Първоначално изпратено от zarco
Първоначално изпратено от vikitoria
според мен никой нищо няма да разследва и проврява!! няма да има какво да проверяват!!щото ти парите не ги внасяш,защото ги нямаш!това са слуховете на фондове,посредници които наистина биха взели цялата емисия,а ще им е доста трудно да вземат и 1/100 от нея.та колкото по-вече хора са откажат и се насметът,токлова по-вече ще има за тях!!
Данъчните и АФР трябва да си изоставят цялата работа,да зарежат мафиоти,измамници и всякакви други,който правят реални нарушения и престъпления и да се захванат с 5000 физ. и юридически лица,ЗА КОИТО СА НАЯСНО ЧЕ използват някаква дупка в неуреден закон и играят по правилата на КФН,защото по проспект не ти искат парите предварително,а този проспект е одобрен!!
И ТОВА НАИСТИНА Е ПРАВИЛНИЯ НАЧИН за да могат и дребните играчи да взимат по някоя друга акциика и да направят някой лев!защото иначе всичко ще отиде в 10 фонда които ще движат цената и ще я качат до небесата поради малкото предлагане и тн...
НЕ ДАВАМ СЪВЕТ ЗА НИЩО!! ВСЕКИ СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТ САМ ЗА СЕБЕ СИ!!
viki, солидарен съм напълно с твоето мнение: целта - при сплашването с призрака на данъчните органи - е: да се отстранят голямата маса от дребни (колебаещи се да участват) играчи.
Ако има невярващи, само преди няколко месеца бяха направени големи презаписвания, срещу голяма част от които стояха "кухи" заявки. Данъчните още търсят сгафилите...

Не е достатъчно някой да "декларира" сума пред ИП. Оттам нататък трябва много реални етапи да бъдат преминати, за да се възбуди съдебно преследване, което, в никакъв случай не би тръгнало по самоинициатива на никой данъчен орган. Ако ИП "докладва", за да "натопи" свой платежоспособен клиент но се окаже, че няма основания за това, такива пропуснати ползи ще му се наложи да плаща, както и морални щети, че свят ще му се завие... Да не говорим за "обществения инерес" и сполучливата антиреклама... за нея не ми се мисли! И къде ще са клиентите на ИП след такава "акция"? Авторитетът се гради с години, а с него се правят пари!

Лично, неангажиращо мнение.

Коментар