IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Добре де сега курса е фиксиран,но по важно е надцен ли е,подценен ли е или
    реален,може би оттам трябва да тръгнем?
    Грешно поставен въпрос. Аз също не го разбирам съвсем борда НО идеята е, че БНБ по закон не може да печата пари колкото си иска, а може да печата само ако са покрити с резерв в Евро ( прочутия фискален резерв). Един вид, както някога долара е бил обезпечен със злато, така днес лева е обезпечен с евро. Това разбирасе не е съвсем 100% така, но горе долу. Комбинирано с финансова дисциплина ( също прокарана по закон) и някои други ограничения, позволява държавата да отговори на максимално възможното търсене на евро с необходимото количество евра. Така освен че курса по закон е 1.95583 ( както беше по тошово време) се гарантира също, че можеш да идеш в БНБ и съвсем спокойно да си смениш левовете за евро по този курс ( за разлика от тошово време)
    Също ако не се лъжа по закон е регламентирано с какъв максимален марж може да работят банките и чеиндж бюрата, което прави невъзможен черен пазар на по-висок курс.
    Така да се каже, докато БНБ не пусне левове, необезпечени с евро ( което няма право да прави), борда няма да мръдне. За това финансистите казват, че политиците могат да махнат борда а не бизнеса, тъй като само законово може това да се отмени и да се пускат необезпечени левове

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Ако обаче банката е имала продукт "Преференциален депозит" разписан в рекламите и книжата и и всеки е можел влизайки в банката, да вложи пари при тези условия, ТОЗИ ДЕПОЗИТ Е ГАРАНТИРАН!
      Именно заради името "Преференциален депозит" КТБ са си написали в договорите за такъв депозит черно на бяло "Този депозит Е ГАРАНТИРАН от закона за гарантиране на влоговете"
      Да, това в случая е просто маркетингов подход и име на депозита. Между другото, аз имам такъв депозит в лв, от 2006-а г. и нямам такъв текст в договора . После махнаха левовете и оставиха депозита само в евро и долари.

Коментар

Абе вие сериозно ли? А клауза че банката може да си вдига лихвата и реално да прави каквото си иска има ли? МАЙ МАЙ ИМА!
        Ако някой си мисли, че кредита му в лева ще изчезне ако падне борда, МНОГО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ! Ако борда падне, ще има жестока инфлация и банката няма да пропусне да промени лихвите "съобразно пазарните условия" така че .. инфлацията ще ви изяде заплатите и спестяванията а кредитите ще си ги дължите с лихва 100% И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ кон боб яде ли.
        Егати лейките кухи. Това работи само за "някои" хора, не за такива като вас
        ама иронията не я ли долови...

Коментар

Предвид че РЕАЛНО човек не можеше да си купи долари, имаше черен пазар. Хора, които са били в чужбина и са си получавали парите в долари, си имаха долари ( държавата не им ги вземаше, не зная защо) и те ги продаваха на черно първо по 3 лева, после по 3.50, после по 5.. накрая стигнаха до 10 лева и после се отвори пазара.
          Това ли е бил реалния курс точно преди бай Тошо да падне? 1:10?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            То е така, ама назад в темата говориха, че имало банка даваща кредити без клауза за превалутиране, та може от тях да е
            Абе вие сериозно ли? А клауза че банката може да си вдига лихвата и реално да прави каквото си иска има ли? МАЙ МАЙ ИМА!
            Ако някой си мисли, че кредита му в лева ще изчезне ако падне борда, МНОГО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ! Ако борда падне, ще има жестока инфлация и банката няма да пропусне да промени лихвите "съобразно пазарните условия" така че .. инфлацията ще ви изяде заплатите и спестяванията а кредитите ще си ги дължите с лихва 100% И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ кон боб яде ли.
            Егати лейките кухи. Това работи само за "някои" хора, не за такива като вас

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
              Да, ще трябват поправки. Ама ако не измислят нещо БЪРЗО, ще има промяна в икономиката и тогава по(д)правките ще са соленички
              Бръзо, бръзо, колко да е бръзо Сегашния парламент гарантирано няма да гласува нищо, така че го отпиши тоя вариант.
              Единственото бързо решение е фалит.

Коментар

Хе хе, има предвид че не мисли.
                По тошово време, долара се обменяше в банката за 0.99 лева. Това беше официалния курс, друг е въпроса, че в банката не можеше да идеш и да си обмениш долари е така. Можеше само ако другарите те назначат на работа в чужбина и т.н. със специално разрешение. Това беше един курс, който се ползваше само за някакви счетоводни операции.
                Предвид че РЕАЛНО човек не можеше да си купи долари, имаше черен пазар. Хора, които са били в чужбина и са си получавали парите в долари, си имаха долари ( държавата не им ги вземаше, не зная защо) и те ги продаваха на черно първо по 3 лева, после по 3.50, после по 5.. накрая стигнаха до 10 лева и после се отвори пазара.
                Та това има предвид господина, без да разбира изобщо, че текущата ситиация е съвсем различна и не може да има черен пазар на по-висок курс, докато в банките може свободно да се обменя лев за евро по 1.95.
                Абе.. гони ги някои хора носталгията по онези времена, това е
                Добре де сега курса е фиксиран,но по важно е надцен ли е,подценен ли е или
                реален,може би оттам трябва да тръгнем?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                  То пък щото като има кредит в лева все едно промяната на курса ще му свърши работа. Ще му го превалутират и пак е под водата.
                  То е така, ама назад в темата говориха, че имало банка даваща кредити без клауза за превалутиране, та може от тях да е

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                    Не искам да ти възразявам, защото не съм много сведущ по въпроса, но съм почти сигурен, че всяка банка си има основен лихвен процент. Поне в договора за депозит, който имах с друга банка добре си спомням, че пишеше "...лихвата по този Договор, съобразно ОЛП (Основния Лихвен Процент) на Банката..." и т.н.
                    Та си мисля че и КТБ си имат някакъв основен лихвен процент по депозитите. Може би скрит удобно нейде в Общите условия.
                    Както и да е, това е лично мнение и може и да греша. Да не вземе някой да се паникьоса сега.
                    Като не си сведущ, светни се и тогава си мисли. Няма основен лихвен процент. Всеки депозит, който се предлага като стандартен продукт от банката и всеки може да влезе и да си го сключи, се гарантира по закон
                    Преференциялен е депозит, при който лихвата е договорена индивидуално между клиента и банката и е различна от тази по стандартните продукти на банката. Т.е. ако веждичката е отишъл при Цецо и е казал, Цецо, ще ти сложа 1М в банката, ама ако ми даваш 12% на година и цецо е казал ОК, направили са договор, това е преференциален
                    Ако обаче банката е имала продукт "Преференциален депозит" разписан в рекламите и книжата и и всеки е можел влизайки в банката, да вложи пари при тези условия, ТОЗИ ДЕПОЗИТ Е ГАРАНТИРАН!
                    Именно заради името "Преференциален депозит" КТБ са си написали в договорите за такъв депозит черно на бяло "Този депозит Е ГАРАНТИРАН от закона за гарантиране на влоговете"

Коментар

Да не би да имаш кредит в лева, се падане на борда или промяна на курса ти е в устата, че и 4:1 да е?
                      За татовия дълг мисля вече теглихме 1.5 млрд на ниска лихва .
                      То пък щото като има кредит в лева все едно промяната на курса ще му свърши работа. Ще му го превалутират и пак е под водата.

Коментар

Ако чакат до коледа, доверието си се срива, бизнеса и хората са си блокирани и в голяма степен, на коледа, ползите от спасяването ще са нулеви. Всички негативи, които фалит може да предизвика ще са до голяма степен вече предизвикани, само Веждичката ще си вземе парите
                        Съгласен, затова трябва да действат бързо.

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                        За тоя вариант май пак трябва промяна в закона. По сегашния, ако искам 10К и ми дадат само 1К, това си е фалит.
                        Да, ще трябват поправки. Ама ако не измислят нещо БЪРЗО, ще има промяна в икономиката и тогава по(д)правките ще са соленички
                        Last edited by aslan; 29.07.2014, 15:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Координарана атака откъде? Какъв паралелен курс имаш предвид?
                          Хе хе, има предвид че не мисли.
                          По тошово време, долара се обменяше в банката за 0.99 лева. Това беше официалния курс, друг е въпроса, че в банката не можеше да идеш и да си обмениш долари е така. Можеше само ако другарите те назначат на работа в чужбина и т.н. със специално разрешение. Това беше един курс, който се ползваше само за някакви счетоводни операции.
                          Та това има предвид господина, без да разбира изобщо, че текущата ситиация е съвсем различна и не може да има черен пазар на по-висок курс, докато в банките може свободно да се обменя лев за евро по 1.95.
                          Абе.. гони ги някои хора носталгията по онези времена, това е

Коментар

Няма основна лихва за банката, има различни продукти, обявени за всички. Повечето от тях вече не са на пазара, но пак са си покрити - като преференциален безсрочен депозит, 4х4 и т.н. Преференциални условия обикновено се дават за по-големи суми, не за 40 - 50 К и те на са били обявявани като продукти.

Аз пак твърдя, че стандартен фалит на тази банка е най-лошия сценарии - не само за вложителите, но за целокупния български народ. Заради думички като доверие, инвестиции, бизнес климат, бг или чужди банки и т.н. Най-добре е банката да отвори (частна или одържавена), макар и с ограничения, и то възможно най-бързо.
                            Не искам да ти възразявам, защото не съм много сведущ по въпроса, но съм почти сигурен, че всяка банка си има основен лихвен процент. Поне в договора за депозит, който имах с друга банка добре си спомням, че пишеше "...лихвата по този Договор, съобразно ОЛП (Основния Лихвен Процент) на Банката..." и т.н.
                            Та си мисля че и КТБ си имат някакъв основен лихвен процент по депозитите. Може би скрит удобно нейде в Общите условия.
                            Както и да е, това е лично мнение и може и да греша. Да не вземе някой да се паникьоса сега.

Коментар

Да не би да имаш кредит в лева, се падане на борда или промяна на курса ти е в устата, че и 4:1 да е?
                              За татовия дълг мисля вече теглихме 1.5 млрд на ниска лихва .
                              Имам кредити и в лева и в евро всъщност така че реално ми е все тази.
                              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Най-добре е банката да отвори (частна или одържавена), макар и с ограничения, и то възможно най-бързо.
                                За тоя вариант май пак трябва промяна в закона. По сегашния, ако искам 10К и ми дадат само 1К, това си е фалит.

Коментар

Working...
                                X