Първоначално изпратено от Боримечката
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
-
Първоначално изпратено от franky4fingersНе смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното?
ето го пак:
Ще повлияе ли високата лихва на междубанковите пазари на резултата на банката?
Тя влияе положително поради увеличения лихвен доход на банката от пласиране на свободен ресурс. Банката ни е нетен продавач на свободен ресурс.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от INSIDER-AНе смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното? :-)
Това ще намали търсенето на ресурса.
Коментар
-
Не смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното?
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от INSIDER-AНе смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното? :-)
Това ще намали търсенето на ресурса.Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от INSIDER-AНе смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното? :-)
Това ще намали търсенето на ресурса.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AНе смяташ ли, че именно покачването на търсенето увеличава цената на ресурса, а не обратното? :-)
Това ще намали търсенето на ресурса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersЩе повлияе ли високата лихва на междубанковите пазари на резултата на банката?
Тя влияе положително поради увеличения лихвен доход на банката от пласиране на свободен ресурс. Банката ни е нетен продавач на свободен ресурс., a kogato sa privlekli depositite i ne mogat da gi plasirat spored zalozenite targeti ste stane kofti.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Тя влияе положително поради увеличения лихвен доход на банката от пласиране на свободен ресурс. Банката ни е нетен продавач на свободен ресурс., a kogato sa privlekli depositite i ne mogat da gi plasirat spored zalozenite targeti ste stane kofti.
PS
Interest coverage ratioto na HDPAT si e extra.
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AКак банката успява да спечели от високите EURIBOR и SOFIBOR, докато за другите банки това е отрицателна тенденция?
Всичко е въпрос на лихвена политика и е част от изкуството на банкирането!
Боримечка, забелязал ли си, че всяка втора новина на хдПатките е теглене на нов кредит? А знаеш ли, че лихвите растат? А забелязал ли си ръста на краткосрочните и дългосрочни пасиви в баланса им? А разходите за лихви в ОПР-то? А какво ще стане ако секнат приходите поради спиране не Евро фондоветеи т.н.? .
Да не останеш с впечатлението, че не харесвам Корп - напротив, за мен това е една от по-добрите банки, и номер едно (две) от тези които са на борсата.
Отчетите досега са екстра, ако успеят да се измъкнат сухи и от проблемите с повишаването на лихвените нива, само мога да се радвам за тях.
А аз акции на ХД нямам от известно време, защото гледам, че все към тях ме препращаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersФранки, за твоя информация аз не плащам лихви върху акциите на КОРП ))) хахахаха
Ако оставим майтапа на страна, ти чел ли си прогнозите за развитие на банката? Имаш някакви притеснения, че няма да се сбъднат ли?
Inflaciqta oste ne se e razvihrila s pulna sila, a centralnite banki /konkretno ECB sa qstrebi/, ECB nqma da namali lihvite kakvoto ste da stava, po-golqma e veroqtnostta za eventualno uvelichenie.
Trqbva da si naqsno, che visokite lihveni niva sa loshi za Turgovskite banki /kakvato e CORP/.
Visokite lihveni niva otdrupvat potencialnite kreditoiskateli, a resursa za bankite se oskupqva dopulnitelno. Depozitite sa pasiv za bankite, a e kofti kogato na pazara depozitite varirat mezdu 7-10%. Eventualna obligacionna emisiq susto trqbva da e s dovolen yield.
Kvo tolkova ti haresva toq CORP, predstoi edin split i tva e. A veche investitorite ne se vruzvat na splitove, zastoto osuznavat, che chrez split nisto ne se promenq v kompaniqta osven likvidnostta na akciite i.
Франки, ето един цитат от началото на годината на "мустакатия" както Боримечката го нарича:
Тя влияе положително поради увеличения лихвен доход на банката от пласиране на свободен ресурс. Банката ни е нетен продавач на свободен ресурс.
Видях в сайта ви, че предлагате 6,5% лихва по доларовите депозити още преди 8 месеца, това ли е източникът на ресурса ви?
Депозитите на физическите и юридическите лица формират част от привлечените средства на банката. Банката е силна с относително високата ликвидност, която поддържа и сме сред банките с най-силна ликвидност в системата, поддържайки първична и вторична ликвидност от над 40%. Това са парични средства, средства в други банки и ДЦК. Това е много висок показател и дава много възможности на банката по простата причина, че рядко кредитният портфейл превишава 50% от общия размер на активите.
Как банката успява да спечели от високите EURIBOR и SOFIBOR, докато за другите банки това е отрицателна тенденция?
Всичко е въпрос на лихвена политика и е част от изкуството на банкирането!
Надявам се внесох яснотапо въпроса.
Боримечка, забелязал ли си, че всяка втора новина на хдПатките е теглене на нов кредит? А знаеш ли, че лихвите растат? А забелязал ли си ръста на краткосрочните и дългосрочни пасиви в баланса им? А разходите за лихви в ОПР-то? А какво ще стане ако секнат приходите поради спиране не Евро фондоветеи т.н.? .МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Ти въобще наясно ли си откъде произлизат проблемите на Биър Стърнс? А правиш ли разлика между Американска Инвестиционна банка и Българска Търговска банка?
Ако някой ще гърми това е хдПАТКАТА с тези цени на петрола и спряни евро пари. Само се надявам да не е клиент на КОРП ))
Zapochva proces na risk revaluation .... i imenno kreditnite pazari sa slaboto mqsto na svetovnata ikonomika v momenta.
Коментар
-
Франки, за твоя информация аз не плащам лихви върху акциите на КОРП ))) хахахаха
Ако оставим майтапа на страна, ти чел ли си прогнозите за развитие на банката? Имаш някакви притеснения, че няма да се сбъднат ли?
Inflaciqta oste ne se e razvihrila s pulna sila, a centralnite banki /konkretno ECB sa qstrebi/, ECB nqma da namali lihvite kakvoto ste da stava, po-golqma e veroqtnostta za eventualno uvelichenie.
Trqbva da si naqsno, che visokite lihveni niva sa loshi za Turgovskite banki /kakvato e CORP/.
Visokite lihveni niva otdrupvat potencialnite kreditoiskateli, a resursa za bankite se oskupqva dopulnitelno. Depozitite sa pasiv za bankite, a e kofti kogato na pazara depozitite varirat mezdu 7-10%. Eventualna obligacionna emisiq susto trqbva da e s dovolen yield.
Kvo tolkova ti haresva toq CORP, predstoi edin split i tva e. A veche investitorite ne se vruzvat na splitove, zastoto osuznavat, che chrez split nisto ne se promenq v kompaniqta osven likvidnostta na akciite i.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаИнсайдер, ще ме извиняваш, но мислиш доста странно ...
Пътя е отврат, много рисково и прочие, а на мустакатия далаверите не са рискови ...
и защо да не сравняваме Корпоративна с Беър С? Щото мустакия е по-открит към акционерите ли? Или защото в банката не може да настъпи хаос ако изгърмят някои от по-крупните клиенти ...
като кон с капаци си ...
Ако някой ще гърми това е хдПАТКАТА с тези цени на петрола и спряни евро пари. Само се надявам да не е клиент на КОРП :-)))МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар