IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Wiser Technology/Бианор АД (5BI / BIANOR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз също смятам компанията за много интересна -особено след продажбата преди години на шведска ИТ компания търгувана на борсата в Стокхолм, които в последствие фалира и сегашните акционери си откупиха продадените дялове обратно. Може би паметливите помнят публикациите по темата във в. Пари.

Въпроса обаче е , какво ще се случи с новите акционери и за мен думата "заяждане" е доста неуместна. Има 2 вариянта новата емисия вече си е намерила купувачите, а другата,че те се търсят и сред инвеститори/спекуланти, които четат редовно този фоум.

Така че повече прозрачност ще е необходима. Мисля, че пазането на тайна трудно става след като ставаш публична компания и премълчаване на клиент , който държи над 50% от приходите е абсурдно.

Иначе подкрепям твърдението, че купуване на офис за голяма част от инвеститорите е лоша новина, защото бизнеса на компанията е друг (и основателите са доказали, че се справят добре в него) . Имам лошото усещане, че липсва специалист от гледна точна на стратегическото инвестиране или проспекта е писан набързо ... и 2-та сценария са кофти.

С най-добри чуства и пожелания са презаписване на емисията

Коментар

• Първоначално изпратено от Perla
      Първоначално изпратено от Osiris
      Първоначално изпратено от Perla
      Уважаеми г-н Лазаров,

Имам следните въпроси:

Капитала който ще инвестирате в нова сграда, независимо дали е кредит или друго, каква доходност ще Ви осигури спрямо това Бианор да бъде под наем?
      Бихте ли сравнили тази доходност с доходността от основната дейност на Бианор?

Благодаря Ви предварително
      ти обаче Перла не се умори....вземи се поспри малко че прекаляваш с грубия тон
      Къде видяхте груб тон?!?
      не става въпрос за тези конкретно, а за по-долните в темата.........не разбирам защо това заяждане от ваша страна продължава и то по меко казано елементарен начин....

Коментар

• Първоначално изпратено от Osiris
        Уважаеми г-н Лазаров,

Имам следните въпроси:

Капитала който ще инвестирате в нова сграда, независимо дали е кредит или друго, каква доходност ще Ви осигури спрямо това Бианор да бъде под наем?

Къде видяхте груб тон?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Osiris
          Уважаеми г-н Лазаров,

Имам следните въпроси:

Е специално в тези въпроси не виждам нищо грубо и са напълно релевантни.

Коментар

Уважаеми г-н Лазаров,

Имам следните въпроси:

Коментар

• Уважаеми г-н Лазаров,

Имам следните въпроси:

Коментар

• За мен фактът, че фирмата е оживяла 10 години е много показателен.
                Сертификатите на фирмата по ISO и особено CMM2 говорят за много сериозно отношение към качеството.

Бианор полага определени усилия и успява да бъде №1, както на сайтовете за набиране на персонал, така и при презентации в чужбина.

И инвестицията в офис сграда ми харесва, в софтуерните фирми, особено занимаващите се предимно с outsourcing, единственият актив са хората, а от тях не остава ликвидационен дял.

Дотук добре, но ми прави впечатление:

за 2006 нарастването на печалбата спада в пъти.

Липсва обичайният за такава фирма списък с проекти и клиенти, както и референции от клиентите. Такъв списък е много по-убедителен за нови клиенти от местен офис

голяма част от набрания капитал 600 000 лв отива за маркетинг и офиси в чужбина. Това е изключително скъпо мероприятие. Сумата ще стигне за годишната издръжка на 2 офиса за година, а после? Печеният местен търговец заедно с офиса ще струва на фирмата колкото дузина програмисти. Това поражда определени конфликти. Има ли някакви разчети за целесъобразността на такава инвестиция? В крайна сметка има и търговци, набиращи клиенти само срещу комисионна, а и възможностите за видеоконференции и пр са много големи.

Коментар

• Аз съм доволен от отговорите на GL .... а иначе такива "перли" като перла има във всяка тема мисля да участвам в IPO ако цената не се раздуе много.
                  Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• За недоразбралите с какво се занимава Бианор - имат там из документите един списък с конкуренти. Та занимават се с подобно и същото, с което се занимават и тези техни конкуренти. Това си е стабилна и добра бизнес ниша, която се развива от десетилетие поне в България. Та ако ще инвестирате тук, свършете си домашната работа, а не чакайте всичко на готово :-)

Коментар

• Това открих в изходния код на страницата (bianor.bg)
                      <td>SOFIX</td>
                      <td align="right">290.52 +0.38%</td>
                      </tr>
                      <tr>
                      <td>BG40</td>
                      <td align="right">266.95 +3.31%</td>
                      Какво са имали предвид програмистите?
                      Не че има програмиране в страницата... по-скоро уеб дизайнерите.

Коментар

• Мисля, че темата на форума е Бианор и предстоящото ИПО на компанията. Ако някой се интересува от моята личност може да се свърже лично с мен. Не мисля, че с нещо съм обидил някого в този форум. Стремя се да отговарям на всички въпроси и моля да ме извинят онези, на които съм пропуснал да отговоря. Ще се постарая всички въпроси, които касаят Бианор да получат отговор. Освен тук, вашите въпроси можете да задавате и на e-mail georgi.lazarov@bianor.com
                        Благодаря на онези, които се застъпиха за спазването на добрия тон във форума, така както приляга на хора с претенции за добро възпитание и образование.
                        Приятна вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                          Първоначално изпратено от kork
                          Данила,освен,че ни е еднакво мнеието,виждам,че мненията ни са пуснати в едно и също време,до секундата.Добро съвпадение.
                          Радвам се,че освен на мен и на вас ви е направило впечатление интересното възпитано поведение на някой хора които пишат в тази тема.
                          Успехи във вашето поприще.
                          Аз също като Георги се регистрирах като ДВИ на Монбат да отговарям на въпросите. Но там инвеститорите бяха далеч по конструктивни и премерени. Някои от въпросите наистина ми доставяха удоволствие да им отговарям.
                          Имаше и такива, които прекалиха с тона, но не за дълго. Мисля, че и тук нещата ще си дойдат на мястото.
                          Зная Даниела,че сте ДВИ на Монбат.Аз също съм акционер в компанията но рядко пиша в темата за монбат ,предимно я чета.Не пиша там,защото за мен нещата там са ясни и не съм намирал за нужно да задавам въпроси досега,но зная ,че ако ми се наложи,ще получа адекватен отговор от вас.
                          Още веднъж ви желая успех .

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                            Данила,освен,че ни е еднакво мнеието,виждам,че мненията ни са пуснати в едно и също време,до секундата.Добро съвпадение.
                            Радвам се,че освен на мен и на вас ви е направило впечатление интересното възпитано поведение на някой хора които пишат в тази тема.
                            Аз също като Георги се регистрирах като ДВИ на Монбат да отговарям на въпросите. Но там инвеститорите бяха далеч по конструктивни и премерени. Някои от въпросите наистина ми доставяха удоволствие да им отговарям.
                            Имаше и такива, които прекалиха с тона, но не за дълго. Мисля, че и тук нещата ще си дойдат на мястото.

Коментар

• Данила,освен,че ни е еднакво мнеието,виждам,че мненията ни са пуснати в едно и също време,до секундата.Добро съвпадение.

Коментар

Въпрос 1
                                Енемона ли е "голямата" фирма в която сте работили явно няколко месеца и то не като ръководител както казахте а като обикновен служител г-н Лазаров?

Въпрос 2
                                Защо казвате ГОЛЯМА фирма, попрегледах за Енемона но май фирмата е СРЕДНА г-н Лазаров а не ГОЛЯМА. Защо послъгвате г-н Лазаров?

Колеги простете за тона но г-н Лазаров проявява безумна безотговорност и некомпетентност надявам се с острия си тон да го стресна в полза за всички нас.
                                Сега пък взехте да намесвате и Енемона. Мисля, че подобно поведение е недостойно.
                                А вие уважаема Перла, като имате толкова опит като ДВИ сега къде работите и с какво се занимавате??????
                                Много е лесно да критикуваме другите. Вие като имате толкова голям опит още веднъж питам защо не се отнесохте колегиално с Георги. Или завистта - типична българска черта не Ви позволява. Може би и Вие като прохождаш ДВИ не сте била перфектна. Този тон обаче няма да помогне на инвеститорите да получат по-добра, своевременна и точна информация от компанията.

Коментар

Working...
                                X