Първоначално изпратено от kefal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Политиците и институциите трябва да ги е страх от народа ,и напоследък вървят по ръба на търпението на хората ,не знам до какво ще доведе ....
Не е препоръка за каквото и да е всеки сам си решава ...
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеПо-полека, лопати може да има, но ние сме правова държава.
Това с заема е добро решение на проблемите в момента. Ние без заем няма как да минем, просто ни трябват пари, защото нямаме. Заемът е по-бърз и лесен начин за решаване на проблема, другият е както беше коментирано преди време да се сложи един нов данък самооблагане и той да е плосък, т.е. една сума за всички, всеки дава по 500лв. еднократно и запълваме дупката.
Тази държава трябва да продължава да работи, за да сме добре всички, без държава не става. ГЕРБ най-после разбраха че сами няма да успеят, и ето че вече узряха за коалиция с ДПС, което е пътя напред за нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение4Аз лично смятам че е доста вероятно да измислят някаква простотия с тоя курс защото ще е по-лесно а те нашите политици са си малко прости. А и колко икономисти излизаха и казваха че борда е стабилен и то същите икономисти и политици дето твърдяха че КТБ е стабилна.
Реално, като гледам вариантите са 3, кой ще се избере е вече въпрос на сметки.
Аз бих избрал третия вариант, защото е безплатен. Първият с заема включва плащане на лихви и връщане на заеми, а вторият със самооблагането е малко непопулярен за непатриотичното ни население.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСамо където няма да могат да се приберат в уютните си палати ,в магазините продават лопати на корем
Това с заема е добро решение на проблемите в момента. Ние без заем няма как да минем, просто ни трябват пари, защото нямаме. Заемът е по-бърз и лесен начин за решаване на проблема, другият е както беше коментирано преди време да се сложи един нов данък самооблагане и той да е плосък, т.е. една сума за всички, всеки дава по 500лв. еднократно и запълваме дупката.
Тази държава трябва да продължава да работи, за да сме добре всички, без държава не става. ГЕРБ най-после разбраха че сами няма да успеят, и ето че вече узряха за коалиция с ДПС, което е пътя напред за нас.
Коментар
-
Само където няма да могат да се приберат в уютните си палати ,в магазините продават лопати на коремПървоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеОтносно борда:
През 96-та нямахме борд, курса беше плаващ. Имах валутен влог в марки в Балканбанк. Настана суматоха и отидох да си го изтегля. Казаха ми, че марки няма и ако искам могат да ми го изплатят в лева по доста неизгоден курс. Тогава вървяха далаверите в Сърбия и аз се сетих и отдох в провинцията и успях да го изтегля. Верно по 10/20 марки ми брояха, но изтеглих в марки. Една седмица по-късно дори и в лева не можеше да се тегли…
Има една приказка: Нищо ново не се случва, всичко е добре забравено старо…
Само дето аз не съм забравил какво се случи тогава и сега единствените пари в банка в БГ са ми тия в КТБ-то дето не можах да изтегля. И повече пари от мен няма да видят ако ще надзор от Марс да назначат и да влезнем в Марсиански съюз!
Относно политиците:
Предишните взеха заеми за да подкрепят банковата система, но не платиха гарантираните депозити т.е. не я подкрепиха. Явно си ги откраднаха тия парички.
Сега дружно с предишната опозиция крадат трохите дето са останали.
Ако може и служебния кабинет да открадне едни пари в повече още по-добре, тогава ББ няма нужда да печели изборите наесен - ще си делкат с Плевенлиев.
ББ не случайно още от сега се пробва да не плаща след изборите - проверки на НАП първо измисли, после каза че ще плаща само ако не е в коалиция …
Щом трябва да се откраднат пари от обикновенния човек, консенсус между партиите веднага се получава-справка актуализацията на бюджета на НЗОК. И разбира се това е от първостепенно значение. Парламента ще работи ако трябва в неделя вечерта. Колко му е да се промени закона за борда или за банките и ние да не видим парите си? Колкото платиха на 21.07 толкова ще платят и на 21.09 и на 21.12 и на 21.07.2100...
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеЩом трябва да се откраднат пари от обикновенния човек, консенсус между партиите веднага се получава-справка актуализацията на бюджета на НЗОК. И разбира се това е от първостепенно значение. Парламента ще работи ако трябва в неделя вечерта. Колко му е да се промени закона за борда или за банките и ние да не видим парите си? Колкото платиха на 21.07 толкова ще платят и на 21.09 и на 21.12 и на 21.07.2100...
Първо ФГНВ всъщност си се плаща от банките съответно дори да се вземат пари от държавата те ще са на заем към банките докато свърши кризата. Според мен не могат да не платят депозитите в КТБ въпроса е дали ще сменят курса преди това или не. Аз лично смятам че е доста вероятно да измислят някаква простотия с тоя курс защото ще е по-лесно а те нашите политици са си малко прости. А и колко икономисти излизаха и казваха че борда е стабилен и то същите икономисти и политици дето твърдяха че КТБ е стабилна. Иначе знам че не харесвате Иван Костов но в едно интервю по БТВ той си го каза фалира ли КТБ има голям шанс борда да си замине и че като си замине борда нещата ще са много по-зле от 1997-ма. Според мен има икономисти в България които могат да решат казуса КТБ бързо и безболезнено но със сигурност няма как да е бързо и безболезненно вече.
Утре ще имаме данните за банката и отчета на всички останали банки едва тогава ще може да си дадем сметка какво е полужението реално. Любопитно е какво ще стане на 8-ми Август защото ако оставят тези облигации неплатени край с евтиното кредитиране към държавата а тогава вече си еба майката ....
Пък и президента си го каза в Панорама в петък нов закон няма да има ще се ползва действащото законодателство и се надява нещата да не свършат като 1996-та но после каза че иска служебният кабинет да има правомощия като правителството на Стефан Софиански той и ББ вчера си го каза ние искаме служебното правителство да може да сключва договори с международни финансови институции но не да тегли кредити (е ако няма да тегли кредити какви договори ще сключва ? ).
При мен поне светят прекалено много лампички и ми се вижда страшно но може и да бъркам.
Колкото повече се бави обаче решението за КТБ толкова повече риска за цялата икономика се засилва ето видяхме че Петрол почва да изпитва трудности каква е гаранцията че и Виваком а и други големи и малки предприятия няма да тръгнат надолу.
За мен лично изводите съм си ги направил повече пари в банка в БГ освен за разплащания няма да държа също и пари в Лева.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Относно борда:
През 96-та нямахме борд, курса беше плаващ. Имах валутен влог в марки в Балканбанк. Настана суматоха и отидох да си го изтегля. Казаха ми, че марки няма и ако искам могат да ми го изплатят в лева по доста неизгоден курс. Тогава вървяха далаверите в Сърбия и аз се сетих и отдох в провинцията и успях да го изтегля. Верно по 10/20 марки ми брояха, но изтеглих в марки. Една седмица по-късно дори и в лева не можеше да се тегли…
Има една приказка: Нищо ново не се случва, всичко е добре забравено старо…
Само дето аз не съм забравил какво се случи тогава и сега единствените пари в банка в БГ са ми тия в КТБ-то дето не можах да изтегля. И повече пари от мен няма да видят ако ще надзор от Марс да назначат и да влезнем в Марсиански съюз!
Относно политиците:
Предишните взеха заеми за да подкрепят банковата система, но не платиха гарантираните депозити т.е. не я подкрепиха. Явно си ги откраднаха тия парички.
Сега дружно с предишната опозиция крадат трохите дето са останали.
Ако може и служебния кабинет да открадне едни пари в повече още по-добре, тогава ББ няма нужда да печели изборите наесен - ще си делкат с Плевенлиев.
ББ не случайно още от сега се пробва да не плаща след изборите - проверки на НАП първо измисли, после каза че ще плаща само ако не е в коалиция …
Щом трябва да се откраднат пари от обикновенния човек, консенсус между партиите веднага се получава-справка актуализацията на бюджета на НЗОК. И разбира се това е от първостепенно значение. Парламента ще работи ако трябва в неделя вечерта. Колко му е да се промени закона за борда или за банките и ние да не видим парите си? Колкото платиха на 21.07 толкова ще платят и на 21.09 и на 21.12 и на 21.07.2100...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАко парите им са там,шансът да върнат до100 хил евро значително нараства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеПредполагам си работят с турските банки...
За граждани не знам как стои въпроса... но ДПС не са гражданин... те са с много специален статут и Турция ги подкрепя с всички сили. Предполагам че техните важни хора си държат парите там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНякой би ли могъл да каже дали ДПС има блокирани пари в тази банка?
За граждани не знам как стои въпроса... но ДПС не са гражданин... те са с много специален статут и Турция ги подкрепя с всички сили. Предполагам че техните важни хора си държат парите там.
Коментар
-
Затварянето на банка било предизборна кампания?!?!?
Да вземат всичките да ги затворят, че да са по яки изборите
Просто си е фалит на държавата. Ако държавата не беше фалирала щяха да подкрепят банката или да изплатят поне гарантираните депозити.
Лиценза съвсем умишлено не го вземат, за да не платят гарантираните депозити.
Какви ли не циркове разиграват само да не платят.
Гръмна първият бушон-КТБ и видно, че пари няма. Политиците които са уж врагове - герб, дпс, бсп се обединиха да откраднат последните възможни трохи - здравната каса и ако могат някой кредит да усвоят…
През 96-97-ма пролетта, долара от 50-60 лева скочи на 120-130. През зимата стигна 2000-3000 някаде и гръмнаха 13 банки.
През 2014 пролетта - гръмна КТБ…
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТова на Янаки ми се струва малко невъзможна мисия.За да започне ФГВБ да изплаща трябва първо да имаме отнет лиценз.И това ли ще променя?
Читав одит със сигурност ще отнеме 2-3 месеца + експертните оценки на независими оценители за обезпеченията,та на второ четене предложението ми се струва по-скоро популистко, както и на останалите партийни фигури,за съжаление.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
Коментар