IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
    Хърсев е добър икономист реално загубите едва ли ще надвишат 2 Милд и то при много лош сценарии.

Пак казвам кредити 5.2 към 31.03.2014
    Депозити 6.7 към 31.03.2014

Кеш: 0.6 към 31.03.2014
    Активи в БНБ: 0.9 към 31.03.2014

С други думи ако приемем че този кеш от 0.6 е бил изтеглен от банката довеждайки я до ликвидна криза цифрите би трябвало да изглеждат така

Кредити 5.2
    Депозити 6.1

Активи в БНБ 0.9

Или Активите и би трябвало да покриват точно депозитите +- 1 милиард.

Остава въпроса ако всички решат да изтеглят тия 6.1 Милиарда от къде крадкосрочно да дойдат пари за да покрият тия 5.2 Милиарда кредити и да може Банката спокойно да се разплати.

Тоест основният въпрос е кой реално ще купи кредитният портфейл на банката и каква цена ще плати за нея.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
      Колега, ако искаш утре пробвай за да разбереш. Защото ако ти кажа няма да повярваш!
      Единствения проблем за гарантираните депозити е ако Бордът бъде премахнат и то не заради влизане в механизма ERM II.100 пъти го дъвкахме този въпрос.
      Иначе септември отварят банката или отнемат лиценза.

Коментар

• Гледната точка за КТБ на Рачо Петров -бивш зам. министър на икономиката в правителство на Филип Димитров,четете на : http://www.faktor.bg/novini/balgariy...-oligarsi.html
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• [QUOTE=Dury;1059665822]abv,пожелавам успех !
          Искам само да напомня,че "паниката" е лош съветник.Не забравяй,че никога това което ни се случва не е толкова лошо колкото изглежда в момента,прецени дали загубата на 6000 евро не е по-малкото зло /отделно и тази загуба не е сигурна /.
          Разбирам,че след 5-6 год. чакане за да закупиш жилище за семейството ти,това меко казано е гадно,но не унивай всичко ще си дойде на мястото.
          ПП : за колегите смятащи,че това е спам,не пишете такива неща,човек трябва да сподели в края на крайщата и да не очаква всеки да му се нахвърля отгоре.Това е проблем на банковата ни система и трябва да преминем през него отново,надявам се с разбиране към всички и всеки потърпевш.
          Поздрави

+1

Коментар

• abv,пожелавам успех !
            Искам само да напомня,че "паниката" е лош съветник.Не забравяй,че никога това което ни се случва не е толкова лошо колкото изглежда в момента,прецени дали загубата на 6000 евро не е по-малкото зло /отделно и тази загуба не е сигурна /.
            Разбирам,че след 5-6 год. чакане за да закупиш жилище за семейството ти,това меко казано е гадно,но не унивай всичко ще си дойде на мястото.
            ПП : за колегите смятащи,че това е спам,не пишете такива неща,човек трябва да сподели в края на крайщата и да не очаква всеки да му се нахвърля отгоре.Това е проблем на банковата ни система и трябва да преминем през него отново,надявам се с разбиране към всички и всеки потърпевш.
            Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Защо смяташ така? Никой няма да купи гарантиран депозит на 80-90% ли?
              Колега, ако искаш утре пробвай за да разбереш. Защото ако ти кажа няма да повярваш!
              Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Ще се опитам утре да проуча и двата варианта в няколко банки.Предполагам, че няма да се съгласят никъде, но не пречи да опитам.

Коментар

• http://www.segabg.com/article.php?id=708804

хубава статия

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Ми, в момента, ако се опиташ да си продадеш депозита е невъзможно без големи загуби.
                    Защо смяташ така? Никой няма да купи гарантиран депозит на 80-90% ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
                      Утре ще ходя да се моля в банката-кредитор дали мога да им продам депозита си от 70 000евро за 60 000евро или да ми дадат допълнителен кредит като го обезпечат с депозита в КТБ.
                      Тъкмо ще разбереш нагледно колко са обезпечени влоговете.
                      Нали уж държавата ги гарантира - ама едва ли ще има и
                      ЕДНА банка да ти отпусне кредитна линия със сумата на депозита.
                      Па и в този форум и инвеститори пишат - май и те не са навити
                      Last edited by bota156; 20.07.2014, 20:05.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• KTB 'Holds 90%' of Bulgarian Defense Industry Assets -Former DefMin

http://www.infobalkans.com/2014/07/2...-former-defmin

С тази индустрия шега не бива.

Коментар

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
                          Естествено че искам да се реши общия въпрос, а не само моя.Все пак изложих с подробности моя, ако някой може да ми даде съвет и няколко човека го направиха за което много им благодаря.Не смятам, че в една тема като излагаш лична ситуация, това се нарича спам.
                          За жалост идеята ми как да се реши общия въпрос е на емоционална основа.Тук само ако има тълпа и скандирания някой се тръска, иначе им дреме на да не казвам какво.И аз ще помоля юристи ако има да кажат дали има начин да цедираме (продадем) или както се нарича депозитите си, било на банка или някой друг.
                          Сигурен съм че има и хора и в по трагична ситуация.Все пак ако имах над 196 000лв. не бих ги държал на едно място.Но просто нямам и за това не мисля че съм алчен.Освен това имах и пари в друга банка, макар и доста по-малка.
                          Ми, в момента, ако се опиташ да си продадеш депозита е невъзможно без големи загуби. Трябва ти трезво мислеща институция, която да ти даде мостов краткосрочен кредит, а такива у нас почти липсват. Дълбока провинция и само по остарели заповеди се работи, за съжаление.
                          Така че, най-добре за всички, е държавата, без да натоварва хазната да реши този ликвиден проблем, максимално бързо!
                          Само малко желание и свестност.., трябва.
                          Не е трудно, ако съвсем не са на мутрите в киреча!

Коментар

• "Last Friday, the European Bank for Reconstruction and Development said it was ready to help Bulgaria deal with problems in its banking sector if Sofia first came up with a clear and coordinated plan."

http://in.reuters.com/article/2014/0...0PV0YX20140720

Коментар

• Естествено че искам да се реши общия въпрос, а не само моя.Все пак изложих с подробности моя, ако някой може да ми даде съвет и няколко човека го направиха за което много им благодаря.Не смятам, че в една тема като излагаш лична ситуация, това се нарича спам.
                              За жалост идеята ми как да се реши общия въпрос е на емоционална основа.Тук само ако има тълпа и скандирания някой се тръска, иначе им дреме на да не казвам какво.И аз ще помоля юристи ако има да кажат дали има начин да цедираме (продадем) или както се нарича депозитите си, било на банка или някой друг.
                              Сигурен съм че има и хора и в по трагична ситуация.Все пак ако имах над 196 000лв. не бих ги държал на едно място.Но просто нямам и за това не мисля че съм алчен.Освен това имах и пари в друга банка, макар и доста по-малка.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                                Максимум 6 месеца,това е крайния срок,за да обявят какво правим,окончателно,без повече изненади.
                                (Reuters) - Oman's State General Reserve Fund (SGRF) is seeking with other shareholders to stabilise Bulgaria's Corporate Commercial Bank and hopes a feasible plan will be put together within three months, an SGRF source told Reuters on Sunday.

http://in.reuters.com/article/2014/0...0PV0YX20140720

Коментар

Working...
                                X