IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.
    (2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140630_BG
    споко, НЯМА такова нещо ...като подчертаното в действащия закон ...с разни намерения на политици - други да се занимават
    Така че, кажи си спокойно - какво ще стане, ако не се платят изцяло големите депозити ... хипотетично

Коментар

Въх, ами сега? Аз си мислех синковецът като стане човек, вместо да му давам кинти на готово, да му гарантирам кредитче с депозитче
      явно, обичаш ти да плащаш на банките ))

Коментар

Въх, ами сега? Аз си мислех синковецът като стане човек, вместо да му давам кинти на готово, да му гарантирам кредитче с депозитче
        Е то това е друго. Но като цяло кредит гарантиран с депозит ама никак не изглежда добре. Това че банките в България си затварят очите не означава че и те не гледат доста подозрително на такива схеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          тази практика влиза в практиките които FATF предполага че са силно рискови що се отнася до пране на пари.

Коментар

Това не го знам. Ако можеш дай закон и членове.
            Тук обаче не стигаме ли отново до въпроса, какво се случва ако с депозит от 1,5 милиона си ми обезпечил кредит за 1 милион и отнемат лиценз на банката?
            2004 г. Писмо от МФ до ТБ, валидно и до днес. ВСИЧКИ бюджетни средства (общини, училища, читалища, съдилища, ОДЗ, детски градини....) СЕ ОБЕЗПЕЧАВАТ всекидневно с ДЦК. Всеки ден, всяка ТБ БЛОКИРА в ЕСРОТ в полза на МФ, ДЦК на пазарна стойност (определяна всекидневно от МФ) колкото са привлечените бюджетни средсва.
            КТБ НЕ МОЖЕ да не е блокирала дори и за ден ДЦК, било то нейни, било то взети на репо от друга баМка.
            Къде са те? Колко са?
            ТРЯБВА да са достатъчни за всички бюджетни средства.

Коментар

Аз никога нищо лошо не съм казал за банка. И добро не съм казал, за да не ме минат по болднатата част
              банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.
              http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140617_BG
              Учебникарски пример за вербална интервенция на централен банкер
              Не помня вече пазарите как реагираха

Коментар

банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.
                Ше зема да си открия един депозит там, и убави лихви давали

Коментар

Аз никога нищо лошо не съм казал за банка. И добро не съм казал, за да не ме минат по болднатата част
                  Tъй тъй,напълно се съгласявам
                  Вярваме,строим и плащаме

Коментар

Че това е една абсолютно нормална банкова практика. Защо да има разследване?
                    тази практика влиза в практиките които FATF предполага че са силно рискови що се отнася до пране на пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Ами какво се случва - ДАНС разследва за пране на пари. Тази хипотеза си влиза директно в случайте които трябва да бъдат разследвани поне по международните стандарти.
                      Че това е една абсолютно нормална банкова практика. Защо да има разследване?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        Докато мине второ четене и ДВ можеш да храниш на спокойствие

Коментар

Тук обаче не стигаме ли отново до въпроса, какво се случва ако с депозит от 1,5 милиона си ми обезпечил кредит за 1 милион и отнемат лиценз на банката?
                          Ами какво се случва - ДАНС разследва за пране на пари. Тази хипотеза си влиза директно в случайте които трябва да бъдат разследвани поне по международните стандарти.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Държавните (бюджетните) кинти се ОБЕЗПЕЧАВАТ с ДЦК ПО ЗАКОН (това незнам що никой не го казва!!!) и тези ДЦК трябва да са в инвестиционния портфейл на КТБ.

Коментар

• Другари и Другарки

Бойко, Станишев и Местан построиха социализъма. От всекиго според възможностите на Избраните според потребностите.

Коментар

Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.
                                (2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140630_BG
                                Докато мине второ четене и ДВ можеш да храниш на спокойствие

Коментар

Working...
                                X