IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Че защо мажоритарите да купуват - за да дават пари от себе си на... себе си ли?

Колкото записали - толкова, заже по-добре че малко - хем дивидентът ще се снася с много по-висока сигурност, хем като снесат хората един дивидент и заювците успокоят и тръгнат да драпат за тия привилегировани, предлагането ще е малко и ако човекът реши да шитне, сосно-сосно ще намаже.
    Бе каква сигурност, бе. Какъв дивидент, каkво снасяме. Ти не проумяваш ли, че при отрицателен паричен поток по основна дейност, няма нищ сигурно, ако спуснат кепенците, какъв ще го дървиш!?. Гати императора, гати дървената тимберица си, не е препоръка, но жив и здрав да си, онождай по-редовно Нушенцето, и по-малко киснене във форума ти пожелавам, че живота е един миг, току виж се изтекъл. А малки императорчета няма насреща. Да се надяваме, че като дойдат, няма да са толкова изперкали, че да се хвърлят на всяка рибарска въдица. Не е препоръка.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Колкото записали - толкова, заже по-добре че малко - хем дивидентът ще се снася с много по-висока сигурност, хем като снесат хората един дивидент и заювците успокоят и тръгнат да драпат за тия привилегировани, предлагането ще е малко и ако човекът реши да шитне, сосно-сосно ще намаже.

За пореден път се убеждавам, че си доста надалеч от бизнеса в тази страна. За този бизнес мисля, че няма какво да коментираме повече. Нещата са крещящо ясни и за непросветените.....

Коментар

• Ами нормално - пръво вземаш, после даваш. Бизнес.

Е, всеки си решава де.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Защо да мажоритарите дават пари ? По добре е да взимат естествено!

Но все пак! Защо да дават пари от себе си на ... (подчертавам) ! ... Предприятието си!

1. За да покажат ангажираност, отдаденост, отговорност, ... вяра в каузата!

Ето защо!

2. За да дадат пример.

3. За да защитят инвестицията си с действия

4. ...

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Че защо мажоритарите да купуват - за да дават пари от себе си на... себе си ли?

Коментар

• 1. Заявени за закупуване са 3.3 % от акциите

2. Мажоритарния собственик има повече от 3.3% дял

T.e. Мажоритарния собственик не е пожелал да закупи акции с 18% дивидент!

Защо ?

Малко прилича на изборите преди 5-7 години, когато имаше партии, който имаха само по 1-2 гласа взети ... Т.е. дори кандидатите не бяха гласували за себе си
              Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Ако падне пак на 50-60 стинки акцията може и пак да си купя
                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                  Импе да не се окажат всички акции в портфейла ти привилигировъни Че дотук ясно ..привилигировани софкоми и Мекоми ...нещо много оми накрая станаха дано да е за добро

Не е препоръка за нищо ...
                  Че що не - накраят ще си купя и моба "Привилег".

Иначе като си помисля, повечето от компаниите ми редовно снасят дивидент - и М+С и ХЕС, и Медика, и Софком и Елхим, често и Софарма и Албена, както и саламаджийницата. Това не е нещо позорно, нали така?

Реално погледнато, водещите ми акции М+С и ХЕС (като тежест над 50% от портфейлът ми), вече са се изплатили като инвестиция само от дивиденти... и това изпълва мен со дълбоко и сосно удовлетворение един вид

Коментар

• какво стана тук

Коментар

• Импе да не се окажат всички акции в портфейла ти привилигировъни Че дотук ясно ..привилигировани софкоми и Мекоми ...нещо много оми накрая станаха дано да е за добро

Не е препоръка за нищо ...

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                        Да бе, ти и по 2 кинта тодоров май имаше, защото били "секси". Не знам на колко стинки се търкалят в момента. Като има "императори" ще има и тарикати да им земат кинтите. То добре, че в твоя случай понятието кинти е нещо екзотично.
                        Тц, тоя не съм го купувал никога. И ако ми видиш портфейлът, ще се убедиш, че в него няма ни една "куца" акция.

Коментар

То мене ми и не трябва ликвидност поне не и в скоро време. За пазаруване - имам набелязани и други книжа, за продаване - не купил, за да продавам... не и под 1.68 кинта (напримерно) на каквато цена ако шитна, ще мога да взема доказаните Софкоми с по-висока дивидентна доходност.
                          Да бе, ти и по 2 кинта тодоров май имаше, защото били "секси". Не знам на колко стинки се търкалят в момента. Като има "императори" ще има и тарикати да им земат кинтите. То добре, че в твоя случай понятието кинти е нещо екзотично.

Коментар

• Интересно развитие днес. Откъде ли Меком ще търси да се финансира сега? Ако няма план Б, май им трябва някой по-разтропан инвестиционен банкер, който да им структурира нещата както трябва. Всяка банка ще им даде такова финансиране стига да направят една нормална структура.

А, и нека да напомня за "любимата" ми опция с мезанина :-)

Коментар

• То мене ми и не трябва ликвидност поне не и в скоро време. За пазаруване - имам набелязани и други книжа, за продаване - не купил, за да продавам... не и под 1.68 кинта (напримерно) на каквато цена ако шитна, ще мога да взема доказаните Софкоми с по-висока дивидентна доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                Даже и да се запишат всички закупени права... това са твърде малко акции... Затова след като се пуснат за търгувия на БФБ, ще има ограничено предлагане... Затова очаквам привилегированите акции да са доста атрактивни и да си заслужава да се купят

Инвеститорите, които не пожелаха да запишат акции на цена 1 лв е нормално да имат интерес към тях на цена поне 20-30% под емисионната стойност при вторичната търговия. От друга страна, записалите акции ще търсят или бързи 20-30% в другата посока или да си получат очакваните дивиденти през следващите няколко години. Та в този ред на мисли ми е трудно да си представя каква търговия би имало с новата емисия... По-скоро се очертават по 2-3 сделки седмично
                                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Working...
                                X