефициентите като P/B , P/E и т.н. щото може да се окаже че въпреки горепосочените две 1) +2) са надценени... Просто ги сравни с другите компании на БФБ!!!
        4) Гледай как са се държали цените по време на кризата...
        5) Виж какви обеми там как се отразяват на цената (спад/ покачване)
        6) Виж бранша в който оперират печаливш ли е??? И как ще им се отрази поскъпването на ресурсите !!!
        6) Избягвай много наговорени акции!!!

има няколко такива на борсата които си заслужават досата!!!

Успех!!!

Първоначално изпратено от workcoholic
        никой все пак не каза поне една акция която си заслужава за покупка
        само бих добавил най- важното - гледай кои са собствениците и кои са менаджерите, колко лъжат и колко си изпълняват обещанията пред ивеститорите. Защото всеки може да извади някакъв отчет , обаче да ли това е истината!
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от workcoholic

Всички акции към днешна дата - са подценени, въпросът е, дали могат да се отворят позиции и на по-ниски нива? Щом никой не ти дава конкретна позиция - значи имат основание за това.

Да ти предложа метод за отваряне на 5 позиции, за да диверсифицираш риска. Ето: постави номера на позициите от всички сегменти и разиграй в сфера. Купувай акции от 5-те позиции, които изтеглиш, а именно: позиция 3, 8, 42, 43, 51.

Запази няколко години, след като сривът приключи, ако ти хареса методът, може да играеш И спекулативно с част от тях...

Сигурно ще има мнения, които ще опровергаят предложеният метод, като ще определят някои позиции като дървени, а други ще предлагат да се насочиш към определен сегмент...

Допълнение - "дървените" позиции не поставяй в сферата.

Успехи! ))
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
            хей накратко:

ако купуваш ликвидни акции "BLUE CHIPs" ... търси такива които са със доказано добър фундамент:
            1) Увеличение на приходите за последните 3-4 тримесечия (това показва че устояват на кризата)
            3) Гледай коефициентите като P/B , P/E и т.н. щото може да се окаже че въпреки горепосочените две 1) +2) са надценени... Просто ги сравни с другите компании на БФБ!!!
            6) Виж бранша в който оперират печаливш ли е??? И как ще им се отрази поскъпването на ресурсите !!!

Успех!!!

само бих добавил най- важното - гледай кои са собствениците и кои са менаджерите, колко лъжат и колко си изпълняват обещанията пред ивеститорите. Защото всеки може да извади някакъв отчет , обаче да ли това е истината!

Коментар

• хей накратко:

Успех!!!

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Да не падаш от небето?

Ако някой ти спомене дадени акции като препоръка за покупка, ще е след като вече сам си е напазарил от нея. Покупките на акции са изцяло лично решение, почиващи на анализи, пристрастия, любов към шефа/ката и др. подобни, а не защото някой ти е казал да си купуваш. И след като нямаш собствено мнение, защо изобщо си на борсата.

Изобщо защо си я създал тази тема.

А ако все пак искаш да си формираш мнение и да си правиш анализи, ето следната препратка. Не твърдя, че е най подходящото, но е добре да се започне от някъде.
                http://obuchenie.investor.bg/

Коментар

Първоначално изпратено от Pastir
                  аз съм решил да купувам.има много атрактивни цени на някои акции.
                  Ако беше решил да си го направил досега. Аз от вчера съм 100 % на акции, пък каквото сабя покаже.

В най-лошия случай ще има нещо за унучетата след време (нищо че съм на 22).
                  кажи все пак какво би препоръчал
                  Аз си купих от Химимпорт на 4.5, Еврохолд на 2.7, Монбат на 6.8 и Зърнени храни на 1.12.
                  И те така...

Споменатото не представлява препоръка за търговия с ценни книжа.

Коментар

• никой все пак не каза поне една акция която си заслужава за покупка

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                      Първоначално изпратено от kubrat
                      Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                      За мен специално сега е време за разтоварване. Ама като гледам не само аз съм на това мнение хммм
                      А досега къде бля?
                      Досега кога? Щото има значение и кога и какво е натоварено нали? ;-)
                      Виноват
                      Щом е така горе-долу споделям тезата ти.

Коментар

• когато му дойде времето купи от най-ликвидните дружества.

сега отнасят яко шамарите, но като тръгнем нагоре пак от тях ще пълнят големите риби.

а дали му е дошло времето никой не знае. чети форума и следи мненията на оптимистите. когато 90% от тях кажат "край този пазар си е.а майката и няма шансове за уп уп" тогава пазарувай смело

не е препоръка за покупки или продажби на този етап
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                          Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                          За мен специално сега е време за разтоварване. Ама като гледам не само аз съм на това мнение хммм
                          А досега къде бля?
                          Досега кога? Щото има значение и кога и какво е натоварено нали? ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от DAN_
                            Първоначално изпратено от atb
                            .... и кон да ни... не мърдаме...

Крачка назад правим, но напред не мърдаме...
                            Повече ми прилича, че сме като магаре на дъсчен мост, ината ни е... едно баба знае, "много сме добре" цъфтим и вържем само да не увехнем за една нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                              А досега къде бля?

Коментар

• Първоначално изпратено от atb
                                .... и кон да ни... не мърдаме...

Крачка назад правим, но напред не мърдаме...

Коментар

Working...
                                X