IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук под 3 лева вече няма да видиме. Кой купил купил. Пена хуква нагоре ...

Не е препоръка!

Коментар

• Искренно ме развесели :-)))))))
      Благодаря !

Коментар

• Ще ми обясняваш като падне под 2 лева. Печалба тука не чакай скоро. Каквото и да става с пазара.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от DD
        Това бяха Гърците от пощенска банка (въздържам се да ги обидя)
        Не намирам връзката на EFG EURO bank с фирмите и мениджърите на които уж са били раздадени бонус акции.
        Ако ти колега виждаш някаква ще се радвам да ми я обясниш.
        Гърците продадоха според мен, защото явно като повечето инвеститори сложиха процент презаписване който в последствие им изигра лоша шега и нямаха очевидно пари да ги платят.
        Те взеха 3.7мил акции това може да се види от регистрационните сделки още на 17.12.2007 ама какво ли ти обеснявам ...............

Коментар

• Това бяха Гърците от пощенска банка (въздържам се да ги обидя)
          Не намирам връзката на EFG EURO bank с фирмите и мениджърите на които уж са били раздадени бонус акции.
          Ако ти колега виждаш някаква ще се радвам да ми я обясниш.
          Гърците продадоха според мен, защото явно като повечето инвеститори сложиха процент презаписване който в последствие им изигра лоша шега и нямаха очевидно пари да ги платят.
          Те взеха 3.7мил акции това може да се види от регистрационните сделки още на 17.12.2007 ама какво ли ти обеснявам ...............

Коментар

• А кой продаваше докато другите още не си знаеха разпределението, а?
            И защо това беше единственото ИПО/СПО дето търговията тръгна толкова експедитивно. Други с месеци ги чакат.

Айде със здраве.

Не е препроръка.

Ако беше така щеше да бъде публично оповестено както направиха с химимпорт или ти си твърде от скоро да го знаеш това !
            Но ако ти се занимава вземи прочети Проспекта на химимпорт там пише това за което говоря !

Коментар

• Ако беше така щеше да бъде публично оповестено както направиха с химимпорт или ти си твърде от скоро да го знаеш това !
              Но ако ти се занимава вземи прочети Проспекта на химимпорт там пише това за което говоря !

Коментар

• Служителите не са си купили. Имат подарени като бонус от работодателя. Особено висок и среден мениджмънт. Доста фирми са така.

Не е препоръка.

Всеки има някакво отношение към позицията, дали съм ги продал или не е моя работа колега, но да пишеш, че служителите са си продали акциите е меко казано манипулативно.
                Дали този знае колко служители са си купили от ZHBG и колко от тях са продали ти как мислиш ?!?!?!??
                Хайде без глупости става ли ?
                Всеки си има мнение и е хубаво да го казва именно за това са форумите, но такива мнения са глупави.
                Но глупостите на този с еднодневния ник не се търпят.
                Колега знаеш ли колко си лесен за откриване! НЕ ТЕ заплашвам а само ти казвам, че човек много лесно може да бъде намерен та дори и да пише анонимно в даден форум.

Коментар

• Всеки има някакво отношение към позицията, дали съм ги продал или не е моя работа колега, но да пишеш, че служителите са си продали акциите е меко казано манипулативно.
                  Дали този знае колко служители са си купили от ZHBG и колко от тях са продали ти как мислиш ?!?!?!??
                  Хайде без глупости става ли ?
                  Всеки си има мнение и е хубаво да го казва именно за това са форумите, но такива мнения са глупави.
                  Но глупостите на този с еднодневния ник не се търпят.
                  Колега знаеш ли колко си лесен за откриване! НЕ ТЕ заплашвам а само ти казвам, че човек много лесно може да бъде намерен та дори и да пише анонимно в даден форум.

Коментар

• DD, ам не си ли продал твоите досега?
                    Че до 17.01 можеше да направиш добри пари.
                    Вече правиш лоша загуба. ops:

Коментар

• Интересно от къде имаш тази информация за продажбите на служителите ??
                      Или само ей така си дрънкаш да си чешеш пръстите ??!?!?!?!?

Коментар

• Айде стига с тези очаквания. Компания без история. Със съмнителни преоценки на присвоени бивши държавни зърнени бази си продаде 25% на 170 милиона на база празни обещания и астрономически коефициенти.

Поне да имаше едно нещо дето да е наред тук. Но не би.

Очаквам да пада още много. Ще спре евентуално ако почнат да си я купуват обратно CHIM, но тях не ги интерисува. Техните служители си продадоха акциите в първите дни.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от blah blah
                        Камило, раздели капитализацията при цена 6,10 на очакваната печалба през 2008 и ще получиш P/E 47-48 в края на годината.

Подобни "анализи", като този на Бенчмарк показва нагледно защо не трябва да се има доверие на българските ИП-та. Като положението е толкова розово, предлагам Бенчмарк веднага да започнат изкупуване на акциите сега на 3 лв за фондовете си и за доверителното си управление.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                          Tuk vuprosa e kolko akcii ima Benchmark, che da vadiat takav analis.
                          И аз това проверих. Нямат във фондовете си. Обаче има други фондове, които са го поели още от ИПО-то.

Коментар

• Абе какви капиталови разходи да им дам на тея в последните години са им супер воалтирнаи от 3 млн до 30 млн 2006.
                            Друго нещо интересно до преди ИПО-то работят на EBITDA margin от 20%, а в очакванията им до 2012 gross margin им варира около 10%.
                            До сега не съм я оценявал през DCF, а само през мултипъли и ще ми е интересно какво ще излезе, главно защото не мога да гадая какви преоценки ще измислят през годините, за да докарат обещанията от проспекта.

Коментар

• Камило, раздели капитализацията при цена 6,10 на очакваната печалба през 2008 и ще получиш P/E 47-48 в края на годината.

Подобни "анализи", като този на Бенчмарк показва нагледно защо не трябва да се има доверие на българските ИП-та. Като положението е толкова розово, предлагам Бенчмарк веднага да започнат изкупуване на акциите сега на 3 лв за фондовете си и за доверителното си управление.

Коментар

• Tuk vuprosa e kolko akcii ima Benchmark, che da vadiat takav analis.

Коментар

Working...
                                X