IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Живеем в България,затова ravnovesie е прав,че БНБ може да вземе лиценза както и когато си поиска.Друг е въпросът след това какво обезщетение ще присъди международен съд,ако лицензът е отнет неправомерно.
    Основното тук е, че след като МОЖЕ а не е задължена, то никой няма основание за никакви претенции към БНБ и всеки опит ще претърпи провал в съда.
    За другото също си прав, но Равновесие продължава да провокира

Коментар

Живеем в България,затова ravnovesie е прав,че БНБ може да вземе лиценза както и когато си поиска.Друг е въпросът след това какво обезщетение ще присъди международен съд,ако лицензът е отнет неправомерно.
      Никакво - тези закони са си местни - никой не може да каже гък на БНБ. Това не са права на човека, това си е чист банков фалит. Колкото осъдиха Кипър, толкова ще осъдят и БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Това че може, не е основание да заведеш иск срещу БНБ за това, че не го е направила. И аз мога да дам на съседа 100 лева на заем, но няма как да ме съди за дето не съм му дал.
        Така че.. очевидно е кой говори глупости.
        А отнемането на лиценза трябва да е обосновано, а не както си мислиш ти идва, взема лиценза и Искров лично ти носи парите в къщи

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
          Няма кой да налее каквито и да е пари в тази банка вече.Всичко което се цели е отлагане ако все пак големите депозитари намерят лоби да им гласува някой закон да си вземат парите.От това страдат десетки хиляди дребни вложители но на никой не му пука за тях.Днес не се е чуло някъде да има хора, а и аз реших да ида да видя какво става и имаше 2-3 човека, които незнам какво правеха в банката.Аз си взех удостоверение за размера на сумата по депозит, като бях посрещнат, още от вратата с думите " ама не разбрахте ли, че няма да може да се тегли".Направих се на луд и попитах кога ще може и една женица ми вдигна рамене , а после смотолеви, попитайте в БНБ, уж те решават.Репликата "уж те решават" беше все пак най-откровената и точна която съм чул около говоренето за банката.
          Nedev75,какво представлява удостоверението?От банката ли се издава,или трябва да се мине и през нотариус за заверка?И само главницата ли фигурира на него,или сумата е заедно с лихвите начислени до момента?
          Благодаря за отговора предварително
          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Това че може, не е основание да заведеш иск срещу БНБ за това, че не го е направила. И аз мога да дам на съседа 100 лева на заем, но няма как да ме съди за дето не съм му дал.
            А отнемането на лиценза трябва да е обосновано, а не както си мислиш ти идва, взема лиценза и Искров лично ти носи парите в къщи
            Да - и БНБ може да го обоснове както си иска защото реално само нейното мнение има значение и никой съд не може да и каже нищо. Да има до сега оспорено взимане на лиценз от БНБ - а не е като да не е взимала лицензи.

А този конкретно случай е по-зле от всеки друг. И никога до сега не е имало такова моткане.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Нищо не сме изяснили - приказваш пълни глупости. БНБ може да вземе лиценза на всяка банка, горе долу когато си поиска. А КТБ НЕ РАБОТИ. И е ясно че няма да заработи - може да и вземе лиценза ей сега с за 15 минути.

но не иска - защото са корумпирани престъпници и всичките са за затвора - не се шегувам - Искров тярбва да го вкарат на топло поне за 15-20 години. Той поне не може да се крие зад чужда отговорност.

Коментар

Пред БНБ трябва, не пред КТБ. В КТБ няма никой, освен можеби в централата. Мое си викат колко си искат
                Пред сараите на Доган и офисите на оня шопар Пеевски,оттам започна всичко.

Коментар

Глупости са това. Тоя член там, пише кой може да заведе иск срещу някакво нарушение, ОБАЧЕ както мисля изяснихме вече, нарушение няма
                  Така си пише в закона. Говоренето на глупости и даването на неверни изявления не е незаконно, дори ако го прави Иван Искров.
                  Нищо не сме изяснили - приказваш пълни глупости. БНБ може да вземе лиценза на всяка банка, горе долу когато си поиска. А КТБ НЕ РАБОТИ. И е ясно че няма да заработи - може да и вземе лиценза ей сега с за 15 минути.

но не иска - защото са корумпирани престъпници и всичките са за затвора - не се шегувам - Искров тярбва да го вкарат на топло поне за 15-20 години. Той поне не може да се крие зад чужда отговорност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    "Другата България" започва протести пред офисите на КТБ
                    http://politics.actualno.com/Drugata...ews_40490.html
                    Пред БНБ трябва, не пред КТБ. В КТБ няма никой, освен можеби в централата. Мое си викат колко си искат

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                      Има ли пречка поне да се отблокират банковите карти на хората за да разполагат с някакви средства за живеене?
                      Ами ситуацията е все едно в блока в който живее човек е извършено престъпление и полицията го е запечатала за да разследва. Парите ти са вътре, обаче не те пускат сори.
                      Гадно е ама...
                      Ако БНБ има желание може да измисли нещо, но и то ще трябва да се гласува в парламента, защото по закон не може

Коментар

• "Другата България" започва протести пред офисите на КТБ
                        http://politics.actualno.com/Drugata...ews_40490.html
                        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                          На какво основание? На база недоказани предположения ли? Нали ти е ясно после в съда как ще издържи подобен довод. Ако има кредити към свързани лица в особено големи размери, то същите следват да бъдат доказани по категоричен начин.
                          Не виждам къде е проблема БНБ да си изпълни процедурата по установяване на точния размер на лошите кредити и после ако реши - да обявява банката в ликвидация?
                          Добре де, не виждаш ли че пише глупости и не подава. Извод: Няма смисъл. Според мен го прави съвсем осъзнато, целенасочено и умишлено. Добър е дори в манипулирането. Защо го прави.. това няма как да знам и няма да коментирам че ще се засегне

Коментар

• Има ли пречка поне да се отблокират банковите карти на хората за да разполагат с някакви средства за живеене?

Коментар

Хммм,прости и сложни физически лица може ли да се включим в иска?
                              Глупости са това. Тоя член там, пише кой може да заведе иск срещу някакво нарушение, ОБАЧЕ както мисля изяснихме вече, нарушение няма
                              Така си пише в закона. Говоренето на глупости и даването на неверни изявления не е незаконно, дори ако го прави Иван Искров.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Може, ама може и да и вземе лиценза и да се реши цялата простотия. Ама БНБ избра да задълбочи простотията.
                                На какво основание? На база недоказани предположения ли? Нали ти е ясно после в съда как ще издържи подобен довод. Ако има кредити към свързани лица в особено големи размери, то същите следват да бъдат доказани по категоричен начин.
                                Не виждам къде е проблема БНБ да си изпълни процедурата по установяване на точния размер на лошите кредити и после ако реши - да обявява банката в ликвидация?

Коментар

Working...
                                X