IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
    Ето ви моят анализ по темата:

Понеже ми писна да чета глупости по медиите за тези две банки. Прикачените картинки са Балансите на КТБ и Креди Агрикол България които се намират на сайта на БНБ и са публично достъпни и покриват периода от 1-ви януари до 31-ви Март. Какво прави впечатление в КТБ: Кредитите които са налични в КТБ са 5.2 Милиарда лева. Наличен кеш в Банката е имало 621 Милиона преди да започне тегленето. При БНБ КТБ разполага с още 906 Милиона. Депозитите в КТБ са на обща стойност 6.6 Милиарда като не може да сме сигурни колко точно са изтеглени по време на започване на кpизата но съм склонен да мисля че сумата едва ли е надвишавала 621 Милиона. Значи може да направим извода че Депозитите в момента са 6 Милиарда лева а Кредитите+ДЦК в БНБ = 5.2+0.9 Милиона или 6.1 Милиарда. Това разбира се е ако се смята че всички кредити на КТБ могат да бъдат събрани без загуби но БНБ каза че за 3.5 Милиарда липсват документи. Това прави горната сметка такава Кредити+ДЦК = 1.7+0.9 = 2.6 Милиарда докато депозитите все още са си 6 Милиарда което значи че тези 3.5 Милиарда които липсват ние ще трябва да ги извадим от държавният резерв и от нашите джобове. Ясно от въпросният баланс е че липсват пари и това както виждате е видно за всички. Сега нека разгледаме Креди Агрикол България. Банката за първото 3-месечие е отчела загуби на стойност 1 милион лева. Всичкият капитал на Креди Агрикол България е 0.4 Милиарда лева. От тях 0.28 Милиарда са кредити а 0.36 Милиарда са депозити на граждани и други институции. Общо капитал са имали 0.03 Милиарда и държат ДКЦ-та за 0.07 Милиарда или математиката при тях показва Кредити+ДЦК = 0.36 Милиарда при 0.36 Милиарда Депозити. Отново това е при идеални условия в който всички кредити бъдат събрани на време. От тези отчети е видно че нито КТБ нито Креди Агрикол България са управлявани добре и че риска за тях е бил много голям. Остава въпросът при полужение че БНБ имат тези данни защо не са направили регулация на тези две банки ? Остава въпросът ако тези 2 банки не могат да бъдат спасени какъв е смисълът ние да извадим 3.5 Милиарда лева от държавният резерв равняващ се към май на 5.1 Милиарда ? Лично за мен спазването на законите в този случей е много важно и според мен не трябва да се въвежда специален закон който да управдае Цветан Василев и Иван Искров за това че съвсем съзнателно са обрали държавата с 3.5 Милиарда ! Тези 3.5 Милиарда лева се равняват на 583 лв пряко излезли от джобовете на всеки един Българин ! Ако се въведе специален закон за КТБ всеки един от нас ще бъде ощетен с 583 лв за да може Цветан Василев да живее добре някъде. Помислете добре дали искате да платите тези 583 лв защото аз не искам !
    Питам.какво става със защитените влогове и кога хората ще си ги получат.Защо държавата дава гаранции а после се крие и се прави на умряла лисица?

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
      Именно това казвам и аз. Не се спазват никакви закони. Не се търси никаква отговорност. Това говори единствено и само за фактите, които съм описал в предишен пост. Заразата е много сериозна. И аз не съм оптимист.
      То реално правителство или парламент няма нищо общо със ситуацията в КТБ. Целия кенеф там е за сметка на Искров. Това че той се опитва да прехвърли топката на политиците си е негов проблем. В момента в който ДПС изпадне от управлението и всичките лайна които надроби Искров ще му се стоварят само върху неговата глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
        Лошото е, че не виждам някой да почне да поема някаква отговорност, за случилото се в КТБ, да предлага работещи решения по сега действащото закононаделство. Никой на нищо не вярва, а и до края на октомври не виждам да има Правителство и НС, което да почне да работи нормално. Ако всичко мине на 5 октомври нормално, до като почне работа НС и се избере Правителство ще минат още едни 20 дена... Просто има технологични срокове.После, не знам... Хич не съм оптимист за ситуацията.
        Именно това казвам и аз. Не се спазват никакви закони. Не се търси никаква отговорност. Това говори единствено и само за фактите, които съм описал в предишен пост. Заразата е много сериозна. И аз не съм оптимист.
        Не подценявайте българите. Гладът е по - силен от тока. Мисля, че ни чака тежка зима,
        придружена от финансова и политическа криза. И не е необходимо да си велик гуру, за да прогнозираш това.
        Last edited by Anyone; 17.07.2014, 13:12.
        NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
          Бате Пешо, ти да не би да имаш нещо общо с Гърция?
          Слез на земята, тук сме България, тук народа е патриотичен, милее за татковината си, и е готов да дава всичко от себе си за благото на държавата ни. Тук, като огладнее народа, отива да работи на още едно място, че да не е съвсем гладен. А като му казват да скача, просто пита колко високо. Ако някой ден му кажат че ще го бесят, народа ще попита дали да си носи въжета ...
          Така, че нека да сме реалисти.
          Януари -Февруари ,ще се убедиш .че грешиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Ти някаква собствена представа имаш ли какво се случва когато народа огладнее вземе сопата и излезе на улицата??????
            Овце със сопи виждал ли си?И аз не съм.И няма и да видим.
            Чакам за НЕК да ни острижат.

Коментар

Ти някаква собствена представа имаш ли какво се случва когато народа огладнее вземе сопата и излезе на улицата??????Ей хора осъзнайте се бе това не е компютърна игра.Ще потрошат банки магазини всичко по пътя си.Тълпата е страшно нещо.както си вървиш по улицата със семейството само някой да викне че си комунист и ще те смажат върви после разправяй че нямаш сестра
              Бате Пешо, ти да не би да имаш нещо общо с Гърция?
              Слез на земята, тук сме България, тук народа е патриотичен, милее за татковината си, и е готов да дава всичко от себе си за благото на държавата ни. Тук, като огладнее народа, отива да работи на още едно място, че да не е съвсем гладен. А като му казват да скача, просто пита колко високо. Ако някой ден му кажат че ще го бесят, народа ще попита дали да си носи въжета ...
              Така, че нека да сме реалисти.

Коментар

Няма да се превъртат, те парите ще са на сигурно във фризера, барабар с банките.
                Запорираните пари са едно от най-добрите неща, така няма да има и кой да натиска борда, защото няма да има с какво.
                Ти някаква собствена представа имаш ли какво се случва когато народа огладнее вземе сопата и излезе на улицата??????Ей хора осъзнайте се бе това не е компютърна игра.Ще потрошат банки магазини всичко по пътя си.Тълпата е страшно нещо.както си вървиш по улицата със семейството само някой да викне че си комунист и ще те смажат върви после разправяй че нямаш сестра

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                  Колега, това е възможно теоретично, но не ми се вярва ситуацията да го позволи.
                  Много хора ще излязат на улиците. Което от своя страна ще предизвика хаос и небезоснователна паника. И тогава ще страдат много повече хора. И тези които трябва, го знаят това мноооого добре. Тъй като мафията е обсебила тотално държавата. Нямаме действащи правоохранителни органи. Службите за сигурност са пробити отвсякъде. Имам предвид както разузнаването, така и контраразузнаването. Единственият ни шанс (за пореден път за съжаление) е да ни набият канчето отвън. Тъй като аз лично смятам че оцеляването на банковата ни система, както и на валутния борд въобще не зависят от нас. БНБ има само поддържащи функции. Това е лично мнение разбира се. Пак подчертавам - според мен никой няма да ни остави да си бутнем борда и финансовата система сами.
                  Лошото е, че не виждам някой да почне да поема някаква отговорност, за случилото се в КТБ, да предлага работещи решения по сега действащото закононаделство. Никой на нищо не вярва, а и до края на октомври не виждам да има Правителство и НС, което да почне да работи нормално. Ако всичко мине на 5 октомври нормално, до като почне работа НС и се избере Правителство ще минат още едни 20 дена... Просто има технологични срокове.После, не знам... Хич не съм оптимист за ситуацията.

Коментар

• Ето ви моят анализ по темата:

Понеже ми писна да чета глупости по медиите за тези две банки. Прикачените картинки са Балансите на КТБ и Креди Агрикол България които се намират на сайта на БНБ и са публично достъпни и покриват периода от 1-ви януари до 31-ви Март. Какво прави впечатление в КТБ: Кредитите които са налични в КТБ са 5.2 Милиарда лева. Наличен кеш в Банката е имало 621 Милиона преди да започне тегленето. При БНБ КТБ разполага с още 906 Милиона. Депозитите в КТБ са на обща стойност 6.6 Милиарда като не може да сме сигурни колко точно са изтеглени по време на започване на кpизата но съм склонен да мисля че сумата едва ли е надвишавала 621 Милиона. Значи може да направим извода че Депозитите в момента са 6 Милиарда лева а Кредитите+ДЦК в БНБ = 5.2+0.9 Милиона или 6.1 Милиарда. Това разбира се е ако се смята че всички кредити на КТБ могат да бъдат събрани без загуби но БНБ каза че за 3.5 Милиарда липсват документи. Това прави горната сметка такава Кредити+ДЦК = 1.7+0.9 = 2.6 Милиарда докато депозитите все още са си 6 Милиарда което значи че тези 3.5 Милиарда които липсват ние ще трябва да ги извадим от държавният резерв и от нашите джобове. Ясно от въпросният баланс е че липсват пари и това както виждате е видно за всички. Сега нека разгледаме Креди Агрикол България. Банката за първото 3-месечие е отчела загуби на стойност 1 милион лева. Всичкият капитал на Креди Агрикол България е 0.4 Милиарда лева. От тях 0.28 Милиарда са кредити а 0.36 Милиарда са депозити на граждани и други институции. Общо капитал са имали 0.03 Милиарда и държат ДКЦ-та за 0.07 Милиарда или математиката при тях показва Кредити+ДЦК = 0.36 Милиарда при 0.36 Милиарда Депозити. Отново това е при идеални условия в който всички кредити бъдат събрани на време. От тези отчети е видно че нито КТБ нито Креди Агрикол България са управлявани добре и че риска за тях е бил много голям. Остава въпросът при полужение че БНБ имат тези данни защо не са направили регулация на тези две банки ? Остава въпросът ако тези 2 банки не могат да бъдат спасени какъв е смисълът ние да извадим 3.5 Милиарда лева от държавният резерв равняващ се към май на 5.1 Милиарда ? Лично за мен спазването на законите в този случей е много важно и според мен не трябва да се въвежда специален закон който да управдае Цветан Василев и Иван Искров за това че съвсем съзнателно са обрали държавата с 3.5 Милиарда ! Тези 3.5 Милиарда лева се равняват на 583 лв пряко излезли от джобовете на всеки един Българин ! Ако се въведе специален закон за КТБ всеки един от нас ще бъде ощетен с 583 лв за да може Цветан Василев да живее добре някъде. Помислете добре дали искате да платите тези 583 лв защото аз не искам !
                    Attached Files
                    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• От фейсбука на един познат:

Между другото, въпреки че Цветан Василев го изнасилват в момента, спомням си как в лекцията в УНСС разправяше как бил нео-кейнсианец и искал повече държавна намеса в икономиката. Е, сега видяха колко е хубава тая държавна намеса като централната банка и прокуратурата му откраднаха банката.
                      Най-големият кошмар за всеки социалист е на власт да е друг социалист, който не му е приятел
                      Don't work hard, work smart!

Коментар

Защото ще трябва да духат супата и хора които не обичат да духат супата, заедно с тези които са свикнали да духат супата. Ти представяш ли си депутат да духа супата при нас, държавата с плоския данък за богатите и високото ДДС за бедните?
                        Те вече са си изнесли парите в чужбина.Само бедните ще го духат.

Коментар

Тц, този вариант с духането на супата при запорирани влогове е почти невъзможен.
                          Защото ще трябва да духат супата и хора които не обичат да духат супата, заедно с тези които са свикнали да духат супата. Ти представяш ли си депутат да духа супата при нас, държавата с плоския данък за богатите и високото ДДС за бедните?
                          Ми то ако винаги се случваше това, което им се иска на политиците никъде по света никога нямаше да има демокрация. Не виждаш ли че са супер тъпи страхливи говеда. Като нищо и сами ще се прецакат дори и без да го знаят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Единствения проблем е че при хипотетичната ситуация с няколко банки е възможно наистина политиците да махнат борда и тогава тези запорирани пари ами - те духат супата.
                            Тц, този вариант с духането на супата при запорирани влогове е почти невъзможен.

Коментар

Няма да се превъртат, те парите ще са на сигурно във фризера, барабар с банките.
                              Запорираните пари са едно от най-добрите неща, така няма да има и кой да натиска борда, защото няма да има с какво.
                              Единствения проблем е че при хипотетичната ситуация с няколко банки е възможно наистина политиците да махнат борда и тогава тези запорирани пари ами - те духат супата.

Коментар

То за банките няма проблем.Проблема са хората чиито пари са под запор..Мое се окаже че превъртат

Коментар

Working...
                                X