IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Alonso, общите задължения на групата са 262 мил. (така mag-inv изкарва тези 870 лева на тон), при консолидацията вътрешногруповите вземания и задължения се елиминират.
    Така е. Съгласен съм. Но тук в случая се игноирират едни вземания, което за мен не е правилно. Все едно да твърдя че ЦКБ има еди си кави задължения, без да слагам и вземанията , които има от заемополучателите си
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение

Ехехееее, ти съвсем реши да ме хлъзнеш
      Айде погледни баланса и се опитай да разбереш как съм получила цифрата 870 лв. Може и без елка

А колко е твоята цена за Агрия?
      Ако погледна неконсолидираният баланс, виждам 60 милиона задължения. Ако ги разделя на тоновете се получват 200 лева на тон. Предполагам че ти вадиш всички задължения на консолидирана база и ги делиш на 300 000 тона за да получиш тази цифра. Проблема е, че в задълженията на консолидирана база, влизат и вътрешните задължения между майката и отделните фирми от холдинга. Просто казано ако аз ти дължа на теб 1000 лева а ти на мен 900, то общият ми дълг към теб не е 1000 а само 100. Не се заяждам, нито се опитвам да внушавам нищо Математиката е точна нука, счетоводството също. Извини ме, ако тези неща да са ти ясни, но пък на друг читател да не са ясни и все на някой да е полезно.
      Last edited by Alonso; 27.04.2022, 12:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Щом разбираш от отчети, би ли обяснила откъде получи 870 лева на тон задължения, при положение, че задълженията на неконсолидирана база са 60 милиона, а в консолидирания са включени и вътрешните задължения? Как може да е внушение, ако елката показва 300 000 по 700 = 210 000 000 и то при положение че в тези тонове има и голям процент слънчоглед, чиято цена не е 700 лв на тон И от какво трябва да си правим заключения за цената за акцията, ако не от стойност на стоки, земи, други активи и печалби?
        Alonso, общите задължения на групата са 262 мил. (така mag-inv изкарва тези 870 лева на тон), при консолидацията вътрешногруповите вземания и задължения се елиминират.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

вай вай вай цели 4лв отгоре
          Разговора става все по-съдържателен, и спирам преди админите да са ме изгонили.
          Успех на всички!

Коментар

Моята цена тук е 32 лв.
            Разбирам достатъчно от отчети, споко!
            Голямото внушение беше, че от цената на зърното в складовете може да си правим заключение за цената на акцията...

Имам Агрия, не е препоръка!
            Забелязах акцията доста отдавна, благодарение на Батя.
            вай вай вай цели 4лв отгоре
            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Щом разбираш от отчети, би ли обяснила откъде получи 870 лева на тон задължения, при положение, че задълженията на неконсолидирана база са 60 милиона, а в консолидирания са включени и вътрешните задължения? Как може да е внушение, ако елката показва 300 000 по 700 = 210 000 000 и то при положение че в тези тонове има и голям процент слънчоглед, чиято цена не е 700 лв на тон И от какво трябва да си правим заключения за цената за акцията, ако не от стойност на стоки, земи, други активи и печалби?
              Ехехееее, ти съвсем реши да ме хлъзнеш
              Айде погледни баланса и се опитай да разбереш как съм получила цифрата 870 лв. Може и без елка

А колко е твоята цена за Агрия?

Коментар

Моята цена тук е 32 лв.
                Голямото внушение беше, че от цената на зърното в складовете може да си правим заключение за цената на акцията...
                Last edited by Alonso; 27.04.2022, 12:05.

Коментар

И каква реална оценка да чакаме според теб?
                  Моята цена тук е 32 лв.

Имам Агрия, не е препоръка!
                  Забелязах акцията доста отдавна, благодарение на Батя.
                  Last edited by mag-inv; 27.04.2022, 11:58.

Коментар

Не съм забравила активите, inta53!
                    В контекста на написаното по-долу, внушението беше, че само зърното в базите е по-голямо от пазарната оценка на дружеството. Затова се пошегувах за пасивите. Щото някой може да чака реална оценка 100 лв.

Батя, изглежда си чувстителен на тема Агрия
                    Никъде не съм сравянвала Хим с Агрия. Просто се замислих върху думите на Alonso, дали има такова животно, на което кеша му е по-голям от пазарната капитализация. И след като се порових в екселските ми таблици, попаднах на Хима. С всичките му условности...
                    Не знам какви са твоите представи за внушение, но за мен това че зърното е с по-голяма стойност от ПК е носпорим факт. Вече твърдението, че срещу всеки тон пшеница стоят 870 лева дълг за мен е или опит за внушение или признак за тотално неразбиране що е то консолидиран счетоводен отчет. Съдейки по това че даваш примери с хима, клоня към второто И каква реална оценка да чакаме според теб?

Коментар

• Не съм забравила активите, inta53!
                      В контекста на написаното по-долу, внушението беше, че само зърното в базите е по-голямо от пазарната оценка на дружеството. Затова се пошегувах за пасивите. Щото някой може да чака реална оценка 100 лв.

Батя, изглежда си чувстителен на тема Агрия
                      Никъде не съм сравянвала Хим с Агрия. Просто се замислих върху думите на Alonso, дали има такова животно, на което кеша му е по-голям от пазарната капитализация. И след като се порових в екселските ми таблици, попаднах на Хима. С всичките му условности...

Коментар

Ако ще смятаме на тон пшеница, трябва да отчетем,
                        че срещу всеки тон пшеница имаме текущи + нетекущи пасиви в размер на около 870 лв.

Услужливо забрави за активите... - намека бе за готова годишна продукция и редица от + сове до стигането и, а ти къде
                        се заби ...

Коментар

На Флагмана му е голям ... кеша. По-голям му е от пазарната капитализация. Но пак не го харесват...

Не е важно колко ти е голям ... кеша, а какво ще правиш с него...
                          Сравняваш круши с пирони колега! Химимпорт има банка в структурата си. Затова кеша е голям.. защото е на депозанти! Гледа се и срещу кеша колко задължения стоят. Агрия е съвсем различна структура. Кеша си е нейни и е ресурс, който самата компания решава как да инвестира или пък разпредели на акционерите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            Само 300 000т. зърно*700лв. средно в базите е над тази -"ПАЗАРНА ОЦЕНКА" [TABLE]

Ще се стигне и до реална оценка, - не вярвам да я пропуснем!
                            Ако ще смятаме на тон пшеница, трябва да отчетем,
                            че срещу всеки тон пшеница имаме текущи + нетекущи пасиви в размер на около 870 лв.

Коментар

И аз това се чудя. Той по принцип започна да инвестира в разни проекти, но все пак има реална вероятност компанията по някое време да се окаже с повече кеш от пазарната си капитализация и тогава ще трябва нов и много по-голям проект.
                              На Флагмана му е голям ... кеша. По-голям му е от пазарната капитализация. Но пак не го харесват...

Не е важно колко ти е голям ... кеша, а какво ще правиш с него...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Само 300 000т. зърно*700лв. средно в базите е над тази -"ПАЗАРНА ОЦЕНКА"
                                196,52 млн. лв
                                "
                                Ще се стигне и до реална оценка, - не вярвам да я пропуснем!
                                "Общият капацитет на складовите бази, собственост на дъщерни дружества от икономическата група на „Агрия Груп Холдинг“АД е около 290 000 тона"

Коментар

Working...
                                X