Първоначално изпратено от nedev75
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеАбсолютно да. Никой няма да обжалва вземането на лицеза. Но за сметка на това, делата за пропуснати ползи и нанесени вреди ще бъдат спечелени за дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБанковия надзор е в правомощията на местното законодателство.
Правата на собственост са друго нещо. Може да се съдят за тях - но никое дело за местен банков надзор няма да мине. Това реално ще означава че всяко решение на европейски банков надзор ще може да бъде оспорвано в чужд съд. А как си представяш Бундесбанк да се навие някой италиански съд да и оспорва решенията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеNedev75,какво представлява удостоверението?От банката ли се издава,или трябва да се мине и през нотариус за заверка?И само главницата ли фигурира на него,или сумата е заедно с лихвите начислени до момента?
Благодаря за отговора предварително
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеСамо може да предполагаме колко очаровани са хипотетични чуждестранни инвеститори от възможността да инвестират в икономика, в която те нямат никакви права, а местните органи и институции могат да си правят каквото искат с тях, без даже да е необходимо да се мотивират за това.
Абе, що направо не вземем да национализираме и ЕРП-та и Софийска вода, а може и някоя и друга по-голяма банка. То като няма да ни съдят никъде всичко ще е точно
Правата на собственост са друго нещо. Може да се съдят за тях - но никое дело за местен банков надзор няма да мине. Това реално ще означава че всяко решение на европейски банков надзор ще може да бъде оспорвано в чужд съд. А как си представяш Бундесбанк да се навие някой италиански съд да и оспорва решенията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНищо не сме изяснили - приказваш пълни глупости. БНБ може да вземе лиценза на всяка банка, горе долу когато си поиска. А КТБ НЕ РАБОТИ. И е ясно че няма да заработи - може да и вземе лиценза ей сега с за 15 минути.
но не иска - защото са корумпирани престъпници и всичките са за затвора - не се шегувам - Искров тярбва да го вкарат на топло поне за 15-20 години. Той поне не може да се крие зад чужда отговорност.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИма и лихви към момента на последното олихвяване.Ако искаш с лихвите към настоящия момент трябва да ги помолиш да посмятат, ама това е безмислено, тъй като днес да кажем лихвите ти са 841.54лв., а утре ще са 843.21лв. примерно говоря.Аз информативно ги попитах с лихвите към 21 септември колко ще са и ми го сметнаха, ама не съм искал нищо за това точно.
Само за информация, ФГВ по закон следва да изплати и главницата и договорената лихва
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИма и лихви към момента на последното олихвяване.Ако искаш с лихвите към настоящия момент трябва да ги помолиш да посмятат, ама това е безмислено, тъй като днес да кажем лихвите ти са 841.54лв., а утре ще са 843.21лв. примерно говоря.Аз информативно ги попитах с лихвите към 21 септември колко ще са и ми го сметнаха, ама не съм искал нищо за това точно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНикакво - тези закони са си местни - никой не може да каже гък на БНБ. Това не са права на човека, това си е чист банков фалит. Колкото осъдиха Кипър, толкова ще осъдят и БНБ.
Абе, що направо не вземем да национализираме и ЕРП-та и Софийска вода, а може и някоя и друга по-голяма банка. То като няма да ни съдят никъде всичко ще е точно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми трябва поне един човек да вкарва разум в темата.Иначе се отдавате на мечти.
Всичко над 100000 евро може да се получи само ако залагате на брутална корумпираност на ГЕРБ и БСП - те ДПС очевидно са си такива.Банката няма как да бъде спасена. И гарантираните депозити трябва да се изплатят възможно най-скоро. Единствената причина да не почват да се изплащат е защото БНБ + ДПС се чуди как да окраде българския данъкоплатец.
Това са реалносттите около тази работа
Как не можем да видим разума в теб и реалностите. Ти като един Бойко Борисов същи веднага ги виждаш и просвещаваш нас, глупавите и непросветените.
О, благодаря ти! Друг е въпроса, че точно като гореспоменатия, трудно четеш един закон, но това не е важно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеNedev75,какво представлява удостоверението?От банката ли се издава,или трябва да се мине и през нотариус за заверка?И само главницата ли фигурира на него,или сумата е заедно с лихвите начислени до момента?
Благодаря за отговора предварително
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеИмам идея, като прочетох последното и ми светна.
Може да се обяви 10-годишен мораториум върху тегленията на депозити в КТБ. За това време някаква част от депозитарите ще е хвърлила топа, тогава може да се отпишат техните депозити с закон, т.е. да се махне правото на наследство за тези депозити. Тогава, след 10г. пак БНБ-то възлага одир и се гледа стигат ли парите. Ако пак не стигат, пак един 10-годишен мораториум по същата схема. След 20г. пак се прави одит, и така докато парите стигнат за преживялите и имащи овчо търпение депозитари.
Какво мислите за подобна схема, може да е добро решение на проблема?Това е най-смисленото,което мога да ти кажа.Ти да не си роднина на някой виден комунистически деец,та имаш такива "народни " идеи?
Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеОсновното тук е, че след като МОЖЕ а не е задължена, то никой няма основание за никакви претенции към БНБ и всеки опит ще претърпи провал в съда.
За другото също си прав, но Равновесие продължава да провокираИначе се отдавате на мечти.
Всичко над 100000 евро може да се получи само ако залагате на брутална корумпираност на ГЕРБ и БСП - те ДПС очевидно са си такива.Банката няма как да бъде спасена. И гарантираните депозити трябва да се изплатят възможно най-скоро. Единствената причина да не почват да се изплащат е защото БНБ + ДПС се чуди как да окраде българския данъкоплатец.
Това са реалносттите около тази работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа - и БНБ може да го обоснове както си иска защото реално само нейното мнение има значение и никой съд не може да и каже нищо. Да има до сега оспорено взимане на лиценз от БНБ - а не е като да не е взимала лицензи.
А този конкретно случай е по-зле от всеки друг. И никога до сега не е имало такова моткане.
Подсказка
НИКОЛКО
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеПазете си договорите и ордерите за внос на сумите.За да можете да докажете парите си.И тогава си е*а мамата!
Мнението ми не е препоръка!
Коментар
Коментар