IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    1. Всеки предлаган кредит към простосмъртни хора/ фирми в БГ има клауза за автоматично превалутиране!
    2. Профита е 6-12% при нормални обстоятелства /изкл. кражби, сериозни поражения към трансп. средства и безброй други проблеми/

Както и да е, стигнахме твърде далеч.
    Отноново ще повторя тезата си: Проблемът е в правосъдието!!!
    И какво като ти се превалутира кредита. Ако оборота ви скочи с 50% и направите след кредита 4% от този екстра оборот правите реално към 20% ръст на печалбата. Ако оборота скочи с 100% правите отгоре над 40% ръст на печалбата. На мен не ми изглежда зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      На тебе кредит за 100 дни ще ти дойде предполагам към 4% общо. Ако продаваш там на 15-20% профит маржин си на доста солидна печалба. Реално проблема ще е само първоначалното намиране на ликвидност, и след това паричните потоци ще трябва да се следят доста изкъсо. При спад на продажбите ще се наложи нов кредит. Но ако задържате продажбите разходите ще си стоят тези 4% а ако правите ръст на продажбите реално ще можете да свиете и необходимите пари, ръста в оборота ще финансира първоначалното теглене на ликвидност.

Ако маржа ти е по-малък от лихвата не си заслужава.
      1. Всеки предлаган кредит към простосмъртни хора/ фирми в БГ има клауза за автоматично превалутиране! Ние дължим долари/ евра на доставчиците, а ни плащат в лв.
      2. Профита е 6-12% при нормални обстоятелства /изкл. кражби, сериозни поражения към трансп. средства и безброй други проблеми/

Както и да е, стигнахме твърде далеч.
      Отноново ще повторя тезата си: Проблемът е в правосъдието, а не в КТБ, този или онзи!!!

Мнението ми не е препоръка!
      Last edited by 15%; 18.07.2014, 02:38.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Как ти се струват 100-120 дни разсрочено плащане в лева? Да се отказваме ли
        На тебе кредит за 100 дни ще ти дойде предполагам към 4% общо. Ако продаваш там на 15-20% профит маржин си на доста солидна печалба. Реално проблема ще е само първоначалното намиране на ликвидност, и след това паричните потоци ще трябва да се следят доста изкъсо. При спад на продажбите ще се наложи нов кредит. Но ако задържате продажбите разходите ще си стоят тези 4% а ако правите ръст на продажбите реално ще можете да свиете и необходимите пари, ръста в оборота ще финансира първоначалното теглене на ликвидност.

Ако маржа ти е по-малък от лихвата не си заслужава.

Коментар

Хахаха, ама то ТЕ ти осигуряват сигурност - не ти на тях. За това и те гърбят. като искаш не работи с тях - ама сигурността ти в оборота ще падне брутално. също както и оборота. И те го знаят отлично. Като си хванал на хорото го играеш. като искаш не го играй, ама ти губиш а не те.
          Как ти се струват 100-120 дни разсрочено плащане в лева? Да се отказваме ли - ти какво би направил?

П.П. Отиваме всички на НИСЕ, правим пари и ни боли..........
          Недей така Равния, недей...........

Коментар

Мислех да си лягам, но това сериозно ме разсмя и провокира!
            Ей това ще те помоля да го обясниш на единствените клиенти в БГ /като изкл. корумпираната държава/ - хипермаркетите Метро, Бриколаж, Кауфланд и т.н.!
            Дай да те взема на някоя среща и да видим какво ще се случи
            Хахаха, ама то ТЕ ти осигуряват сигурност - не ти на тях. За това и те гърбят. като искаш не работи с тях - ама сигурността ти в оборота ще падне брутално. също както и оборота. И те го знаят отлично. Като си хванал на хорото го играеш. като искаш не го играй, ама ти губиш а не те.

Коментар

Ми то за сигурност се плаща. Като за всяко друго нещо което има някаква стойност.

Мислех да си лягам, но това сериозно ме разсмя и провокира!
              Ей това ще те помоля да го обясниш на единствените клиенти в БГ /като изкл. корумпираната държава/ - хипермаркетите Метро, Бриколаж, Кауфланд и т.н.!
              Дай да те взема на някоя среща и да видим какво ще се случи

Коментар

И какво - плащащ х години ежедневни трансфери за големи суми
                ОК, явно пак не съм в час!

Лека нощ.
                Ми то за сигурност се плаща. Като за всяко друго нещо което има някаква стойност.

Коментар

Еми при 50 000 и подържане на ликвидност за 20 работни дена това са ти 1 милион. т.е. няма никакъв проблем ако иска човек дори всичко да му е гарантирано и то ще стане само с 5 банки. Работиш си оперативно с едната и в другите просто прехвърляш екстра суми и теглиш към тази с която работиш при нужда.
                  И какво - плащащ х години ежедневни трансфери за големи суми
                  ОК, явно пак не съм в час!

Лека нощ.

Коментар

Равния, нещата в реалната икономика не са като тези на хартия! Трябва да подпишеш договор с всичките си доставчици, редно е плащанията да са от една сметка, оборот от 50 000 лв. на ден /нещо което правят стотици, ако не хиляди фирми в БГ/ означават 1,5 млн. на месец! Тези 1,5 млн. ти НЕ можеш да ги цепиш, защото ти предстои ново плащане от същата банка!
                    Аз какво ти казвам - работиш с едната оперативно а в другите просто държиш пари.

Коментар

Аз ти казвам че за 15 - 20 милона няма проблем да се разбият. Но 100 милиона са много. Тогава нещата наистина се изкривяват.
                      Равния, нещата в реалната икономика не са като тези на хартия! Трябва да подпишеш договор с всичките си доставчици, редно е плащанията да са от една сметка, оборот от 50 000 лв. на ден /нещо което правят стотици, ако не хиляди фирми в БГ/ означават 1,5 млн. на месец! Тези 1,5 млн. ти НЕ можеш да ги цепиш, защото ти предстои ново плащане от същата банка!

Коментар

Аз говоря за 50 000 лв., не за 50 млн.
                        Прочети предния ми пост.
                        Еми при 50 000 и подържане на ликвидност за 20 работни дена това са ти 1 милион. т.е. няма никакъв проблем ако иска човек дори всичко да му е гарантирано и то ще стане само с 5 банки. Работиш си оперативно с едната и в другите просто прехвърляш екстра суми и теглиш към тази с която работиш при нужда.

Коментар

ако ми намериш и едно българско предприятие на което дневния оборот е 50 милиона шапка ти свалям. Няма такова. 50 милиона на ден за 220 дена ти прави 11 милиарда оборот на година. На ЧЕЗ разпределение е 600 милиона само - което да го разбиеш на 220 ти прави по 2,7 милиона на ден.
                          Аз говоря за 50 000 лв., не за 50 млн.
                          Прочети предния ми пост.

Коментар

• Аз ти казвам че за 15 - 20 милона няма проблем да се разбият. Но 100 милиона са много. Тогава нещата наистина се изкривяват.

Коментар

Той не ги държи бе човек, на него всеки ден му влизат 50 000 и излизат 47 000 примерно. А и този човек разбира от кофи, салам и други неща - не е нормално да се образова и финансово...........
                              ако ми намериш и едно българско предприятие на което дневния оборот е 50 милиона шапка ти свалям. Няма такова. 50 милиона на ден за 220 дена ти прави 11 милиарда оборот на година. На ЧЕЗ разпределение е 600 милиона само - което да го разбиеш на 220 ти прави по 2,7 милиона на ден.

Коментар

И какво има някой балък да държи 100 милиона по разплащетална сметка ли - айде стига глупости. За 100 милиона си има мъни маркет фондове ако толкова пък ти трябват чак толкова ликвидни пари
                                Той не ги държи бе човек, на него всеки ден му влизат 50 000 и излизат 47 000 примерно. А и този човек разбира от кофи, салам и други неща - не е нормално да се образова и финансово...........

Това месечно означава 1,5 млн., т.е. тъй като доставките са 1 път месечно, дори и средния капиталист в даден момент ще се окаже с 1,5 млн. в дадена банка...
                                Last edited by 15%; 18.07.2014, 01:49.

Коментар

Working...
                                X