IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
    Тук съм ол-ин ,под 21 средна.
    Очаквам да тръгне към 23.30 и оттам да скъса синджира за 28.
    Що спря да пускаш графики?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
      Тук съм ол-ин ,под 21 средна.
      ​​​​​​Сменяш електроника за жито - интересна стратегия

Коментар

• Тук съм ол-ин ,под 21 средна.

Коментар

• Цензурата пак заработи ! Не било по темата, пълни глупости ! Пак да напиша, крайно време е компании с лоша репутация и със снето доверие от инвеститорите да се махнат от индекса и на тяхно място да влезнат други ! Не знам има ли индекс по света, в който да има компания, която се търгува под номинал !

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
            Днес погледнах броя акционери - вече сме 748. Остават двама до Март и би трябвало да сме в Софикс. Не че това ще помогне бизнеса, но за цялата борса би било добре според мен.
            Давай, убеди ме да вляза пак тук. Какво предлага 2024 като попътен вятър или е пак изгубена година като 2023?
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Днес погледнах броя акционери - вече сме 748. Остават двама до Март и би трябвало да сме в Софикс. Не че това ще помогне бизнеса, но за цялата борса би било добре според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Споко, ще има още много от същото - когато аграр си повярва, че е финаснов гений и се набълбука със заеми, щото то какво му е - при, мели, яж, пък и земята не я произвеждат вече, нали, обикновено следва пук. Тук единствената надежда е държавата пак да подпре зърнарите, щото тлъстинките от 2022 заминаха в киреча, а се очертават още много години, в които нашите зърнари или ще спукат балона на земята и рентите, или ще търсят някаква форма за хидромелиорация, или ще се надяват на дядо Боже за хубава година тук и епидии навсякъде другаде, или ще фалират, щото са се нагрухали с кредити, а продукцията им е крайно неконкурентоспособна.

Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...

Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно....
                Когато си прав - прав си. Този въпрос е повдиган нееднократно на ОСА и отговора винаги е бил един и същ - "Няма хора". Няма хора защото заминаха да разботят берат плодове и зеленчуци из Европа, за да може Да внасяме от там храната си, вместо да им изнасяме както е било преди години. Проста справка с гугъл доказва че доходите на декар с десетки и стотици пъти по-високи от зелнчуци и плодове спрямо тези от зърнопрозводство и че зърнопрозводството е ефективно само за огромни и неполивни земи кавото са в Русия например. Проблема да го правиш обаче е само че няма хора или по-точно че има ама не им се бачка. И не можем да им се сърдим , че избират лесният път. Защо да вървим по трудният път, ако има лесен? Ако не бяха простите аграри, сега и пшеница нямаше да гледаме и земята щеше да пустее както беше в началото на прехода. Каква е причината да я докараме до това положение, всеки може да определи за себе си. Мисля, че е комплексна от много фактори, но за мен основният фактор е мисленето, че всеки който не е сложил бялата якичка в някоя лъскава офис сграда и ходи да работи в земеделието е "прост аграр". Ако пък е в произвидството е "прост бачкер" и така нататък. Въпроса е много важен. Има нещо фундаментално сбъркано българина да ненанвижда тези, които прозвеждат това за което харчи основната част от доходите си.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Инвестици Агрия Q1-Q4 2023 г. хил. евро Планирани за 2023 г. Реализирани
                  отчет Q1 отчет Q2 отчет Q3 отчет Q4 до Q1 до Q2 до Q3 до Q4 само Q4
                  земеделска земя 1 500 1 500 1 500 1 500 353 1 178 1 630 2 300 670
                  съществуващи складови стопанства 700 700 700 700 64 290 370 570 200
                  земеделска техника 1 500 1 500 1 500 1 500 572 1 938 2 960 3 750 790
                  автопарк, логистика 1 000 1 000 1 000 1 000 - - 1 940 1 660 - 280
                  нов логистичен център 93000 м3 3 400 3 400 3 400 3 400 1 369 2 170 3 415 5 440 2 025
                  активи и дялови участия 26 000 26 000 26 000 26 000 20 887 20 887 24 500 24 500 -
                  завод за преработка на маслодайни култури в база Кристера 10 000 10 000 10 000 10 000 - - - 1 960 1 960
                  Общо: 44 100 44 100 44 100 44 100 23 245 26 463 34 815 40 180 5 365

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Груйка, без конкретни данни не мога да се съглася с написаното. Субсидиите се дават предимно от ЕС и са във всички области, даже и за трева, пасища може да се окаже най-изгодно. Бях чел, че сме станали светочният първенец по отглеждане на тикви (тиквата е зеленчук ) както и с лавандулите - бяхме в топ 3 на света. Имаше и бум с бадемите ... пари са се давали, но явно не е ефективно и устойчиво.
                    Нямам време сега да ровя, че пиша от летището - летя за Мадейра. Като се прибера и ми остане време, може да седна да драсна една теза по въпроса. Успех с инвестицията тук - аз лично скоро не виждам бъдеще тук, а рискът от пук става все по-сериозен, въпреки много устойчивата основа от 80 000 декара земя
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Тъй има, имам проблясъци А що си мислиш, че съответните, за които изказвам мнение, са ми непознати - България е твърде малка, за да не се знаем, но това е друга тема. Колкото до хейта ми - аз не хейтя, просто съм максималист или поне съм за максималната оптимизация, ерго виждам някакви проблеми (основно винаги търся проблеми). Считам, че това е доста ценно качество и когато е трябвало, е било оценено. Други го считат за хейт, щото не славославя акцията им - разбирам го - ти да видиш като кажа, че на някой кварталът е кочина, какво става, това тук нищо не е. Всеки с вижданията и разбиранията си

Петьо, знаеш, уважавам мнението ти, но си млад и някои неща не са ти ясни (което е хубаво, защото си умен и бързи се учиш) - земеделието отдавна не е оставено на цар пазар, а разчита до много голяма степен на държавата. Нашата държава реши, че е най-лесно да остави всичко на зърнарите, щото така си е супер - всичко се плаща на декар като субсидии, а без субсидии всички са фалирали, или поне замята ще отлети на 50% срив, почти без нзчение какъв е декарът. Аграрите правят бърза сметка и им излиза, че спрямо единица продукция, най-изгодно и най-висок процент субсидия вземат за зърно, отделно то е в пъти по-лесно за гледане, пък и е на99% механизирано. Ерго зеленчукопроизводството отива в киреча, а в нишата се набиват полски, гръцки, турси и какви ли не чужди земеделци. Хората бягат от селата и става порочен кръг - ходи ги връщай после, като те вече са на Запад. От тази гледна точка зърнарите са вредни и да, те са станали такива точно благодарение на държавата, която именно може и да им отнеме същите тези права. Ма пък друго си е с тракторите да си браним кайените...
                      Груйка, без конкретни данни не мога да се съглася с написаното. Субсидиите се дават предимно от ЕС и са във всички области, даже и за трева, пасища може да се окаже най-изгодно. Бях чел, че сме станали светочният първенец по отглеждане на тикви (тиквата е зеленчук ) както и с лавандулите - бяхме в топ 3 на света. Имаше и бум с бадемите ... пари са се давали, но явно не е ефективно и устойчиво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

Когато ти роди главата читава мисъл съм длъжен да се съглася ! Прав си за написаното - просто омаловажаването на постигнато, пренебрежението и откровенните обиди към НЕПОЗНАТИ за теб люде ми идва ДОСТА В ПОВЕЧЕ. И друг път съм отбелязвал ,че ИМАШ ПРОБЛЯСЪЦИ измежду многото злобеене и "остроумие".
                        Тъй има, имам проблясъци А що си мислиш, че съответните, за които изказвам мнение, са ми непознати - България е твърде малка, за да не се знаем, но това е друга тема. Колкото до хейта ми - аз не хейтя, просто съм максималист или поне съм за максималната оптимизация, ерго виждам някакви проблеми (основно винаги търся проблеми). Считам, че това е доста ценно качество и когато е трябвало, е било оценено. Други го считат за хейт, щото не славославя акцията им - разбирам го - ти да видиш като кажа, че на някой кварталът е кочина, какво става, това тук нищо не е. Всеки с вижданията и разбиранията си

Петьо, знаеш, уважавам мнението ти, но си млад и някои неща не са ти ясни (което е хубаво, защото си умен и бързи се учиш) - земеделието отдавна не е оставено на цар пазар, а разчита до много голяма степен на държавата. Нашата държава реши, че е най-лесно да остави всичко на зърнарите, щото така си е супер - всичко се плаща на декар като субсидии, а без субсидии всички са фалирали, или поне замята ще отлети на 50% срив, почти без нзчение какъв е декарът. Аграрите правят бърза сметка и им излиза, че спрямо единица продукция, най-изгодно и най-висок процент субсидия вземат за зърно, отделно то е в пъти по-лесно за гледане, пък и е на99% механизирано. Ерго зеленчукопроизводството отива в киреча, а в нишата се набиват полски, гръцки, турси и какви ли не чужди земеделци. Хората бягат от селата и става порочен кръг - ходи ги връщай после, като те вече са на Запад. От тази гледна точка зърнарите са вредни и да, те са станали такива точно благодарение на държавата, която именно може и да им отнеме същите тези права. Ма пък друго си е с тракторите да си браним кайените...
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Споко, ще има още много от същото - когато аграр си повярва, че е финаснов гений и се набълбука със заеми, щото то какво му е - при, мели, яж, пък и земята не я произвеждат вече, нали, обикновено следва пук. Тук единствената надежда е държавата пак да подпре зърнарите, щото тлъстинките от 2022 заминаха в киреча, а се очертават още много години, в които нашите зърнари или ще спукат балона на земята и рентите, или ще търсят някаква форма за хидромелиорация, или ще се надяват на дядо Боже за хубава година тук и епидии навсякъде другаде, или ще фалират, щото са се нагрухали с кредити, а продукцията им е крайно неконкурентоспособна.

Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...

Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно....
                          темата не е дълбока, а по-скоро безмислена. Нека да оставим стопани и арендатори да решават какво ще гледат, а да не управляваме с декрети, постановления, лозунги и прочие. Стопаните сами ще сменят културите, ако условията се променят. Никой не пречи на никой да гледа овошки и зеленчуци - ето конкуренцията е малка на вътрешния пазар, значи е по-лесно , да ама не

Коментар

"Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...

Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно...."
                            Когато ти роди главата читава мисъл съм длъжен да се съглася ! Прав си за написаното - просто омаловажаването на постигнато, пренебрежението и откровенните обиди към НЕПОЗНАТИ за теб люде ми идва ДОСТА В ПОВЕЧЕ. И друг път съм отбелязвал ,че ИМАШ ПРОБЛЯСЪЦИ измежду многото злобеене и "остроумие".
                            мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Украинците си плащат със зърно, освен това повечето се изнася, нали и румънците само го прекарват през пристанищата. Те така се разплащат а някакви говеда протестирали. Нашите банки не им приемаха гривните - ако предпочитат да вземат гривни. Дори и към америте се разплащат със зърно. А нужда от слънчоглед има огромна. Реакторите не бива да ги даваме обаче.
                              Last edited by Кисимов; 30.01.2024, 13:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                                То бива, бива ама... имало олио в Кауфланд за 1.85лв. литъра... няма светлина в тунела

Коментар

Working...
                                X