Първоначално изпратено от Eminem
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Знам, че има време до годишното събрание, затова бих предложил няколко идеи:
1. Сплит в съотношение 5:1 (може и повече). Книжата ще станат доста по-ликвидни и септември сме в Софикс;
2. Дивидент, при това по-голям от миналата година;
3. Нова процедура по обратно изкупуване на акции
Не е препоръка. Имам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Tези две напълно различни явления нямат място в един и същи коментар. Едното е компания с необичайно читав мениджмънт, имат нещо като иновативен продукт и капитализация напълно разкачена с действителността. Агрия е бизнес от друга лига, две нива над Алтерко, но пък няма нужда от финансиране през капиталовия пазар, така че на никой не му дреме колко струва хартишката освен на нас, дребосъците. Арчър Даниълс и Бъндж са на ол тайм хай и Агрия е на ол тайм хай. И на мен ми се иска да лети още, ама нещо се посви т.нар. марджин ъф сейфти, който за БФБ знаем, че е повечко.
Поздравления за правилните инвестиционни ходове впрочем.
Ако беше само въпрос на искане, нямаше да преструктурирам портфейла.
Агрия е закопана отдавна от излизащия и досега беше задържана изкуствено.
А е на много по-добри коефициенти при случката с войната и инфлацията. Тя печели много повече отколкото е ръста на инфлацията, докато при алтерко има някакво укротяване на реантабилностите и маржините а и тамошната печалба под 20млн мен специално ме разочарова. Виждаме им капитализациите, виждаме печалбите, и какво предстои с инфлацията - олио по 5лв... Все пак е храна - една от първите нужди в пирамидата с приоритети при военни "операции" със световна тежест. Ясно е, че Русия и Украйна са едни от най-големите житници на света. Ясно е, че няма да засеят на 100% и др
Направих сравнение с Алтерко, не за друго, а защото за мен други читави акции на бфб няма.Другите ги игнорирам!
Разбира се нищо общо нямат като сфери и дейностиLast edited by Dio; 10.03.2022, 17:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнениеПечалба на Агрия: 25млн,, а на Алтерко 18млн.
Потенциал за ръст на печалбата за цялата 2022г - тук според мен е по-голям отколкто при алтерко
... Увеличих агрия за сметка на алтерко при спада и вече съм ушит 5 пъти повече от тези на алтерко
Поздравления за правилните инвестиционни ходове впрочем.
Коментар
-
Не бих се подигравал толкова на българското "смарт мъни", защото имаме повече примери за това как ритейлът е бивал сготвен в кофти манджи. Абе изтрих си преди час коментара, ама съпротивата на 17.60 засега се справя за съжаление. Вече гледаме към утрешния ден.
- 1 like
Коментар
-
Не бих се подигравал толкова на българското "смарт мъни", защото имаме повече примери за това как ритейлът е бивал сготвен в кофти манджи. Абе изтрих си преди час коментара, ама съпротивата на 17.60 засега се справя за съжаление. Вече гледаме към утрешния ден.
Очаквам цената на акцията скоро да надмине тази на Алтерко, броят акционери ще е предостатъчен за влизане в софикс на следващото четене и най хубавото е, че идиотските дървета в индекса ще се премахват едно по едно, при което септември ще имаме един по-добър и устойчив на трусове индекс!
Цена над 20-25 лв е напълно логична да бъде постигната в скоро време
Почти еднаква цена с тази на Алтерко в момента а текущите разлики в резултатите са силно в полза на Агрия
Брой акции Агрия - 6800 хил, Алтерко - 18000 /почти 3 пъти по-малко акции от Алтерко
Печалба на Агрия: 25млн,, а на Алтерко 18млн.
Потенциал за ръст на печалбата за цялата 2022г - тук според мен е по-голям отколкто при алтерко
Имам и от двете. Увеличих агрия за сметка на алтерко при спада и вече съм ушит 5 пъти повече от тези на алтерко
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениепо данни на ЦД фрий флоута на 28 Фебр е 608 , а към 9 Март е 631...23 нови собственика. Видяхме как т.н. смарт мъни продадохда точно преди да запозне възходящия тренд, така че на БФБ ритейла е по-мъдър от фондовете май...и по други позиции се наблюдаваше същото! Ако някои от ПФ-тата чете да се замисли сериозно защо взима заплата...
Коментар
-
по данни на ЦД фрий флоута на 28 Фебр е 608 , а към 9 Март е 631...23 нови собственика. Видяхме как т.н. смарт мъни продадохда точно преди да запозне възходящия тренд, така че на БФБ ритейла е по-мъдър от фондовете май...и по други позиции се наблюдаваше същото! Ако някои от ПФ-тата чете да се замисли сериозно защо взима заплата...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеНякой има ли информация дали има затруднения при износа на зърно в момента? Предизвикани от държавата например
Коментар
-
Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение
Като допълнение на мнението на колегата...
П.С. Хартишката пак потегли нагоре.
https://dnes.dir.bg/politika/pp-atak...a-i-koruptsiyaLast edited by Батя; 10.03.2022, 16:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Казва, че от седмица е спрян износа без някакво основание, но статията е от вчера
Общо взето се вижда почерка на БСП
П.С. Хартишката пак потегли нагоре.
https://dnes.dir.bg/politika/pp-atak...a-i-koruptsiya
Last edited by Network; 10.03.2022, 15:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеНякой има ли информация дали има затруднения при износа на зърно в момента? Предизвикани от държавата например
Общо взето се вижда почерка на БСППравителството обяви, че ще изкупи милион и половина тона зърно от българските производители. От бранша се опасяват на какви цени ще трябва да продават на държавата. "Няма ясни правила, по които трябва да се извърши сделката за купуване на зърно от държавата", това каза пред Нова ТВ председателят на
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
какъв застойцената си има ясен възходящ тренд с кратки периоди на консолидация.
- 1 like
Коментар
Коментар