IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    Ей, няма да ни омръзне на преоткриваме топлата вода! Ще дам малко инфо - завира около 100С. Ако някой се интерисува от бъдещето на био и т.н. горива да потърси какво се случва около Е85.

п.п. изкопаемите горива нямат сериозна алтернатива за сега в изостанали икономики

Тук нямам акции, но ми е интересен /смешен/ форума
    Ами най-напредналата икономика - САЩ, разчита основно на изкопаемите горива, а за алтернативните, само раздува на приказки - понеже са наясно, че нито ще дадат нужната енергия, а в същото време ще са по-скъпи и от 150$ за барел петрол примерно, и затова готвят оръжейни сделки с ОАЕ за 20 млрд. долара и т.н. )

Коментар

• Ей, няма да ни омръзне на преоткриваме топлата вода! Ще дам малко инфо - завира около 100С. Ако някой се интерисува от бъдещето на био и т.н. горива да потърси какво се случва около Е85.

п.п. изкопаемите горива нямат сериозна алтернатива за сега в изостанали икономики

Тук нямам акции, но ми е интересен /смешен/ форума
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от обзървър
        Вътрешен доклад на Брюксел отхвърля биогоривата
        Според учените цената е неприемливо висока, а смисълът - минимален

След като миналата седмица представители на Европейската комисия започнаха публично да отстъпват от заложената преди година цел за преминаване на транспорта към биогорива, в петък и европейските учени обявиха, че целта вероятно е непостижима, а цената й е твърде висока. Във вътрешен доклад Изследователският център към комисията обяви, че европейските данъкоплатци ще трябва да дадат между 33 и 65 млрд. евро, а шансът биогоривата да помогнат за намаляването на глобалното затопляне е едва 80 на сто. Въпреки че биогоривата на теория трябва да намалят емисиите на вредни газове, на практика според учените емисиите при производството им ще са толкова много, че ще направят схемата безсмислена.

В сряда Брюксел трябва да публикува пълната си стратегия за борба с климатичните промени. През последните седмица обаче има сериозни индикации, че изискването, което беше поставено миналата година - до 2020 г. 10 на сто от горивото, използвано в транспорта, да идва от биогорива, вероятно ще отпадне. Говорител на комисията, цитиран от интернет изданието EurActiv, коментира, че ако целта все пак се запази, то тя ще бъде обвързана с т.нар. устойчиво производство на биогорива - от отпадъчни растителни материали като листа, дървесина, корени и други, както и от сертифицирани растения.

Още през есента различни научни и неправителствени организации започнаха да критикуват алтернативните горива, тъй като засяването на площи с посеви за биогорива намалява площите за житни култури, вдига цените на хранителните продукти и създава социално напрежение. Други заключения пък сочат, че на практика биогоривата увеличават глобалното затопляне, тъй като карат бедните страни да изсичат горите си, за да засаждат култури за горива, които да продават на европейския пазар.

Според доклада на учените на комисията ще е далеч по-смислено, ако с биогорива се произвежда електроенергия, а не се зареждат автомобили. Учените обаче констатират, че дори и минималното използване на остатъчни материали от растенията не е кой знае колко икономично, тъй като пренасянето им до фабриките в развития свят също отнема енергия. Учените на комисията заключават, че биогоривата няма да увеличат работните места в света, а само ще дадат работа на работниците, които са били изхвърлени на улицата от сектори, закрити заради биогоривата. Дневник

Европейските страни вече ще могат свободно да спонсорират екологични проекти, които се изпълняват от частни компании. Това гласи предлаганата от комисаря по конкуренцията Нели Круз поправка в регулациите, засягащи държавната помощ в ЕС. Тя ще бъде част от предложения от комисията в сряда пакет мерки за климатичните промени. Според предложението на Круз страните ще могат да инвестират до 60 на сто от сумата в проекти, изпълнявани от големи компании, и до 80 на сто - за малкия бизнес. Субсидиите ще засягат проекти за обществения транспорт, хранилища на въглероден двуокис и други.
        Истината е проста, изкопаемите горива нямат алтернатива )

Коментар

• Много е жалко, че това СПО не го направиха февруари месец. Колко яки кинти щяха да падат тук направо не ми се мисли. Само че от шортване (и ако все пак въведат късите продажби).

Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Ха, обзървара ме е изпреварил с постването на тази статия. Тъкмо я четох в Дневник и стигнах до извода че и 2,60 за тази акция си е много рискова инвестиция. Има къде-къде по-добри алтернативи на БФБ в момента!

Коментар

• Тук следва рязък спад на цената на зърнените култури, а ще видим и инсталацията за биогорива какво ще прави. И на това капитализацията му е над 600 милиона

Коментар

• Вътрешен доклад на Брюксел отхвърля биогоривата
                Според учените цената е неприемливо висока, а смисълът - минимален

След като миналата седмица представители на Европейската комисия започнаха публично да отстъпват от заложената преди година цел за преминаване на транспорта към биогорива, в петък и европейските учени обявиха, че целта вероятно е непостижима, а цената й е твърде висока. Във вътрешен доклад Изследователският център към комисията обяви, че европейските данъкоплатци ще трябва да дадат между 33 и 65 млрд. евро, а шансът биогоривата да помогнат за намаляването на глобалното затопляне е едва 80 на сто. Въпреки че биогоривата на теория трябва да намалят емисиите на вредни газове, на практика според учените емисиите при производството им ще са толкова много, че ще направят схемата безсмислена.

В сряда Брюксел трябва да публикува пълната си стратегия за борба с климатичните промени. През последните седмица обаче има сериозни индикации, че изискването, което беше поставено миналата година - до 2020 г. 10 на сто от горивото, използвано в транспорта, да идва от биогорива, вероятно ще отпадне. Говорител на комисията, цитиран от интернет изданието EurActiv, коментира, че ако целта все пак се запази, то тя ще бъде обвързана с т.нар. устойчиво производство на биогорива - от отпадъчни растителни материали като листа, дървесина, корени и други, както и от сертифицирани растения.

Още през есента различни научни и неправителствени организации започнаха да критикуват алтернативните горива, тъй като засяването на площи с посеви за биогорива намалява площите за житни култури, вдига цените на хранителните продукти и създава социално напрежение. Други заключения пък сочат, че на практика биогоривата увеличават глобалното затопляне, тъй като карат бедните страни да изсичат горите си, за да засаждат култури за горива, които да продават на европейския пазар.

Според доклада на учените на комисията ще е далеч по-смислено, ако с биогорива се произвежда електроенергия, а не се зареждат автомобили. Учените обаче констатират, че дори и минималното използване на остатъчни материали от растенията не е кой знае колко икономично, тъй като пренасянето им до фабриките в развития свят също отнема енергия. Учените на комисията заключават, че биогоривата няма да увеличат работните места в света, а само ще дадат работа на работниците, които са били изхвърлени на улицата от сектори, закрити заради биогоривата. Дневник

Европейските страни вече ще могат свободно да спонсорират екологични проекти, които се изпълняват от частни компании. Това гласи предлаганата от комисаря по конкуренцията Нели Круз поправка в регулациите, засягащи държавната помощ в ЕС. Тя ще бъде част от предложения от комисията в сряда пакет мерки за климатичните промени. Според предложението на Круз страните ще могат да инвестират до 60 на сто от сумата в проекти, изпълнявани от големи компании, и до 80 на сто - за малкия бизнес. Субсидиите ще засягат проекти за обществения транспорт, хранилища на въглероден двуокис и други.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                  Na 2.60 - 2.70 vsichki shte se naredim da si kupim, zashtoto togava shte si zaslujava.
                  не казвай всички, не ме слагай в тази акция
                  аз бих дал 3 пъти по-малко от 2,6-2,7

не е препоръка за покупка или продажба
                  всеки дава колкото си прецени
                  аз за повечето борсови акции бих дал 1/3 от текущата им стойност
                  ама никой не ми продава и по-добре за мен

Коментар

• Първоначално изпратено от bateto
                    Ами нали за това говоря на колегите през цялото време. Когато ти стиска да преминешна от другата страна, да станеш инвеститор, а не философ по инвестиции на заплата може да се вярва на твоето мнение, иначе си изкарваш заплатата, но може и да ти я резнат тази толкова огромна за теб заплата, защото от търговията с коментираната позиция май само твоите работодатели преливат от кухо в празно, просто твоите мамнипулации не хващат достатъчно "декиш", ако съм написъл правилно думата.
                    Това си е мое лично мнение на човек, който не е на заплата от 1991г. (Без да съм се регистрирал в б-рото по труда)
                    Ami manipulatorite vsushnost sa tezi, koito sa si kupili akcii i sega se boriat da ubejdavat, che akciata shtiala da hvrukne. Eto pogledni koga se poiaviha novite hora v tozi forum i vij samo v koia tema pishat. I sled petak ne sa vlizali, zashtoto weekenda ne im se plashta da spamiat, no ot ponedelnik otnovo sa tuk.
                    A az izkazvam lichno mnenie. Niamam akcii v ZHBG, a rabotodatelia mi puk edva li e i chuval za tazi firma.
                    A akciiata e nadolu ne zaradi tova koi kakvo kazva ili pishe, a zashtoto prosto ne struva tolkova. Na 2.60 - 2.70 vsichki shte se naredim da si kupim, zashtoto togava shte si zaslujava.

Коментар

• нещо не си ме разбрал както трябва, като казах да се изчакат 2-те седмици имах предвид точно това което ти казваш - ЦКБ подрепяше до сряда позицията и сега реално след като ги няма може да се види до къде ще отиде.
                      наистина не е коректно да се сравняват, но ЗХБ преди тази дата няма история, но все пак се вижда че спада на ЗХБ след НГ е почти толкова колкото и индексите.

За продавачите - малките продават заради паниката обхванала целия пазар, заради лакомията, която до сега беше по презумция профит 20 -30 % при старта и много други фактори.

за големите - хвърли един поглед на отчетите на един международен фонд и ще разбереш защо - поне аз така си мисля, но докато КФН не се произнесе дори и за сделките на 17 и 18.12. си мисля, че всички само гадаеме.

Между другото оборотите след като ЦКБ се оттегли рязко намаляха - аз очаквам стабилизация, стига корекцията на пазара да не продължи.
                      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                        малко се спекулира с падането на цената на ЗХБ - нека да мине корекцията и тогава ще има по-реална представа, а и стабилизиращия мениджър е вече втори ден аут, така че тепърва ще се види кой крив кой прав

Компания Изменение (31.10. 2007 - 16.01. 2008)
                        Специализирани Бизнес Системи -40,42280589
                        Трейс Груп Холд АД* -35,99358974
                        Еврохолд България АД -31,52424942
                        Монбат АД -21,78856792
                        Каолин АД -21,01226994
                        Етропал АД* -18,96551724
                        Ломско пиво АД -16,66666667
                        Зърнени Храни България АД* -15,05617978 (17.12.2007)
                        Девин АД -14,03286979

Да припомня, че само предната седмица индексите паднаха с повече от 10 % - продължавам да твърдя, че още нищо не може да се прецени - оставете акцията поне 2 седмици да се развие без ЦКБ и тогава правете генерални изводи. Трябва да се отчете също така и факта, че реално акциите се появиха на пазара на 19.12.2007, а мисля всички знаем какво стана тогава.

имаше въпрос защо продадох - защото средно ги продадох на 4,55, в момента съм със средна 3,77, цена от преди последната седмица.
                        Киф, първо не е коректно да сравняваш спада от 31.10.2007 на другите дружества със спада от 19.12.1007 на ЗХБГ. Второ, намесите на ЦКБ бяха изцяло в ПОЛЗА на ЗХБГ (да не кажа единствените такива). Трето, по-интересен е факта не защо пада ЗХБГ а защо всички продават на загуба - няма никой дето да е купил по-ниско от 4,50 и да е продал по-високо с изключение на малцина в първите дни при ниски обеми. Виж обемите през последната седмица и ще видиш, че тези дето касират загубата въобще не са толкова малко/малки. Именно поради туй и зададох въпроса.
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• малко се спекулира с падането на цената на ЗХБ - нека да мине корекцията и тогава ще има по-реална представа, а и стабилизиращия мениджър е вече втори ден аут, така че тепърва ще се види кой крив кой прав

Компания Изменение (31.10. 2007 - 16.01. 2008)
                          Специализирани Бизнес Системи -40,42280589
                          Трейс Груп Холд АД* -35,99358974
                          Еврохолд България АД -31,52424942
                          Монбат АД -21,78856792
                          Каолин АД -21,01226994
                          Етропал АД* -18,96551724
                          Ломско пиво АД -16,66666667
                          Зърнени Храни България АД* -15,05617978 (17.12.2007)
                          Девин АД -14,03286979

Да припомня, че само предната седмица индексите паднаха с повече от 10 % - продължавам да твърдя, че още нищо не може да се прецени - оставете акцията поне 2 седмици да се развие без ЦКБ и тогава правете генерални изводи. Трябва да се отчете също така и факта, че реално акциите се появиха на пазара на 19.12.2007, а мисля всички знаем какво стана тогава.

имаше въпрос защо продадох - защото средно ги продадох на 4,55, в момента съм със средна 3,77, цена от преди последната седмица.
                          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Бате, май си тръгнал към бюрото, с тези "инвестиции" дето ги правите

Ама нали сте умници, що не отговорите на инсайдера?

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              Първоначално изпратено от 4i40
                              Ллеле, някои форумци са се взели много на сериозно..
                              Private, безспорната ти теоретична подготовка не е достатъчна за да играеш на пазара.От много коефициенти , графики и числа , които си понаучил у нас и в чужбина(поне така си мисля), пропускаш идеята,че пазара реагира и на очаквания ( за по-бърз растеж, по- големи приходи,и т.н).И даже пак да се прав, какво от това? - за 17г на пазара мога да си позволя 15000 лв временна загуба (сигурно колкото год. ти заплата...).
                              Март месец, като пробият житата и се очертае новата реколта( дай боже благодат), ще си запишеш в теорията-"растеж от очаквания"...
                              И като си толкова умен публикувай в научни списания. Тук форума е за раздумки, а не за високопарни заядливци.
                              Успехи
                              Shte se iznenadash kolko mi e godihnata zaplata! :-)

Analiza e napraven vuz osnova business plana na ZHBG, koito e priel niakakvi normalni ochakvania. Ako se diskontira normalno i rasteja mu e v granicite 3% do bezkrainost, cenata sam vidia kolko izliza v reporta na Elana. Pri cena 4.50 e plateno za svruh ochakvania. Ami ako ne se sbudne dori i tova ot business plana?
                              I za kakav po-burz rastej mi govorish? Prihodite mejdu 2007 i 2008 sa prognozirani da narastnat 100%, a ako narastnat s 50%-60%?
                              Ами нали за това говоря на колегите през цялото време. Когато ти стиска да преминешна от другата страна, да станеш инвеститор, а не философ по инвестиции на заплата може да се вярва на твоето мнение, иначе си изкарваш заплатата, но може и да ти я резнат тази толкова огромна за теб заплата, защото от търговията с коментираната позиция май само твоите работодатели преливат от кухо в празно, просто твоите мамнипулации не хващат достатъчно "декиш", ако съм написъл правилно думата.
                              Това си е мое лично мнение на човек, който не е на заплата от 1991г. (Без да съм се регистрирал в б-рото по труда)

Коментар

• [quote="НИК"]Чакам цена 2.50 лв. и влизам. Не е препоръка!

Като компанията е дърво има ли смисъл да влизате дори и при двойно по-ниска цена от тази при IPO-то?
                                Тази позиция не е за спекуланти със сигурност.
                                Защо пък INSIDER-A реши, че всички са се счупили да продават и кои са продаващите всъщност?

Коментар

Working...
                                X