Първоначално изпратено от Кисимов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Дали 40% е при пресоване на белени семки, но спрямо небеления суров слънчоглед е 30% ?
https://www.odit.info/?s=6&i=7879&f=1Last edited by Кисимов; 02.09.2022, 14:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Слънчогледовото семе е една от високомаслените култури с маслено съдържание около 50%. Когато обемът на производство на слънчогледови семки е малък, методът на пресоване може да се използва за получаване на слънчогледово масло. Съществува и известна загуба на масло в процеса на получаване на слънчогледово масло. След пресоването остатъчният коефициент на слънчогледово масло в слънчогледов шрот е около 6%. Ето, защо от 1 кг слънчогледово семе може да се получи около 0,44 кг слънчогледово масло.........
......Когато производственият капацитет на слънчогледово масло е 30 тона на ден, производителят на слънчогледово масло може да получи почти 15 тона слънчогледово масло по метода на екстракция, като загубата на масло е много малка.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/curious/ot-...s_1737991.html © Actualno.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
Не знам как го взе този рандеман 50%. Мазнините в една слънчогледова семка са до 25% и разбира се не могат да си извлечат всичките. Който не вярва да си купи пакетче семки и да види състава.
Та рандеман от около 20% е таргета или 5гк семки =>1кг олио макс.
Струва ми се (не съм сигурен) другите допускания също са грешни.
......Когато производственият капацитет на слънчогледово масло е 30 тона на ден, производителят на слънчогледово масло може да получи почти 15 тона слънчогледово масло по метода на екстракция, като загубата на масло е много малка.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/curious/ot-...s_1737991.html © Actualno.com
Last edited by Slg; 02.09.2022, 12:03.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
При рандеман от 50% от 2 т. слънчоглед се добиват 1 т. олио и 1 т. кюспе/ брикети/
При цена от 1200лв/т слънчоглед и 800 лв/т брикети каква ли е печалбата от 1 л олио, продадено ти на 4.50?!
За един прЕател питам...
Този приятел беше казал, че адвокатите при наличие на факти си намират доводи,
докато при нас-инженерите е обратното
Та рандеман от около 20% е таргета или 5гк семки =>1кг олио макс.
Струва ми се (не съм сигурен) другите допускания също са грешни.Last edited by VNM; 02.09.2022, 11:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
Агрията нещо заспа
след такъв хубав отчет …
ако така я караме, лесно ще падне на 22-3
За падане до 22-3 не мисля, че има голям шанс.. който имаше по-настоятелно желание да продава, вече си даде бройките.. Слизане с още лев-два, ще изкара доста кандидати да си върнат продадените около 30 лв. акции обратно, защото е ясно че растящия фундамент и бъдещите отчети на компанията, ще провокират по-високи от настоящите ценови нива..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Дано си прав - можеш ли да ми го разбиеш по елементи. Олиото също е надолу - вече има под 5 кинта, а от Билла си взех на 4,50 Папас, което е топ олиото у нас. А за Кристера ще видим - както казах, година като сегашната, когато и магаретата летят, както казваше Хъмпи, едва ли ще има.
желая успех и по-малко излишна вЕра в мажото. Нито един мажо не мисли за дребосъка, а само за себе си - освен оня, дето късаше от залъка си в Импулса де
При цена от 1200лв/т слънчоглед и 800 лв/т брикети каква ли е печалбата от 1 л олио, продадено ти на 4.50?!
За един прЕател питам...
Този приятел беше казал, че адвокатите при наличие на факти си намират доводи,
докато при нас-инженерите е обратното
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
... .
желая успех и по-малко излишна вЕра в мажото. Нито един мажо не мисли за дребосъка, а само за себе си - освен оня, дето късаше от залъка си в Импулса де
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Г-н Груев,
За собственици на земеделска земя, с добив т.г.500 кг /дка пшеница и продажна цена към момента 600 -630 лв/т, печалбата им е над 100%. Вервай ми!
Всички, които ти казват, че са занулили печалбата си по-скоро си търсят оправдание как да сменят Q7 с Q8.
А Агрия има 80К дка собствена земя...
Ноо, основните приходи туук са от търговия - Кристера. Купуваш- продаваш. А при нея няма никакво значение какви са производствените разходи.
За перлата в короната - Кехлибар - мазнината т.г се търси като топъл хляб и у нас и по света.
За енергията с днешни цени от над 1100 лв/ MWh да не говорим..
Добре е да мислим рационално. И БРЕФ не е за изхвърляне, но има и мн други възможности.
п.п. Днес пшеница и царевица са в зелено 4-5 %
желая успех и по-малко излишна вЕра в мажото. Нито един мажо не мисли за дребосъка, а само за себе си - освен оня, дето късаше от залъка си в Импулса деNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение13 май, 31 дек., това рандом дати ли са?
Исках да разбера какво става с обратното изкупуване, затова взех 30 юни. Като отчетем сделката от 13 юли за АгриВиа Ойл за 100 к акции, излиза, че фрий флоута е намалял с около 47 к акции. Това сигурно е заради обратно изкупуване?
Значи кошничката е пълна на 23%
Не трябва ли да има съобщения в ЕксТри-те?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМиналата година обратното не беше активирано. За тази ще видим. Който е бил на ОСА е чул ясно мотивите на мениджмънта за гласуване на обратно изкупуване и кога то ще бъде задействано. Мисля че след събранието ги описахме и тук в темата.
Ходете по ОСА за да сте по-добре информирани относно компаниите в които инвестирате. Препоръка е
после ще използват изкупените акции за придобивания, като си спестят досегашните еквилибристики
затова и не искаше Райков да вдигнем горната граница
само предположения, приказки под шипковия храст
Коментар
-
И възможности :
http://enersyst.bg/index.php?option=...id=175&lang=bg
СУРОВИНА: Дървесна биомаса, селскостопански отпадъци (слама, стъбла от други земеделски култури, люспи от слънчогледово семе)
ИЗТОЧНИЦИ НА СУРОВИНА: зърнопреработвателна промишленост, растениевъдни ферми, маслобойни, производители на олио
Агрополихим имат две подобни. Преди години Кехлибар доставяше отпадъците на котелче в читалището на с. Козаревец
Коментар
Коментар