IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    Новините от Оман са в добра посока..
    Мои виждания, не е препоръка
    Дано, но този срок - до три месеца малко ме смущава......
    Все пак бяха в надзора и трябва да са наясно с положението на банката ....
    Като ти се дава възможност се, яхваш момента ... Щото в БГ духат някакви странни икономически ветрове.....

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Егати добрата посока.Аз прочетох "ще спасяваме банката,ма няма да даваме пари".
      Туй ако съумеят да го направят им свалям чаршаф.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        И аз съм един наивник...

пп Дано излезне нещо - ще бъде доста показателно в цялата лудница от информация и реконтрадезинформация.....
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Не знам Оманския фонд, обаче ако на "Романския" фонд му спрем за година дотациите, дали няма да се съберат 3-4 милиарда?

Коментар

• Обслужването на кредитите наистина е възлово - по наредба и новата мярка трябва да правиш провизии на всички свързани, но това не означава непременно, че не са обслужвани. Крайният пример е кредит за 10 млн и кредитна карта на шефа за 5К - ако не вкарат пари по картата спокойно отива в Наблюдение с 10 % провизии....
            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Че те са кредитополучатели, не са кредитоплащачи. Или? Кой да ти каже
              И аз съм един наивник...
              Варна , морето...хубави жени със скъпи коли ....кой му мисли за плащане ....като може да мисли за харчене...

пп Дано излезне нещо - ще бъде доста показателно в цялата лудница от информация и реконтрадезинформация.....

Коментар

За този месец колко кредитополучателя си плащат месечните вноски ?

Дали са 98 %...?
                По тая логика в края на месеца КТБ трябва да провизира целия си портфейл с 10%, а след 2 месеца с още 40%. Може пък и това да е целта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  хахах , браво. знаех си че има защо да следя темата тая вечер. хубаФ лаФ

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                    Не мислиш ли че ако процента на лоши кредити е малък е редно да се върнат всички пари на вложителите? Ако процента е наистина голям, тогава съм твърдо за връщане само на гарантираните депозити.
                    И как ще го определят рпоцента на лошите кредити ако те всъщност не са били лоши. Ако са действали като пирамида - т.е. едно дружество взима кредит, което по някакъв начин го дава на друго дружество, което си връща неговия кредит и така нат. То чисто формално всичките кредити може и да са добри. Проблема е че като се рекъсне схемата цялата пирамида се срутва. Но отново чисто формално това ще отнеме поне 6 месеца до година за да изпълни формалните критерии за лоши кредити.

Аз лично не вярвам в чудеса. Може и да не са 90% лоши както твърди прокуратурата, но със сигурност имат лоши кредити поне колкото средното за системата. А при такъв процент на лоши кредити - голяма част, ако не и целия и собствен капитал изчезва. Капитал бяха правили някакво проучване за кредити към свързани лица - дори и само те да са прави - защото прокуратурата изкара по-голям обем - но дори и само на Капитал сметките да са точни и ЦВ да реши да спаси каквото може за себе си и майната им на всички останали, то големите депозити са в безнадеждна позиция. Редовните активи на банката няма да са достатъчни да покриват дори само гарантираните депозити.

Коментар

Дали са 98 %...?

Коментар

Дали са 98 %...?
                        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                          Тогава това се отнася и за другите ЕАД?
                          Абсолютно не. Отнася се само за тези двете ( има още няколко но не приемат депозити ) тъй като са регистрирани като клонове на чужди банки в българия. Това за гарантиране на депозитите от техните фондове си го пише на сайтовете им стига да го намериш.
                          И много важно депозита трябва да е евров не в лева, ако искате да получите евро.
                          Last edited by Bernard Madoff; 22.07.2014, 00:10.

Коментар

• За този месец колко кредитополучателя си плащат месечните вноски ?

Дали са 98 %...?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
                              Подсказвам вариант за хората които имат валутни спестявания в български банки и се притесняват от това че при фалит на банката фонда изплаща депозита в левове.
                              В Alfa Bank депозитите са гарантирани от фонда за гарантиране на влоговете на Гърция, тоест от гръцката държава. Тоест ако депозита ви е в евро ще получите евро от фонда за гарантиране на влоговете на Гърция. Аз лично имам повече доверие на ''фалиралата'' Гърция зад която стои ЕЦБ отколкото на Искрата.
                              Другият вариант е евров депозит в BNP PARIBAS където парите ви са гарантирани от фонда за гарантиране на влоговете на Франция. Този вариант е най-сигурен, но е по-неудобен тъй като BNP PARIBAS имат само един банков клон в София и депозирането става с помоща превод от референтна сметка.
                              Прав си.Преди няколко дни коментирахме това.Може и в Ситибанк или ИНГ да мушнете някой лев,ако ги навиете да ви приемат.
                              Между другото френския ФГВ не е нещо повече от нашия.Аз очаквах,че там има 10-20 млрд евро, но изскочи една цифра 2 млрд, та представи си френска банка, ако жмуцне колко ще трябва да изсипва държавата и ква национализация ще падне.
                              Last edited by andy2000; 22.07.2014, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                                ами не точно –EFG, ОББ и Пиреос са БГ дружества, Алфа е клон. За гръцките като пример давам.
                                Да бе, усетих се
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X