IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да попитам пак - мажо ли купува че не мога да видя в ефокс
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
      Специално за mibova - Бааууу - и улетя едно кИфте ! - означава на жаргон ,че са минали ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО АКЦИИ НА АГРИЯ - точно в темата е !
      А акциите са 100000 +!!!! Вие за какво " кИфте" си помислихте та изтрихте поста?!??
      Недей така, жените физиологично понякога са в особено състояние, влез им в положението, сигурен съм, че това е причината
      мибова специално веднъж в месеца минава с голямата метла, през другото време е харабия

Коментар

• Специално за mibova - Бааууу - и улетя едно кИфте ! - означава на жаргон ,че са минали ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО АКЦИИ НА АГРИЯ - точно в темата е !
        А акциите са 100000 +!!!! Вие за какво " кИфте" си помислихте та изтрихте поста?!??
        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Интересно инфо - винаги съм се чудил като как така България е един от най-големите производители на пшеница, а ядем униклани лЪйна като хляб, сравнен дори с държави, в които няма почти никакво производство, имат чудесен хляб, а у нас е пълна скръб. Та ето и видеото от Дневеник - https://www.dnevnik.bg/video/svobodn...a_pshenica_se/

Според доклад на Министерството на земеделието и храните от 2020 година, 56% от произведената в България е хлебна пшеница. Земеделски производител и търговец на зърно обаче коментират пред "Свободна Европа", че в момента е обратното - голяма част от пшеницата, която се произвежда и преработва за българския пазар е фуражна пшеница.

"90% от пшеницата, която се произвежда в България, е фуражна пшеница, хубавата хлебна пшеница се изнася", коментира Павел Стоименов, който отглежда 90 хил. декара със зърнени култури и обяснява, че хлебната пшеница се продава на по-висока цена, но е с по-нисък добив.

"Земеделски производители залагат на 80% и повече фуражни култури. Няма много хубаво зърно, което да се продава. Малка част от него се използва от българските мелници. Всичко останало отива за износ. Истинското, хубавото, пшеницата премиум оптива почти изцяло в чужбина", твърди Славчо Гургулеев, който се занимава с търговия на зърно.

Не знам тези тук какво и как произвеждат, просто ми се стори интересно като инфо. Коментарите отдолу също са топ, макар аз да ги чета като лаик на тема земеделие
          Много ясно, като всички гледат само цената, ще ядат боклуци. Въпрос на търсене и предлагане. Лично аз си взимам само типов или лимец, яйцата са от щастливи кокошки.
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Интересно инфо - винаги съм се чудил като как така България е един от най-големите производители на пшеница, а ядем униклани лЪйна като хляб, сравнен дори с държави, в които няма почти никакво производство, имат чудесен хляб, а у нас е пълна скръб. Та ето и видеото от Дневеник - https://www.dnevnik.bg/video/svobodn...a_pshenica_se/

Според доклад на Министерството на земеделието и храните от 2020 година, 56% от произведената в България е хлебна пшеница. Земеделски производител и търговец на зърно обаче коментират пред "Свободна Европа", че в момента е обратното - голяма част от пшеницата, която се произвежда и преработва за българския пазар е фуражна пшеница.

"90% от пшеницата, която се произвежда в България, е фуражна пшеница, хубавата хлебна пшеница се изнася", коментира Павел Стоименов, който отглежда 90 хил. декара със зърнени култури и обяснява, че хлебната пшеница се продава на по-висока цена, но е с по-нисък добив.

"Земеделски производители залагат на 80% и повече фуражни култури. Няма много хубаво зърно, което да се продава. Малка част от него се използва от българските мелници. Всичко останало отива за износ. Истинското, хубавото, пшеницата премиум оптива почти изцяло в чужбина", твърди Славчо Гургулеев, който се занимава с търговия на зърно.

Не знам тези тук какво и как произвеждат, просто ми се стори интересно като инфо. Коментарите отдолу също са топ, макар аз да ги чета като лаик на тема земеделие
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Като толкова чуваш, защо ползваш графики от борсата в Чикаго вместо от матиф? Сигурно има кал в ушите

[/ATTACH]
              Не е ли по-адекватно да се гледа тук??
              Black Sea Wheat futures price quote with latest real-time prices, charts, financials, latest news, technical analysis and opinions.

Коментар

Като толкова чуваш, защо ползваш графики от борсата в Чикаго вместо от матиф? Сигурно има кал в ушите

https://www.zmp.de/en/exchanges/mati...2-price_future[ATTACH=CONFIG]n3945811[/ATTACH]

Защото иска да продадем тук и да купим хим-а, където се е набухал
                рибарче, ама иска на гола кукичка да хваща

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Писано преди 2 месеца в разгара на войната и инфлацията и когато ВСЕКИ един тук очакваше цените да се утроят и учетворят.А и не само тук,а навсякъде.
                  Вероятно пак със супер късмет и без да искам съм познал по подобие на Атера,Балонерко,Експата и много ,много други
                  Ето тук е разликата между пишман инвеститорите риби който казват "Ще се вдига щото аз имам и трябват други балъци да качат след мен цената" и хората като мен който "чуват нещата"

https://www.zmp.de/en/exchanges/mati...2-price_future
                  Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	1
Size:	22.3 КБ
ID:	3945811

Коментар

За цената на пшеницата ....

Писано преди 2 месеца в разгара на войната и инфлацията и когато ВСЕКИ един тук очакваше цените да се утроят и учетворят.А и не само тук,а навсякъде.
                    Вероятно пак със супер късмет и без да искам съм познал по подобие на Атера,Балонерко,Експата и много ,много други
                    Ето тук е разликата между пишман инвеститорите риби който казват "Ще се вдига щото аз имам и трябват други балъци да качат след мен цената" и хората като мен който "чуват нещата"

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Надоле е, защото икономисват от тора. Да си знаят за следващия път, от кое да купуват повече.
                      и откъде знаеш че икономисват?

Коментар

ФФ пада с още 575 акции, междувременно реколтата във Франция е надолу със 7%. Намаление с 1.3 милиона тона спрямо преди 3 седмици

https://www.world-grain.com/articles...eat-production

Надоле е, защото икономисват от тора. Да си знаят за следващия път, от кое да купуват повече.

Коментар

• ФФ пада с още 575 акции, междувременно реколтата във Франция е надолу със 7%. Намаление с 1.3 милиона тона спрямо преди 3 седмици

https://www.world-grain.com/articles...eat-production

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                            да де, ама търгуваме европейско зърно, на матиф, така, че е хубаво да погледнеш европейска борса,
                            а сделката русия-украйна се дъвче от 3 месеца и вече никой не вярва, че ще има такава
                            Къв матиф,кви 5лв ве момче хаха
                            Цените се гледат на най-голямата борса в света,там където се сетва цената в цял свят.Явно си новобранец,чукнал си 2-3 линка в гугъл и не знаеш къде се намираш.2 пъти ти показах и трети продължаваш.Четвърти път няма да те обучавам

Коментар

Ти явно си някъв нередовен пътник.3 пъти ми правиш забележка че съм грешал,2 пъти ти постнах скрииншот с цените и сега трети.Кое по-точно не разбираш ? 3 клас математика имаш ли завършен ?
                              Аз преди да поствам съм ги проверил,да не говорим ,че ги търгувам ВСЕКИДНЕВНО и ги гледам ВСЕКИДНЕВНО !

https://tvc-invdn-com.investing.com/...2906d8acde.png

да де, ама търгуваме европейско зърно, на матиф, така, че е хубаво да погледнеш европейска борса,
                              а сделката русия-украйна се дъвче от 3 месеца и вече никой не вярва, че ще има такава

Коментар

А явно,че не са наясно и къде са намират .Ако бяха чели линкове като долния ,които ни заливат от 2-3 месеца и даже и аз съм поствал неведнъж,щяха да правят по информиран избор отностно инвестициите си.Ето тези неща са фундамента и са причината за червеничкото от предишния пост

от днес

Русия и Украйна се доближават до споразумение за износа на жито през Черно море

https://news.bg/int-economics/rusiya...erno-more.html
                                Да Ви попитам нещо - да не би Украйна и Русия да се появяват на пазара тази година?И какво ще промени споразумението помежду им? Да не би да не се изнася и в момента пшеница от тези дестинации?Да не би Агрия да е на пазара от вчера?Или пак дългогодишния участник на този доста сложен пазар знае за спецификите му и циклите по малко от Вас?Дали пък си стоят с натъпкани със зърно складове и да треперят кога ще сключи споразумение Украйна с Русия? И още нещо - кога последно засяхте,торихте,пръскахте,прибирахте и продадохте пшеница?
                                Въпросите задавам без никакъв елемент на заяждане - дано го оценявате!
                                мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Working...
                                X