Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Да, същите сладури
Въобще напоследък стана нац. спорт всеки да мрънка и да иска помощ от държавата. Виж ресторантьорите, намалиха им ДДС до 9% а те надуха цените. И познай сега ако им кажат Ковид мина, хайде обратно на 20% дали няма да скочат по улиците като подивели кучета. Всеки гледа да лапа от тая държава, сякаш това не сме си пак ние!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да, същите сладури
Въобще напоследък стана нац. спорт всеки да мрънка и да иска помощ от държавата. Виж ресторантьорите, намалиха им ДДС до 9% а те надуха цените. И познай сега ако им кажат Ковид мина, хайде обратно на 20% дали няма да скочат по улиците като подивели кучета. Всеки гледа да лапа от тая държава, сякаш това не сме си пак ние!
https://www.youtube.com/watch?v=LhhoQbzupug
5.7 трилиона долара раздадени само в САЩ, повечето отишли не където трябваdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Да, същите сладури
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Неохим са същите - януари мрънкат, че можели да спрат работа, отчета за Q1 показва 64 милиона печалба
Въобще напоследък стана нац. спорт всеки да мрънка и да иска помощ от държавата. Виж ресторантьорите, намалиха им ДДС до 9% а те надуха цените. И познай сега ако им кажат Ковид мина, хайде обратно на 20% дали няма да скочат по улиците като подивели кучета. Всеки гледа да лапа от тая държава, сякаш това не сме си пак ние!Last edited by Батя; 01.06.2022, 16:20.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ех как обичат да драматизират и се оплакват тия зърнари.. Истината е че вместо "няма да могат да оцелеят" е трябвало да каже "няма да могат да си купят най-новия модел на Майбах, а ще трябва да вземат този от предната серия"destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение[... цената на пшеницата по жътва трябва да стартира на 650-680 лв. за тон. Ако бъде по-ниска, много негови колеги няма да могат да оцелеят.
Относно Агрия.. Много колеги не осъзнават, че цената порастна и най-вероятно ще продължи да расте не толкова заради войната и последвалата от нея промяна в конюнктурата, а в по-голяма степен заради промененото отношение на мажо към акцията и борсовото представяне на компанията. Говоря за неща като: показване в отчетите на реалните печалби, изграждане на дивидентна политика, поддържане на активна търговия и постигане на по-справедлива цена чрез официално и неофициално обратно изкупуване на акции.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеСтранно ми е как може да има толкова противоречиви данни за пазара на зърно, например един от експертите, които следя, твърди че пазарът ще е зле с години
https://www.youtube.com/watch?v=1dVrxHvxD1YАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Странно ми е как може да има толкова противоречиви данни за пазара на зърно, например един от експертите, които следя, твърди че пазарът ще е зле с години
https://www.youtube.com/watch?v=1dVrxHvxD1Ydestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
https://duma.bg/chakat-se-visoki-dob...ekolta-n258662
За българските зърнопроизводители миналата година беше много добра, тази година също се очакват високи равнища на добив на пшеница, стана ясно от думите на доц. Божидар Иванов, ръководител на Център за икономически анализи на селското стопанство (CAPA). "Миналата година реколтата беше над 7 млн. тона, тази година очакваме не точно същите равнища, но също много добра реколта. Ще произведем достатъчно зърно, можем да сме спокойни за снабдяване на населението с пшеница и хляб, ще можем и да можем да изнасяме", прогнозира проф. Иванов пред "Блумбърг тв България". По неговите думи цените ни са се доближили до европейските и световните.
Анализаторите очакват около 450 евро на тон и нашите цени ще корелират с тези на европейските и световните пазари, каза експертът. По данни на хлебопроизводителите миналата година цената на тон пшеница е била около 350 лв., а този месец е надхвърлила 700 лв.
Прогнозите са за рекордна световна реколта при пшеницата - около 780-790 млн. тона, което е върхов добив не само за последните няколко години, а и исторически. Загубените добиви от Украйна и Русия ще бъдат компенсирани с по-голямо производство в почти всички страни производителки. Въпросът е каква ще бъде цената на този износ.
Тази година произвеждаме продукт с висока себестойност, чиято цена все още не знаем, коментира Костадин Костадинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Маржът на печалба на земеделските производители ще е изключително свит заради по-скъпите торове, препарати за растителна защита, труд и останалите производствени разходи, смята зърнопроизводителят Борислав Петков. По негови изчисления, следейки тенденцията, цената на пшеницата по жътва трябва да стартира на 650-680 лв. за тон. Ако бъде по-ниска, много негови колеги няма да могат да оцелеят.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Според мен тези сметки са доста неточни, като започнем с това че нито Агрия обработва 15к хектара, нито пък добива и е 5 тона/хектар. Но то така или иначе е много трудно да се сметне годишно, защото много разходи се правят 2-3 години предварително и много приходи идват с 1-2 години закъснение. На практика разликите в добивите варират 500 - 1000 кг/декар. Цените, като виждаш варират от по 2 при пшеницата до по 4 при слънчогледа. Торовете също варират до по 3 и така нататък. Като цяло грубата сметка по текущите цени е разход без рента около 200 лева на декар /при Агрия би следвало да е по-малко, защото торовете са на склад от миналата година/ и приходи без субсидия за тази година около 800 кг по 60 стотинки = 480 лева / това обаче ако ги продадат тази година, защото те най-вероятно ще ги продадат догодина март-април, а може и да ги държат и две години по документи и т.н./. Иначе тази година продължава да има много благоприятен климат. Вали колкото и когато трябва и добивите може да са и още по-големи. За цените никой н знае какви ще са, но вчера на матиф бяха 400 евро за пшеница. Като цяло може да се обобщи, че сметките за една година в земедвлието са прекалено краткосрочни за да са точниРадвам се, че пак пишеш в този форум. Дано съм ти бил полезен.
Сега се връщам на борсата след над година отсъствие и исках да почна с компании, занимаващи се с торове и зърно заради ситуацията в Украйна, а не намирам нещо по-изгодно от родното в момента. Затова съм в Неохим и Агрия като първоначални инвестиции и следващата вероятно ще е нещо листнато в щатите. В алфата на 7 юни пускам платен сервиз, където ще пиша за портфейла и компаниите, които следя, затова искам да знам максимално много тук, че нося отговорност да не подведа някой чужденец все пак. Вече едно момче от Литва инвестира в Неохим като му пратих анализа ми, така че усещам бремето.
https://seekingalpha.com/author/gold-pandaLast edited by Black and white cat-foot; 31.05.2022, 20:52.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 4 Харесвания
Коментар
-
В Министерството на земеделието сериозно се обсъжда възможността да бъде спряна процедурата за попълване на Държавния резер с хлебна пшеница и фуражи поради „отпаднала необходимост”. Това съобщи в интервю за Синор.бг зам. министърът на земеделието Иван Христанов, припомняйки, че решението за тази интервенция беше взето през март, когато политическата обстановка в Европа беше изключително напрегната заради военните действия в Украйна.
„Когато обявихме решението за зърнената интервенция, целият свят се питаше дали Путин няма да пусне атомни бомби – поради обявения от него ултиматум към държавите-членки. Целият свят беше изключително предпазлив, а Еврокомисията предприе сериозни мерки, свързани с осигуряване на продоволствената сигурност в държавите-членки", припомни Христанов. Затова и българското правителство реши да отпусне 1 млн. лв. за попълване на резерва със 700 млн. т хлебна, фуражна пшеница и царевица.
„Никога не сме гледали на изкупуването като интервенция за натиск върху цените, а като начин да осигурим продоволствието на страната – при еветуален риск от война”, припомни още Христанов. И поясни, че на фона на сегашната действителност, когато „страната ни разполага с още 1,2 млн. т зърно в резерва, а до реколта остава няма и месец, сериозно обмисляме вземането на решение за така наречената „отпаднала необходимост”.
Христанов посочи, че ние продължаваме да изнасяме активно българско зърно. В петък (интервюто с Христанов беше взето на 27 май) на пристанищата са били натоварени два кораба българско зърно за Алжир, единият от които е с за 60 хил. тона.
Коментар
-
Страхотни прогнози, благодаря че ни обърна внимание, не бях поглеждал този раздел в сайта скоро!
Менидмънта планира Агрия да направи над 50 млн. печалба т.г. което с оглед на конюнктура е в рамките на очакваното. Мен обаче ме грабва това че планират да задържат подобна печалба и следващата година, а след още 2-3 г. да гоним и надхвърлим 70 млн. лв.!!!
Лично за себе си, това ми дава основание сериозно да повиша таргета си тук.. Мисля че при 7,50 лв. печалба на акция и супер консервативно Р/Е от 8 една таргет цена от 60 лв. става супер логична и издържана!
Голям кеф!
Успех на всички вярващи в акцията! Ще се видим на ОСА с някой
Относно тазгодишната печалба може още второ тръмесечие да се доближим до нея
а по-нататък, да не забравяме, че ще жънем от близо 20к декара повече
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар