IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Наздраве, Далком!

Пий си питието, слагай във фантазиите си нули зад цената на Трейса и не се коси!

Коментар

• Хане, в случая не става дума за Трейс, става дума за трейсианците... . Ето го по-долу най-видния от тях. Ти го питаш конкретно, той друго си знае . Пак ти повтарям, идеално ще бъде ако трейса се търгува на П/Е 50-100-200 . Както и да е. Айде приключвам. Наздраве !!!!

Апропо, не знаех, че Инвестора е станал официален борсов сайт . Също както не знам как точно П/Е може да се изманипулира с цитирам "малко НИ" .

Коментар

• Много интересно разсъждавате Стенли,
        Значи видиш ли, да не взимам под внимание цифрите на Инвестора, който е официален борсов сайт ( за борсова инфо. не официален в смисъл институционален) и е листнат на БФБ!
        Да не взимам под внимание анализи на договори, поръчки и предстоящи контракти.
        Да не взимам под внимание фундамента на дружеството.
        Да не взимам под внимания търговска репутация и пазарен дял..
        Да не вземам под внимание сключени но неоповестени все още договори,

НО!
        Да взимам под внимание че някй мениджър бил бил казал че щяло било да има печалба?? (..и даже каква щяла да бъде)
        Да вземам под внимание отчет, който може да бъде 100х изманипуран и нагласен който както си поиска.
        Да взема под внимание някакви Ваши имагинерни разсъждения?

Защо така да не вземам под внимание това което на Вас не ви оттърва, а това което на мен ми оттърва да не го взимам?

За цифрите:

1. Мениджмънта може да лъже като дърт циганин за лично облагодателстване.
        2. П/Е може да бъде силно изманипулирано с малко НИ.
        3. Отчета мое да бъде тотално фалшив, по цялата верига..
        ..ха сега да питам, АЗ КОЕ ДА ВЗЕМА ПОД ВНИМАНИЕ?

И ако се замислиш мно-оого дълбоко ще стигнеш до това което ти казах:
        - Във България, особенно в инфраструктурата, малкия инвестор не разполага и с 5% от инфото. за да вземе правилното инвест.решение. А , в крайна сметка се оказва че за да земеш най най правилното решение, трабва да познаваш из основи бизнеса в който ще инвестираш, човешките ресурси които са в дадена компания и имиджа който имат в средата където работят.
        Та,..затова аз например няма да ти кажа какво и как взимам под внимание, НО това което взимам не са някакви мъгляви анализа за печалби или отчети а съвсем други неща.

А сега само да добавя, че ето, аз като примерен Инвестор който се ръководи от този сайт, гледам че п.е на ХДПАТ е минус 26 иляди и задавам въпроса:
        -Колко требе да струва акцията на Трейс ако п/е на ХД е минус двайсе и шест хиляди?
        Жокер требва ли ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
          Далкомче, от поредния ти пост ОТНОВО стана ясно, че си доста далече от истината. Питам те директно - прогнозирано ли е от мениджмънта на Трейс печалба за 2007 година от 8 мил. лева??? Печалбата на ХДПАТ за последните 12 месеца 23 939 000 лева ли е??? И не ми цитирай данни от инвестора, които за съжаление понякога също като теб са доста далече от истината!!!

П.С - Знаеш къде да намериш отчетите нали??? А и да не знаеш кво ти пука, ти си трейсианец !!!
          Абе Стенли, толко ли не знаеш какво става с дружествата, който се листват на борсата....Започват да изкарват печалбите си на светло, кой х 5, кой х 10..и т.н., кво си се хванал за печалбата на Трейс- ХДПАТ,бяха само на загуба и акциите им растяха...
          Кажи си го в прав текс - "яд ме е че нямам".... а ние имащите ще направим някой друг %(100,200,300,400...) на +

Коментар

• Далкомче, от поредния ти пост ОТНОВО стана ясно, че си доста далече от истината. Питам те директно - прогнозирано ли е от мениджмънта на Трейс печалба за 2007 година от 8 мил. лева??? Печалбата на ХДПАТ за последните 12 месеца 23 939 000 лева ли е??? И не ми цитирай данни от инвестора, които за съжаление понякога също като теб са доста далече от истината!!!

П.С - Знаеш къде да намериш отчетите нали??? А и да не знаеш кво ти пука, ти си трейсианец !!!

Коментар

• Ла Коста и аз моля такива като Вас да не серете по некоя акция кат нещо не Ви оттърва ама няма кой да ме чуе.
              А таз цифра за -26 кусур хиляди си я пише на страницата на инвестора: -черно на бяло.
              ..И хората могат да вземат инвестиционни решение въз основа на нея. нали така?
              ..Ма като искаш да подлагаш на алкохолен тест сайта на Инвестора, подлагай го. Ще ми е интересно да наблюдавам. Досега сайт подложен на алкохолен тест не бях виждал.

ПП>> Абе на вас на дума или на ред Ви плащат да ги пишете тез бисери, или просто жените не Ви дават? (..нищо лично, просто да знам ако моята жена предприеме такива мерки спрямо мен, какъв удар ще нанесе на крехката ми психика..)

Коментар

• Първоначално изпратено от dalcom
                Кви цифри ми цитираш Стенли???
                Я ми кажи колко добре познаваш дружествата? Колко проекта имат те спечелени към 30.11.2007г и за какво? Къде им са базите и с какви подконтрактори преговарят за РПМ 2008г?
                Я ми кажи КОЛКО много и дълбоко познаваш пътностроителния бизнес и дейността на ТРЕЙС и ХДПАТ за да видим какви цифри цитираш?
                Колко реално струват активите на ТРЕЙС и на ХДПАт? а по какви цени? а коя дата? а какво е придобито със дата на прехвърляне март 2008г и затова не е оповестено?
                ТИ нищо не цитираш, ти просто се заяждаш. Защото ако вземем да говорим сериозно за инфраструктура ще разбереш че всъщност не разполагаш и с 5% от информацията да вземеш инвестиционно решение за което и да е от 2-те дружества.
                Аз лично съм осъзнал този дребничък детайл, затова кротичко си чакам пазара.

ПП>>Ето и още една цифра, взета от страницата на ХДПАТ от инвестора:
                P/E: -27 046.96
                P/E (конс.): 86.59

Е? Какво да кажа за това.? ..Вярно ли е, не е ли, или си мислим че една цифра хвърлена във въздуха и готово! можем да вземем на нейна база инвестиционно решение?
                Така че, да не говорим за цифри..
                Моля модераторът на този форум, ако е възможно, да въведе за определени форумци алкохолен тест или просто да им забрани да пишат по ракиено време!

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                  Стенли нали немаш против Трейс да стане 10 000
                  Не викай хиперинфлацията Ветре.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    Стенли нали немаш против Трейс да стане 10 000
                    А ветре, ако зависи от мен ми се ще цената да стане и 100 000 . Сещаш се що, нЪл тъй .

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                      Ханче, ХДПАТ е по-кисел нали ??? Понеже К.Н. искаше точни цифри та поради това са и по-долните сметчици. Ако имаш някакви забележки казвай . Или викаш когато цифрите говорят и хановете мълчат . Успех!

П.С. Всъщност поне колкото на теб ми се ще Трасето да е с П/Е 200...поне . Няма да казвам защо .
                      За 2-дена изкарах от него 3000лв, така, че не съм капо и в ХДПАТ

Коментар

• Стенли нали немаш против Трейс да стане 10 000

Коментар

• Далкомец, не ми цитирай цифри на инвестора, цитирай ми цифри от отчетите!!! Консолидираната печалба за последните 12 месеца на ХДПАТ е 23 939 000 лева!!!

П.С - Пожелавам ви цената да е не 1 000, ами поне 5 000!!!

Коментар

• Кви цифри ми цитираш Стенли???
                            Я ми кажи колко добре познаваш дружествата? Колко проекта имат те спечелени към 30.11.2007г и за какво? Къде им са базите и с какви подконтрактори преговарят за РПМ 2008г?
                            Я ми кажи КОЛКО много и дълбоко познаваш пътностроителния бизнес и дейността на ТРЕЙС и ХДПАТ за да видим какви цифри цитираш?
                            Колко реално струват активите на ТРЕЙС и на ХДПАт? а по какви цени? а коя дата? а какво е придобито със дата на прехвърляне март 2008г и затова не е оповестено?
                            ТИ нищо не цитираш, ти просто се заяждаш. Защото ако вземем да говорим сериозно за инфраструктура ще разбереш че всъщност не разполагаш и с 5% от информацията да вземеш инвестиционно решение за което и да е от 2-те дружества.
                            Аз лично съм осъзнал този дребничък детайл, затова кротичко си чакам пазара.

ПП>>Ето и още една цифра, взета от страницата на ХДПАТ от инвестора:
                            P/E: -27 046.96
                            P/E (конс.): 86.59

Е? Какво да кажа за това.? ..Вярно ли е, не е ли, или си мислим че една цифра хвърлена във въздуха и готово! можем да вземем на нейна база инвестиционно решение?
                            Така че, да не говорим за цифри..

Коментар

• Далкомец, откога цитирането на цифри е плюене???? Ако нещо не ви харесват цифрите... обърнете се към хората които са ги прогнозирали .

Коментар

• На мен лично не ми харесва че виждам постоянно една и съща група хора която влиза и плюе тука.
                                Ама тва било така ама онова иначе.
                                Ми има ли борса? Има.
                                Ще се пусне ли акцията ,? Ще се пусне.

Ами като се пусне акцията , ако ПАЗАРА ви я продаде я купете и на 5 лева.
                                Нещо не чувствате ли че изнагляхте съвсем?
                                То е ясно че искате акции, но не това е начина, все пак малко от малко се осъзнавайте.
                                Ами тогава, за какво е този спам? Това е тема за ТРЕЙС и за проектите около ТРЕЙС, не е за хора които идват с една единственна цел да се заяждат.
                                Инвестирането е индивидуално занимание, всеки има право да вярва в каквото иска, да се кланя на който бог иска и да си води сметките както си иска. Парите са си негови, волята също.
                                Има си пазар, ако си сбъркал той те коригира, а не форумни "експерти"

Коментар

Working...
                                X