IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Че защо тъй реши - привилегировани - не ного записани.
    Фирмата не издава акции защото не й трябва финансиране.
    След като не е могла да го получи чрез емисия на акции, сега ще се опитат да вземат заем. Едва ли ще емитират дълг.
    Ако и заем не успеят (Н. Василев каза, че са ги консултирали да не го правят), ще трябва от някъде да се финансират и едва ли ще раздават дивиденти на акционерите.

Коментар

• Даже и да се запишат всички закупени права... това са твърде малко акции... Затова след като се пуснат за търгувия на БФБ, ще има ограничено предлагане... Затова очаквам привилегированите акции да са доста атрактивни и да си заслужава да се купят
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Ами то май е почти сигурно, че за обикновенните акции няма да има дивидент.
        Че защо тъй реши - привилегировани - не ного записани.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

То теоретически е възможно всичко, но при подписаните договори с Русия и Турция и при малкият брой записани привилегировани акции, не мисля, че ще има проблем да се снася дивидентът. Но нали знаеш, че без риск няма инвестиция, без кураж няма слава. Който не смее да поеме никакъв риск, да туря сухото в бамчицата - за 6.8% лихвица - аз играя за по-сосен доход.
          Иначе и за Софкомът така се говореше като пуснаха привилегированите - ама ето - хората си снасят честно.

Смятам тоже, че и цената на обикновените акции спадна, защото някои инвеститори може би мислят, че след плащането на дивидентът на привилегированите, компанията няма да има сухо за дивиденти на обикновените... знам ли...
          Ами то май е почти сигурно, че за обикновенните акции няма да има дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
            Както вече беше споменато по-преди, преференциалните акции реално нямат някои от характеристиките на дълг и при неплащане на дивидента няма да има дифолт. Просто се акумулира за изплащане през някакъв следващ период.
            И много от инвеститорите изразиха съмнение как точно ще бъде изплащана тази гарантирана сума след като към момента оперативния кешфлоу на фирмата е негативен и не е ясно от къде ще дойдат тези 2.5млн. лв за преференциален дивидент.
            Та този дивидент е гарантиран, но само на теория. Реално може и да не го платят, така че ако инвеститорите очакват такъв сценарии, е съвсем възможно да търгува под номиналната цена от 1лв.
            То теоретически е възможно всичко, но при подписаните договори с Русия и Турция и при малкият брой записани привилегировани акции, не мисля, че ще има проблем да се снася дивидентът. Но нали знаеш, че без риск няма инвестиция, без кураж няма слава. Който не смее да поеме никакъв риск, да туря сухото в бамчицата - за 6.8% лихвица - аз играя за по-сосен доход.
            Иначе и за Софкомът така се говореше като пуснаха привилегированите - ама ето - хората си снасят честно.

Смятам тоже, че и цената на обикновените акции спадна, защото някои инвеститори може би мислят, че след плащането на дивидентът на привилегированите, компанията няма да има сухо за дивиденти на обикновените... знам ли...

Коментар

Ха-ха-ха - очакваш акции с гарантиран дивидент 18 стинки да се търгуват на 48 стинки ли?

Чакай, чакай - накраят пак ще останеш...

...ПРЕЦАКАНО.

Както вече беше споменато по-преди, преференциалните акции реално нямат някои от характеристиките на дълг и при неплащане на дивидента няма да има дифолт. Просто се акумулира за изплащане през някакъв следващ период.
              И много от инвеститорите изразиха съмнение как точно ще бъде изплащана тази гарантирана сума след като към момента оперативния кешфлоу на фирмата е негативен и не е ясно от къде ще дойдат тези 2.5млн. лв за преференциален дивидент.
              Та този дивидент е гарантиран, но само на теория. Реално може и да не го платят, така че ако инвеститорите очакват такъв сценарии, е съвсем възможно да търгува под номиналната цена от 1лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                По-интересно е откъде ще намерят пари да финансират датския проект. Дали ще извадят нов заек от цилиндъра?
                Ми да вземат пари от някоя бамка - щом пишманинвеститорите - глупави...

Седма година правата щяха да се изкупят до последното, и то на цени до 8-10 стинки бройката, ама сега - негативизъм и шубе на борсата господаруват.

Коментар

• Благодаря на участниците във форума. Успех догодина

Колеги,

Удоволствие беше да си комуникираме през последния месец в този форум.

От днес нататък ние в Експат ще се концентрираме върху работа с фирмата, за да имя тя успешни следващи години.

Дано да спечелите, ако сте записали от новите акции.

Поздрави, Николай

Коментар

• По-интересно е откъде ще намерят пари да финансират датския проект. Дали ще извадят нов заек от цилиндъра?

Коментар

• Я па си купих.

Коментар

• Нулев интерес! Едва 0.27% от предложените на аукциона права бяха закупени.
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• При текущите нива на борсата, съответно на другите акции, то не бих си купил привилегировани акции на цена над 1 лв.
                          Нека да почнат да се търгуват, а пък тогава ще му мислим

Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                          Време не остана да запишеш на номинал... После от 1.30 нагоре...
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Пълен провал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              Ще следя акцията от време на време... след като привилегированите почнат да се търгуват... ако преценя, че цената ме устройва, то бих си купил привилегировани акции
                              Време не остана да запишеш на номинал... После от 1.30 нагоре...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Ха-ха-ха - очакваш акции с гарантиран дивидент 18 стинки да се търгуват на 48 стинки ли?

Чакай, чакай - накраят пак ще останеш...

...ПРЕЦАКАНО.

Коментар

Working...
                                X