IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен много хора не разбират разликата между стойност и цена и още повече хора я разбират, но се правят че не я разбират
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Киро, на няколко пъти споменаваш 2008, говориш за рецесия, обаче какво правим с инфлацията? Тя няма да изчезне моментално, а икономическия ръст вероятно ще се влачи на малък плюс,. а тая комбинация повечето не сме я преживявали, щото на запад туй е било 70-80-те години, когато ние тук сме писали съвсем друга стопанска история. Та какво правим с кеша при инфлацията, къде да го денем или разчитаме че той ще се обезцени по-малко от акциите?
      Моето виждане е че централните банки много трудно ще намалят икономическата активност на първо място защото правителствата им играят контра с непрекъснатото търсене на начини да подпомагат икономическите субекти, а фискалната политика е с много по непосредствен ефект върху икономиката отколкото монетарната. Също така заетостта е на върхове, а тя е противовесът на инфлацията, но тук опираме и до демографията на запад пък и у нас, която не е в полза на увеличаване предлагането на труд, особено в контекста на започналите процеси на деглобализация и връщане на производството по "родните места".
      Пазарите от друга страна знаем, че преварват процесите в икономиката и дъната настъпват 6-9 месеца преди тези в реалната икономика, а при най-ниските икономически показатели цените вече растат. Това не го намирам като някаква супер способност на пазарите, а като последица от склонността за преекспониране и създаване на балони и нагоре и надолу.
      С две думи не мисля че сме приключили с инфлацията, а повишенията на лихвите ще са повече плашило за пазарите отколкото реално да се отразят на производството, докато в същото време инфлационните процеси ще продължат да се отразяват в балансите на компаниите, особено там където търсенето е неелатично спрямо цената - фармация, храни.
      Щом споменаваш за стопанската история, то трябва да знаеш, че винаги сме били свързани със световната икономика при капитализъм, с донякъде с изключение на социализма, но и тогава петролните кризи влияеха и пак имаше повишение на цените и горивата..
      Още по време на Голямата депресия в САЩ -Буров много добре описва какво се е случило със закъснение в България..Рецесия и фалит на банките..Оцеляла е само Популярна банка, която е аналог на сегашната ДСК с много клонове и малки вложители..Ние сме периферна и малка икономика в ЕС и ще преживеем всички сътресения , които се случват в САЩ и ЕС..
      Икономиката е резултативна наука- инфлацията ще спре , когато се вдигнат достатъчно лихвените проценти, но това ще доведе до икономическа рецесия и спад на акциите..Иска време..
      ФЕД и ЕЦБ се стараят да го правят плавно и без паника, но резултатите са известни и вече се виждат..Започват и съкращения в големи компании..Да припомним , че сикличните кризи са неизбежни и полезни донякъде за икономиката- оцеляват жизнените и разумните..Тежко на тези с големите кредити..Разбира се има индустрии , които са по- устойчиви на кризите и те са свързани с потреблението..

Ако продължат с вдигането на лихвите, то няма как пазарите да растат..Изтегля се парична маса , която доведе до повишението след 2011г. на пазарите.. БАЛОНИТЕ ЩЕ СЕ СПУКАТ..

Що се отнася до КЕША , докато сме в борд валутата ни е защитена донякъде..Аз лично съм освободил доста кеш от акциите и от няколко месеца пускам информация за процесите..Кеша зависи и от политиката и икономиката..Ако тук нещата се усложнят може да се сменя в злато или швейцарски франкове, ако ли не да се купят добри акции след спада, който започна..Наблюдавай пазарите дългосрочно в САЩ и Германия и същото ще се случи тук със закъснение..

БНБ ВЕЧЕ НАПРАВИ ПЪРВОТО ПОВИШЕНИЕ НА ЛИХВИТЕ..
      Last edited by Kiro; 01.10.2022, 10:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Гледам... пак сте скачали на Батя

Не го познавам лично... но ще ви кажа набързичко какво си мисля...

Първо, Батя си е икономист по образование. Имаше едно интервю с него - от времето, когато е бил студент 3 курс. Та от това интервю стават ясни доста неща за Батя, вкл. че още по онова време е бил на доста високо ниво - над университетските си преподаватели

Второ, как Батя оценява Агрия? Някои си мислят, че умишлено подвежда с цена 50 - 60 лв., за да си продаде акциите. Но аз искрено вярвам, че това е неговата цена тук. Нали лятото на ОСА-то, заедно с бойни другари се опитаха да вдигнат максималната цена за обратно изкупуване... Не вярвам, че са отишли без стабилна финансова обосновка... консервативна... Пък и други сериозни хора тук са давали оценка 50 - 60 лв...

Трето, защо Батя продаде на 27.80 лв.? Ами Пазара се променя, после се променят мнението му и оценката. Батя вижда, че пазара тръгва надолу, и решава да затвори част от позицията. Не виждам тук "голям грях", че си е променил мнението. Можеше да изкърти позицията... обаче той реши да "припомни" на Мажо за обратното изкупуване. Това показва комбинативен ум, много добра култура на поведение, висока интелигентност, познаване на нормативната уредба... и... нали се сещате, че вероятно Мажо се е сетил от кого е мейла...

Четвърто, защо Груйче, Бреф не е по-добър от Агрия? Последните 3 години цената на Бреф се е движила от 1.50 до 2.60. При твоя стил на търговия, най-много 70% печалба да си направил/затворил. Пък Агрията Батя я купуваше някъде около 5-6 лв., доколкото помня. И като е продал на 27.80 - смятай колко му е зле положението, че е пропуснал да продаде на 30 лв. Направо си е за смях

Пето, мнението ми е финансово обосновано. Едно време, преди много години, търгувах активно, и следях пазара... и някои спекуланти. Батя още тогава ми направи впечатление, че доста ги усеща нещата. Доста пъти съм намазвала филията покрай неговите мнения и анализи Сега, от около 5-6 месеца, следя Пазара и чета форума (доколкото имам време), и си мисля, че... Батя продължава да се справя доста добре... и пак намазвам филията от време на време
        Благодаря за добрите думи съни! Заради подобна благодарност, а и заради още няколко останалите полезни форумци, продължавам да списвам тук на инат.. Въпреки че тролове и хейтита ни превземат все повече.

Добре си усетила и описала и отношението ми към Агрия специално. Това се нарича четене с разбиране! Все по рядко качество за жалост.

Ще има пак ъп-ъп 60 лв, но първо трябва да минем през Чистилището

Коментар

• Киро, на няколко пъти споменаваш 2008, говориш за рецесия, обаче какво правим с инфлацията? Тя няма да изчезне моментално, а икономическия ръст вероятно ще се влачи на малък плюс,. а тая комбинация повечето не сме я преживявали, щото на запад туй е било 70-80-те години, когато ние тук сме писали съвсем друга стопанска история. Та какво правим с кеша при инфлацията, къде да го денем или разчитаме че той ще се обезцени по-малко от акциите?
          Моето виждане е че централните банки много трудно ще намалят икономическата активност на първо място защото правителствата им играят контра с непрекъснатото търсене на начини да подпомагат икономическите субекти, а фискалната политика е с много по непосредствен ефект върху икономиката отколкото монетарната. Също така заетостта е на върхове, а тя е противовесът на инфлацията, но тук опираме и до демографията на запад пък и у нас, която не е в полза на увеличаване предлагането на труд, особено в контекста на започналите процеси на деглобализация и връщане на производството по "родните места".
          Пазарите от друга страна знаем, че преварват процесите в икономиката и дъната настъпват 6-9 месеца преди тези в реалната икономика, а при най-ниските икономически показатели цените вече растат. Това не го намирам като някаква супер способност на пазарите, а като последица от склонността за преекспониране и създаване на балони и нагоре и надолу.
          С две думи не мисля че сме приключили с инфлацията, а повишенията на лихвите ще са повече плашило за пазарите отколкото реално да се отразят на производството, докато в същото време инфлационните процеси ще продължат да се отразяват в балансите на компаниите, особено там където търсенето е неелатично спрямо цената - фармация, храни.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Първо, Батя си е икономист по образование. Имаше едно интервю с него - от времето, когато е бил студент 3 курс. Та от това интервю стават ясни доста неща за Батя, вкл. че още по онова време е бил на доста високо ниво - над университетските си преподаватели

Второ, как Батя оценява Агрия? Някои си мислят, че умишлено подвежда с цена 50 - 60 лв., за да си продаде акциите. Но аз искрено вярвам, че това е неговата цена тук. Нали лятото на ОСА-то, заедно с бойни другари се опитаха да вдигнат максималната цена за обратно изкупуване... Не вярвам, че са отишли без стабилна финансова обосновка... консервативна... Пък и други сериозни хора тук са давали оценка 50 - 60 лв...

Трето, защо Батя продаде на 27.80 лв.? Ами Пазара се променя, после се променят мнението му и оценката. Батя вижда, че пазара тръгва надолу, и решава да затвори част от позицията. Не виждам тук "голям грях", че си е променил мнението. Можеше да изкърти позицията... обаче той реши да "припомни" на Мажо за обратното изкупуване. Това показва комбинативен ум, много добра култура на поведение, висока интелигентност, познаване на нормативната уредба... и... нали се сещате, че вероятно Мажо се е сетил от кого е мейла...

Четвърто, защо Груйче, Бреф не е по-добър от Агрия? Последните 3 години цената на Бреф се е движила от 1.50 до 2.60. При твоя стил на търговия, най-много 70% печалба да си направил/затворил. Пък Агрията Батя я купуваше някъде около 5-6 лв., доколкото помня. И като е продал на 27.80 - смятай колко му е зле положението, че е пропуснал да продаде на 30 лв. Направо си е за смях

Пето, мнението ми е финансово обосновано. Едно време, преди много години, търгувах активно, и следях пазара... и някои спекуланти. Батя още тогава ми направи впечатление, че доста ги усеща нещата. Доста пъти съм намазвала филията покрай неговите мнения и анализи Сега, от около 5-6 месеца, следя Пазара и чета форума (доколкото имам време), и си мисля, че... Батя продължава да се справя доста добре... и пак намазвам филията от време на време
            Хаа..
            ха..хаа..Ама ти вярваш ли на тези легенди и лъжи..Само преди седмица Този, който учел преподавателите спореше с мен , че нямало да има криза и рецесия и не правеше разлика между корекция и криза..Той даже не знае за връзката на вдигането на лихвените проценти и акциите..
            Това е голям тест за всеки икономист.. Като прибавим и твърденията, че българските акции нямали да падат, а само западните, то всичко е ясно.. Колкото и да е анонимен форума всеки с написаното показва кой е и колко знае..
            Все пак добре , че се усети да продава..
            Last edited by Kiro; 01.10.2022, 09:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Батя в последния един месец или как нагледно се пише реферат на тема "Гьонсуратлък в действие - как да прецакаме лапнишараните, като леем дитирамби, докато им продаваме" или "Каквито са ни професионалните инвеститори, такива са ни и мажовците, та на такова дередже ни е и борсата или как се става яхтсмен на повикаване"

Last edited by sunny; 30.09.2022, 23:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Груйчо, май само гадулките виждате "големия грях"! Прочети поста на съни малко по-долу и ще разбереш който има топки /макар и да е женски пол/ и поне 2-3 мозъчни клетки над средното за БГ, как може да направи добри печалби от моите "дитирамби"

И няколко малки нюанса, които водят до съществени грешки в твоите умозаключения.. Не съм продал на дребосъка, а на мажо /през обратното/!
                Между моите постове от Август и продажбата ми на 27.09 се случиха едни "незначителни" неща като Обявяване на мобилизация в Русия и стартиране на референдуми в окупираните украински територии. Ако ти си кон с капаци, умните инвеститори не сме!

Приятно гълтане на водичка в БРЕФ и гледай да не ти текат много лигите докато надзърташ в канчето на Батя, че е доста нелицеприятно
                Привет, Батя!

Следя с интерес написаното от теб, защото има много логика, в това което пишеш, a и като новобранец, се опитвам да черпя опит от по-мъдрите играчи.

Интересно ми е, след като мина мобилизацията и референдумите (които наистина се очакваха, както е написал Грую), промени ли се фундамента за теб за акцията (само земята да струва 50 лв, плюс всичките активи, които имат за търговия и производство, финансовите резултати, които за тази година ще видим P/E сигурно под 2), за да ликвидираш 3/4 от портфейла ти тук? Или просто изиграваш краткотрайно създадения сентимент (ако въобще е такъв), както и възползването да се продаде на висока цена на обратното изкупуване (което за мен беше доста погрешно направено, най-малкото, че не трябва да се тръби кога какво и къде пускаш като поръчка. Нали вече е ясно какво е гласувано)

Отчитам, че може и да не е уместно да пиша тук, затова ако искаш, може да минем и на лично. Ако ти се занимава, разбира се.

Поздрави!
                Last edited by Tyro; 30.09.2022, 20:34.

Коментар

• Мерси, батя, ако ще се гълта вода, ти с твоите балонеркота и всякаква останала шитня, разчитащ само на подкрепа от мажовците, ще глътнеш много повече в проценти, отколкото аз. А и при мен не иде реч за професионално инвестиране, парите ми идват от друго, само създвам мазнинка за децата в бъдеще време, затова и флуктуации от 1-2-5 години не ме касаят особено.

И запомни едно - никога, на никого и за нищо не завиждам, най-малкото защото си имам достатъчно, но селската тарикатщина и врътките на пишман честни частници и аграри много ме дразнят. Здраве и успех ти желая, че аз зачезвам по ентъртейнмънт дела

П.С. Това за рефендумите беше ясно от поне 3 месеца, точно като се знае и за незаконно внасяното у нас украинско зърно, а мобилизацията се очакваше, точно както се очаква и да думне с нюкчета някоя част от Украйна, но тъпите галоши в ЕС не могат да го проумеят, че не следва да се дразни лъва, а да му се даде нещо разумно и оттам нататък да се дресира, ама айде да не цапам темата. Още веднъж ти желая успех и по-малко манипулации - айде ние, дъртите си те знаем, ама постоянно идват млади, а те не са свикнали.

П.П.С. В този ред на мисли - къде изчезна Пандата? Сериозно питам
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Груйчо, май само гадулките виждате "големия грях"! Прочети поста на съни малко по-долу и ще разбереш който има топки /макар и да е женски пол/ и поне 2-3 мозъчни клетки над средното за БГ, как може да направи добри печалби от моите "дитирамби"

И няколко малки нюанса, които водят до съществени грешки в твоите умозаключения.. Не съм продал на дребосъка, а на мажо /през обратното/!
                    Между моите постове от Август и продажбата ми на 27.09 се случиха едни "незначителни" неща като Обявяване на мобилизация в Русия и стартиране на референдуми в окупираните украински територии. Ако ти си кон с капаци, умните инвеститори не сме!

Приятно гълтане на водичка в БРЕФ и гледай да не ти текат много лигите докато надзърташ в канчето на Батя, че е доста нелицеприятно

Коментар

• Батя в последния един месец или как нагледно се пише реферат на тема "Гьонсуратлък в действие - как да прецакаме лапнишараните, като леем дитирамби, докато им продаваме" или "Каквито са ни професионалните инвеститори, такива са ни и мажовците, та на такова дередже ни е и борсата или как се става яхтсмен на повикаване"

Първоначално изпратено от Батя на Батя на 23.08.22
                      При никоя моя инвестиция на БФБ не съм се и надявал мажо да мисли за мен. Това е супер наивно. Достатъчно ми е интересите ни да съвпадат
                      Първоначално изпратено от Батя на 06.09.22

Т.е. само собствената земя на Агрия е за около 50 лв. на акция! Стоки и продукция погасяват задълженията и остават силози, завод за олио, сгради и още доста милиони в стопански инвентар. Да не говорим за нематериалните активи, без които не можеш да организиран подобен бизнес. Като цяло таргета ми от 60 лв./акция е доста скромен явно
                      Първоначално изпратено от Батя на 26.09.22

Чак лекции не бих го нарекъл, но да, чете си мейла човека.. При това с разбиране ​​​​​​
                      И когато аргументите са на място и подходящо поднесени, ги и уважава. Това е втора такава реакция след отменените бонуси през 2020-та.
                      Сериозна компания с качествен мениджмънт! Богатство за капиталовия ни пазар!
                      Първоначално изпратено от Батя на 29.09.22
                      Рибарче, искаш ли да ти пускам личен СМС когато ще продавам!?

Трябва да съм много тъп да не кеширам една част при сегашната ситуация, да си прибера 300-400% печалба, а с останалата част да мога спокойно да си чакам 60-те лева Умния инвеститор адаптира стратегията си спрямо ситуацията, не стои като кон с капаци!
                      А и нали трябва да имам кеш да ти купя Химчето на 20 ст., като капитулираш там
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Всяко мнение или анализ може да бъде тълкувано като манипулация, както и всяка статия в произволна медия. Въпроса е защо някои хора тълкуват чуждите мнения като манипулация а собствените си писания не?
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Хаха, искрено ме забавлявате отбор "очички в Батьовата паничка"

Пончо, 1/4 станаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Ама Батя пак ли е продавал на шаранчетата, докато е леел дитирамби за дабъл и трипъл на акцията? Риъли? Направо съм Очуден, изобщо не е характерно за него но докато има вярващи шарани, ще има и рибари - моралът е несъотносим към борсовата търговия, налЕ?
                            Така е ,оказва се ,че Батя е баш рибаря в случая хаха
                            Хвърлял е стръвта (60лв) на рибите и после ги е ловил,като им е продавал въздух.
                            Един вид е използвал старата измамническа схема "Продажба на мечти"

Още повече с тези нерегламентирани контакти по мейл с Маджо,не му е чиста работата.Може да са в тандем ,или нашия Шаро да е на някви %
                            Last edited by petrg5s; 29.09.2022, 20:14.

Коментар

• Ха..хаа..Батинката пак си е приложил стария номер да пробута акции на шараните, които му вярват..

Коментар

• Ама Батя пак ли е продавал на шаранчетата, докато е леел дитирамби за дабъл и трипъл на акцията? Риъли? Направо съм Очуден, изобщо не е характерно за него но докато има вярващи шарани, ще има и рибари - моралът е несъотносим към борсовата търговия, налЕ?

Коментар

Working...
                                X