IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдааа....пък Капитал масово говорят за фалит....Прокопиев ми е ясен като бял ден

Коментар

• Първоначално изпратено от Ahmak Dogan
      Аз бях добронамерен, но ти явно си толкова изнервен от това че няма повече да видиш депозита си в Ктб и нападаш всичко живо и умрело. Слава на Аллах не съм толкова глупав.
      Ти си тук,за да дразниш постоянно,затова те игнорирам.А ти ще гледаш как си взимаме парите скоро,бъди сигурен.И за вероизповеданията ти има други места,като близкия изток например.Смешник!

П.П. Виждам,че си успял да се надбягаш,как го постигна,аллах ли ти помогна,верно е велик
      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Твоите приказки са самоуспокояване... защото законите никой не ги спазва в България, да се уповаваш на тях е като да се уповаваш на неволята.

Също ми прави впечатление, че крайния срок непрекъснато се отдалечава във времето. Кажи някакъв краен срок, след който ти ще спреш да говориш, че банката е стабилна и не е фалирала. Януари ли ще е... февруари ли ще е... избери си и не го удължавай повече.

Според мен е малко вероятно зимата да стане връщането на парите... по принцип зимата е тежък период в България... а се очертвава това да е най тежката зима от 25 години насам (от икономическа гледна точка). Този срок който си го мислиш на практика е неизпълним. Следователно връщането на парите остава за пролетта или лятото на 2015-а.

Освен това не смяташ ли че точно това е целта... такива хора като теб да гласуват за ББ... с надеждата, че той има здрава ръка и ще оправи работите някак.

Но до колкото аз познавам ББ... той си мени мнението на 5 минути. Днес е така... утре ако стане на криво, става обратното. Изобщо не се и надявай ББ да трупа дивиденти от КТБ. Той няма нищо да направи... той е назначен за цар, от господарите отвъд океана и няма абсолютно никакво значение ти как ще гласуваш. Чакат ни страшни врмена ако ББ дойде на власт... след 4 години (ако изкара толкова), няма да има какво да се спасява повече.

Повечето хора за съжаление не са подготвени за тежките времена които ни предстоят. За 25 години се натрупаха огромни проблеми... които вече се намират в крайна фаза. Скоро ще започнат да излизат на яве във всяка една област от икономиката... и няма да има незасегнати хора, независимо от финансовото им състояние. Ние 25 години поддържаме псевдоикономика и живеем от рязане на стари заводи. По върховете на държавата ни, обаче се намират хора, които нямат капацитета да пасат стадо овце... камо ли да управляват държава.
        Ще видим кога ще изплатят,нещата за мен са кристално ясни,не се самоуспокоявам,а съм сигурен и спокоен за парите си.Аз не виждам крайния срок да се е отдалечил,защото още няма такъв.Изхождам от закона за банките,говорим за краен срок на надзора,който е максимум до края на декември!Дотогава ще има вече план за действие,а и ти самия си написал,че пари ще се взимат,дали ще е пролетта,или лятото(което ме съмнява) важното е,че малките вложители няма да са ощетени.Когато,тогава!Ако не си забелязал всички нещастия в България се случват винаги когато БСП е на власт,така че най-малкото зло е ББ.А това,че нищо не прави,пак си помисли дали е така.Вярно е че подгони всички големи фирми,повечето богаташи и измамници,които всячески огравбат държавата.Така се процедира навсякъде,богатите плащат най-много,така е и справедливо,друг е въпроса,че парите не влизат в държавата.Най-голямата му грешка е,че не премахна плоския данък,който ощетява обикновения гражданин.Но за инфраструктурата никой не е направил повече от него за последните 70г.Всъщност,който и да управлява аз смятам,че банката ще бъде отворена,евентуално още преди нова година.Дано,иначе фалита е най-неприемливия вариант за държавата.Проблемите са натрупани като във всяка една държава.Живеем в такива времена,че няма нито една нация без огромен дълг.За сравнение ние сме си направо пичове.С едни 5-6 милиарда евро заем,които явно трябва да се вземат само да се подкрепят основни сектори си решаваме проблема за години напред.Мисля,че не е толкова зле на фона на всичко случващо се по света,или
        Last edited by kig36; 23.09.2014, 09:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Още в началото на тази дискусия,беше мисля съботата преди понеделника,в който започнаха тегленията...Писах,отвратен от случващото се,че отивам и си тегля парите от банката.В последствие размислих и реших,че няма да се поддавам на жалки провокации!Пък и бях решил да не пипам парите до края на годината.Депозита ми е гарантиран,със закон и ме боли фара,спокоен съм и убеден че ще си взема парите. Всичко останало е бля,бля,бля.А на тези,които всичко им е само в една банка,мога да кажа следното:Следващият път разсъждавайте и винаги правете влогове и инвестиции на няколко места,поне на три.Това е елементарно правило за собствена гаранция.А в твоя случай приятелю,ти не си търсиш и не чакаш парите си,а просто заедно с една група тук във форума оревахте всичко.Бъди спокоен,трябва да ти е ясно,че това не е 97г. и няма мърдане.Така само си влошаваш душевния мир,нищо не зависи от теб,поне за момента,докато не стане 20 декември и нямаме окончателно решение(дано същото стане поне месец по-рано).Сега се опитват да замажат положението,които сами сътвориха,някои другари и ефендита,но времето ги притиска и след изборите всичко ще си дойде на мястото.Краен срок за получаване на гарантираните пари в най-лошия случай февруари 2015г.В по-добрия може и преди нова година.Зависи от бате ти ББ,който няма да пропусне възможността да натрупа дивиденти.И колкото и да не го харесвам напоследък единствената алтернатива да си получа парите по-бързо е да гласувам за него.Последното ми гласуване,завинаги!

Твоите приказки са самоуспокояване... защото законите никой не ги спазва в България, да се уповаваш на тях е като да се уповаваш на неволята.

Също ми прави впечатление, че крайния срок непрекъснато се отдалечава във времето. Кажи някакъв краен срок, след който ти ще спреш да говориш, че банката е стабилна и не е фалирала. Януари ли ще е... февруари ли ще е... избери си и не го удължавай повече.

Според мен е малко вероятно зимата да стане връщането на парите... по принцип зимата е тежък период в България... а се очертвава това да е най тежката зима от 25 години насам (от икономическа гледна точка). Този срок който си го мислиш на практика е неизпълним. Следователно връщането на парите остава за пролетта или лятото на 2015-а.

Освен това не смяташ ли че точно това е целта... такива хора като теб да гласуват за ББ... с надеждата, че той има здрава ръка и ще оправи работите някак.

Но до колкото аз познавам ББ... той си мени мнението на 5 минути. Днес е така... утре ако стане на криво, става обратното. Изобщо не се и надявай ББ да трупа дивиденти от КТБ. Той няма нищо да направи... той е назначен за цар, от господарите отвъд океана и няма абсолютно никакво значение ти как ще гласуваш. Чакат ни страшни врмена ако ББ дойде на власт... след 4 години (ако изкара толкова), няма да има какво да се спасява повече.

Повечето хора за съжаление не са подготвени за тежките времена които ни предстоят. За 25 години се натрупаха огромни проблеми... които вече се намират в крайна фаза. Скоро ще започнат да излизат на яве във всяка една област от икономиката... и няма да има незасегнати хора, независимо от финансовото им състояние. Ние 25 години поддържаме псевдоикономика и живеем от рязане на стари заводи. По върховете на държавата ни, обаче се намират хора, които нямат капацитета да пасат стадо овце... камо ли да управляват държава.
          Last edited by Xman1; 23.09.2014, 03:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ahmak Dogan
            Баце поправи си подписа, включи и НЕбанката КТБ.
            На хейтъри с по 20 регистрации,които пишат от злоба,поради факта,че са пълни палячовци в живота и стискат палци и други да пострадат малко...поне(без да си дават сметка,че за да стигнат до това си положение нямат 2 гънки на кръст по товаа, сивотоо в-во)...баце да ти кажа ходи да се надбягваш и като успееш,заповядай пак!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
              Хаха, добре. 2 трилиона евро активи, ама са им притрябвали спестяванията на българите. що не им трябваха преди
              БНП от над 1 година държи високи лихви и няма нищо общо със събитията от последните 3 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                Странни неща се случват покрай КТБ-появиха се много нови депозити ,сметки, промениха се правилата и таксите на банките( през месец ,два нови съобщения на саитовете им) -извинете ме но днес разбрах че в една банка има такса за внасяне на пари в брой и то не малка в %-нещо не е както трябва много напрежение има около проблема с КТБ...може би след като се реши казуса ще се кротнат и да оставят хората да си планират бъдещето...
                Явно има един значителен кеш, който банките не го искат. Най-вероятно няма какво да го правят. Та при това положение лихвите няма как да не падат. Някои от тях доста коригираха лихвите си (а тези такси за внасяне ги имаше и преди). Това което все пак държи лихвите е риска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                  Ами, не. Всъщност им трябва ликвидност и то специално такава от българският пазар и затова лихвите им са такива.
                  Хаха, добре. 2 трилиона евро активи, ама са им притрябвали спестяванията на българите. що не им трябваха преди

Коментар

Кви 6,5 милиарда те гонят пък тебе, бе? Можеше направо да закръглиш на 10, какъвто си обективен. Ако беше попрегледал отчета на КТБ, щеше да забележиш, че към 30.06.2014г. кредитният портфейл на банката е 5,265 млрд.лв. Отделно, не знам от къде реши, че целият портфейл е пълна загуба. Нещо факти, това онова. Или просто вътрешният глас ти говори
                    Що бре? Той гъзът каза така
                    http://www.bnb.bg/PressOffice/POStat...OV_20140921_BG
                    Водещ: Наистина ли вярвате, г-н Искров, че политиците са виновни за това, което се случва сега?
                    Иван Искров: Аз не искам да казвам кой е виновен и кой не е. Аз знам какво е правил Иван Искров и какво е правил Управителният съвет на Централната банка, какви решения сме предлагали и знам кой какви решения подкрепи или не подкрепи. А иначе, не бих желал да влизам във ролята на обвинител или пък да изказвам някакви благодарности. Това, което искам да кажа е, че без политическо решение по въпроса КТБ няма и не може да има отваряне на банката. Единственият все по-теоретичен за нас вариант е сегашните акционери да дойдат и да изсипят една торба пари в размер на 6 милиарда и половина и да ги преведат по сметките на Централната банка, съответно да попълнят капитала след завършване на оценката и ние да отворим банката. Но Вие самите знаете, че и един изключително сериозен акционер с добър имидж, чийто имидж ние се опитваме да пазим, това е Държавният резервен фонд на Султаната на Оман, от самото начало и до назначаване на специалния им консултант EPIC от Виена, те също говорят за държавна помощ. Няма как да мине без решение на правителството, подкрепено със съответните правомощия и решения на Народното събрание.

Коментар

Реално ако западните банки решат да убият българските такива, за една прилична част от тях е достатъчно да си вдигнат лихвите по депозити за физически лица. Моментално ще се почне изтичане на депозити, което на западните банки няма да им вдигне кой знае колко цената на ресурса, но на българските ще им дойде доста нагоре, ако трябва да водят подобна война. Поне в този момент.
                      Странни неща се случват покрай КТБ-появиха се много нови депозити ,сметки, промениха се правилата и таксите на банките( през месец ,два нови съобщения на саитовете им) -извинете ме но днес разбрах че в една банка има такса за внасяне на пари в брой и то не малка в %-нещо не е както трябва много напрежение има около проблема с КТБ...може би след като се реши казуса ще се кротнат и да оставят хората да си планират бъдещето...

Коментар

Кви 6,5 милиарда те гонят пък тебе, бе? Можеше направо да закръглиш на 10, какъвто си обективен. Ако беше попрегледал отчета на КТБ, щеше да забележиш, че към 30.06.2014г. кредитният портфейл на банката е 5,265 млрд.лв. Отделно, не знам от къде реши, че целият портфейл е пълна загуба. Нещо факти, това онова. Или просто вътрешният глас ти говори
                        Не, Искров ми го говори. Да му беше чел неговите приказки, вместо безсмислени отчети. Ти още ли не си разбрал че отчета на КТБ е измислен като Червената Шапчица.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                          Колега, колега... 14 000 коментара се изписаха и пак не си разбрал за какво говорим.
                          Никой тук не е почнал да РЕВЕ, че банката е фалирала.
                          То вие не спряхте да ревете и да увещавате че банката е стабилна, че е банка на 2014, че имаме най-стабилната банкова система и т.н.
                          Хората тук НАДИГАМЕ ГЛАС за спазване на елементарни обществени и морални закони.
                          НАДИГАМЕ ГЛАС, че постоянно ни мотаят, не кой да е, а хората които олицетворяват закона - БНБ и прокуратурата!!! Когато тия две институции се подиграват със закона, трябва да си дрогиран за да не се притесняваш.

Напълно си прав, че депозита е гарантиран със закон, така е.
                          Но трябва да осъзнаеш, че тоя закон не е машина която да раздава безпристрастно правосъдие. Закона се прилата от хора. Нас точно това ни притеснява - притесняваме се от хората които ще приложат тоя закон!
                          Щото Искров, който трябваше да приложи закона за контрол на банките напълно се подигра със закона - очевадно е че слугува на нечии интереси.
                          Главния прокурор е същия - не го интересува какво пише закона, той служи пак на нечии интереси.
                          И за капак - всички политици слугуват на една партия - ДПС. И утре тая партия може да реши да въведе нов закон в ущърб на хората. Точно това е логичната последователнст от всичко станало досега. Затова се притесняваме.
                          Напротив,вдигате врява до небесата,че видиш ли били сте лъгани,ограбени,няма да видите един лев и т.н.Ами имаше опит за грабеж,но за всеобща радост не успя.А резаните ще мислят закони,когато пак са на власт,тоест никогаЧул ме господ!
                          Подигравка със закона за момента няма,той се спазва,макар и с всякакви всевъзможни к***ки номера.Когато минат 6-та месеца по закон и не се предприемат реални действия,тогава ще пишеш фантасмагории,съгласни ли сме,или само пишем да чешем краста?Между другото след близо 15 000 коментара,не разбра ли,че банката все още не е фалирала,а вече даже мненията на нашите финансови светила са за абсолютно оздравяване?
                          Last edited by kig36; 22.09.2014, 23:56.

Коментар

Ми например на БНП силно ме съмнява да и трябва ликвидност. Пък е взела да дава доста добри лихви
                            Ами, не. Всъщност им трябва ликвидност и то специално такава от българският пазар и затова лихвите им са такива.

Коментар

От една страна 6,5 милиарда лева са по 2000 лева на работещ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Това не е банка в БГ. Това е фирма за бързи кредити
                                https://www.deposits.bnpparibas.bg/f...249597A.app425

Все тая за какво ще ги използват. Въпросът е че нямат проблем да вземат евтино - много евтино - но взимат по-скъпо. И то точно когато народа почна да се плаши от български банки.

Коментар

Working...
                                X