Първоначално изпратено от Pivoley
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнениеВече съм уверен че пари няма да видим, нито гарантирани, нито никакви.Ако вярвате на това значи извинете но сте наивни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМмммне. Единствения който може да докаже че КТБ е можело да бъде спасена е БНБ. На никой друг мнението няма значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнениеАз днес ходих и до КТБ и до БНБ, резултат нулев разбира се.Случайно като бях в БНБ мина една жена, която май е член на управителния съвет и като ме чу за какво се разправям ме увери че се работи усилено по въпроса, каквото и да значи това.Информация щяло да има скоро и щом съм имал гарантиран депозит от нищо да не се тревожа.Опитах се да и разкажа на какъв огън се пека, но нямаше време и си продължи.
Вече съм уверен че пари няма да видим, нито гарантирани, нито никакви.Ако вярвате на това значи извинете но сте наивни.Е аз вече нямам какво да губя, изгубих си моите спестявания, за които 20 години съм се трепал, тези на починали родители, от продажба на движими вещи и въобще всичко.Това което един цял живот обикновен българин го вади, аз го изгубих.
То по добре да бях от някакъв рак се разболял и да пукна от колкото да изживея това.
И със 100 000 евра човек си живее...
Трудно, но живее....
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКой член,колега,КОЙ?
Толкова дебилно е написан,защо просто не преведоха директивата на ЕС с малко корекции?
Коментар
-
Аз днес ходих и до КТБ и до БНБ, резултат нулев разбира се.Случайно като бях в БНБ мина една жена, която май е член на управителния съвет и като ме чу за какво се разправям ме увери че се работи усилено по въпроса, каквото и да значи това.Информация щяло да има скоро и щом съм имал гарантиран депозит от нищо да не се тревожа.Опитах се да и разкажа на какъв огън се пека, но нямаше време и си продължи.
Вече съм уверен че пари няма да видим, нито гарантирани, нито никакви.Ако вярвате на това значи извинете но сте наивни.Е аз вече нямам какво да губя, изгубих си моите спестявания, за които 20 години съм се трепал, тези на починали родители, от продажба на движими вещи и въобще всичко.Това което един цял живот обикновен българин го вади, аз го изгубих.
То по добре да бях от някакъв рак се разболял и да пукна от колкото да изживея това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАз да попитам...., никой ли не е бутнал още Закона за гарантиране на влоговете като противоконституционен?
Не че се е стигнало до прилагането му, но профилактично
Толкова дебилно е написан,защо просто не преведоха директивата на ЕС с малко корекции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеТова реално не може да го докажем може ЦВ да не е виновен с нищо реално погледнато. Без Одит завършен с всички неща не може да се каже че ЦВ е обрал собствената си банка. А това със свързаните фирми ми се вижда малко странно честно казано.
То не е само тук, същата е работата и с ТИМ и с Божков, ако че там иде реч не толкова за банки колкото за публични дружества. Разбирасе формално не са свързани но...
А има и други подобни банки, даже не една но ще спра до тук че някой чука на вратата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеАз си представям, че Цв. Василев и оманците могат да обжалват отнемане на лиценза на КТБ и в български съд и могат да спечелят, ако адвокатите им докажат, че КТБ е можела да бъде спасена, но БНБ не е положила каквито и да е усилия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеДоста наивно. Никой не казва че ЦВ е глупав. Той и Мадофф не е. Въобще, ако ще крадеш милиарди долари се изисква малко по-висока от средната интелигентост. Но в случая дори не е нужно да е почнал с идея да краде. Тук по-скоро става въпрос да отхапеш повече отколкото можеш да преглътнеш. Сценарият е примерно следния - ЦВ решава да стане супербогат и супервлиятелен. Добре но за тази цел може да използва само около 300млн от банката си (заеми към свързани лица). За да заобиколи това ограничение се създават въпросните кухи фирми. Само по себе си това не е кражба или "източване". Напълно вероятно е парите в крайна сметка да са влагани в работещи и печеливши дружества. И той си е плащал високи лихви по депозитите и всичко е било цветя и рози. Но тия кухи фирми които са по средата са големият проблем щото кредитите дадени на тях са на практика несъбиреми. Няма значение точно как се водят счетоводно - дали са добри, лоши, зли и т.н. В момента в който собственика на кухите фирми реши да спре плащанията по кредитите, банката не може да направи нищо.
Това че ЦВ може да е почнал с "добри" намерения сега няма значение. Нарушил е закона (или е карал негови служители да го правят).
НО ДА, ако сценарият успее и Цветан Василев престане да бъде собственик на банката, то най-вероятно кредитите бързо ще се превърнат в лоши. Така че който и да реши да оздравява банката, плана трябва да включва и Василев иначе няма да стане
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеДоста наивно. Никой не казва че ЦВ е глупав. Той и Мадофф не е. Въобще, ако ще крадеш милиарди долари се изисква малко по-висока от средната интелигентост. Но в случая дори не е нужно да е почнал с идея да краде. Тук по-скоро става въпрос да отхапеш повече отколкото можеш да преглътнеш. Сценарият е примерно следния - ЦВ решава да стане супербогат и супервлиятелен. Добре но за тази цел може да използва само около 300млн от банката си (заеми към свързани лица). За да заобиколи това ограничение се създават въпросните кухи фирми. Само по себе си това не е кражба или "източване". Напълно вероятно е парите в крайна сметка да са влагани в работещи и печеливши дружества. И той си е плащал високи лихви по депозитите и всичко е било цветя и рози. Но тия кухи фирми които са по средата са големият проблем щото кредитите дадени на тях са на практика несъбиреми. Няма значение точно как се водят счетоводно - дали са добри, лоши, зли и т.н. В момента в който собственика на кухите фирми реши да спре плащанията по кредитите, банката не може да направи нищо.
Това че ЦВ може да е почнал с "добри" намерения сега няма значение. Нарушил е закона (или е карал негови служители да го правят).
Това реално не може да го докажем може ЦВ да не е виновен с нищо реално погледнато. Без Одит завършен с всички неща не може да се каже че ЦВ е обрал собствената си банка. А това със свързаните фирми ми се вижда малко странно честно казано.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБанковия надзор е в правомощията на местното законодателство.
Правата на собственост са друго нещо. Може да се съдят за тях - но никое дело за местен банков надзор няма да мине. Това реално ще означава че всяко решение на европейски банков надзор ще може да бъде оспорвано в чужд съд. А как си представяш Бундесбанк да се навие някой италиански съд да и оспорва решенията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеАз лично не вярвам в този елементарен сценарий за източване на банката. Цвета Василев е много по-умен. Чрез тази банка той придоби такова влияние, че съм убеден, че би направил всичко, за да може банката да работи, вместо елементарно да я източи. Жива и здрава банката му е 100 пъти по-полезна от източена, въпреки големите размери. Той е на доста по-високо ниво от елементарното разсъждение "Дай аз да гепна милионите, па после и потоп". Обикновените хора не могат да разберат неговото мислене, затиснати от проблема да си платят сметките, но хора с неговите пари мислят много различно, вярвай ми
Коментар
Коментар