IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Разглеждах чисто хипотетичен пример:
    Кредит 1млн, гарантиран с депозит 1,5 млн. Какво се случва при отнемане на лиценз? - отговорът е според мен... Кредитът се дължи, депозитът гори
    Иначе съм потърпевш, защото имам клиент, който не ми плаща, защото парите са му блокирани в КТБ.
    Това с повечето данъци не веднъж съм отговарял. Няма да ни излезе по-евтино, ако не платим на богатите.
    Ще ни излезе по-евтино. КТБ вкарваше абсолютен шум в системата. Реално растеше като изсмукваше сили от всички останали банки. Като по този начин косвено спираше кредитирането, оскъпяваше ресурса и влечеше икономиката надолу. Само си помисли - това 7 милиарда абсолютно непроизводителен капитал. 10% от БВП стоят там без да правят нищо. Всъщност са взети 10% от БВП и са наковани там без да се връщат обратно в икономиката.

И всичко това е възможно само поради една причина. Богатите не са се научили да диверсифират. А за да се научат трябва да го научат по трудния начин - с яки загуби. Техните спестявания така и така не са вършили никаква работа за икономиката ни. сега пак няма да вършат. Проблема е че ако се вдигнат данъците за да се платят тези пари - това ще удари потреблението. Което реално отново ще ни забие много под вода. Така българските граждани ще пострадат за втори път защото отново ще почне да расте безработица, отново ще спадне търсенето на услугите им. А целия български бизнес работещ за вътрешен пазар директно ще бъде ударен с 10% от търсенето на продукцията си. Като се има в предвид че комуналните услуги няма да бъдат засегнати, то реално удара върху българския бизнес ще бъде доста по-висок от тези 10% от БВП което отново ще бъдат иззети от икономиката през данъци. И ще бъдат подарени на хора, които нищо не правят. Защото това си е подарък - били са техни пари преди съвсем законно да ги изгубят. Ако сега им се върнат са си чист подарък.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
      Ти пък,ако докажеш че имаш депозит в КТБ заявявам пред целия форум,че ти лепя хилядарка на челото.Хайде тролче ти си на ход.
      Аз не искам да доказвам нищо на никого Ти доказвай като искаш обзалагай се....

"Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение

.......................
      5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли.
      ..........................."
      Last edited by gtomm; 22.07.2014, 22:17.
      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Ти пък,ако докажеш че имаш депозит в КТБ заявявам пред целия форум,че ти лепя хилядарка на челото.Хайде тролче ти си на ход.
        Шах

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Кредит 1млн, гарантиран с депозит 1,5 млн. Какво се случва при отнемане на лиценз? - отговорът е според мен... Кредитът се дължи, депозитът гори
        Иначе съм потърпевш, защото имам клиент, който не ми плаща, защото парите са му блокирани в КТБ.
        Това с повечето данъци не веднъж съм отговарял. Няма да ни излезе по-евтино, ако не платим на богатите.
        При фалит и по закона - дължиш кредита, гориш с депозита над 196к Ко се чудиш толкоз

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Е нали разправяше че някой си бил сложил депозит като обезпечение на кредит и за това теб те тормози че този депозит вече не е обезпечение. Може и да съм се объркал, но ако нямаш депозити там и нямаш кредити обезпечени от там то защо искаш да плащаш повече данъци че някой си да си върне депозита.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
              А ти си явно типичен гербер Ходи в Банкя да ближеш пръстта по която ходи Бойко и може да ни спестиш фетиша ти по него - не изглежда съвсем нормален - меко казано
              Кой нареди да се изтеглят държавни пари от конфликта за "ЮП" между ДПС и БСП??????????

А КОЙ НАЗНАЧИ ПЕВВЕСКИ, ТРЯБВА ДА Е СТАНИШКО.. А УЖ КАБИНЕТА БИЛ ЕКСПЕРТЕН... ХААХА

ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ КАМИЛЧЕТА И НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ... ЗАТОВА СТЕ И С ТАКОВА МИСЛЕНЕ...
              Last edited by chronos; 23.07.2014, 11:24.

Коментар

• Хайде да не се отклоняваме от главния въпрос!

Кога ще ни върнат парите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Бъркаш ме с някой Освен златните кредитни карти, друг кредит нямам. Нито като физ. лице, нито като фирмер.
                  Пряко съм засегнат единствено от цените на БТХ И Петрол имам, но той ми е много на +
                  Е нали разправяше че някой си бил сложил депозит като обезпечение на кредит и за това теб те тормози че този депозит вече не е обезпечение. Може и да съм се объркал, но ако нямаш депозити там и нямаш кредити обезпечени от там то защо искаш да плащаш повече данъци че някой си да си върне депозита.

Коментар

Ти на глупав ли се правиш?Ти предлагаш,аз приел ли съм?Нещо не ти схващам детската логика.
                    Забрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                      Ако не се спази закона, след като има директива, може да се осъди държавата, нали така?
                      Има разлика между директива и закон.
                      Директивата казва какво да направиш за Х време, демек определя цели.
                      Законът казва какво да правиш,иначе ... шибинг.

Коментар

• На Боко глупостите с това че трябва да вземем яко дълг са пълни глупости. Човекът си знае че е пълна карикатура и не може да управлява нормално колкото ще да му се иска и за това иска да се презастрахова като вземе толкова кредит колкото профука от фискалния резерв предишното си управление.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Някой обадил ли ти се е за гаранцията, едва ли. Като ти се обади му кажи да се обади на БНБ и да не те занимава с глупости до като си плащаш кредита.
                          Бъркаш ме с някой Освен златните кредитни карти, друг кредит нямам. Нито като физ. лице, нито като фирмер.
                          Пряко съм засегнат единствено от цените на БТХ И Петрол имам, но той ми е много на +

Коментар

.......................
                            5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли.
                            ...........................
                            Last edited by gtomm; 22.07.2014, 22:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Ко речи? Не сме фалирали ? Да не взимаме ли 7 млрд заем от МВФ ? Баси човека си
                              Ама естествено че не сме фалирали - ти къде виждаш фалит. Фалирала е държава която няма от къде да вземе нов кредит. Ние взимаме - и то на ниска лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                                И АЗ си искам парите! Не след години, а сега!
                                Ако не се спази закона, след като има директива, може да се осъди държавата, нали така?
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X