Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеВиж, по-притеснително щеше да е ако виждахме различно
На мен редовно ми дава разни грешки и вижда подобни странни неща като това
Добре ще е ако вземат мерки да си фикснат малко бъговете!!!Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениебулба на мен в кобоса ми излиза едно М вместо цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнениеДо 9 Декември трябва да подадеш заявка за да ти бъдат блокирани правата. Плащане до тази дата не е необходимо. 3 Януари е крайният срок да внесеш пари в сметката си при твоя ИП или директно да преведеш по посочената в проспектите банкова сметка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от VKVK Разгледай мнениеКолеги, предлагам да дадем още 3-4 месеца на Николай Василев да убеди мажоритаря на Меком да увеличи дивидента на 25% - 30%. Където 18, там и 30Като ще е гарга, поне да е рошава
Г-н Василев нямаше никакъв проблем да убеди човека да увеличи с 50% дивидента, сега нека го направи още веднъж с 40%. Какво толкова
Между другото, другата седмица ако арестуват Асанж и неговите хора разпространят инфото за американските банки, пак ще изчезне ликвидността в системата и няма да е лошо да имаме парички
Според мен, дивидента ще се изплаща най вече с парите от емисията и евентуално от спестените лихви, ако са ги натиснали да погасяват, а може пък и новите им инвестиции да са ефективни.
(Василев казава че няма значение от къде идва дивидента важното е да го има)
Все пак поздравления от мен за мениджмънта и консултанта че най-вероятно с това си решение ще изкарат фирмата от батака, но временно. За по далечно бъдеще вече трябва и самия бизнес да е ефективен.
Поздрави на всички
PS: след време кризата ще е свършила, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rospur Разгледай мнениеДа.МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Паричен поток
Уважаеми г-н Зарев, г-н Цонев и г-н Дерменджиев,
Наистина паричния поток от оперативна дейност през периода 2007-2009 година е бил отрицателен, но за сега през 2010 г. той е положителен. Очакванията за следващите години са, че с реализацията на новия датски проект, производителността и ефективността рязко ще се увеличат, което предполага и подобрен паричен поток, който ще е достатъчен за изплащането на привилегирования дивидент.
През 2010 г. паричния поток от финансова дейност е главно от изплащане на главници и лихви по взети заеми, т.е. компанията надлежно си погасява задълженията.
Коментар
-
Предложение
Колеги, предлагам да дадем още 3-4 месеца на Николай Василев да убеди мажоритаря на Меком да увеличи дивидента на 25% - 30%. Където 18, там и 30Като ще е гарга, поне да е рошава
Г-н Василев нямаше никакъв проблем да убеди човека да увеличи с 50% дивидента, сега нека го направи още веднъж с 40%. Какво толкова
Между другото, другата седмица ако арестуват Асанж и неговите хора разпространят инфото за американските банки, пак ще изчезне ликвидността в системата и няма да е лошо да имаме парички
Коментар
-
Интересна дискусия се води тук в последните дни, а за мен до известна степен е изненада активното участие на Николай Василев, както и включването на Виктор Зарев, който напоследък е много активен и в темата за Свилоза.
Очевидно кризата притиска сериозно компаниите с проблемна капиталова структура, непремерени инвестиции и не особено добро управление на оборотните средства и ги принуждава да търсят квази-equity финансиране, като обещават (почти) невъзможни неща. Меком ще е интересен тест за настроенията и зрелостта на пазара, но като цяло съм скептичен относно шансовете за успех.
Ролята на Николай Василев принципно ми е ясна и няма лошо човек да се старае да заслужи парите си, но според мен човек от неговия ранг не би трябвало да рискува толкова сериозно репутацията си и да се ангажира с очевидно безутешни каузи като Торн и Меком. Особено след като при неуспешното увеличение на капитала на Експат се видя, че хората просто вече не са склонни да дават пари просто заради голямото и добре познато име, без зад него да се вижда real business opportunity and sound financial plan.Last edited by Valuator; 05.12.2010, 23:12.
Коментар
Коментар