If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Няма спор за уникалния дебют на КТБ. След първоначалната еуфория, която ще видим, предполагам до 70 лева, нещата ще се нормализират. Да не забравяме, че банката ще има нужда от качване на капитала за по-агресивна кредитна експанзия, нека да не забравяме, че добрите резултати, които бяха публикуване са си чиста реклама.За каквито и да е дивиденти в рамките на следващите години
е абсурд да се мисли. Участвах в IPO, но съм умерен оптимист. Структурата на инвеститорите не предполага високи обороти.
Дадохме доверието си на тази акция .......нека сега да видим какво ще получим за това.
прав е Г-н Майната ! то само неколко Фонда могат да презапишат на лимитирана на макс.
Г-н Майната, привет! Ще ходим ли на ПИБА да го ошампиончим и него
Според мене това за по-големите поръчки >1m няма как да стане и никои посредник няма да може да го пусне ако не са налични. Това че за някои по малък 10к са му дали да пусне за 50к или повече надали е повлияло толкова на цената. Все пак тука говорим за 700М както се вижда много сме малки мама...... ......
Един човек все пак напипа истината. Всички сме "мижави", както стана дума вече.
Поздравления, Zlak!
това са 3500 поръчки и близо 100 файла към посредниците и банките
доста ръчна работа се изисква и доста проверки, за които е нужно време
да бе, това е ясно, но в 12 часа ти казаха след малко пускаме мейлите, нали. Е, защо трябваше да те габаркат като нямат такава готовност!?
Момци, стига сте се нервили. На пазара има стотици акции, все ще си харесате нещо. Тая КТБ да не е златна бе. Е, верно може да направи 50% доход до края на годината, но има още поне 5 акции които са дори с по-голям потенциал.
И аз не съм доволен че реално ще взема към 30% от желаното количество КТБ, но пак е по-добре от 7%. Просто трябва да играеш хитро тази игра.
А тези дето в яда си щели да сезират КФН, прокуратура и арменския поп. Давайте момчета, сезирайте, стига сте пълнили форума със СПАМ!!!
РАЗГЛЕЖДАМЕ, ПРИНЦИПНИЯ СЛУЧАЙ ПРИ КОЙТО ИМАМЕ ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ, ЧЕ ИНФО ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО ЩЕ ИМАМЕ НАЙ-КЪСНО ДО 16,00 ЧАСА, АКО БЯХМЕ В ЩАТИТЕ НЯКОЙ ЩЕШЕ ДА ЗАВЕДЕ ИСК СРЕЩУ МЕНИДЖЪРА НА ЕМИСИЯТА, ЗАЩОТО СИ Е НАПРАВИЛ СМЕТКАТА ЧЕ ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ ПАРИТЕ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ И Е ПРЕТЪРПЯЛ ЗАГУБИ. НО НАЛИ СМЕ В БГ СРОКОВЕТЕ СА НИЩО.
Според мене това за по-големите поръчки >1m няма как да стане и никои посредник няма да може да го пусне ако не са налични. Това че за някои по малък 10к са му дали да пусне за 50к или повече надали е повлияло толкова на цената. Все пак тука говорим за 700М както се вижда много сме малки мама...... ......
Та идеята ми е че от тези пари поне 600М спят или пък не спят в някоя банка и чакат да се набутат някъде тъй че здраве да е за това ипо.
IPO-та ще има много, така че нека запазим добрия тон. До сега най-печелившето и прозрачно от последните ИПО-та беше това на CHIM. От МОНБАТ тръгна порочната практика с необезпечените на 100% с пари заявки. А за да успокоя тези които се вайкат че не са записали, според мен няма за какво толкова много да съжаляват 58.50 си е много добра цена за тази банка. Изказаха се мнения за 80-100лв на акция, което за мен е безумие, изключвам първите минути на търговията, тъй като няма начин да не се намерят ентусиасти да купят на такива нива, но след това очаквам цената да се нормализира около 62-63лв, което е 7% профит, а аз само за последните дни благодарение на това че се отказах да участвам в ИПО-то и вложих всичко на борсата имам реализиран двуцифрен процент, а не ми се мисли като мине и ИПО-то на ПИБ и капитала се върне отново в старите дружества.
Успех на игралите и спечелили, все пак акционерите са ни скъпи
а защо в 12 ч. те излъгаха че след малко пускат мейлите на ИП-тата
абе тези хора защо се гъбаркат с журналистите, знаят ли колко много зависят от тях!?
Уважаеми колеги,
Уведомяваме Ви, че поради големия обем заявки за участие в публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на КТБ, уведомлението от ОББ АД до инвестиционните посредници за разпределението на акциите ще се забави, като ще изпратим информацията по-късно днес.
Изразяваме съжаление за причиненото неудобство.
Поздрави,
ОББ
Колеги, не се ядосвайте, не се карайте :-) Добре че Интернет не дава възможност за директен контакт :-)
Аз играх с 20 К (реални, Лупо) и явно съм между изпадналите :-) Пък и да не съм - какво ще направя с 25-30 акции :-)
Но няма да си късам нервите ; здраве да е – ще има и нови възможности.
Важни са изводите, които ще направим. Дали след началото на търговията на 25.06. да купуваме и на каква цена ? Очевидно отговорът зависи и от това, на каква стойност са били кухите поръчки (колко са били "въздушните" пари - по думите на Лупо). Защото последиците от реално и фиктивно презаписване са различни. Едно е да има търсене, друго е да има видимост за търсене. Ако са верни подозренията, че зад презаписването не стоят реални пари (недай си, Боже – ако е имало изтичане на информация за презаписването или някаква друга манипулация), възниква въпросът доколко е висок риска да се „набълбука” този, който ще купува над 58,50 лв. Ето този въпрос вече е актуален за мен. Това не е препоръка за покупка или продажба; споделям само лична разсъждения, които се базират на предположение – че зад презаписването не стоят 100 % реални пари; при обратното предположение и изводите ще са различни.
taka e... oshte poveche tva she ti dade shans ako si malko po tarpeliv da vidish oshte edin quarter na kompaniyata i dali vsichkite chisla deto ni davat sa izmisleni.. a za edin value, fundamentals i long-term investitor dali she kupish na 14 ili 16 P/E, tolkova znachenie nyama...
az se chudya dali i kolko evropeiski i amerikanski hedge fondove sa igrali na tva ipo... shtoto, Lupo, az i ti dali sme porachali 200 aktzii vmesto 400, ne e imalo nikakvo znachenie...
Колеги, не се ядосвайте, не се карайте :-) Добре че Интернет не дава възможност за директен контакт :-)
Аз играх с 20 К (реални, Лупо) и явно съм между изпадналите :-) Пък и да не съм - какво ще направя с 25-30 акции :-)
Но няма да си късам нервите ; здраве да е – ще има и нови възможности.
Важни са изводите, които ще направим. Дали след началото на търговията на 25.06. да купуваме и на каква цена ? Очевидно отговорът зависи и от това, на каква стойност са били кухите поръчки (колко са били "въздушните" пари - по думите на Лупо). Защото последиците от реално и фиктивно презаписване са различни. Едно е да има търсене, друго е да има видимост за търсене. Ако са верни подозренията, че зад презаписването не стоят реални пари (недай си, Боже – ако е имало изтичане на информация за презаписването или някаква друга манипулация), възниква въпросът доколко е висок риска да се „набълбука” този, който ще купува над 58,50 лв. Ето този въпрос вече е актуален за мен. Това не е препоръка за покупка или продажба; споделям само лична разсъждения, които се базират на предположение – че зад презаписването не стоят 100 % реални пари; при обратното предположение и изводите ще са различни.
Коментар