If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Зависи от това дали трупаш вътрешен дълг у левове или външен у евра. Или бъркам ? Едно е, на теория де, Бойко да вземе 5 млрд лева от бг банките, друго е 2,5 млрд евро от чужди инвеститори.
С познат професор по финанси от УНСС сме си говорили,че досега не е правен точен анализ дали левът е подценен/надценен.Курсът са го определили с гледане в тавана, грубо казано.Интересно е, ако има някъде такава разработка.
курса си стои от времето когато 1 лев беше 1 марка ..
само че 1 марка по късно беше 1 евро .. докато 1 евро беше 2 лева ..
обб така ме порязаха със 100 % защото като си поисках марките ми казаха ..
еми нямаме марки .. те са превалутирани .. ама не по курса евро лев ..
а по курса марка лев .. аз мисля, че реалната стойност на лева е 1 евро
и мисля, че тези които са си купили евраци .. са платили 100 % цена за сигурността ..
един вид са си купили много скъпи евраци .
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Сигурно си прав, не ги знам точните цифри и говоря по принцип. Не е хубаво да се докарва резерва близо до минимума щото така нямаш буфер ако стане сакатлък. Докато може да се взима заем на ниска лихва, се взима.
Прав си за минимума, ич не е добре, ама май си забравил времето на Дянков.По едно време бяхме паднали до около 3,5 млрд Беше барнал и Сребърния фонд.
Това за заема ще го видим със сигурност до края на годината.Ама ниски лихви по-скоро да видим през крив макаронс оглед на ситуацията.
Някой има ли идея ДЦК-тата в размер на 1,228, които падежират ноември ПИБ ли ще си ги плаща или МФ? Едва ли от банката ще извадят толкова пари,а и помощта е за 18 месеца...
Към 31-07-14 е 8,9 млрд лева.В закона не беше ли упоменато точно 4,5 млрд към 31 декември?Демек има едни 4,4 млрд, с които да бичат айляк...доникъде
Сигурно си прав, не ги знам точните цифри и говоря по принцип. Не е хубаво да се докарва резерва близо до минимума щото така нямаш буфер ако стане сакатлък. Докато може да се взима заем на ниска лихва, се взима.
Не е баш 8млрд. Не може да падаме под 4млрд, което значи че остават само 4млрд за харчене. И от тия 4 млрд, част са точно предназначени за големите плащания по дълга. Та не остава много и по-добре да си пускат нов дълг докато можем все още да докопаме ниска лихва. При издумкан фискален резерв, ще вземеш дълг на 3% за 10 години ама друг път.
Към 31-07-14 е 8,9 млрд лева.В закона не беше ли упоменато точно 4,5 млрд към 31 декември?Демек има едни 4,4 млрд, с които да бичат айляк...доникъде
Айде Ваньо - финалния спринт на митниците ще е решаващ
Що теглят като фиск. резерв е 8+ млрд? Или го пазим за който дойде на власт ?
Макар че като знам какво се задава като падежи
4 септември -300 млн. лв.
29 октомври -400 милиона лева
30 ноември -1,228 млрд. лева
12 януари - 150 милиона лева
15 януари -1,601 милиарда лева
+ дефицит + КТБ , дето вика един познат "баси секса" предстои
Не е баш 8млрд. Не може да падаме под 4млрд, което значи че остават само 4млрд за харчене. И от тия 4 млрд, част са точно предназначени за големите плащания по дълга. Та не остава много и по-добре да си пускат нов дълг докато можем все още да докопаме ниска лихва. При издумкан фискален резерв, ще вземеш дълг на 3% за 10 години ама друг път.
Коментар