Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеСитуацията се развива типично по български по най-лошия сценарии.Вярно че и аз съм заинтересован (все още депозант с под 196 000лв. влог), но все пак някак си по-спокоен защото ако не бях предприел в последния момент нещо сега незнам как щях да се чувствам.
Жалкото обаче е следното.Винаги съм искал да държа основната част от сметките и активите си в България и за разлика от хората на които помагам да правят точно обратното съм вярвал поне малко в тази държава.След това което виждам, как без пет пари да дават и за малките депозанти, заинтересовани само от собствения си райтинг политиците не правят абсолютно нищо съм погнусен и се наложи да взема необходимите мерки да защитя себе си и семейството си.Като изключим парите в КТБ нямам вече абсолютно никакви депозити, акции и каквито и да е финансови инструменти в каквото и да е българско дружество или банка.Мислех имот да купя тук, но и това не направих и няма да сторя.
Вярно сега лихвите които вземам са между 1.9 и 2.5% но знам че са в нормални страни, с нормални управници и с адекватни планове за реакция.С мъка го направих, но наистина съм ужасен от това което стана и погнусен и незнам какво да кажа.Това не е държава, това е едно нищо.Недоумявам що за идиот трябва да е някой за да държи каквото и да е тук, но явно до скоро и аз бях такъв.
Малко и за банките.Тъй като в английски и холандски банки не бях ходил лично мога да кажа че съм възхитен от обстановка, обслужване и всичко останало.Дори и в най-добрата за мен банка като обслужване-ПИБ не бях срещал такова позитивно отношение и всякакво съдействие.
Пак казвам мъка ми е защото съм българин, но тук освен един апартамент в който да живея друго не бих държал.Ако все пак КТБ отвори и не стане като с лихвоточките незабавно и тези суми, макар и не големи ще разкарам от тук на часа.
Повече пари в българска банка няма да държа до края на живота си.Ако синът ми реши да се установи в Германия ще продам каквото му се полага и всико се маха от тук.Не може идиота Бойко Борисов и мръсните комунисти да имат такова отношение и поведение.Тия идиоти трябва да си платят.И бойкот на изборите.Дотук бях
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеМисля, че решението на въпроса с КТБ е един- всички вложители на банката на опашки пред офисите на КТБ на 21 юли в 9,00 часа, докато Иван Искров си изпълни обещанието дадено на 22 юни 2014 г. !!! Иначе, ще има продължително и мъчително чакане, с неизвестен край.
Като отворят Банката и Какво???
Нали се сещаш, че, ако има налични пари, първите светкавични преводи ще бъдат към някои 'определени' лица?
Така че, пак няма да стигнат до тези с по-малките депозити.
Те чакат или Банката да Заработи или да й се отнеме лиценза, за да може да се изплатят парите от Влога за гарантираните депозити.
Тук, гледам спрягат Баланса към 31.03.
Ама подобни сметки са... без кръчмаря
Преди да излезе Пеевски с водевила за 'скъпия му живот', действията на Прокуратурата (уж, има някакво следствено дело, заведено срещу Банков надзор още през март) и малко по-късно на БНБ, много хора от кръговете са знаели и са дръпнали, каквото могат.
Отделно, се споменава, че са преместени пари на държавни фирми в други банки.
Така че, всеки един Баланс преди датата на затварянето е излишен, от гледна точка на Реалното, днешно финансово състояние.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНяма нужда тук да ....Викаш
Излез пред Парламента и Поискай да върнат Цветан Василев тук, който да обясни какво е състоянието на Банката.
ЩО ЗА ВЛОЖИТЕЛИ СТЕ, ако не се интересувате какво е мнението И на Собственика???
Как така в цялата драма, той си стои някъде си извън и дори при затворена банка, която нарочват за фалит, никой не е повдигнал обвинение срещу него???
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеДАЙТЕ СВОБОДА НА ХОРАТА - ИЗБОР ЗА ХЛЯБ ИЛИ ИНВЕСТИЦИЯ
Излез пред Парламента и Поискай да върнат Цветан Василев тук, който да обясни какво е състоянието на Банката.
ЩО ЗА ВЛОЖИТЕЛИ СТЕ, ако не се интересувате какво е мнението И на Собственика???
Как така в цялата драма, той си стои някъде си извън и дори при затворена банка, която нарочват за фалит, никой не е повдигнал обвинение срещу него???
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеИМА РЕШЕНИЕ И Е ВРЕМЕ ДА ГО ОСЪЗНАЯТ ,
1. РАЗРЕШАВАТ НА АКЦИОНЕРИТЕ ДА СИ УВЕЛИЧАТ КАПИТАЛА 2 ПЪТИ
ДО ПОПЪЛВАНЕ НА тъй НЕустановената ДУПКА .
2, РАЗРЕШАВАТ НА ДЕПОЗИТАНТИ С НАД 100хил. ЕВРО за остатъка да си запишат акции с гарантирана доходност до 4,5% макс 5%
3, ИЗПЛАЩАТ НА КОИТО ПОЖЕЛАЕ СУМИ ДО 100хил евро.
4. ВСИКИ ИМА ПРАВО ДА ЗАПИШЕ ОТ НОВАТА ЕМИСИЯ ПРИВИЛИГИРОВАНИ АКЦИИ с предимство са ВЛОЖИТЕЛИТЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениети разбра ли ми въпроса изобщо???
Банка защото тя държи облигации тамбавно и тихо нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеАз имам задачка закачка, леекинко извън темата - ще ли има клонова мрежа Хипо Адрия по нашите земи?бавно и тихо нагоре
Коментар
-
Все повече почвам да се замислям, дали Василев, чрез свой връзки и пари, както и с компромати за български политици не е успял да ги притисне, чрез високопоставени европейски политици. Все пак във Виена едва ли седи само в хотела. А както е известно тук нешите са затънали до уши в далавери и разкриването на някоя от тях пред европа няма да е като акциите на прокуратурата в България.
Все пак е странно,
1 изнаясл пари с чували, после се оказа, че не.
2. Щяха да национализират банката сега се оказват или поне мълчат.
3. Оманците са искали да спасят банката 3 пъти и сега ще съдят България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеhttp://frognews.bg/news_73189/
Май съдебните дела ще се стоварят върху държавата като лавина.
Изглежда все още не е късно нещата да се вкарат в ред като дадат възможност на всички акционери да подкрепят банката.
Тези, които затвориха КТБ, тези, които заговориха за заеми от МВФ за "Спасяването" й и тези, които искаха банкова ваканция - ТЕ не искат Банката да се спасява!!!
Затова и всячески търсят начин да имат пари, за да изплатят ВСИЧКИ депозити!
Независимо от цената, независимо за сметка на какви други дейности ще бъдат новите заеми.Last edited by съни(тя); 17.07.2014, 19:48.
Коментар
-
Признавам си, че нищо не разбирам от банки. И сигурно подозренията ми са наивни и невъзможни. Но не знам защо си мисля, че одитът се бави, щото има твърде много ВИП-ове сред клиентите на банката, дето хич, ама никак не са свикнали да губят. Натискът, който тези лица могат да упражнят върху одиторите... колко ли е трудно някои неща да станат със задна дата, а дупката - малко по-голяма
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеНе бих казал, че е партенка.
Коментар
Коментар