IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Форекс-смешко, ако ти донеса разписка от депозитара издадена септ. 1997г. какво ще пишеш после във форума????

Коментар

• Коментар

• daaaa, interesni neshta... no pak i drugo e pokazatelno che kakto edin moment e nadolu taka posle se narezhdat neshtata... zatva dalgosrochno gledane i diversifikatziya - tva e moita strategiya... napravo im se chudya na hora tuka deto kupuvat po edna aktziya ili tvardyat che 80% ot portfolioto im e v edna aktziya... dano da se day traderi che inache v edin moment she stane losho...

aide che i tuka dazhe stana kasno!!!

Коментар

• Радвам се че ти е харесало.
          Аз го помня това време като вчера и как през 2000г. да говориш за акции беше мръсна дума. Едва ли някой сериозно вярваше тогава, че може човек да печели от акции. А не беше много отдавна.
          Помня 1997 г. бях намерил един приятел , който искаше да ми продаде боновата си книжка за 25 лева( акциите от нея, не самата книжка разбира се) и отидохме с него при нотариус в Ст.загора да ми напише пълномощно,за да си ги прехвърля сам на себе си в седалището на фонда в София( тогава Депозитар нямаше,акциите бяха безналични, но всяка емисия се прехвърляше в съответното дружество чрез вписване в книгата на акционерите).
          И тогава как съжалително ме погледна нотариуската:" Ама ти не стига че плащаш за пълномощно , ами и пари ще му даваш за тези акции?! Не си заслужава да даваш пари за акции- акциите нямат стойност !"
          И като се сгромоляса пазара през януари 1998г. до 2003г. единственото което търгуваха брокерите беше компенсаторки.
          И затова през 2003, 2004,че даже при някои позиции и през 2005г. цените бяха под счетоводната стойност, дори и под ликвидационната стойност( т.е. ако продадеш за старо желязо машините от завода ще вземеш повече пари, отколкото да продадеш всичките акции на дружеството), защото през 1998г. хората толкова се бяха напатили от оня срив, че никой не искаше да купува и на безценица акции.
          Затова скочи толкова много посл. години БФБ, защото беше под водата дори . На дали тренда сега е устойчив или пак ще се повтори историята от 1998 г. ? Както каза колегата първата предпоставка за обръщане на тренда е вече отдавна налице. ( ако пак разсъждаваме с понятията на техническия анализ, през 2003г. тренда се обърна от низходящ ( SOFIX започна ot 100 пункта през 2000г. и 2003г. я беше докарал докъм 70-75 пункта) на възходящ при спазване на точно тия условия, които каза just a shit :
          Всички бяха убедени че ситуацията в Българяи е толкова безнадежна,че тренда не може да е друг освен надолу- SOFIX ot 100 през 75 и надолу, никой вече не вярваше че низходящият тренд на БФБ може да се обърне нагоре и точно тогава къде по-плахо, къде малко комарджийско запо4наха да се появяват пари в системата -свободния паричен ресурс:-)
          Между другото тогава-1998г. най-активни бяха СИБанк- нещо като сегашните Елана,Карол,Бенчмарк и Капман взети заедно. не знам защо сега вече СИБанк не се занимава много с БФБ?!

Коментар

• forex_trader

mnogo interesno e da cheta razkazi za tezi vremena - ako imash drugi iarki i pouchiteli spomeni molia te da gi opishesh!

inache niama li moderator tuk?
            temata e kato bezsmislen chat-room - iavno nikoi ne znae kakvo stava i vseki prosto si izliva nervite v bezsmisleni comentari v temata..

pozdravi!

Коментар

• Първоначално изпратено от destroyer
              Първоначално изпратено от CIA
              Now with the final figures having been compiled, the Aabar issue was oversubscribed 808 times, a new record for over-subscription. The previous record was by Abu Dhabi's Aldar Properties, mopping up Dh377 billion with an over-subscription record of about 450 times. Aabar bettered that record by nearly doubling that number and has collected in excess of Dh400 billion as subscription money.

Дайте да се напънем малко, че да бием рекорда
              Ако имаше още една седмица.....
              кой сега е номер 1 Ще ни пишат по учебниците след време с най-голямото презаписване

Коментар

• Първоначално изпратено от just a shit
                Първоначално изпратено от съни(тя)
                Първоначално изпратено от just a shit
                И един безплатен съвет от портиера на борсата: Като ви гледам така един от двата фактора за корекция е налице и дори е преизпълнен. Остава и другото условие да се изпълни. И тогава ще става весело
                Късмет на експертите по борсова търговия пък аз ще ви чакам на изхода, нали съм портиер
                Виж ся))като портиер - добричък и в час с всичко, ще ни светнеш ли за факторите - единия, дето вече е изпълнен в графика и другия дето го чакаш )

И много извинявай, но малко съм разочарована - толкова добре се представяше, че едва забелязах как си пренебрегнал 3-4 думички, дето почти...а бе, направо на чист български си беше написал....друг път, по-отговорно)))
                Съни, съвсем набързо, че трябва да изчезвам
                Единият фактор е настроението на участниците на пазара (sentiment)
                Другият е свободния паричен ресурс.
                Успехи
                Това по друг начин казано (за втория фактор говоря) значи че вече няма купувачи- няма кой да купува.
                Всички са влезли на по-ниските от сегашното ниво и са в еуфория, че растежа няма да има край и че ги очакват постоянни покачвания и печалби. Който и да питаш на улицата, ти казва каква е посоката (нагоре) и ако някой твърди,че идва спад, го смятат за ненормален.
                (Това не ви ли прилича и на ситуацията недвижимите имоти в Бг?-няма някой, който сериозно да вярва ,че идва спад)- Та това е сентимента- "стронг бай"
                Когато няма паричен ресурс, значи ,че вече няма кой да купува- и тогава , се случва това, което никой не иска да повярва- силно и рязко надолу-всеки продава.
                Например( не знам дали някой тук е на борсата, от когато съм аз-1998г.) , но януари 1998г. с е случи това нещо,за което говорим-Още нямаше посредници, но имаше някви брокери,аз търгувах, чрез банки тогава, та точно януари 1998г. за първи път листнаха на борсата дружествата от Масовата приватизация. Дотогава имаше само 10-15 от рода на Ийст Уест и Банка Моллов ( нея вече никой не я помни- а си спомням, че тогава брокера ми казваше- не я купувай, ще дойде време, никой няма да я помни тая банка-Не е препоръка за покупка или продажба на банкови акции:-)) И изведнъж януари 1998г. , като листнаха 100 дружества ( от тях 50-60 по-ликвидни), та глей кво става- нашата борса не беше виждала такова нещо-50 дружества на ден да се търгуват и като започнаха едни скокове -от нячалото на януари 1998г. -по 5% на седмица ти казвам. Най-голямата ракета тогава беше DRUPL (тогава- ДРУПЛ), В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ БЕШЕ 12 лева, после 20лв., 25лв., и към края на месеца вече стана 45 лева, 60 лева, върна малко на 45 лева и аз си викам, сега е момента да купувам- и с всичките си пари купих на 45 лева. Не послушах брат ми, който ми казваше- те всички спекуланти купуват, з-то чакат да дойдат чуждестранните инвеститори, да продадат на тях, но ше видиш кво ше стане , като не дойдат чужденци.
                Те чужденците така и не дойдоха( май впрочем още ги няма- търгуваме си само ние -българите).
                Та като не дойдоха чужденците, а парите на Българските спекуланти свършиха и като нямаше кой да купува, и за един ден всчки цени се смъкнаха- ДРУПЛ от 45лв. стана на 8-10лв.
                За да остане на толкова дълги години, да чака втория възход на БФБ.
                А онова през 1998 беше първия- краткотраен, и достатъчно гибелен, за да ме накара до 2003 да стоя далеч от всякакви акции.
                Е-сега ДРУПЛ е към 170 лв. и май ми покрива поне инфлацията з а 10 години, но това с а уроците на борсата-няма само нагоре !

Коментар

• Пичове, стига сте се извинявали, дайте да лягаме, че и утре (упс т.е. днес) е ден Какво ли не се изписа тук. То не бЕха подмятания, то не бЕА шегички...IPO-то, че ще мине, ще мине ... "и сиа ко' прайм кат свърши войната...абе тя войната свърши, ама ние ко' прайм сега" (един скеч от Каналето) Айде лека, че почнах да пиша и аз глупости

Коментар

• Първоначално изпратено от Daddy Yankee
                    Първоначално изпратено от GALBA
                    Първоначално изпратено от Director
                    Е,да Daddy Yankee,все пак говорим за пари!
                    Мислех, че говорим за акции ...
                    За акции говорят и полицайте и голямите търговски вериги, когато пробутват застояла стока,ние говорим за пари в крайна сметка.
                    Абе, пич, къде ти е чувството за хумор бе? Ма ти верно се връзваш на всички бъзици. И внимавай с правописа, че с полицаЙте и голЯмите ще си видиш постинга в онази тема за акциЙте

Това ти направи впечатление ,"ма ти верно"не се впечатляваш от изопачаването на езика ни ,а чуство за хумор нямам, когато е войнишки. Добре е и двамата да ни цитират във въпросната тема.
                    Щом те кефи...

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
                      Първоначално изпратено от Director
                      За акции говорят и полицайте и голямите търговски вериги, когато пробутват застояла стока,ние говорим за пари в крайна сметка.
                      Абе, пич, къде ти е чувството за хумор бе? Ма ти верно се връзваш на всички бъзици. И внимавай с правописа, че с полицаЙте и голЯмите ще си видиш постинга в онази тема за акциЙте

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                        За акции говорят и полицаите и големите търговски вериги, когато пробутват застояла стока,ние говорим за пари в крайна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Daddy Yankee
                          И като говорим за пари трябва да сме толкова сериозни, че да не усещаме когато ни пързалят ли?
                          Не се усетих пързалян,а и този стил ме подразни.Трябва ли да се извинявам?

Коментар

Коментар

И като говорим за пари трябва да сме толкова сериозни, че да не усещаме когато ни пързалят ли?

Коментар

• Е,да Daddy Yankee,все пак говорим за пари!

Коментар

Working...
                                X