Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа тебе кредит за 100 дни ще ти дойде предполагам към 4% общо. Ако продаваш там на 15-20% профит маржин си на доста солидна печалба. Реално проблема ще е само първоначалното намиране на ликвидност, и след това паричните потоци ще трябва да се следят доста изкъсо. При спад на продажбите ще се наложи нов кредит. Но ако задържате продажбите разходите ще си стоят тези 4% а ако правите ръст на продажбите реално ще можете да свиете и необходимите пари, ръста в оборота ще финансира първоначалното теглене на ликвидност.
Ако маржа ти е по-малък от лихвата не си заслужава.
2. Профита е 6-12% при нормални обстоятелства /изкл. кражби, сериозни поражения към трансп. средства и безброй други проблеми/
Както и да е, стигнахме твърде далеч.
Отноново ще повторя тезата си: Проблемът е в правосъдието, а не в КТБ, този или онзи!!!
Мнението ми не е препоръка!Last edited by 15%; 18.07.2014, 02:38.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКак ти се струват 100-120 дни разсрочено плащане в лева? Да се отказваме ли
Ако маржа ти е по-малък от лихвата не си заслужава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха, ама то ТЕ ти осигуряват сигурност - не ти на тях. За това и те гърбят. като искаш не работи с тях - ама сигурността ти в оборота ще падне брутално. също както и оборота. И те го знаят отлично. Като си хванал на хорото го играеш. като искаш не го играй, ама ти губиш а не те.- ти какво би направил?
П.П. Отиваме всички на НИСЕ, правим пари и ни боли..........
Недей така Равния, недей...........Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Мислех да си лягам, но това сериозно ме разсмя и провокира!
Ей това ще те помоля да го обясниш на единствените клиенти в БГ /като изкл. корумпираната държава/ - хипермаркетите Метро, Бриколаж, Кауфланд и т.н.!
Дай да те взема на някоя среща и да видим какво ще се случи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи то за сигурност се плаща. Като за всяко друго нещо което има някаква стойност.
Мислех да си лягам, но това сериозно ме разсмя и провокира!
Ей това ще те помоля да го обясниш на единствените клиенти в БГ /като изкл. корумпираната държава/ - хипермаркетите Метро, Бриколаж, Кауфланд и т.н.!
Дай да те взема на някоя среща и да видим какво ще се случиПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИ какво - плащащ х години ежедневни трансфери за големи суми
ОК, явно пак не съм в час!
Лека нощ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕми при 50 000 и подържане на ликвидност за 20 работни дена това са ти 1 милион. т.е. няма никакъв проблем ако иска човек дори всичко да му е гарантирано и то ще стане само с 5 банки. Работиш си оперативно с едната и в другите просто прехвърляш екстра суми и теглиш към тази с която работиш при нужда.
ОК, явно пак не съм в час!
Лека нощ.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеРавния, нещата в реалната икономика не са като тези на хартия! Трябва да подпишеш договор с всичките си доставчици, редно е плащанията да са от една сметка, оборот от 50 000 лв. на ден /нещо което правят стотици, ако не хиляди фирми в БГ/ означават 1,5 млн. на месец! Тези 1,5 млн. ти НЕ можеш да ги цепиш, защото ти предстои ново плащане от същата банка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз ти казвам че за 15 - 20 милона няма проблем да се разбият. Но 100 милиона са много. Тогава нещата наистина се изкривяват.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАз говоря за 50 000 лв., не за 50 млн.
Прочети предния ми пост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеако ми намериш и едно българско предприятие на което дневния оборот е 50 милиона шапка ти свалям. Няма такова. 50 милиона на ден за 220 дена ти прави 11 милиарда оборот на година. На ЧЕЗ разпределение е 600 милиона само - което да го разбиеш на 220 ти прави по 2,7 милиона на ден.
Прочети предния ми пост.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТой не ги държи бе човек, на него всеки ден му влизат 50 000 и излизат 47 000 примерно. А и този човек разбира от кофи, салам и други неща - не е нормално да се образова и финансово...........
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ какво има някой балък да държи 100 милиона по разплащетална сметка ли - айде стига глупости. За 100 милиона си има мъни маркет фондове ако толкова пък ти трябват чак толкова ликвидни пари
Това месечно означава 1,5 млн., т.е. тъй като доставките са 1 път месечно, дори и средния капиталист в даден момент ще се окаже с 1,5 млн. в дадена банка...Last edited by 15%; 18.07.2014, 01:49.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар