IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
    Развръзката за КТБ - до няколко дни?

http://www.bnews.bg/article-115507

"Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев загатна по време на първото заседание на Тристранката със служебния кабинет, че съвсем скоро ще има раздвижване на проблема със затворената и поставена под надзор КТБ, и решението се задава до седмица.

"Да изчакаме няколко дни или седмица - очакваме някои неща да се случат", намекна Кирил Ананиев."

Абе, то стана през 2-3 дни различни кьорфишеци

Ами айде, а дано нещо се случи!
    Много експерти в тая България бе:

Коментар

• Развръзката за КТБ - до няколко дни?

http://www.bnews.bg/article-115507

"Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев загатна по време на първото заседание на Тристранката със служебния кабинет, че съвсем скоро ще има раздвижване на проблема със затворената и поставена под надзор КТБ, и решението се задава до седмица.

"Да изчакаме няколко дни или седмица - очакваме някои неща да се случат", намекна Кирил Ананиев."

Абе, то стана през 2-3 дни различни кьорфишеци

Ами айде, а дано нещо се случи!

Коментар

• Гледам в доклада на ОББ като довереник по облигациите на ТЦ ИМЕ, че в междинния декларирали, че са платили задълженията по запора и очакват скоро да се вдигне запора.
        Следва ли, че са се появили отнякъде пари към Сиболе, то и каква сумичка беше там?
        Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Това е много опасно мислене.А проява на простотия е да си мислиш че като живееш в някое опикано панелно гето в града си нещо над хората които живеем на село.
          Ехааа много яко

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
            От написаното разбирам, че е напълно възможно в "добрата банка" да бъдат прехвърлени например 5 млрд.лв. пасиви и само 3 млрд.лв. активи. В "лошата банка" пък ще останат 3 млрд.активи и 1 млрд.лв. пасиви. Ей тая разлика в числата ми се струва повече от съмнителна. Защо в "добрата банка" не се прехвърлят 5 млрд.лв. активи, та даже и 2 млрд.лв. от тях да са лоши, а се прехвърлят само 3 млрд.лв.?
            Щото като се прехвърлят всички активи и държавата налее 2 милиона, няма да ти се върже баланса

Работя с твоите цифри.
            В добрата банка се прехвърлят 5 млрд депозити /пасиви/ на всички с изключение на свързаните с Мажоритаря лица, както и добрите активи /каквото и да значи това/ на стойност 3 млрд остатъкът се налива от ФГВБ и държава - 2 млрд

Всичко останало остава в лошата КТБ.
            Лоши кредити, лоши депозити и дадените в добрата банка мангизи под формата на пасив.
            За дадените мангизи в добрата банка държавата е преференциален кредитор в лошата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Не е така Прочети внимателно!
              В добрата се прехвърлят читавите кредити и всички депозити, с изключение на депозитите свързани с мажоритарния собственик.
              Хууу де, парите на мажо ги пропуснах,защото пиша най-основното
              А и на мажо парите (по-голямата част) сигурно са хванали крачка още преди надзора...

Коментар

Ето го предложението и това е единственото свястно нещо направено от БНБ
                http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140711_BG
                Ако се разтърсиш ще намериш и вариантите на закона.
                Просто трябваше да се действа бързо, на момента....
                Политиците се изплашиха.
                Виждам обаче, че започва да им идва акъла.
                Дано не е късно!!!!
                От написаното разбирам, че е напълно възможно в "добрата банка" да бъдат прехвърлени например 5 млрд.лв. пасиви и само 3 млрд.лв. активи. В "лошата банка" пък ще останат 3 млрд.активи и 1 млрд.лв. пасиви. Ей тая разлика в числата ми се струва повече от съмнителна. Защо в "добрата банка" не се прехвърлят 5 млрд.лв. активи, та даже и 2 млрд.лв. от тях да са лоши, а се прехвърлят само 3 млрд.лв.?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  В "добрата" се прехвърлят гарантираните депозити + читавите кредити.В "лошата" остават негарантираните депозити + проблемните кредити.Негарантираните вложители си взимат парите едва след събиране на част от проблемните кредити.Това е най-грубо казано.Загубата се покрива в определен ред - акционери, облигационери, негарантирани и т.н.
                  Не е така Прочети внимателно!
                  В добрата се прехвърлят читавите кредити и всички депозити, с изключение на депозитите свързани с мажоритарния собственик.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                    Идеята ми е, че ако се стигне до фалит, да не се дават 100% от парите на хората с негарантирани депозити, а да се даде някаква част, и аз не знам каква точно и на какъв принцип. В смисъл че така би било по справедливо.
                    А времето ще покаже какво ще стане.
                    Има хляб в тая идея, ако се стигне дотам, де. Но в този случай смятам, че е по-удачно тези 40% "загуба" да бъдат трансформирани в капитал, а не директно да се отписват. Така има немалък шанс загубите да бъдат сведени до още по-ниски размери. При 2 млрд.лв. негарантирани депозити, това прави 800 млн.лв. капитал. Ако Държавата налее още 500 млн.лв., това прави 1.3 млрд.лв. Почти съм убеден, че тези пари са напълно достатъчни за спасяване на банката.

Коментар

Между другото още откакто беше предложен варианта с "добра" и "лоша" банка се чудя за следното, което не ми стана много ясно. Ако приемем, че в "добрата банка" бъдат прехвърлени пасиви за 5 млрд.лв., то значи ли, че ще бъдат прехвърлени и 5 млрд.лв. активи или ще бъдат прехвърлени само "добрите" активи (например 3 млрд.лв.). И ако е така, то каква е логиката и кой следва да покрие загубата?
                      Ето го предложението и това е единственото свястно нещо направено от БНБ
                      http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140711_BG
                      Ако се разтърсиш ще намериш и вариантите на закона.
                      Просто трябваше да се действа бързо, на момента....
                      Политиците се изплашиха.
                      Виждам обаче, че започва да им идва акъла.
                      Дано не е късно!!!!

Коментар

В каква връзка предлагаш да се плащат 50%-60% от размера на депозитите? Доколкото знам банката има капитал, който все още е положителен. Това че от БНБ всячески се опитват да ни внушат, че в КТБ имало 2-3 млрд.лв. загуби е отделен въпрос.
                        Идеята ми е, че ако се стигне до фалит, да не се дават 100% от парите на хората с негарантирани депозити, а да се даде някаква част, и аз не знам каква точно и на какъв принцип. В смисъл че така би било по справедливо.
                        А времето ще покаже какво ще стане.

Коментар

Между другото още откакто беше предложен варианта с "добра" и "лоша" банка се чудя за следното, което не ми стана много ясно. Ако приемем, че в "добрата банка" бъдат прехвърлени пасиви за 5 млрд.лв., то значи ли, че ще бъдат прехвърлени и 5 млрд.лв. активи или ще бъдат прехвърлени само "добрите" активи (например 3 млрд.лв.). И ако е така, то каква е логиката и кой следва да покрие загубата?
                          В "добрата" се прехвърлят гарантираните депозити + читавите кредити.В "лошата" остават негарантираните депозити + проблемните кредити.Негарантираните вложители си взимат парите едва след събиране на част от проблемните кредити.Това е най-грубо казано.Загубата се покрива в определен ред - акционери, облигационери, негарантирани и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                            +1
                            Точно това. Не е редно да се дават супер високи лихви и после държавата да страда.
                            Всичко това би било добре казано, ако същата тази Държава си беше свършила работата.

Коментар

Не, абсолютно не съм ОК.
                              За това предложението на добри и лоши кредити не е никак лошо. Макар че, аз лично не се сещам начин по който да могат да направят това разделение.
                              От тук нататък вече говорим за страшно много клатикурци в БНБ, които не вършат никаква работа и за чисто криминални деяния при евентуален депозит, какъвто си посочил или невярно декларирани данни, за които също си има НК.
                              Но в общи линии Искров отправя обвинения, Цацаров отправя предложения, касаещи банките.... Всеки се занимава с това, което не му е работа.
                              Колкото до следващите банки на опашката..... Не ми се говори

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                                В отчета за Март всъщност имаше загуба.

Иначе това е интересно.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...istema,179421/
                                Я сравни размерите на загубите и ще видиш за какво иде реч.
                                Просто са си провизирали някой и друг кредит,а след влизането на квесторите е бедствие...

Коментар

Working...
                                X