IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
    Ако някъде ще даваш копие, може да мине през нотариус да го завериш.На оригинала не ти трябва нотариална заверка.
    Ще отскоча утре и аз да поискам едно,въпреки,че на практика договора плюс ордерите са същото,но все пак ако дадат едно няма да го откажа.Благодаря за инфото!
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Абсолютно да. Никой няма да обжалва вземането на лицеза. Но за сметка на това, делата за пропуснати ползи и нанесени вреди ще бъдат спечелени за дни.
      Хахаха и как ще стане тази работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Банковия надзор е в правомощията на местното законодателство.

Правата на собственост са друго нещо. Може да се съдят за тях - но никое дело за местен банков надзор няма да мине. Това реално ще означава че всяко решение на европейски банков надзор ще може да бъде оспорвано в чужд съд. А как си представяш Бундесбанк да се навие някой италиански съд да и оспорва решенията.
        Абсолютно да. Никой няма да обжалва вземането на лицеза. Но за сметка на това, делата за пропуснати ползи и нанесени вреди ще бъдат спечелени за дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Nedev75,какво представлява удостоверението?От банката ли се издава,или трябва да се мине и през нотариус за заверка?И само главницата ли фигурира на него,или сумата е заедно с лихвите начислени до момента?
          Благодаря за отговора предварително
          Недев пусна една партенка.Няма такива удостоверения.Обадих се в КТБ да питам.Само ако имам разрешение от БНБ.Нищо не давали иначе.Недев си пише глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
            Само може да предполагаме колко очаровани са хипотетични чуждестранни инвеститори от възможността да инвестират в икономика, в която те нямат никакви права, а местните органи и институции могат да си правят каквото искат с тях, без даже да е необходимо да се мотивират за това.

Абе, що направо не вземем да национализираме и ЕРП-та и Софийска вода, а може и някоя и друга по-голяма банка. То като няма да ни съдят никъде всичко ще е точно
            Банковия надзор е в правомощията на местното законодателство.

Правата на собственост са друго нещо. Може да се съдят за тях - но никое дело за местен банков надзор няма да мине. Това реално ще означава че всяко решение на европейски банков надзор ще може да бъде оспорвано в чужд съд. А как си представяш Бундесбанк да се навие някой италиански съд да и оспорва решенията.

Коментар

Нищо не сме изяснили - приказваш пълни глупости. БНБ може да вземе лиценза на всяка банка, горе долу когато си поиска. А КТБ НЕ РАБОТИ. И е ясно че няма да заработи - може да и вземе лиценза ей сега с за 15 минути.

но не иска - защото са корумпирани престъпници и всичките са за затвора - не се шегувам - Искров тярбва да го вкарат на топло поне за 15-20 години. Той поне не може да се крие зад чужда отговорност.
              Ще го вземат,но ако се окаже че не е за взимане тогава наистина ще лежат,а сега пак ще замажат положението.Де да беше само той за затвор.

Коментар

Има и лихви към момента на последното олихвяване.Ако искаш с лихвите към настоящия момент трябва да ги помолиш да посмятат, ама това е безмислено, тъй като днес да кажем лихвите ти са 841.54лв., а утре ще са 843.21лв. примерно говоря.Аз информативно ги попитах с лихвите към 21 септември колко ще са и ми го сметнаха, ама не съм искал нищо за това точно.
                В момента на последното олихвяване, лихвата престава да е лихва и се добавя към главницата.
                Само за информация, ФГВ по закон следва да изплати и главницата и договорената лихва

Коментар

Има и лихви към момента на последното олихвяване.Ако искаш с лихвите към настоящия момент трябва да ги помолиш да посмятат, ама това е безмислено, тъй като днес да кажем лихвите ти са 841.54лв., а утре ще са 843.21лв. примерно говоря.Аз информативно ги попитах с лихвите към 21 септември колко ще са и ми го сметнаха, ама не съм искал нищо за това точно.
                  Ако някъде ще даваш копие, може да мине през нотариус да го завериш.На оригинала не ти трябва нотариална заверка.

Коментар

Никакво - тези закони са си местни - никой не може да каже гък на БНБ. Това не са права на човека, това си е чист банков фалит. Колкото осъдиха Кипър, толкова ще осъдят и БНБ.
                    Само може да предполагаме колко очаровани са хипотетични чуждестранни инвеститори от възможността да инвестират в икономика, в която те нямат никакви права, а местните органи и институции могат да си правят каквото искат с тях, без даже да е необходимо да се мотивират за това.

Абе, що направо не вземем да национализираме и ЕРП-та и Софийска вода, а може и някоя и друга по-голяма банка. То като няма да ни съдят никъде всичко ще е точно

Коментар

Ами трябва поне един човек да вкарва разум в темата. Иначе се отдавате на мечти.

Всичко над 100000 евро може да се получи само ако залагате на брутална корумпираност на ГЕРБ и БСП - те ДПС очевидно са си такива. Банката няма как да бъде спасена. И гарантираните депозити трябва да се изплатят възможно най-скоро. Единствената причина да не почват да се изплащат е защото БНБ + ДПС се чуди как да окраде българския данъкоплатец.

Това са реалносттите около тази работа
                      Да разбира с,е да!
                      Как не можем да видим разума в теб и реалностите. Ти като един Бойко Борисов същи веднага ги виждаш и просвещаваш нас, глупавите и непросветените.
                      О, благодаря ти! Друг е въпроса, че точно като гореспоменатия, трудно четеш един закон, но това не е важно.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                        Nedev75,какво представлява удостоверението?От банката ли се издава,или трябва да се мине и през нотариус за заверка?И само главницата ли фигурира на него,или сумата е заедно с лихвите начислени до момента?
                        Благодаря за отговора предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                          Имам идея, като прочетох последното и ми светна.
                          Може да се обяви 10-годишен мораториум върху тегленията на депозити в КТБ. За това време някаква част от депозитарите ще е хвърлила топа, тогава може да се отпишат техните депозити с закон, т.е. да се махне правото на наследство за тези депозити. Тогава, след 10г. пак БНБ-то възлага одир и се гледа стигат ли парите. Ако пак не стигат, пак един 10-годишен мораториум по същата схема. След 20г. пак се прави одит, и така докато парите стигнат за преживялите и имащи овчо търпение депозитари.
                          Какво мислите за подобна схема, може да е добро решение на проблема?
                          Това е най-смисленото,което мога да ти кажа.Ти да не си роднина на някой виден комунистически деец,та имаш такива "народни " идеи?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            Основното тук е, че след като МОЖЕ а не е задължена, то никой няма основание за никакви претенции към БНБ и всеки опит ще претърпи провал в съда.
                            За другото също си прав, но Равновесие продължава да провокира
                            Ами трябва поне един човек да вкарва разум в темата. Иначе се отдавате на мечти.

Всичко над 100000 евро може да се получи само ако залагате на брутална корумпираност на ГЕРБ и БСП - те ДПС очевидно са си такива. Банката няма как да бъде спасена. И гарантираните депозити трябва да се изплатят възможно най-скоро. Единствената причина да не почват да се изплащат е защото БНБ + ДПС се чуди как да окраде българския данъкоплатец.

Това са реалносттите около тази работа

Коментар

Да - и БНБ може да го обоснове както си иска защото реално само нейното мнение има значение и никой съд не може да и каже нищо. Да има до сега оспорено взимане на лиценз от БНБ - а не е като да не е взимала лицензи.

А този конкретно случай е по-зле от всеки друг. И никога до сега не е имало такова моткане.
                              Колко подобни ситуации е имало след приемането на закона в този му вид?
                              Подсказка
                              НИКОЛКО

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                                Пазете си договорите и ордерите за внос на сумите.За да можете да докажете парите си.
                                В тая държава пазя всичко,докато сме живи трябва да се пази,иначе виждаме какво става.Всъщност и аз зададох въпрос на Недев,но от договора по-голямо удостоверение здраве му кажи!Само да не стане така,че някои депозити да изчезнат случайно,тоест да не кажат:"Оо,ама Вие нямате тук депозит,кви пари"И тогава си е*а мамата!

Коментар

Working...
                                X