IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Грешиш! Приликата е огромна. Дори първия опит за създаване на крипто-валута е наречен битголд!

Приликите между цифриовия и аналалоговия свят ще стават все повече с развитието на информационните технологии. Биткойн е цифрово злато - златото на цифровия свят. Златото, което можеш да вземеш в ръката си е златото в аналоговия свят. Това злато е благороден метал. Биткойните са благородни числа. Връзката между аналоговия и цифровия свят е диалектическа, както между основа и надстройка. Надстройката не може да съществува без основата, но има обратно влияние върху нея.

А най-голямата прилика разбира се е, че нито златото, нито среброто нито биткойна могат да се печатат и манипулират от правителства и централни банки. Затова те са честни пари! Цената им зависи само и единствено от хората, които ги ползват. Казва се пряка демокрация! Развитието на информационните технологии доведе до криза в институциите на представителната демокрация.

Виждаме в момента борба между старото - представителна демокрация и новото - пряка демокрация. Така е не само в БГ така е и в целия свят. България в много отношения е една благословена страна. Ще го разберете след време, когато останалия свят се разбуни като кошер, когато пчеличките се усетят че са им откраднали меда... Айде стига толкова уроци за днес.
    Цифрово злато и аналогов свят
    Това трябваше да звучи авторитетно обаче честно е такава глупост че се напиках от смях. И какво му е аналоговото на света? Къде са аналозите?
    Изобщо имаш ли бегла идея от къде идва понятието "аналогов"?

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Ами то и между биткойн и кюлче злато също няма никаква прилика
      Грешиш! Приликата е огромна. Дори първия опит за създаване на крипто-валута е наречен битголд!

Приликите между цифриовия и аналалоговия свят ще стават все повече с развитието на информационните технологии. Биткойн е цифрово злато - златото на цифровия свят. Златото, което можеш да вземеш в ръката си е златото в аналоговия свят. Това злато е благороден метал. Биткойните са благородни числа. Връзката между аналоговия и цифровия свят е диалектическа, както между основа и надстройка. Надстройката не може да съществува без основата, но има обратно влияние върху нея.

А най-голямата прилика разбира се е, че нито златото, нито среброто нито биткойна могат да се печатат и манипулират от правителства и централни банки. Затова те са честни пари! Цената им зависи само и единствено от хората, които ги ползват. Казва се пряка демокрация! Развитието на информационните технологии доведе до криза в институциите на представителната демокрация.

Виждаме в момента борба между старото - представителна демокрация и новото - пряка демокрация. Така е не само в БГ така е и в целия свят. България в много отношения е една благословена страна. Ще го разберете след време, когато останалия свят се разбуни като кошер, когато пчеличките се усетят че са им откраднали меда... Айде стига толкова уроци за днес.
      Last edited by Forex Master; 31.07.2014, 12:17.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Депозита е инвестиция, хайърсъзов. И доста години наред след 2007 г бе най-добрата инвестиция. Когато числата говорят дори и глупците трябва да мълчат... А преди една година точно тук в това форумче многократно споменах, че закривам всичките си депозити в банки и ще държа САМО злато, сребро и биткойни, което го има и в подписа ми... Както винаги, ти си укъснял! И пак не разбрал най-същественото.

Запомни от батко си, няма вечно добри инвестиции! Има добри инвестиции за определен период от време. Времето на депозита, като най-добрата инвестиция за обикновения човек, свърши преди 1 година. Сега вече е време за физическо инвестиционно злато и сребро, както и за биткойни! Това важи както за БГ така и за останалия свят!
        Не ми дрънкай али бали!... Никой не е длъжен да следи великите ти ходове.
        Доколко депозита е инвестиция, беше въпрос на обсъждане също с години.
        Всъщност години след 2007-ма всякакъв вид търговия, производство и услуги си бяха по-печеливши от депозита, а това наистина са инвестиции, Истински инвестиции.
        Всички тук помнят ЕЖЕДНЕВНОТО ти изразче:

"А депозита ми расте ли, расте!"
        Правеше го и да зарибяваш и да дразниш.

Друго изразче беше:

"Депозитът е и винаги ще е най-добрата инвестиция"

С ГОДИНИ ГО ЧЕТОХМЕ!!!
        Къса памет имаш, това ти е проблема.

А когато се обърне каруцата, всички са прави....
        Жалко, че архива на "Оптимизъм на БФБ" не отваря 2009та.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Начини бол - вземане на заеми, спиране на кражбите, свиване на разходите, отместване на ботуша от врата на бизнеса, привличане на инвеститори...
          Дето се вика, може дори да се приложат законите така, както са написани. Нищо чудно тогава да не се налагат никакви извънредни мерки. Е, някои хора ще трябва да минат на държавна издръжка за няколко години, ама да са си гледали работата като му е било времето.
          Пич, ама ти това е червеното сериозно ли мислиш че има вариант да се случи в милата ни тАтковина докато сме живи?
          Или си почнал отрано с коктейлите?

Коментар

• Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнение
            аз лично си имам граница на търпение.. ако до 2020-та година не започнат да ми ги изплащат... ще се напия зверски.. от мъка..
            Ето това се казва приказка, търпение и разбиране да има.
            Като не стане, какво да се прави.
            И утре е ден.

Коментар

Именно де... Кога ще разберете, че вие вече пари нямате? Вашите пари са заминали в безкрайните ловни полета. Сега въпросът е, кога и от къде държавата ще намери пари за да ви плати парите, които вие си мислите, че все още имате? Проблемът е, че държавата е и на тези, които вече нямат пари, както и на тези които все още имат. Въпросът е, защо тези които имат пари да дават на тези, които нямат? Не трябва ли всеки инвеститор в банкови или държавни облигации да си носи сам риска?
              аз лично си имам граница на търпение.. ако до 2020-та година не започнат да ми ги изплащат... ще се напия зверски.. от мъка..

Коментар

Между трамвай и лека кола също няма никаква прилика освен, че и двете се движат върху колела и служат за превоз... и катастрофират при движение от време на време... което не се отразява добре на пътниците в тях!
                Ами то и между биткойн и кюлче злато също няма никаква прилика, но и двете те карат да изпитваш доловимо чувство на приповдигнатост и задоволство
                И ... едното не може да бъде откраднато изпод дюшека, а на друго хич няма да му пука ако поредният компютърен гений разбие някакви кодове.

Мастъре, приятели!
                С добри чувства!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Аз се сещам за един начин ...На следващите управляващи ще им се наложи да вдигат данъците или да измислят някой друг вид ,дори и да са "десни"
                  Начини бол - вземане на заеми, спиране на кражбите, свиване на разходите, отместване на ботуша от врата на бизнеса, привличане на инвеститори...
                  Дето се вика, може дори да се приложат законите така, както са написани. Нищо чудно тогава да не се налагат никакви извънредни мерки. Е, някои хора ще трябва да минат на държавна издръжка за няколко години, ама да са си гледали работата като му е било времето.

Коментар

Между трамвай и лека кола също няма никаква прилика освен, че и двете се движат върху колела
                    Браво,добър пример,като останалите ти
                    Last edited by andy2000; 31.07.2014, 11:45.

Коментар

Между депозит и акция няма никаква прилика.
                      Между трамвай и лека кола също няма никаква прилика освен, че и двете се движат върху колела и служат за превоз... и катастрофират при движение от време на време... което не се отразява добре на пътниците в тях!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                        Не е правилно тук да се намесват "вечните ловни полета". Поне не все още.
                        По-правилно е да се говори за "временни ловни полета", или за "морето на ваканцуването" ...
                        Това за вечността ще се изясни след изборите.
                        Дотогава, дайте да затваряме темата и да ходим да ваканцуваме. Утре почва Август, месеца на отпуските, стига сме се тормозили, време е за почивка.
                        Да, прав си! Не е подходящо да се свързват депозити до 100кЕ с полетата.
                        В бързината съм залепил пасажите и формално излиза, че съм ги пратил там. Не са там.

Просто харесвам израза, пък и искам да дам знак на Мастъра, че съм добронамерен, въпреки различията. Като го знам, сега ще скочи.
                        Аз нямам намерение да споря с никого за нищо, за добро или лошо този период в живота ми отмина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                          Нещото, което ти яростно рекламираше точно от тази трибуна.
                          Рекламираше го с години, КО СТАНА СЯ??? ИЗВЪРТЯ ЛИ СА ПАК??
                          Нищо ново..
                          Депозита е инвестиция, хайърсъзов. И доста години наред след 2007 г бе най-добрата инвестиция. Когато числата говорят дори и глупците трябва да мълчат... А преди една година точно тук в това форумче многократно споменах, че закривам всичките си депозити в банки и ще държа САМО злато, сребро и биткойни, което го има и в подписа ми... Както винаги, ти си укъснял! И пак не разбрал най-същественото.

Запомни от батко си, няма вечно добри инвестиции! Има добри инвестиции за определен период от време. Времето на депозита, като най-добрата инвестиция за обикновения човек, свърши преди 1 година. Сега вече е време за физическо инвестиционно злато и сребро, както и за биткойни! Това важи както за БГ така и за останалия свят!

Коментар

Искам да споделя, че ми харесва символа за "вечните ловни полета", сам го употребявам понякога.
                            Не е правилно тук да се намесват "вечните ловни полета". Поне не все още.
                            По-правилно е да се говори за "временни ловни полета", или за "морето на ваканцуването" ...
                            Това за вечността ще се изясни след изборите.
                            Дотогава, дайте да затваряме темата и да ходим да ваканцуваме. Утре почва Август, месеца на отпуските, стига сме се тормозили, време е за почивка.

Коментар

Тук още ли наливате от пусто в празно и след това обратно?!... Кога най-после ще разберете, че като си дадете парите на влог в банка /която и да е банка в БГ или по света/ вие вече пари нямате! Вие вече сте инвеститор в банка!

И няма абсолютно никакво значение дали ще купувате акции на банката или ще правите влог в нея - вие сте инвеститор и в двата случая. В първия случай сте купили банкови акции, а във втория сте купили банкови облигации. Във втория случай банковите облигации до известен размер са гарантирани с държавни облигации, които държавата ще ви ги даде, когато има пари да ви ги изплати. Просто е.
                              Мисля, че не си от тези, които просто не рзабират, но поради някаква причина си решил да дразниш аудиторията.

Искам да споделя, че ми харесва символа за "вечните ловни полета", сам го употребявам понякога.
                              Доста интересна е тезата "да си дадете парите". Какво разбираш под "дадете"?
                              Да не би тук да се долавя намек, че парите по разплащателна сметка не са "дадени", а пък тези на депозит са "дадени".
                              А твоите биткойни принадлежат ли към групата на "дадените"?

В тезата ти за т.н. даденост има един делнично-битов аспект, който в най-голяма степен се осмисля на фона на представата и усещането за златна пара в дланта на човек. Романтична и непрактична представа. Не отварям дума по тази тема, че вече сме констатирали сериозни разминавания във вижданията си и този разговор не е по темата.

Като сложа неверни очила, които тушират разликите в детайлите на сходни обекти на наблюдение, съм склонен до известна степен да се съглася, че между депозит и облигация има сериозна прилика.

Между депозит и акция няма никаква прилика.

Коментар

• "Имахме синхронизирани действия на прокуратура и правителство, паралелно с първоначалното умишлено бездействие на БНБ, което после беше заменено с едно малоумно поведение. Всички тези неща доведоха до ликвидната криза в КТБ". Това заяви пред БНР експертът Георги Атанасов от Българския финансов форум.

„За капак, част от парламента подкрепи едно от екстремните малоумни предложения на БНБ и го гласува на първо четене. След това някои действия на президента допълват цялата тази тъжна картина. На тези участници, представители на най-висшата власт в държавата, как мислите, ще бъде ли потърсена отговорност?“, коментира той.

По думите му правителството със „странно бездействие“ е наблюдавало ситуацията покрай КТБ. Атанасов заяви, че към настоящия момент, нито едно предложение от политиците за състоянието на БНБ и банковата система не е различно от идеята за замитане на следите.

„Президентът, с предложението си да се смени само управителят на БНБ, се опита да подпали дълго съхраняваното порочно статукво“, коментира още експертът.

Той е категоричен, че БНБ, като регулатор, носи основната вина за това, до което се стигна с КТБ. „Оправданията на управителя, че той не е знаел какви проверки е правил банков надзор, не е необходимо да се коментират изобщо“, завърши Атанасов.

Коментар

Working...
                                X