IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение

needtoknowmore

Искам да те попитам и да ми отговориш само с една дума,ако е възможно:
    Какво правим с фалита на частни лица,ти за ли си,или против?
    Сигурен съм,че всички сте за такъв и скоро ще има и такъв закон,поне след като приемем еврото.Тогава едва ли ще си на тази позиция
    Принципно отношенията между банка и кредитополучател са доброволни и всеки поема рисковете и отговорността си! Не случайно лихвата е функция на риска! Когато единият не може да си изпълнява задълженията, то всичко приключва до ниво обезпечение! Така, че да плащаш отвъд обезпечението си е банкова лобистка политика! Така, че съм за личен фалит, ако си притиснат от към отвъд обезпечение! Виж каква е била банковата система в миналото и виж как е променена нищо общо с пазарните принципи до такава степен че се институциализира Too Big To Fail, a от миналата година вече и bail in-са, но насилственият .....
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
      Морално е,навсякъде постъпиха точно така...спасиха банките,които бяха пред фалит.
      Направиха го,за да запазят финасовата стабилност,а и заради това,че е в пъти по евтино да се оздрави,а не да се фалира.При фалит кой ще плати загубите на държавата,няма ли да сме пак данъкоплатците,я дай да поразсъждаваме малко?
      Друг е въпроса,че определен кръг измет желаят неистово фалит,за да платят поне 20% по-малко...нема а стане г-да евтини тарикати!
      Нищо подобно, НЕ Е СПАСЕНА НИКОГА И НИКЪДЕ НИТО ЕДНА БАНКА, ЗА КОЯТО ПАРИТЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НАДВИШАВАТ ГАРАНТИРАНИТЕ И ДЕПОЗИТИ.

Коментар

• needtoknowmore

Искам да те попитам и да ми отговориш само с една дума,ако е възможно:
        Какво правим с фалита на частни лица,ти за ли си,или против?
        Сигурен съм,че всички сте за такъв и скоро ще има и такъв закон,поне след като приемем еврото.Тогава едва ли ще си на тази позиция
        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Всъщност наистина това е закона, и всъщност наистина нито е честно, нито е морално, нито е законно да се използва пари от едни данъкоплатци, за да се спасяват други данъкоплатци.
          Морално е,навсякъде постъпиха точно така...спасиха банките,които бяха пред фалит.
          Направиха го,за да запазят финасовата стабилност,а и заради това,че е в пъти по евтино да се оздрави,а не да се фалира.При фалит кой ще плати загубите на държавата,няма ли да сме пак данъкоплатците,я дай да поразсъждаваме малко?
          Друг е въпроса,че определен кръг измет желаят неистово фалит,за да платят поне 20% по-малко...нема а стане г-да евтини тарикати!
          Не разбираш ли,че така се облагодетелстват престъпниците,които ограбват държавата вече толкова години?
          Last edited by kig36; 23.09.2014, 11:30.
          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            Абе то не се знае кое точно е пропаганда, но здраве да е.....едни са привърженици и пропагандират фалит, други оздравяване с публични средства, аз симпатизирам на вторите, защото фалит би имало, ако действително банката е била в лошо състояние и е имало индикации за това дълго време преди фалита.....а не до последния ден БНБ да убеждава целокупния български народ, че КТБ е стабилна и безпроблемна а ден след това да я фалира.....и после всички вкупом се впуснаха да "наритат" падналата на земята банка с аргументи, че такъв е закона, че всеки да си носи последствията от лакомията, че това не било пазарно.....изведнъж много загрижени се навъдиха за държавния бюджет, които всъщност не че толкова им пука за него, а по скоро ги е яд как така на някой друг ще му спасяват парите...
            Значи, ако е лошо управлявана банка си съгласен за фалит! Е добре прогрес!
            А до сега от всичко, което изваждат квесторите какво заключение си правим - дали е управлявана перфектно или не? Защо така изведнъж СК падна в път?

За жалост няма пропаганда за ФАЛИТ - нито е държава не пропагандира ФАЛИТ на БАНКИТЕ! ФАЛИТА е важна част от пазара - наказва тези, които вършат айде меко да кажа неефективни неща! Както и тези, които им доверяват средстава без да са мислили предварително! Това, ще накара вторите да мислят за напред, а ще е урок за всички от 1-вите да не правят мизерии!

Ето ти прост пример спасявам КТБ - теглим 4 милиарда и им ги даваме! Сега твоят мозък може ли да направи връзките че тези 4 милиарда ги няма в свърх неликвидни активи са - до такава степен че може нищо да не вземем от тях така че пишем празен чек обезпечен с нищо! Найс! Второ ако приложим този модел всяка една банка ще каже искам и аз! Но това не е проблема - проблема е че се узаконява кражбата! Модела на КТБ може се приложи от всяка банка после собственика си я източва и отивам в Аруба или се оперира и после не можеш го познаеш и да искаш! И познай после пак ще трябва платим Много готина схема всички доволни - хората че си вземат кеша, банкерите че си крадът, държавата че пише чек на народа - а държавата и банаката си разделят комисионните! Направо идилия е този модел!

Коментар

Всъщност наистина това е закона, и всъщност наистина нито е честно, нито е морално, нито е законно да се използва пари от едни данъкоплатци, за да се спасяват други данъкоплатци.
              Прекрасно си описал пенсионната ни система, при която с данъците на едни хора се спасяват (ама буквално, от гладна смърт) други ора

Коментар

Абе ти си ми ясен....предлагам тогава да отменят цялата поредица банкови закони и щом банката ще е като една обикновена фирма да мога и аз да си направя такава с 2лв. капитал и да си набирам влогове и раздавам кредити.....и когато ми е каф да си я фалирам.....
                Това не е законно. Но е съвсем според закона банката да бъде оставена да фалира. Всяко друго решение в момента би било незаконно. А ако променят закона - то новия закон ще е абсолютна перверзия и с пазарната икономика и с морала и с избирателите.

Коментар

с аргументи, че такъв е закона, че всеки да си носи последствията от лакомията, че това не било пазарно.....изведнъж много загрижени се навъдиха за държавния бюджет, които всъщност не че толкова им пука за него, а по скоро ги е яд как така на някой друг ще му спасяват парите...

Коментар

Айде де че не е - същата работа си е. Фалира банката завлича тези на които дължи пари. Същото като при всяка друга фирма.

И аз съм твърдо против да ми взимат пари, че да спасяват на някой си милионите. Ами не ме интересуват неговите пари. Интересуват ме моите, и не не искам някой да ми бърка в моя джоб че да пълни чужд джоб.
                    Абе ти си ми ясен....предлагам тогава да отменят цялата поредица банкови закони и щом банката ще е като една обикновена фирма да мога и аз да си направя такава с 2лв. капитал и да си набирам влогове и раздавам кредити.....и когато ми е каф да си я фалирам.....

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                      Ех добре си върши работа тази пропаганда! Със спасяването се отмиват всички стимули - риск/доходност на вложителите, на безрасъдното поведение на банката, а държавата праща чека на народа! Колко красиво не виждаш ли проблеми в модела?

Само при фалит всяка от страните ще и държи дълго влажно и ще мислят за напред!

Ако държавате беше спасила всички по времето на пирамидите мислиш ли си че до сега нещо щеше да се е променило - а сега всеки като управление на пари с неясна схема с огромен процент доходност му щракат лампичките!

А и за капак имаш си закони те са именно "защитават" до 100к а тези над за да ги имат значи има защо! А в случаят с КТБ кредитите са раздадени знаете къде някак си да институциализираме кражбите с нов закон не става! Ще телгим няколко милиарда кредит, който реално го обезпечаваме с какво?! Излезе на яве схемата с ниските нива на просрочеие и обезпечение! Спасяването ще доведе до много тежки проблеми от колкото един очистителен фалит!

П.С. Ти съгласен ли си с твоите пари да спасиш КТБ?! Ако е да намерете съмишленици и влезете в увеличение на капитала и я спасявайте колкото искате!

П.С. 2 Банката е като всеки друг бизнес - има активи има и пасиви има и капитал, капитала като отиде под нулата му се вика фалит и всеки, който е поел риска да има взимане даване с бизнеса си носи последиците! Дали ще фалира банка или най-големият производител на коли - няма никаква разлика в принципа!
                      Абе то не се знае кое точно е пропаганда, но здраве да е.....едни са привърженици и пропагандират фалит, други оздравяване с публични средства, аз симпатизирам на вторите, защото фалит би имало, ако действително банката е била в лошо състояние и е имало индикации за това дълго време преди фалита.....а не до последния ден БНБ да убеждава целокупния български народ, че КТБ е стабилна и безпроблемна а ден след това да я фалира.....и после всички вкупом се впуснаха да "наритат" падналата на земята банка с аргументи, че такъв е закона, че всеки да си носи последствията от лакомията, че това не било пазарно.....изведнъж много загрижени се навъдиха за държавния бюджет, които всъщност не че толкова им пука за него, а по скоро ги е яд как така на някой друг ще му спасяват парите...

Коментар

Ами щото банка да фалира не е като да фалира твоята фирма, ако банката беше както всяка обикновена фирма нямаше да има цял куп закони, наредби и орган, като БНБ, който уж трябва да бди за банковата стабилност....и когато този орган, който трябва да бди се оказва, че спи се налага да се вземат пари от всички....същото се налага и когато НЗОК, НОИ, НЕК, болници и училища са пред фалит - тогава всички вадим пари и спасяваме....и тях някой ги е точил и тях има органи, които ги уж ги надзирават, но като закъсат всички заставаме с парите си зад тях, с тази разлика, че когато всички заставаме зад тях никой не ни пита, а по отношение на КТБ умело се насочва дебата в тази насока и всички дружно ревем с пълен глас....
                        Айде де че не е - същата работа си е. Фалира банката завлича тези на които дължи пари. Същото като при всяка друга фирма.

И аз съм твърдо против да ми взимат пари, че да спасяват на някой си милионите. Ами не ме интересуват неговите пари. Интересуват ме моите, и не не искам някой да ми бърка в моя джоб че да пълни чужд джоб.

Коментар

Ами щото банка да фалира не е като да фалира твоята фирма, ако банката беше както всяка обикновена фирма нямаше да има цял куп закони, наредби и орган, като БНБ, който уж трябва да бди за банковата стабилност....и когато този орган, който трябва да бди се оказва, че спи се налага да се вземат пари от всички....същото се налага и когато НЗОК, НОИ, НЕК, болници и училища са пред фалит - тогава всички вадим пари и спасяваме....и тях някой ги е точил и тях има органи, които ги уж ги надзирават, но като закъсат всички заставаме с парите си зад тях, с тази разлика, че когато всички заставаме зад тях никой не ни пита, а по отношение на КТБ умело се насочва дебата в тази насока и всички дружно ревем с пълен глас....
                          Ех добре си върши работа тази пропаганда! Със спасяването се отмиват всички стимули - риск/доходност на вложителите, на безрасъдното поведение на банката, а държавата праща чека на народа! Колко красиво не виждаш ли проблеми в модела?

Само при фалит всяка от страните ще и държи дълго влажно и ще мислят за напред!

Ако държавате беше спасила всички по времето на пирамидите мислиш ли си че до сега нещо щеше да се е променило - а сега всеки като управление на пари с неясна схема с огромен процент доходност му щракат лампичките!

А и за капак имаш си закони те са именно "защитават" до 100к а тези над за да ги имат значи има защо! А в случаят с КТБ кредитите са раздадени знаете къде някак си да институциализираме кражбите с нов закон не става! Ще телгим няколко милиарда кредит, който реално го обезпечаваме с какво?! Излезе на яве схемата с ниските нива на просрочеие и обезпечение! Спасяването ще доведе до много тежки проблеми от колкото един очистителен фалит!

П.С. Ти съгласен ли си с твоите пари да спасиш КТБ?! Ако е да намерете съмишленици и влезете в увеличение на капитала и я спасявайте колкото искате!

П.С. 2 Банката е като всеки друг бизнес - има активи има и пасиви има и капитал, капитала като отиде под нулата му се вика фалит и всеки, който е поел риска да има взимане даване с бизнеса си носи последиците! Дали ще фалира банка или най-големият производител на коли - няма никаква разлика в принципа!
                          Last edited by needtoknowmore; 23.09.2014, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                            Ами то отричането на реалността, не я променя! Какво означава да те спасят?! Ще рече си фалирал! Защо моя бизнес не го спасяват, а друг ще спасяват?! Аз като данъкоплатец не искам да взимат от мен пари и да ги дават на нашите хора и така да легализираме всичките схеми! Като гледам какво става със СК като нищо в отчета, който трябва публикуват да е в отрицателната територия! Какво прече да фалира нали си има активи, ще се ликвидират и ще задоволят всички! Проблема е че при ликвидацията ще от осъществена при затворени врати от поставени синдици и по не пазарен принцип, но ....

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                              Риска да ти откраднат в къщи парите е в пъти по-малък, отколкото да ти изгорят някъде....
                              Абсолютна истина, повече пари в банка през някой следващ живот.Не ми се занимава с еврейски измами от културно масов тип.

Коментар

Мдааа....пък Капитал масово говорят за фалит....Прокопиев ми е ясен като бял ден
                                Ами то отричането на реалността, не я променя! Какво означава да те спасят?! Ще рече си фалирал! Защо моя бизнес не го спасяват, а друг ще спасяват?! Аз като данъкоплатец не искам да взимат от мен пари и да ги дават на нашите хора и така да легализираме всичките схеми! Като гледам какво става със СК като нищо в отчета, който трябва публикуват да е в отрицателната територия! Какво прече да фалира нали си има активи, ще се ликвидират и ще задоволят всички! Проблема е че при ликвидацията ще от осъществена при затворени врати от поставени синдици и по не пазарен принцип, но ....

Коментар

Working...
                                X