If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Добре де... Всички казвате, че по високите лихви можем да познаем гнилите ябълки.
Каква лихва трябва да се приеме за висока и да почне да светка лампичката?
това не е вярно - имаше на 8,85, ако не ме лъже паметта до преди 2 години - ако се разровя по темата назад, ще го намеря колко точно беше. ...
имаше и по 9.5 за над 100хил.лева, мисля, преди 4-5 години
И това са тези по официално обявени като едногодишни(или вариация)депозити
Изобщо не става въпрос за специално договаряни условия
Преди години и аз съм имала моменти, в които съм се изкушавала, но тогава отчетите й говореха, че може лесно да гръмне...
Грую, само една поправка, не банките с най-високи депозити а най-силните банки на властта. Има и други с високи депозити ( поне още 3 да не пиша имена) но не са толкова в далаверата
Тук системния риск дойде от мажоритарната собственост не толкова от .. както и да е
в спора се ражда истината
абе между двете банки имаше доста разлики, но да не подхващам. А от банките в топ 10 те бяха единствените с подобни високи депозити
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Има ли навити да подготвим една обща жалба и всеки отделно да я пусне
И това е вариант, да. Казват, че банката е ОК, а тя се оказва, че не е - подвеждаща информация и хората не предприемат действия, за да се защитят. Само големите лоши фирми нареждат едни милиони към други (лоши) банки
Сега.. как да ти кажа... това го има по цял сват. По един или друг начин, повечето големи корпорации в Европата и Америка са създадени с държавна помощ и то яка, я чрез поръчки от армията (много често) я чрез друго.. така че КТБ изглеждаше българска иновация по въпроса
Дали това е лошо аз не зная. Едно "почтено" партньорство между държавата и "мастит бизнесмен" може да е от голяма полза и за двете страни та и за хората ( сега ще ме набиете ама помислете по това). Лошото е, че когато бизнесмена пробва да се еманципира, държавата го ошамари (а дали държавата или некой който я води за носа не зная) и си *ба ма**
за мен нещата ги казаха с недомлъвки още в началото - цецоу реши, че е много велик, създаде си собствена партия, която събра 12% на евроизборите и с това директно застраши статуквото на 3-те комуноидни партии във властта през последните години - бкп, гроп и турците. Ако Бюрека вземеше едни 40 депутата в НС ставаше страшно, защото ставаше проблем за дпс и ролята им на балансьор, а и защото за да стигнат до бюрека, останалите 3 партии трябваше да цакат на новия играч цецоу, а не на добре познатата и предвидима корпоративна муцуна меди доганов. ДПС държат доста лостове в държавата, съответно ги задйестваха и стана тя каквато стана. Сравни реакцията на ситуацията с ктб и тази с пиб, сравни и насраността на искров в единия и другия случай. Цецоу, като е видял накъде вървят нещата, просто си е бил камшика - къде е, никой не знае. Дали има дупки - ми сигурно има, все пак това бе любимата банка на доста правителства. Какво ще стане и каква точно е играта - не знам, но очаквам, че ключовата роля ще изиграят оманците и ряшъните. Предполагам, че ситуацията е доста дълбока и последната грижа (като реален проблем) ще са депозитите на гражданите.
Ще видим
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Ей тук можем да се жалваме и да ревем на омбудсмана http://www.ombudsman.bg/form от лошите БНБ и КФН, за подвеждаща информация и некомпетентност, но само в качеството на физически лица. Фирмените сметки не са му от компетенциите.
Има ли навити да подготвим една обща жалба и всеки отделно да я пусне
Ей тук можем да се жалваме и да ревем на омбудсмана http://www.ombudsman.bg/form от лошите БНБ и КФН, за подвеждаща информация и некомпетентност, но само в качеството на физически лица. Фирмените сметки не са му от компетенциите.
А ти ми кажи къде в Европа има такива високи лихви по ипотеки?По персонални кредити?
Или гледаме само едната страна на монетата?
Намери кой да питаш
Толкова много съм писала за сбърканата, включително и Държавна политика по отношение на кредитирането
това долу, което писах е само препратка към някого, който тепърва се сеща, че можело да се свие кредитирането покрай тези проблеми на КТБ... но забравя, че лихви по депозити от 8% също стават причина за високи лихви по кредити
А дали фетиширането на депозитите водят до растеж на икономиката или кредитите...?!
kig-че, дай отгвоор на няколко въпроса:
- що си тури парите в КТБ - от алчност или за да си съхраниш стойността? Що не ги сложи в Уникредит, примерно?
- това, че ще плащам на всякакви капути, като мангали, евробоклуци и т.н., не означава, че трябва да съм щастлив и с усмивка да платя и за вас - ставаш нагъл, не се ли усещаш? Аз имам сериозни загуби през 2007-08, но никога не съм се оплакал от тях, защото моето беше АЛЧНОСТ, също като твоето сега, само дето аз съм бил малко по-умен и съм си "играл" на фондовия пазар. Съответно не искам и да деля с никой евентуалните си печалби - каквото съм си решил, последствоята са си мои, но да не измествам темата
- защо точно банките с най-високите депозити бяха на мушка? Това не ти ли светна като ламБа
- и баш пък за вашите депозити никой не го е еня, системата е свръхликвидна - вие така или иначе няма да си сложите парите в нищо друго освен на Флог, а ако искате ги зинесете и в чужбина - там пък ще се сцепят да ви давят лихви от по 8%
Грую, само една поправка, не банките с най-високи депозити а най-силните банки на властта. Има и други с високи депозити ( поне още 3 да не пиша имена) но не са толкова в далаверата
Тук системния риск дойде от мажоритарната собственост не толкова от .. както и да е
в спора се ражда истината
Интересно когато тези служители са получавали високите заплати, бонуси и пр. какво са правили, прибирали са си паричките, и угодно са мълчали? Защо са мълчали? Сега защо се оплакват....Да си понесат отговорността. Като не са одобрявали тези практики, защо не са напуснали? А пък и КФН къде са спали за Фина -С...
Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
За теб всяко вложение е алчност така ли?Айде престани да се излагаш бре!Той щял да плаща,обяснил съм как няма да се вземе и лев от данъкоплатеца,то не трябва да си финансист,за да се сетиш.И ходи реви на тези дето опитаха да ограбят банката и бизнеса,който върви заедно с нея.И на тези,които участваха,за да не си платят кредитите.Е там ще плащаш,а когато акционерите осъдят държавата пак ще плащаш.И на тези заради които не ни отпускат европари,а си плащат вноска за ЕС,там пак ще плащаш.Изобщо списъка,където ръсиш пари е огромен,а ти си седнал да изкараш тука някакви обикновени депозанти виновни,заради това че си искат парите спечелени с пот.И тва,ако не е злоба не знам какво.И ти не знаеш значението на думата солидарност,защото сънародниците трябва да се подкрепяме като един,а не само като има личен интерес.И да ти кажа,че малките кредитополучатели ,било то частни лица,фирми,малки и средни предприятия трябва да ни целуват на нас ръцете.Нали се сещаш,че ако не са нашите пари в банките,няма да има за никой.Така че помисли малко преди да злобееш цял ден.
kig-че, дай отгвоор на няколко въпроса:
- що си тури парите в КТБ - от алчност или за да си съхраниш стойността? Що не ги сложи в Уникредит, примерно?
- това, че ще плащам на всякакви капути, като мангали, евробоклуци и т.н., не означава, че трябва да съм щастлив и с усмивка да платя и за вас - ставаш нагъл, не се ли усещаш? Аз имам сериозни загуби през 2007-08, но никога не съм се оплакал от тях, защото моето беше АЛЧНОСТ, също като твоето сега, само дето аз съм бил малко по-умен и съм си "играл" на фондовия пазар. Съответно не искам и да деля с никой евентуалните си печалби - каквото съм си решил, последствоята са си мои, но да не измествам темата
- защо точно банките с най-високите депозити бяха на мушка? Това не ти ли светна като ламБа
- и баш пък за вашите депозити никой не го е еня, системата е свръхликвидна - вие така или иначе няма да си сложите парите в нищо друго освен на Флог, а ако искате ги зинесете и в чужбина - там пък ще се сцепят да ви давят лихви от по 8%
Коментар