IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде ще бъде дъното на SOFIX?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• във вторник ще видим къде е дъното - особено като напляскат мечетатата по света в понеделник!
    ама с никакви обеми и вероятно - като сега!

Коментар

• Според ръста на икономиката от 2006г, където СОФИКС-1050,

сега трябва да сме на 1200 мин за СОФИКС,

налЕ ??

а к'во стана кобосите виновни............хахахахахаха..........,

или как беше чакат кобосите да формират дъно........СМЕХ, СМЕХ ....ГОЛЕМ СМЕХ!:-)))

Коментар

• Кобосите и чужденците виновни за срива!Разбрахте ли че всички сме виновни!?
        http://www.darikfinance.bg/view_arti...rticle_id=9845
        Егати тъпнята!
        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
          Добре, кажи ми пак, защо точно октомври 2006-та? Как така реши, че до тогава скока е нормален, а след това, че е балон? Ето ти например от март 2004-та до март 2005-та имаше отново над 100% скок, ама тогава не помня да си писал че има балон. Може би следиш борсата от 2006-та и за това си вадиш такива изводи?
          Ако не е тайна, на колко години си?
          01.03.2004 - SOFIX 460.57;
          09.03.2005 - SOFIX 904.43! (това е най-високата мартенска стойност) - ръст малко под 100%!

Скока реално обаче започва от ниво 682.27 (04.02.2005) и за един месец достига 932.44 (28.02.2005)!

Надявам се не се опитваш да ме убедиш, че едномесечното рали (02.2005) започва от лявото кръстче (03.2004)?

А нещо за последвалото го след това движение... не ми казвай, че си пропуснал спихването на това балонче!

(Ниво 701.25 юни 2005)

До началото на октомври SOFIX-a расте приблизително с ръста на икономиката... след това настава паника, психоза, еуфория
          (преди & заради влизането в ЕС)... и той потегли нагоре! Е... беше време вече да се върне!

(Второто кръстче е на границата септември - октомври 2006!)

п.с.
          Това за възрастта мисля да го пропусна!

Коментар

• Добре, кажи ми пак, защо точно октомври 2006-та? Как така реши, че до тогава скока е нормален, а след това, че е балон? Ето ти например от март 2004-та до март 2005-та имаше отново над 100% скок, ама тогава не помня да си писал че има балон. Може би следиш борсата от 2006-та и за това си вадиш такива изводи?
            Ако не е тайна, на колко години си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
              Julius, и тук ли смяташ, че след октомври 2006-та е трябвало Софикс да се движи с инфлацията? Т.е. сега да е някъде около 1300-1400? И според теб какво представлява инфлацията, че така и не разбрах при последното ти обяснение...
              Не с инфлацията, а с ръста на икономиката!

Но пукането на такъв балон винаги има своето инерционно движение...

Нали не очакваш да падне точно на нивото на което е трябвало да бъде, все едно балона не е съществувал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
                Ако разгледате history-то на Sofix-a... Ще видите, че:

На 04.10 - 05.10.2006 за първи път SOFIX-а мина 1000 пункта...

(за мен лично от тези нива се заформи и тръгна балона на борсата)

На 04.10 - 05.10.2007 SOFIX-а достигна максимума си - 1952 пункта...

(т.е. ръст от ~100 % за 1 година... в никоя икономика няма такъв ръст)

На 04.10 - 05.10.2008 ще стане една година... на пропорционален спад!

Не знам на какви нива ще е тогава... но не очаквам спад след нея!

Освен ако не навлезем вече в криза!!!

п.с.
                Бях писал, че на ниво SOFIX = 1000 беше компенсиран спекулативния ръст.

След него спада следваше частично външните движения...

И това вече беше реален спад - този под 1000!
                Julius, и тук ли смяташ, че след октомври 2006-та е трябвало Софикс да се движи с инфлацията? Т.е. сега да е някъде около 1300-1400? И според теб какво представлява инфлацията, че така и не разбрах при последното ти обяснение...

Коментар

• Ако разгледате history-то на Sofix-a... Ще видите, че:

На 04.10 - 05.10.2006 за първи път SOFIX-а мина 1000 пункта...

(за мен лично от тези нива се заформи и тръгна балона на борсата)

На 04.10 - 05.10.2007 SOFIX-а достигна максимума си - 1952 пункта...

(т.е. ръст от ~100 % за 1 година... в никоя икономика няма такъв ръст)

На 04.10 - 05.10.2008 ще стане една година... на пропорционален спад!

Не знам на какви нива ще е тогава... но не очаквам спад след нея!

Освен ако не навлезем вече в криза!!!

п.с.
                  Бях писал, че на ниво SOFIX = 1000 беше компенсиран спекулативния ръст.

След него спада следваше частично външните движения...

И това вече беше реален спад - този под 1000!

Коментар

• Първоначално изпратено от Deripaska
                    След дълбок анализ и много пресмятания стигнах до следния резултат. Дъното на Софикс ще бъде на 23-ти октомри 11:30 часа на 543,68 пункта!

Не питайте как съм го сметнал! Професионална тайна е :-)
                    Интересно м.Октомври се свързва с най- големите борсови сривове в щатите:

-28 Октомври 1929 година, още известен като Черния Вторник

-19 Октомври 1987 година, още Черният Понеделник
                    自由西藏

Коментар

• Вчерашната статистика за P/E е доста показателна. Пазари като Унгария, Полша и Турция варират от 5,9 до 8. Истината и за българския ще бъде там нейде. няма никакво основание да считаме, че сме с по-добра икономика от тези страни и да лежим на кълката, че СОФИКС ще замръзне на тези 12 и нещо (а да не говорим за БГ40). САЩ са на 14, а Германия малко над 10. С други думи българските фирми трябва да извадят такива бляскави резултати при едновременно задържане на цените на акциите, че да влязат в крачка.

Коментар

• 17% смятат че дъното ще бъде под 350?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
                        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Deripaska
                          След дълбок анализ и много пресмятания стигнах до следния резултат. Дъното на Софикс ще бъде на 23-ти октомри 11:30 часа на 543,68 пункта!

Браво уе пи4.Това се казва задълбо4ен анализ. И аз ако не бях смятал с то4ност до стотици, щях да изкарам същия резултат. Ама кайи нещо за след упоменатата дата и час?[img][/img]

Коментар

• След дълбок анализ и много пресмятания стигнах до следния резултат. Дъното на Софикс ще бъде на 23-ти октомри 11:30 часа на 543,68 пункта!

Коментар

• Re: Къде ще бъде дъното на SOFIX?

Първоначално изпратено от joda
                              Къде ще бъде дъното на софикса и кога ще бъде достигнато?Станете "велики анализатори " давайки точен отговор на този въпрос!
                              Макроикономи4еските, Вътрешнополитикоикономи4еските и корелационните фактори всяват страх у БГ инвеститорите(спекуланти). Та то ша ри4е ,4е стигаме то4ката на замръзване , а не дъно.При проста апроксимация замръзването е кога не останат спекуланти. Т.Е на нива от преди 4 години или Sofix - 500. ....Не претендирам за далбоки познания и заявявам, 4е това не е препоръка

Коментар

• Къде ще бъде дъното на SOFIX?

Къде ще бъде дъното на софикса и кога ще бъде достигнато?Станете "велики анализатори " давайки точен отговор на този въпрос!
                                0
                                В момента сме на дъното
                                0%
                                0
                                800
                                0%
                                0
                                750
                                0%
                                0
                                700
                                0%