IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
    BOBAN, политическите ти коментари ми се струват доста неуместни.

Райчев не е бил в борда на Меком до сега. Сега влиза лично за първи път. Досега е дърпал конците отзад чрез подставени лица. На това се слага край. Всеки директор ще си носи лично отговорността за действията и решенията си оттук нататък.

Място за емоции в този случай няма. Участието и сътрудничеството на досегашния мажоритарен собственик, който е управлявал тази фирма през последните 20 години и е доказал през определени периоди на нейното развитие, че е способен да постига добри резултати, е в интерес на дружеството и на всички акционери. Така или иначе основните контакти с клиенти и доставчици към днешна дата са на Райчев. Целия мениджмънт на средно ниво също е назначаван от него. Това е действащ бизнес, не е лека кола или недвижим имот. Ако изхвърлиш всички служители всичко приключва не секундата и се превръща в купчина непотребни активи с ипотеки върху тях.

Не искам да поучавам никой как се купуват и продават компании, но ми се струва, че развитията от днешния ден са най-добрия възможен сценарий за дружеството и неговите (миноритарни) акционери.
    Аз бих определил това като безпомощност, безсилие.

Нямам акции и никакъв интерес. Просто страничен наблюдател.

Коментар

• Да Янков благодаря за коментара- много е верен и уместен. Не само това- Раичев е създател на предприятието- държи и контактите и пазарите. Смятам това решение за много успешно и соломоновско- в интерес на компанията и акционерите и. Между другото това е вековна практика в англо- саксонския бизнес- много са случаите на загубили бизнеса си мажоритари да останат да работят в компанията като служители и управителиГ-н Янков моля да ни информирате какви ще са следващите ви стъпки и ще се ли възобнови ли производството и обслужването на кредититеДоволен съм и от привличането и надзора на световна одиторска компания

Коментар

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение

Райчев не е бил в борда на Меком до сега. Сега влиза лично за първи път. Досега е дърпал конците отзад чрез подставени лица. На това се слага край. Всеки директор ще си носи лично отговорността за действията и решенията си оттук нататък.

Място за емоции в този случай няма. Участието и сътрудничеството на досегашния мажоритарен собственик, който е управлявал тази фирма през последните 20 години и е доказал през определени периоди на нейното развитие, че е способен да постига добри резултати, е в интерес на дружеството и на всички акционери. Така или иначе основните контакти с клиенти и доставчици към днешна дата са на Райчев. Целия мениджмънт на средно ниво също е назначаван от него. Това е действащ бизнес, не е лека кола или недвижим имот. Ако изхвърлиш всички служители всичко приключва не секундата и се превръща в купчина непотребни активи с ипотеки върху тях.

Не искам да поучавам никой как се купуват и продават компании, но ми се струва, че развитията от днешния ден са най-добрия възможен сценарий за дружеството и неговите (миноритарни) акционери.
        Все едно сме се разбрали предварително..........много правилен и логичен ход...поздравления !!!!!

Коментар

• Киро....мисли каквото си искаш....
          За мен Райчев просто държи Асо Пика в ръкава си.......И затова Никито се примери да го остави в БД .....Кое ли е асото ,помисли си....Просто Райчев ги изпързаля 'юпитата...както предполагах де.Със старата комунистическа школа трудно се воюва....

Пожелавам ти като акционер да спечелиш с Райчев в управлението.Прав си,така е по-добре.Като купуваш акции с милиони без да знаеш какво се случва е по-добре да оставиш този дето е забъркал лайната.

Той е взимал кредитите,той по-лесно ще ги расрочи.Той има да взема много милиони,той ще ги уреди ...

Успех и дано стане не 50ст....а 5и 50

Не е препоръка

Коментар

• КОЙТО ВЗЕМЕ ДНЕС В ПОНЕДЕЛНИК Е НА ДУБЪЛ

Коментар

• То от страОООтните резултати на Райчев Меком е на тоя хал - ептен оМекнал...

Коментар

• Що ми се струва че ако помислите малко ще се сетите че 1 глас от Борда на директори не значи управление на Фирмата.Прякото Управление не е ли от Изпълнителният директор-пък щом е добре за Никито ще е добре и за нас.

Коментар

• Г-н Янков, благодаря за петъчното веселие! С тези приказки вашите се върнах в комсомола..

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                    Какво става тук....взеха му акциите,а го оставят в управлението.Тук голям трилър се завързва.
                    Трилъри са ти в главата само...ясно беше, че са се разбрали....нали има избран прокурист...а как се избира прокурист ??? Май доста неща не са ясни по търговско право.... а някой да се е досещал, че сега като член на УС "господина", ще трябва да оказва пълно съдействие....или случайно да се досеща, че членовете на УС със своите действия и бездействия носят ЛИЧНА ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ при решение на ОСА.....най- важния момент е, кой е изпълнителен директор, дали не щракна капана и сега "господина" ще трябва да помага....айде стига простотии......фактите са пределно ясни, има воля и средства да работи завода................

Коментар

• На мен тази информация от събранието ми звучи добре.
                      Явно се е взело равновесно решение и волята е да се запази и стопанисва предприятието.
                      По-добре е от емоционални и драматични разправии, които едва ли биха довели до нещо полезно, за когото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                        ....СЕГА ОСТАВЯТ РАЙчЕВ В БОРДА:

КОмунистически похват с Лондонски привкус

Не е препоръка

Коментар

• Помисли малко преди да пишеш и не се води от това, че те беше и те е страх да играеш МЕКОМ. Да Янков се жалваше но са се разбрали с Раичев да се оправят без воина. И наи- лошия мир е по- добър от успешната воина. Какво печелят двете страни ли- Ники и клиенти възможност без неприятности да се управляват новата мажоритарна собственост и да спечелят от нея. Надявам се и ние покраи тях. Раичев си спестява неприятности със търсене на отговорности- съд , прокуратура за вреди и запазва останалото му миноритарно участие с надежда за бъдеще това , което му е останало. де . Ние малките купилите на цени за фалирало предприятие имаме възможност да направим да си удвоим и утроим парите- за повече засега не мечтая. Аз за вас не зная, но на сегашните цени съм дубъл от втората реколта. Успех на смелите и предприемчивите. А завистливите тролове знаят какво да правят

Коментар

• Това, че Райчев остава ще направи играта още по-интересна!!!

Коментар

• Едва ли някой е очаквал точно това да се случи на ОСА

Коментар

• Тук шоуто е пълно

Коментар

Working...
                                X