IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
    Моля да бъда извинен
    Не си направил нищо, за да те извиняваме!

Дори напротив - показа на Никола до какво объркване сред останалите води използването на неподходяща терминология.

Извинете ме за спама. Това беше последно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
      Не, low, въпросът е принципен и в момента водим частна дискусия по темата.
      Моля да бъда извинен

Коментар

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
        Не е. Казва се "Понци".

Първо разпитайте какво се говори из техните бизнес среди и тогава си преценете.
        При толкова много въпроси без отговор, единственото, коетоможе да Ви задържи май е 18% евентуален дивидент.

Коментар

• Не, low, въпросът е принципен и в момента водим частна дискусия по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение

Интересно, какво според теб е това чудо ROA?

Или не съм те разбрал правилно....
            Предполагам че има предвид към нетната печалба да се прибавят разходите за лихви умножени по (1-данъчната ставка)/ средната стойност на активите

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
              ........ хора които си мислят. че ROA е нетната печалба / активите ........

Интересно, какво според теб е това чудо ROA?

Или не съм те разбрал правилно....

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                На мен основното нещо, което тук не ми харесва е процента акции държани от мажоритаря - над 80%.
                Това е доста често срещано явление на почти всички публични компании на Балканите - хем да имаш достъп до equity финансиране през борсата, хем ако може да си пълноправен собственик и да си правиш каквото си искаш и да не трябва да се допитваш до миноритарите.
                Иначе за емисията бе казано доста. И хората определено имат право да питат кои са контрагентите по руските договори и какви са точно условията.
                Все пак, успех на мениджъра на емисията и на компанията в това начинание.
                За мен по-важно е отношението на мажоритаря към дребните акционери, а не какъв е дела му в съответната компания...
                Ако трябва да дам пример с Божков, то там нещата бяха ясни още преди надуването на балона, но много хора не мислеха трезво и реалистично по време надуването на балона...
                За тях бе достътъчен факта, че цените на акциите растяха и купуваха ли купуваха. До този момент съм доволен от политиката на Меком, все пак обещанията са реалистични, а и не виждам проблем с изплащането на дивидента, та било и от налични средства. Също така си мисля, че след 1-2 години ще има нова емисия акции, защото за момента не се очертава да запишат над 4-5 млн. броя освен ако сами мажоритар не запише
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Защото направи доста успешна кариера в UBS и според мен е спомогнал доста за развитието на капиталовия ни пазар особено в годините, в които работеше там. Освен това е доказан професионалист в тази област и ми е странно, когато хора които си мислят. че ROA е нетната печалба / активите го критикуват.

Първоначално изпратено от pederator
                  Защо постоянно се спряга репутацията му- това мога ли да запитам?
                  The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• На мен основното нещо, което тук не ми харесва е процента акции държани от мажоритаря - над 80%.
                    Това е доста често срещано явление на почти всички публични компании на Балканите - хем да имаш достъп до equity финансиране през борсата, хем ако може да си пълноправен собственик и да си правиш каквото си искаш и да не трябва да се допитваш до миноритарите.
                    Иначе за емисията бе казано доста. И хората определено имат право да питат кои са контрагентите по руските договори и какви са точно условията.
                    Все пак, успех на мениджъра на емисията и на компанията в това начинание.

Коментар

През почивните дни разгледах компанията и честно казано не знам от къде Меком ще успее да генерира достатъчно силен оперативен паричен поток, който да осигури изплащането на високите дивиденти без да се наложи взимането на допълнителен дълг в някой момент.

Това естествено не означава че съм прав. Все пак аз базирам своя анализ на публично достъпна информация. От друга страна мениджъра на емисията разполага с възможността да разговаря директно с мениджмънта и от там да има повече и по-точна информация за бъдещите парични потоци.

Тези хора, които решат да се пробват трябват да знаят, че Николай Василев не би заложил репутацията си просто така. Щом той твърди, че компанията може да изплаща високите дивиденти, значи тя ще може.

Пожелавам успех на всички страни свързани (инвеститори, Бенчмарк, Експат и Меком) по някакъв начин с новата емисия акции, защото всичко това спомага за развитието на българския капиталов пазар.
                      Разковничето според мен тука е:"базирам...на публично достъпна информация"!!!

Коментар

През почивните дни разгледах компанията и честно казано не знам от къде Меком ще успее да генерира достатъчно силен оперативен паричен поток, който да осигури изплащането на високите дивиденти без да се наложи взимането на допълнителен дълг в някой момент.

Това естествено не означава че съм прав. Все пак аз базирам своя анализ на публично достъпна информация. От друга страна мениджъра на емисията разполага с възможността да разговаря директно с мениджмънта и от там да има повече и по-точна информация за бъдещите парични потоци.

Тези хора, които решат да се пробват трябват да знаят, че Николай Василев не би заложил репутацията си просто така. Щом той твърди, че компанията може да изплаща високите дивиденти, значи тя ще може.

Пожелавам успех на всички страни свързани (инвеститори, Бенчмарк, Експат и Меком) по някакъв начин с новата емисия акции, защото всичко това спомага за развитието на българския капиталов пазар.
                        Направо ги локумира. А истинският въпрос за инвеститора продължава да е "ту би ор нот" !?
                        Last edited by precakanoto; 07.12.2010, 13:31.
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• През почивните дни разгледах компанията и честно казано не знам от къде Меком ще успее да генерира достатъчно силен оперативен паричен поток, който да осигури изплащането на високите дивиденти без да се наложи взимането на допълнителен дълг в някой момент.

The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Привет играчори, Моите права ги пуснах по лайсната. Пожелавам ви много успехи и профити в таз инвестиция. Дано няма прецакани, (както Ники Василев ми го пожела и на мен). Дискусията беше много съдържателна. Тенкс на Кура, вери тенкс на H, тенкс на Ники Василев и още един-двама. Спокойна съм, вече няма как да бъда прецакано. Не е препоръка.
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Бизнес модела е сгрешен.
                              Не е. Казва се "Понци".

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche Разгледай мнение
                                От гледна точка на мениджмънта и собствениците емисията на 18 % е едно добро решение. Така си решават ликвидните проблеми, а самия капитал ще се разводни чак след 5 години, но те и тогава ще си имат мажоритарен дял и ще си правят каквото искат.

Според мен, дивидента ще се изплаща най вече с парите от емисията и евентуално от спестените лихви, ако са ги натиснали да погасяват, а може пък и новите им инвестиции да са ефективни.
                                (Василев казава че няма значение от къде идва дивидента важното е да го има)

Все пак поздравления от мен за мениджмънта и консултанта че най-вероятно с това си решение ще изкарат фирмата от батака, но временно. За по далечно бъдеще вече трябва и самия бизнес да е ефективен.

Поздрави на всички
                                PS: след време кризата ще е свършила, нали?

Бизнес модела е сгрешен.

Коментар

Working...
                                X