IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    Първоначално изпратено от Лупо
    Как може да имаш 10К кеш и да пускаш поръчка за 50К,
    Лупо, що си мислиш така, сигурен ли си или какво. Може да бъдеш сигурен, че ние, които казахме, че сме подали 5 пъти повече от желаното, имаме кеша до последната стотинка наличен!
    Боби, не съм се и съмнявал за миг, че го нямате кеша наличен. Казах, който е имал кеш ако ще и за 100 млн. лв. да даде поръчка. Ти си ок, ама всички ли са като теб, за това бомбастино 14 пъти, ако е вярно де, че е 14 пъти....нека КФН да каже...ти как мислиш, че всички са били като теб ли?

Коментар

• Така е и при мен Боби, обаче тук става въпрос за друго - че има много спекуланти, които са в по-близки отношения с хора от ИП и се възползват от това като пускат "въздушни" поръчки. И ако нещо се обърка това познанство позволява да се покрие липсата на някакъв кеш за известно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
        Нека, нека и някои тук да говорят, че всичко е както трябва и е нормално и т.н. и такива като мен да не вземат и една акция...браво, браво...казах, който е презаписвал с внесени пари - внесъл е 10 млн. лв. и е дал поръчка за 10 млн. лв. няма проблем - това е платено презаписване, но който се прави на Рокфелер с 10К и записва за 50К това е за КФН.
        Лупо, забелязвам, че си в екстаз все още, защото явно вчера си открил борсата и форума като форма на изява. Хубаво е обаче понякога да оставяш думата и на другите. Колкото и странно да ти се струва, може да знаят повече от тебе.

Коментар

• Ако е 14 пъти презапис ,Лупо,нема да се плашиш,и тези с 20 К може и да не ги огрее,така че,май писма към КФН ще има много

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
            Как може да имаш 10К кеш и да пускаш поръчка за 50К,
            Лупо, що си мислиш така, сигурен ли си или какво. Може да бъдеш сигурен, че ние, които казахме, че сме подали 5 пъти повече от желаното, имаме кеша до последната стотинка наличен!

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
              Сърсем хипотетично разбира се, ако тези цифри за презаписването се окажат верни,къде ще отиде цената на акцията като започне търговията ..............
              Според мен СПЦ на акциите на банката е между 80-100 лв. Това очаквам като постижима цена в хоризонта до 31.12.2007г.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                Първоначално изпратено от INSIDER-A
                Елементарно Уотсън ;-) КФН може да направи проверка при ТБ и ИП в момента на подаване на поръчка от техните клиенти за участие в ИПО-то какви са им били наличностите от парични средства по сметките. Ако парите не са обезпечавали заявката на 100% - ГЛОБА! Това е ;-)
                Задължението за плащане по сделки е парите да бъдат налични към датата на сетълмент. Т.е. 16 май, евентуално. И КФН много добре го знае. Никъде в наредбите и ЗППЦК не пише, че клиентът трябва да разполага с необходимите следства още към датата на подаване на поръчка. Преценката е оставена за ИП. За какви глоби и нарушения говорите?!? Явно някой мижав COBOS с 10 хил. лева се опасява, че няма да запише... И сега - дай да хленчим на КФН, че лошите ИП направили това или онова.

Който не му отърва - да инвестира на друго място!
                Ти на много отворен ли се правиш? На който не му отървало да ходел на друго място :-) Аз мога ли да си пусна оферта за 10 млн. лева и да имам 1млн. с надеждата (гледай само колко издържано НАДЕЖДА), че ИПО-то ще се презапише 10 пъти :-) Ами много хубаво ама ако не се запише 10 пъти? От къде ще ги извадя тези пари? Или ако се презапише само 2 пъти какво правим тогава? Всеки може да си намисли едно число (най-голямото което знае) и такава оферта да пусне. Това да не е магурата бе Нулев? Това е фондов пазар. Всеки играе с толкова, колкото може да си позволи. ИП е този, който трябва да гарантира за обезпечеността на поръчките. КФН от своя страна трябва да следи дали един ИП поема прекалено голям риск застрашаващ прозрачността на процедурата и стабилността на пазара! Какво ще стане ако пусна поръчка за 250 хил. акции на 58,50 лв., пазарната цена се фиксира на това ниво и после нямам пари да си платя и половината от това количество? Ти ли ще ми ги платиш? Ти ли ще обесняваш после на чуждестранните инвеститори, че някой Бай Член е пуснал въздух под налягане! Лесно е да се изказваш популистки! Нали?
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Всичко е преканело ...и при двете части на емисията.....а какво ни очаква при ПИБ.....просто не ми се мисли - там ще поставяме рекорди за книгата на Гинес....(само от Роуд шоуто в скандинавските страни и Прибалтика очаквам 5 пъти презаписване - с реални пари депозирани в Сити Банк)....а тук на местна почва нещата ще се мултиплицитар и ще излязат от контрол.
                  Помнете ми думата след ИПО-то на ПИБ КФН ще промени наредбата в частта касаеща "показването" на парите с които инвеститора участва в търга за покупка на акции - това е логичната развръзка след това което се и ще се случи до месец юни.....

Коментар

• Лупо май наистина излезна прав. Занапред смятам и аз да се възползвам от възможностите, които имам при моите ИП. То иначе май не става.

Коментар

• Сърсем хипотетично разбира се, ако тези цифри за презаписването се окажат верни,къде ще отиде цената на акцията като започне търговията ..............

Коментар

• Сега като каза 14 нещата си идват на мястото :-)
                        Винаги съм смятал, че не може румънците да са по-лакоми от нас :-))

Първоначално изпратено от whiteman
                        Искате ли да ви споделя една лоша новина?.....
                        Презаписването на лимитираните поръчки е било около 7 пъти, а на пазарните 14 пъти !?!?!?!.......
                        Мдааааа, играта стана много "френска" - абсолютен покер с блъфове в най-добрите традиции на хазарта
                        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Нещата тука загрубяха. А 14 пъти за пазарни ми се струва вече прекалено

Коментар

• 7 puti limitirani na MAX?!

Коментар

• Първоначално изпратено от kork

Аз пък ще сезирам КФН как може за едни комисионните да са 1%, а за други - 0,5% примерно. Това е Неравнопоставеност.
                              NYSE guy а някой са и на 0,3 % кофти,кофти,твърде изгодно
                              Ааааа това не може да се търпи повече

Коментар

• От първоизточника (разбираш, че не мога да споделя в момента...), но вярвай ми това са числата......до обяд ще станат официална информация в медиите....жалко за всички нас - останахме почти капо!

Коментар

Working...
                                X