IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това ще е акцията на 2024.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Както казва един приятел във всяка инвестиция 50% е макро, 30% е сектор и само 20% е компанията /мениджмънта/ Ако човек няма ясна визия за макрото, според мен няма смисъл нито да се четат, нито да се правят прогнози. Не съм Ванга за да знам бъдещето, още почече че не съм специалист в бизнеса. Мога само да се доверя или да не се доверя на менижмънта , като го комбинирам с разсъждения и очаквания относно сектора в който оперира дадена компания. В случая с Агрия смятам че хората ще продължат да се хранят, независимо от икономическата обстановка и в този смисъл съм оптимист относно бъдещето на сектора на хранителните стоки и в предвид историята на менижмънта, му имам доерие.
      оф макрото никой не може да го предвиди, затова съм фен на Хауърд Маркс

https://www.youtube.com/watch?v=IAmA...phaInvestMinds
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

понеже въпросът бе за Алмагест ще допълня - хората ще продължат да се хранят и да пият ..
        ROI? или такива неща нямат значение за теб? Някъде една трета от капитализацията ли отиде за това нещо?
        Last edited by Black and white cat-foot; 07.01.2024, 07:39.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Както казва един приятел във всяка инвестиция 50% е макро, 30% е сектор и само 20% е компанията /мениджмънта/ Ако човек няма ясна визия за макрото, според мен няма смисъл нито да се четат, нито да се правят прогнози. Не съм Ванга за да знам бъдещето, още почече че не съм специалист в бизнеса. Мога само да се доверя или да не се доверя на менижмънта , като го комбинирам с разсъждения и очаквания относно сектора в който оперира дадена компания. В случая с Агрия смятам че хората ще продължат да се хранят, независимо от икономическата обстановка и в този смисъл съм оптимист относно бъдещето на сектора на хранителните стоки и в предвид историята на менижмънта, му имам доерие.
          понеже въпросът бе за Алмагест ще допълня - хората ще продължат да се хранят и да пият ..
          Last edited by petyob; 06.01.2024, 18:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

калпав мениджмънт - тупаха се в гърдите как са се отървали от губещия бизнес и бъдещето е розово в момент в който вече са знаели че тримесечния отчет е шит. blindside му се вика това.

я кажи какво мислиш за Алмагест, че тука по някаква причина никой не иска да говори за тази покупка, в която Агрия изсипа сума ти пари. какво е бъдещето там?
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• стартирам годината

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Опаа, да не ставаме като шмекерчето петр5г ли беше.. Аз за "скоро" никога не говоря. Камо ли за движение от 150% да стане "скоро"! Опита ми ме е научил, че за да направиш добра доходност се иска търпение. Ти гледам че си по цъкането напред - назад за 15-тина %. Твои са си парите, твоя си е играта. Но хайде по-прецизно с изказванията относно другите

п.п. Миналия месец продадох един пакет акции, които бях събирал 7 г. с печалба 355%. Мен подобни инвестиции и доходи ме устройват. Ти си цъкай и прави печалби "скоро"
                За мен нещата са - когато тогава, колкото толкова. Нямам план, вероятно и гладен няма да умра, вече няма и на кого да се фукам!!!

Коментар

Сигматрон не е добър пример, особено при положение че е загубила 45% след твоят рейтинг " силна покупка" Как си обясняваш това?
                  Да се рови в отчети и да се гледат коефициенти е хубаво, но има един недостатък, че тези данни могат да ти покажат само миналото на една компания, но не и бъдещето и.
                  калпав мениджмънт - тупаха се в гърдите как са се отървали от губещия бизнес и бъдещето е розово в момент в който вече са знаели че тримесечния отчет е шит. blindside му се вика това.

я кажи какво мислиш за Алмагест, че тука по някаква причина никой не иска да говори за тази покупка, в която Агрия изсипа сума ти пари. какво е бъдещето там?

Коментар

Опаа, да не ставаме като шмекерчето петр5г ли беше.. Аз за "скоро" никога не говоря. Камо ли за движение от 150% да стане "скоро"! Опита ми ме е научил, че за да направиш добра доходност се иска търпение. Ти гледам че си по цъкането напред - назад за 15-тина %. Твои са си парите, твоя си е играта. Но хайде по-прецизно с изказванията относно другите

п.п. Миналия месец продадох един пакет акции, които бях събирал 7 г. с печалба 355%. Мен подобни инвестиции и доходи ме устройват. Ти си цъкай и прави печалби "скоро"
                    пардон, че съм продал скоро беше при Софарма където след това се сурна. добре, кога ще видим агрия на тези нива? 1г? 5г? 10г? защото да кажеш че ще удвои и после да се срине с една трета и да чакаш 10г да се оправи не е някаква супер доходност

Коментар

да видим, 68 милиона ск, 3 милиона оперативна печалба за тримесечието, 19 милиона капитализация. брей, човек би си помислил че пазарът не иска да я оцени на ск тази шитня защото цялата оперативна печалба я изяждат разходите за лихви.

https://seekingalpha.com/filings/pdf/17112458

ти ако искаш игнорирай лихвите и се вторачвай в ск, но после да не се чудиш защо доходността ти куца. тоя филм "агрия имат земи за 200 милиона и няма как да падне цената на акцията" го гледах и на 30 лв на акция тук, когато батя говореше за 70 скоро.

абе ако райков и сие са толкова велики и си правят сметките според теб, къде ти е възвръщаемостта от алмагест? нали уж трябваше и там да има мега синергии, добавена стойност и тн?
                      Сигматрон не е добър пример, особено при положение че е загубила 45% след твоят рейтинг " силна покупка" Как си обясняваш това?
                      Да се рови в отчети и да се гледат коефициенти е хубаво, но има един недостатък, че тези данни могат да ти покажат само миналото на една компания, но не и бъдещето и.
                      Attached Files
                      Last edited by Alonso; 05.01.2024, 12:01.
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

+1
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

...го гледах и на 30 лв на акция тук, когато батя говореше за 70 скоро.
                          ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            Какво тук общо има капитализацията? Собствения капитал е 316 млн. лв., активите 703 млн. лв. новия завод 150 млн. лв.
                            Агрия търгува 373 хил. тона зърна, от които 127 хил. тона слънчоглед. Завода е с капацитет 250-300 хил. тона. Вече няма да продава слънчоглед, а масло, което се очаква да носи по-голяма добавена стойност.
                            Притежават складови бази за 1,2-1,3 млн. тона зърна (около 9% от наличните в страната), като те са концентрирани в североизточен район където ще е и завода и логистиката. .
                            Явно са повярвали, че ще се справят със суровината, а реализацията е ясно че е навън.

Хубаво 3% рентабилност на приходите, обаче рентабилността на собствения капитал е 17% при 128 млн. СК, 369 млн. пасиви и 22 млн. печалба (Олива 2019 г.) в резултат на неразумно зобане с чужди пари.
                            да видим, 68 милиона ск, 3 милиона оперативна печалба за тримесечието, 19 милиона капитализация. брей, човек би си помислил че пазарът не иска да я оцени на ск тази шитня защото цялата оперативна печалба я изяждат разходите за лихви.

https://seekingalpha.com/filings/pdf/17112458

ти ако искаш игнорирай лихвите и се вторачвай в ск, но после да не се чудиш защо доходността ти куца. тоя филм "агрия имат земи за 200 милиона и няма как да падне цената на акцията" го гледах и на 30 лв на акция тук, когато батя говореше за 70 скоро.

абе ако райков и сие са толкова велики и си правят сметките според теб, къде ти е възвръщаемостта от алмагест? нали уж трябваше и там да има мега синергии, добавена стойност и тн?
                            Last edited by Black and white cat-foot; 05.01.2024, 07:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                              Пропускате един стратегически важен момент.
                              Най-големият производител и износител за ЕС на слънчогледови масла е Украйна. Там е война и има проблеми с преработката.
                              От началото на войната украинците губят пазари за сметка на български преработватели.
                              Като цяло според мен е борба за наличния пазар, кой ще спечели само времето ще покаже ;-)
                              а тази война като свърши какво правим? няма да си оправят заводите до година-две и ще ни дават слънчоглед? нали уж искахте дългосрочно мислене?

Коментар

• Пропускате един стратегически важен момент.
                                Най-големият производител и износител за ЕС на слънчогледови масла е Украйна. Там е война и има проблеми с преработката.
                                От началото на войната украинците губят пазари за сметка на български преработватели.
                                Като цяло според мен е борба за наличния пазар, кой ще спечели само времето ще покаже ;-)

Коментар

Working...
                                X